Drop set / super set - подходящи ли са за начинаещи?

11.03.13
23:09

Здравейте тренирам вече 6 месеца на 3 дневен сплит .Отначало виждах много прогрес но напоследък не забелязвам промени.Та въпроса ми е дали е удачно да използвам дроп сетове и суперсерий или просто да премина на 5 дневен сплит .Ще съм много благодарен ако ми помогнете :) .....(16 години 60 кг 180см).

12.03.13
08:59

Приятелски съвет за умни хора - никога не тренирай повече дни, отколкото почиваш.

Привет във форума! :)
Мисля че петдневния сплит ще ти дойде много. Препоръчвам четиридневен. Дроп-сериите и супер сетовете предизвикват деадаптация, която очевидно до сега не си усещал. Лично аз нямам тренировка без дроп-серия. При този стаж, мисля че ще е удачно да започнеш да вкарваш по някой дроп на базови упражнения. Препоръчвам и пауза-почивки, това е пак един вид чийтинг на мускула, при който след последното повторение правиш кратка почивка, около 10-15 секунди, след което правиш със същите килограми до отказ повторения.
Пожелавам ти успех в начинанието.
Поздрави!

П.П. Ако не си сменял програмата си отдавна е нормално да се адаптираш към нея и да започнеш да усещаш все по-малък ефект, трябва да смениш програмата си и да предизвикаш деадаптация. Съвета ми е месечно да променяш упражненията със сходни на тях.

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 12.03.13 12:02.

12.03.13
12:37

казано от Martin Bojilov на 11.03.13, 23:09:

Та въпроса ми е дали е удачно да използвам дроп сетове и суперсерий или просто да премина на 5 дневен сплит .Ще съм много благодарен ако ми помогнете :) .....(16 години 60 кг 180см).

Краткия отговор е, че не са подходящи за теб и няма да ти донесат особена полза, както и 5 дневния сплит.

казано от Arkan на 12.03.13, 08:59:

Приятелски съвет за умни хора - никога не тренирай повече дни, отколкото почиваш.

Чак пък никога.

казано от Владислав Андонов на 12.03.13, 12:00:

Лично аз нямам тренировка без дроп-серия.

И като гледам, резултатите са зашеметяващи.

12.03.13
21:41

казано от Arkan на 12.03.13, 08:59:

Като по прост да попитам. Да не се прецаквам нещо.

Това за работа, важи ли?

:D

Мнението беше редактирано от megabolic x на 12.03.13 21:48.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1