RNS дневник: Jalokin

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.07.13
10:38

казано от jalokin на 18.07.13, 10:34:

казано от slavko на 18.07.13, 09:53:

казано от jalokin на 18.07.13, 07:53:

9 ходещи напада напред 50кг (щанга-гърди)
9 ходещи напада назад 50кг (щанга-гърди)
10 ХСПУ-стриктни
5 набирания
————————-
за време

Не е лошо, като идея.

И бяха 3кръга, че съм забравил да го добавя. Единствено набиранията трябваше да са силови, но се оказа че тръбите са ми прекалено дебели и след 2 опита ги оставих на мира. В този вид е като за 5-7мин АМАР според мен.

9 ;)

18.07.13
10:43

Давам ти идея, като имаш време, си го направи.

Напади :
На гръб със 70кг.-20м.
На гърди с 60кг.-20м.
Над глава с 50кг.-20м.
Това е една серия, само махаш дискове, сменяш позицията и тръгваш.
4 пъти през две минути, след всяка серия с нападите - по една максимална серия лицеви опори, като гониш всеки път над 50.

Хубав финишър, за след тренировка за горна част.

Примерно : 3-3-3-2-2-2-2-1-1-1, пуш преса в супер серия с по 10 стриктни набирания(надхват), през минута и половина подходите.
Кофички на +16кг.х10м в супер серия с набирания подхват на +16кг.х10. 5 пъти.

И после нападите...

На другия ден - почивка:))))

Мнението беше редактирано от slavko на 18.07.13 10:44.

22.07.13
23:02

казано от slavko на 18.07.13, 10:43:

Давам ти идея, като имаш време, си го направи.
...

Яко звучи, но на мен ми е в графа “нереално”. Аз сега почти и не тренирам, но и като тренирам това си е за напън.


Уикенда бях в Слънчев бряг за Максфайта. Имаше и мутренски изцепки имаше и хубави моменти- както винаги. За пореден път видях, че сериозните хора от каквато и да е сфера не искат да дърпат чергата към тях, всеки си гони просто реализация на труда и разбира и противниковата страна. И всичко е в спорта, отвън е разбиране и уважение. Плаката е проблемът, но пусто е много и трудна за махане.

Понеделник
power clean- 6x3- 20,40,60,80,85,85,85
тяга- 100/2 120/2 150/2

5 лицеви 42кг + 5 набирания 16кг= 5серии


-5 C&J 40kg
-10 wallball shots 6kg 250cm
—————
6’50”

24.07.13
09:40

Реших и тук да го пусна, защото имаше период, през който цикличното хранене/гладуването стана новото “НВД”, като не се отчитаха недостатъците му.

Biggest contributing factor to adrenal dysfunction and how can an athlete protect themselves?
As I alluded to above, the combo of HIIT + low carb will absolutely CRUSH adrenal function.  If the idea of low carb has done damage to health and performance over the past few years, the concept of IF (intermittent fasting) and HIIT is twice as bad.  The confusion around this is very understandable—-anecdotally, everyone knows someone that got “ripped” doing IF + CF, and the internet is, well, a massive source of info, both good and bad.  The thing is, low carb/IF is a huge stressor to our system; early on, we over-secrete cortisol, and this is fantastic from a lipolysis/fatty acid use point of view.  Folks with low stress, good diet, lots of sleep, great genetics—-they do well. The rest of us? Say hi to adrenal dysfunction, poor performance, and stalled weight loss.

24.07.13
14:20

Хм, много интересно на какво се основават тия разсъждения? Авторът говори за стрес, съответно отделяне на кортизол, причинени от фастинга/продължителното НВД. Да, но колко кортизол? Еднакъв ли е в началото и след периода на адаптация? При всички еднакво ли се изразява? Не се ли забелязват симптомите на стрес? На какви проучвания се основават тези твърдения? Въпроси много, отговори малко, затова и аз лично не съм склонен да му хващам много вяра на този текст.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.07.13 14:20.

24.07.13
15:29

Давай автора, да зачетем...това въобще не е така!
Аз съм пример и поне 5 човека от форума също...

24.07.13
15:45

казано от Boby_ на 24.07.13, 14:20:

Хм, много интересно на какво се основават тия разсъждения? Авторът говори за стрес, съответно отделяне на кортизол, причинени от фастинга/продължителното НВД. Да, но колко кортизол? Еднакъв ли е в началото и след периода на адаптация? При всички еднакво ли се изразява? Не се ли забелязват симптомите на стрес? На какви проучвания се основават тези твърдения? Въпроси много, отговори малко, затова и аз лично не съм склонен да му хващам много вяра на този текст.

Не знам как съм пропуснал да дам и източника: клик

То не върви да почвам да говоря от чуждо име, затова само ще кажа, че и той не е направил обобщение, че фастинга е лошо нещо. Но според мен 10-20% от хората, които го използват всъщност са стигнали до етап където това е нещото, което им трябва и имат по-големи ползи от него сравнено с това ако само се хранеха добре, но с нормален тайминг (закуска, обяд, вечеря, междинни).
Определено текста е на ниско ниво на аргументация, просто не е такава идеята на интервюто. Mike Kesthely е човек, който трябва да се следи много внимателно и моята цел по-скоро беше провокация на всички фастващи, които са прочели в дневника на Славко, че е много яко. Аз съм говорил поне с 3ма, които са опитвали с идентични мотиви и на всяко избушване си казват- проблемът е в мен, трябва да опитвам по-усърдно, когато цялата система е била грешна. А защо никой не прави неговият <3мин Фран или <11сек 100м. Не следя мн дневници вече, но не съм видял никъде да се пише до и за 1 недостатък на фастването.

24.07.13
15:54

казано от jalokin на 24.07.13, 15:45:

Не следя мн дневници вече, но не съм видял никъде да се пише до и за 1 недостатък на фастването.

Защото няма недостатъци :)
Има само ползи.
Но сега ще дойде Инженера и ще посече тоя Mike Kesthely ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.07.13 15:56.

24.07.13
15:58

Знам, че си чел и ако си бил внимателен на много, ама много места съм обяснил как съм се чувствал, кога съм ползвал ЦХ и т.н. наистина понатрупах доста опит. И държа да го споделям, защото направих и доста глупости.
Трудно ще имаш Фран за 3мин. и 11сек. на 100м. след 30 часа фаст...
Можеш да кросфитиш на ЦХ, АКО имаш база!!! За не повече от 1-2 месеца, иначе грохваш като куче, което пък може да се дължи на амнайсе други фактори.
За двуразово трениране и за ходене по състезания в силово-скоростни спортове, пък АБСУРД.

Но ако съм един лежерен билдър, в смисъл пак да вдигам тежко, но без да гоня интензивност, да си правя бавно концентрираното и френското...щях да фастя НОН-стоп, да тренирам късно и после две големи хранения.
Щях да съм одран на лист, целогодишно, ако не тъпча боклуци(което минава към амнайсте фактора по-горе)...:))))

Нека потичам още 1-2 сезона, да се пробвам за Оупъна...и ще ти покажа какво прави ЦХ-то със “сериозен” бодибилдинг сплит...:)

24.07.13
15:59

казано от slavko на 24.07.13, 15:58:

За двуразово трениране и за ходене по състезания в силово-скоростни спортове, пък АБСУРД.

Въобще не е абсурд, ама да си разполагаш с времето, да имаш пари и да можеш да си позволиш режима на тренировките да ти е водещ за деня :)

24.07.13
16:06

Няма нужда от посичане, а от обосновано обяснение, подплътено с примери и АЛТЕРНАТИВИ...

Моят дневник е такъв, в който нищо не е спестено...и доброто, и лошото.

Единствено спестявам неща, които наистина мисля за нездравословни и които само човек, дето е виждал истинско трениране може да ми прости и осъзнае:)

Ти си много разумен бе братчето ми, ако не те е изкефило ЦХ-то, недей да ръчкаш из нета да намериш материал, който да съвпадне с виждането, защото такъв ВИНАГИ ще има, достоверен, или не...

Аз предпочитам да говоря с д-р Камен Генов, а не с Лазар Ангелов(че ми е любим пример)...:))

Пийс да го иба:)

24.07.13
16:15

казано от slavko на 24.07.13, 16:06:

ако не те е изкефило ЦХ-то, недей да ръчкаш из нета да намериш материал, който да съвпадне с виждането, защото такъв ВИНАГИ ще има, достоверен, или не...

А е, на него това му е нещо като хоби - да търси сложни и нелогични отговори на прости въпроси ;) :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.07.13 16:15.

25.07.13
16:12

казано от James Hinks на 24.07.13, 15:54:

Защото няма недостатъци :)

Дедовия. Нали знаеш кое няма недостатъци- онова дето искат да ти го продадат (да те прекарат по някъв начин) или пък човекът отсреща още не е стигнал до недостатъците.

Слави, от 2я ти пост оставам с впечатлението, че съм човек дето иска да храни ЦХ или да прави някакви революции- което е много далече от истината. Както и ти каза- просто си говорим за нещата такива каквито са, без да ги нагаждаме за някаква система. Още повече,че аз съм го използвал за определен период от живота си и съм намерил положителни неща в него. Към настоящия момент алтернативата на ЦХ е много ясна според мен- нормален тайминг- закуска, обяд, след трен хранене, вечеря- стандартното. И пак повтарям, че трябва максимално да се избягват изказванията “най-доброто...”. Навсякъде има и от 2та лагера. Сега точно не мога да се сетя за някой на ЦХ от големите кросфитъри, но не казвам че няма. Аз съм виждал тенисисти (щото преди работех из тези среди) дето за 7,8часа трениране на ден ядяха единствено 1,2шоколада, ориз и разни колбаси. Как ще да е, да си даваме примери нищо не означава- ти така, а пък аз иначе. Конкретно за момчето (понеже всички се усъмниха в достоверността) бих препоръчал на всички първо да го разучат и тогава да го хранят.

За двуразово трениране и за ходене по състезания в силово-скоростни спортове, пък АБСУРД.

!!!

И аз съм за пийса братчето ми :)

А е, на него това му е нещо като хоби - да търси сложни и нелогични отговори на прости въпроси

Е какво пък толкова сложно съм търсил?
Мога само да кажа, че 100% от всичките ми познати (ИЗВЪН ФОРУМА!), които са на ЦХ са го започнали заради емоционална обвързаност- били са дебели (или по някакъв начин ги е било страх да не надебелеят, примерно заради дебели родители) и то им се е вписало като много удобна аргументация за първоначалната им предубеденост (много ми напомня за “научния подход” на Ансел Кий, изследващ холестерола). И съм виждал припадъци и адските болки в стомаха и липса на всички “Задължителни” положителни ефекти.

И завършвам с каквото започнах- все ми е тая, не защитавам нито ЦХ, нито НВД, нито което и да е.

25.07.13
16:16

Сряда
Военна преса - 20,/ 40/5 60/3 60/3 65/3

-Лежанка- 40/5 80/5 90/5 110/4
-Изхвърляне-клек- 40/3 40/3 50/3 50/3

Fran= 5min

Изключително доволен съм от лежанката и Франа. Това ми е около най-добрите времена, а не съм напъвал и след 2мин бях свежарка (beer)

25.07.13
16:22

казано от jalokin на 25.07.13, 16:12:

казано от James Hinks на 24.07.13, 15:54:

Защото няма недостатъци :)

Дедовия. Нали знаеш кое няма недостатъци- онова дето искат да ти го продадат (да те прекарат по някъв начин) или пък човекът отсреща още не е стигнал до недостатъците.

Извинявай, забравих, че си станал голям треньор и диетолог :)
В коша...ингора де ;)

25.07.13
16:29

казано от jalokin на 25.07.13, 16:12:

от големите кросфитъри

Тук няма такива, може и да има(аз не ги познавам обаче)...но това което е на Игрите и на Регионалните, и това което се прави тук...е много далеч от истината.
Това, че някой дръпнал 220 тяга, че тласнал 32-ките 10 пъти е без значение...
Гледай Игрите, те почнаха...тези ще бъдат като Олито в Лондон...борба на фармациите...смятай за догодина и ако вдигнат парите.
Кефи се на живота брат и напъвай разумно...ония без стероиди и свободно време няма да ги стигнем...най-много да ги бия на 100 и 200:)))
И тук-таме на някой Фран, добре че са ми яки  и бързи краката:)))

25.07.13
22:59

казано от slavko на 25.07.13, 16:29:

казано от jalokin на 25.07.13, 16:12:

от големите кросфитъри

Тук няма такива, може и да има(аз не ги познавам обаче)...но това което е на Игрите и на Регионалните, и това което се прави тук...е много далеч от истината.
Това, че някой дръпнал 220 тяга, че тласнал 32-ките 10 пъти е без значение...
Гледай Игрите, те почнаха...тези ще бъдат като Олито в Лондон...борба на фармациите...смятай за догодина и ако вдигнат парите.
Кефи се на живота брат и напъвай разумно...ония без стероиди и свободно време няма да ги стигнем...най-много да ги бия на 100 и 200:)))
И тук-таме на някой Фран, добре че са ми яки  и бързи краката:)))

Мисля, че доста идентично виждаме нещата. Следя ги и аз игрит, много нереални станаха вече нещата и там, но нека- по-добре КФ вместо една грамада измислени спортове и пари налети на вятъра.

Извинявай, забравих, че си станал голям треньор и диетолог

Това ти го казваш, не аз. Както и да е.


Четвъртък
заден клек- 20,40,60,80,100,120,140кг/1
кофи- 3х5@20кг
Табата бърпита

26.07.13
10:14

Да, аз го казвам. Да не забравяме все пак от коя школа ти е започнал дългия треньорски път - школата на съвършенството ;) Нормално е да почнеш да ми отговаряш с “дедовия”...
Аз при теб няма да дойда за помощ, както не съм ходил и няма да ида при никой, потока на молби винаги е бил и ще бъде в обратна посока. “Дедовия” има кога да е ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.07.13 10:39.

26.07.13
10:50

казано от James Hinks на 26.07.13, 10:14:

Да, аз го казвам. Да не забравяме все пак от коя школа ти е започнал дългия треньорски път - школата на съвършенството ;) Нормално е да почнеш да ми отговаряш с “дедовия”...
Аз при теб няма да дойда за помощ, както не съм ходил и няма да ида при никой, потока на молби винаги е бил и ще бъде в обратна посока. “Дедовия” има кога да е ;)

Не знам на сърдит ли се правиш или на чувствителен :) Всеки си има път, аз не се срамувам от моя, нито отричам грешките, които съм правил и ще правя. Както и да е, живи-здрави.

26.07.13
10:53

Аз не се правя на никакъв, аз съм си такъв. Но когато някой ми каже “дедовия” щото се е взел на сериозно...много му здраве и лек му път в живота ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.07.13 11:04.

26.07.13
11:02

казано от James Hinks на 26.07.13, 10:53:

Аз не се правя на никакъв, аз съм си такъв. Но когато някой ми каже “дедовия” щото се е взел на сериозно...много му здрав и лек му път в живота ;)

Нямам нищо против (макар да не е редно). Единствената ти грешка е, че мислиш, че съм се взел на сериозно.

Мнението беше редактирано от jalokin на 26.07.13 11:02.

26.07.13
11:09

Щом си рекъл...ако се погледнеш от страни, в ретроспекция, ще разбереш дали си се взел на сериозно или не. Не е моя работа да ти давам път в живота, нито пък да ти давам непотърсени съвети или идеи. Нито пък да ти налагам моите виждания. Някой ден сам ще се сетиш, специално на теб съм ти казвал поне 100 пъти къде бъркаш в подхода към нещата. Лошото е, че покрай това много хора ще се опарят, но няма да седна да мисля и балъците я...

30.07.13
12:30

Спрях полемиката, защото не виждам нищо градивно в нея, то тя и продължи толкова дълго само от уважение към теб. Последно искам да кажа за тези които ще се замислят над думите ти, че на никого не съм рязал ръце и крака. Но винаги съм считал хвалбата и самоизтъкването за абсурдно явление, затова няма и да го правя. Който го интересува сам ще се разтърси и ще разбере. Отдавам мнението ти на много рядката ни и неефективна комуникация.

Понеделник
лег- 20,40,70,100кг- 3х3
Death by pull-ups(strict)- до 8мин вкл.
Табата бърпи (55повт)- 3мин почивка- Табата тръстер 40кг (42повт)

01.08.13
09:26

Сряда
крос- 2,5км (по улиците) 18мин
клек-гърди- 50,70,90кг 110-10х1 през 30сек почивка
лег- 20,40,60,80,90кг 100-10х1 през 30сек почивка
фермерска разходка- 2х32кг 37дължини на залата (1дълж>10м) за 5мин

Като правиш фермерската както трябва отгоре целият ставаш бетон и корема работи мн добре.

01.08.13
10:12

казано от jalokin на 30.07.13, 12:30:

Отдавам мнението ти на много рядката ни и неефективна комуникация.

След “Дедовия” ти, комуникация няма ;)
А за това дали е ефективна или не - жалко, че съм изтрил хисторито на скайпа, иначе щях да ти го предоставя, да си припомниш каква е...
;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.08.13 10:12.

01.08.13
12:39

казано от James Hinks на 01.08.13, 10:12:

Попрекаляваш, братчето ми, аз съм край. Пиши си служебна победа.

Carbohydrate

01.08.13
12:45

казано от jalokin на 01.08.13, 09:26:

Сряда

Като правиш фермерската както трябва отгоре целият ставаш бетон и корема работи мн добре.

Неможах да се сдържа, извинявай!: майка ми е много доволна от фермерската разходка, от разновидност на това упр. Викат му “триъгълникът на смъртта”- “Била”, “Карфур” и “Кауфланд” :D

01.08.13
12:47

.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 01.08.13 12:48.

Carbohydrate

01.08.13
12:54

казано от Von Suthaus на 01.08.13, 12:47:

.

Вместо Карфур, трябваше да е “Сара” във Славейков, така триъгълника беше точен, но я затвориха и за това написах Карфур- ти нали си градски ))

01.08.13
12:56

казано от jalokin на 01.08.13, 12:39:

казано от James Hinks на 01.08.13, 10:12:

Попрекаляваш, братчето ми, аз съм край. Пиши си служебна победа.

Не, не прекалявам. Ще прекаля когато кажа на Абаджията “Дедовия” като аргумент когато си говорим за щанги.
И няма никаква победа, има загуба, ако ме разбираш...Симпатичен си ми, за това съм ти говорил и споделял неща, които други не са имали възможност да чуят, но не мисля, че си стигнал нивото, на което можеш да ми говориш така :)

03.08.13
08:10

Петък
военна преса- 20,40,50,55кг 10х1 на 60кг през 30сек
тяга- 70,100,120 10х1 на 150кг през 30сек
————————
общо ~18мин

Бутането чак накрая ми натежа, но техниката беше добра и нямаше драми. Тягата бавни и тежки дърпания, кръста поне е без никакви ядове.

Мнението беше редактирано от jalokin на 03.08.13 08:11.

06.08.13
08:22

Понеделник

Лежанка- 10х1 на 101кг през 30сек
Преден клек- 20,50,70кг
Изхвърляне-разножка- 10х3 на 50кг през 30сек

Все още не мога да открия време за съвместяване на тренировка и останалите ангажименти, но и това ще стане.

08.08.13
09:22

Сряда

1. военна преса- 20,40,50кг- 5ци, 62кг 10х1 през 30сек
2. тяга- 60,80,100,120,130,140- 3ки, 150кг 5х2 през 1мин

08.08.13
23:13

Четвъртък
1. клек-гърди- 20,40,70,90,100, 7х1 @110кг и 3х1 @100кг през 30сек (реших, че не мога да създам достатъчно стабилност/torque и свалих малко кг, иначе и 110 не ми тежаха)
2. лежанка- 102.5кг 10х1 през 30сек
3. Jeremy= 6.20min (бедрата ми се изпържиха, но като за трениране 3пъти в седм-та по 10мин съм доволен)

13.08.13
15:13

Неделя
50 набирания и 50 кофи

Понеделник

ЕМОМ- 2 силови на лост
——-
15мин

14.08.13
22:54

Сряда

тяга- 20,50,70,100,120кг- 160кг 10х1 за 11мин
военна преса- 20,40,50кг- 62.5кг 10х1 за 5мин
Табата тръстер 50кг (40повт)- 1мин почивка- Табата Т2В (45повт)

15.08.13
21:13

Четвъртък
лег- 20,40,70кг 100кг/2 105/3 110/2

С2
100м разгребване
500м 1:32мин
300м разпускане

26.09.13
10:19

Честит Рожден Ден, Ники! Жив и здрав! (party)

26.09.13
16:27

Здраве и Късмет !
Повече прости отговори на сложни въпроси да намираш и да не спираш да опитваш :)

14.10.13
11:05

казано от Vic на 26.09.13, 10:19:

Честит Рожден Ден, Ники! Жив и здрав! (party)

казано от James Hinks на 26.09.13, 16:27:

Здраве и Късмет !
Повече прости отговори на сложни въпроси да намираш и да не спираш да опитваш :)

Благодаря ви приятели, живи и здрави и по-често да се срещаме из залите ;)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1