Съвет за режим

13.03.13
09:56

Здравейте! След около месец четене на теми и статии (главно от тук) се постарах да си изготвя режим спрямо моите нужди, но въпреки всичко имам някои неизвестни... Мисля, че тук е подходящо място за въпроси към по-опитните...Направих нова тема, защото ми трябва лично мнение...
Ще ви опиша положението ми , после и въпросите...
На 28г съм, тежа 53кг и съм 166см. Не съм се занимавала със спорт, не съм спазвала хранителни режими, хапвам каквото ми се прииска общо взето във всякакви количества, рядко съм качвала кг, обикновено по 1-2, но ги свалям от само себе си, до скоро даже рядко се мерех на кантара.
Преди 2 седмици започнах режим, не е строг, просто спрях газираните напитки, сладките (само шоколад си хапвам от време на време по малко), гледам да закусвам, на обяд хапвам нещо въглехидратно (пр. паста, риба със зад. картофи), вечер обикновено месо, омлети, салати...ям и плодове следобед, старая се да пия повече вода...Целта ми основно е намаляване на мазнините, а може би и 2-3кг надолу...
Въпрос: Трябва ли да мина на по-строг режим за известно време за оптимален резултат? Изчетох режимите тук, но ми е трудно да преценя...
Свалих си видео с комбинирана тренировка (обявена е като “Тренировка за изгаряне на 1000 калории”)- 20 мин загряващо кардио,30 мин ХИИТ, 30 мин. силова тренировка (кръгова, с дъмбели) + коремни мускули + 10 мин стрчинг (смятам да го замествам с мако ащанга йога). Правя я вкъщи.
Въпрос: Тази тренировка подходяща ли е за по-често изпълнение? Иска ми се тялото ми да свикне и да мога да я изпълнявам всеки ден, но след първата имам здрава мускулна треска и не знам дали е подходящо да тренирам с МТ (мненията и тук са противоречиви). Трябва ли след известно време да сменя упражненията или натоварването?
Купих си концентриран течен л-карнитин на Carnipure. Всеки ден ли да го приемам или само преди тренировка? Трябва ли да пия допълнително бърз протеин след трениране ? Иначе се старая да се храня с храни с високо съдържание на протеини след упражненията...
В допълнение, подариха ми карта с антицелулитни масажи, което предполагам ще ускори изчистването и по-лесното изгаряне на мазнините...

Ще ми се максимално бързо да имам резултат, така че моля, ако имате критики или идеи, пишете! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1