14.03.13
14:39
Здравейте искам да ви попитам какво ви е мнението за Mex Pure Creatine Monohydrate. И вярно ли е това ,че може да доведе до диабет понеже преди имах проблем с висока захар и сега прочетах това за диабета и много се чудя дали да го пия ,а вече съм го купил..И въобще какви вредни последици може да има от креатина...
Модерация: Моля, съобразявайте се с условията за ползване.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.03.13 22:38.
Ако имаше такава възможност всички щяха да имат Диабет... А относно креатина няма от какво да се притесняваш , ако го пиеш както ти е дадено няма да има странични ефекти.А за марката незнам аз пих на Скайтек сега пия на Амих и ми харесва :)) Пий го със декстроза(мед) общо взето бърз въглехидрат!
Мнението беше редактирано от krNbarca на 14.03.13 20:11.
казано от Amnesia Haze на 14.03.13, 14:39:
И въобще какви вредни последици може да има от креатина...
Не! Креатин монохидрата е отличен суплемент за всеки трениращ! Пий го умерено и страничните ефекти могат да бъдат само положителни! Под умерено разбирай 2 х 5 грама дневно (в почивни дни може да е дори с хапване)! Това е дозировка, която ще позволи креатина да се акумулира в тялото постепенно и да извлечеш евентуална полза от него при тренировките!
krNbarca човека изрично е посочил, че е имал проблеми с захарта, така че не е удачно да го съветваш да вкарва декстрози и други рафинирани въглехидрати с висок гликемичен индекс!
Относно марката хубаво е ,че използва патента Creapure (добре пречистен и фин креатин)! Има и 400мг бленда на доза от 5.4 грама, която да подобри инсулинувата чувствителност, което е просто плюс!
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 14.03.13 23:42.
15.03.13
08:41
Extensive research has shown that oral creatine supplementation at a rate of 5 to 20 grams per day appears to be very safe and largely devoid of adverse side-effects,[22] while at the same time effectively improving the physiological response to resistance exercise, increasing the maximal force production of muscles in both men and women.[23][24]
A meta analysis performed in 2008 found that creatine treatment resulted in no abnormal renal, hepatic, cardiac or muscle function.[25]
15.03.13
13:02
Само да кажа ,че съм на 16 и целта ми е да изчистя мазнините които са ми останали понеже бях 85 кг ,а сега съм 61 ,но все още имам мазнини по бедрата,задника,корема и гардите..Ще ми помогне ли ? И как мога да измеря 5 гр понеже на мерителната лажичка не пише нищо ..
Мнението беше редактирано от Amnesia Haze на 15.03.13 13:37.
15.03.13
13:45
1 мерителна е 5 грама.
Мнението беше редактирано от Nikolai Stankov на 15.03.13 13:46.
15.03.13
16:02
На кутията на креатина пише ,че две мерителни лъжици са 29 гр. т.е идва ,че една мерителна лъжица е 14,5 гр.
15.03.13
20:46
Не знам къде си прочел, че креатина може да доведе до диабет, но според мен нещо не си разбрал както трябва...
Една равна чаена лъжица е 5г.
Най-вероятно няма да усетиш никакви вредни последици от креатина.
Mex Pure Creatine Monohydrate - е добър колкото всеки друг креатин монохидрат.
16.03.13
00:26
Ами всъщност го четох в една тема тук в форум ,но от далечната 2004 година...Ето какво бе писал въпросния потребител :
Креатинът: интересно животно. Това е сравнително нов продукт. На път бях да го подкарам - събрал бях пари за 3-4 месеца и вече почти го бях купил. Но имам една мания:да чета. И четох.
В България тея, които го вкарват, гледат да изцоцат пари от него. Всичката информация тук е маркетингова(разбирай рекламна) - навсякъде пише чудни неща: че ще станеш як като бик, ще удвоиш постиженията си, ще качиш мускули без мазнини. Красоти. Изобщо всичко изглеждаше златно.
Хубаво, обаче аз по принцип съм недоверчив и почнах да отварям разни чужди сайтове. Между които немски и руски. И какво установих.
Въпросните сайтове бяха предимно медицински, което означава на сериозни хора, професионалисти, не на разни гейнъри или на хора, дет се чудят как да изкарат пари.
Креатинът си се съдържа в човешкия организъм и участва при ресинтеза на АТФ; предполагам повечето сте минали девети клас и знаете какво е това. В процеса пряко и косвено вземат участие две жлези: панкреас и щитовидна. Лекарите са установили, че приемането на креатин повече от няколко дена води неминуемо до спад във функциите на щитовидната жлеза мисля че беше. За нея бяха извели някакви взаимовръзки с други органи, вкл. мисля и хипофизата, според които ако функциите й трайно спаднат, не се възстановяват или поне искат ужасно много време и лечение. Точно това предизвиква креатина, ако и производителите му да реват, че е безвреден.
За панкреаса точно функцията не си я спомням, но в общи линии имаше някаква поредица от химични реакции, които доказваха връзката между повишения Креатин и кръвната захар, в следствие на което се стига до затормозяване на панкреаса и ужасно увеличен риск от диабет. А ако някой има диабет, има и по - лесни начини да се самоубие от креатина.
Няма нищо в организма, което да е по - ужасно да си повредиш, от жлезите с вътрешна секреция. Най - страшните заболявания и тумори са именно там. И най - гадното е, че процесът е най - необратим, защото жлезите са във взаимовръзка една с друга; спадът на определени хормони води до спад на други или покачването им и т.н.
Има и още обаче. Състояние на естествено повишен креатин в организма е известно в медицината. Появява се при някои видове напреднал рак на белия дроб например. Идеята е, че това е един вид защитна реакция на организма - подтиска определени типове синтез, които иначе са нормални за здравия човек и по този начин така да го кажем “запушва дупки” - моментно стабилизира организма, което би било за сметка на дългосрочното му здраве, но сами се досещате колко ще да е стресиран организма при рак и че дългосрочното запазване на функциите му едва ли му е приоритет. Лошото е, че с приемане на креатин вие изкуствено докарвате такова състояние на организма. Както виждате по - горе, това състояние се опитва при болест да “симулира” нормална работа, което означава, че най - вероятно трудно можете да усетите последствията му.
Това важи и за последствията, описани за жлезите. Поражението го нанасяте сега, но последствията ще усетите много по - късно. За това, по - добре не си играйте.
Освен това, знаете ли, че вече в редица страни са проведени изследвания и креатинът е забранен като вреден, дори опасен медикамент? Със сигурност една от страните беше Франция, мисля, че и някои от Щатите и имаше проектозакон, който ще бъде защитаван в Щатите креатинът като цяло да бъде отменен. Ясно, че зад креатина стоят стабилни групировки, и те ще си плащат, доколкото могат за да могат да го продават и може законът да не бъде приет скоро.
Освен това вече има доста спортисти, наказани или дори дисквалифицирани поради употреба на креатин. Борбата с него тепърва започва.
Може би е вярно, че ако го гълтате половин - един месец, няма да даде странични ефекти. Но често той се гълта в големи периоди и тогава става наистина опасно.
16.03.13
06:56
Ха на 16 г. и си мислиш че ще станеш мега батка с мега бицаги кхкх... младеж храни се добре, тренирай тежко и почивай достатъчно. Не си достигнал нивото където креатина ще ти свърши работа както казват хората мнооого хляб трябва да изядеш още.... и други за жаби,коне и подкови.
16.03.13
15:07
За твое сведение не съм си и помислял ,че ще стана “мега батка с мега бицаги” . Целта ми е да изчистя мазнините които са ми останали след като съм свалил тези килограми и въпроса ми е ще помогне ли креатина да се стегна :)
18.03.13
21:04
Креатинът е не само безопасен, но и полезен, използва се при лечението на мускулно-дегенеративни заболявания и се експериментира с него и за проблеми свързани с нервната система и мозъка. Нищо страшно няма в него. Това е най - безвредният бял прах, много по - добре от захар, сол, кокаин и стрит рог от носорог