Подуто коляно.

15.03.13
10:58

Здравейте, от 2 месеца и нещо съм с подуто коляно. Имаше един период, в който вероятно съм прекалил с подскоците (при бърпитата). Два-три дена след последната тренировка по време на разходка коляното ми се стегна. После уж се отпусна, но си стоеше странно чувство. След още 2-3 дена се наду. Първоначално беше много надуто, движението му беше силно ограничено и на свиване и на разгъване. Ортопеда, при който бях, не откри нищо притеснително. Не изпитвам никакви болки, нито съм изпитвал по време на подскоците. Първоначалния оток спадна, но не докрай. Сега разпъвам и сгъвам коляното до малко под 90° (80-70) без болки, но остатъчната течност вътре блокира пълното сгъване. В началото нямах много сила в коляното, но това като че ли отмина. Друг ортопед в последствие ми каза, че вероятно съм преразтегнал предна кръстна връзка.
Измазах 2 туби Репарил + още едно хомеопатично. Правех спиртни компреси, които не помогнаха, и студени, с които се надявам да не съм прекалил.
Сега съм на Реновакс и Hyalurgen.
Някакви съвети? Чакам за ЯМР от здравната каса, но не я ми го направят, я не..

15.03.13
13:43

Тия отоци едностранно на коляно или глезен понякога са много досадни и хем са неболезнени, хем не спадат понякога дълго време. На някои им се получават от остра травма (без да имат спомен за болка), а на други по много странен начин им възникват- примерно карал кола дълго време, слиза и си вижда коляното подуто. По-интересното са ми обяснявали- слагат лед възможно най-скоро и им минава същия ден. Ако изпуснели обаче момента веднага да сложат- не вършело работа о.О

ЯМР е добра идея. Можеш все пак да се допиташ и до специалист ревматолог. От хомеопатията бих ти препоръчал Bryonia Alba 9CH и Apis Mellifica 15CH + Arnica Montana 9CH. Не знам какво точно си взел от хомеопатията, но съм обнадежден, че написаното ще ти свърши добра работа.

15.03.13
15:02

Благодаря за отговора. Хомеопатичното ми беше Arnica Gel Forte на Dr.Theiss (15% arnica). Една тубичка 100мл измазах.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1