Бъркам ли някаде с този хранителен режим?

16.03.13
16:29

Здравейте!Казвам се Митко
Възраст – 22 години
Тегло – 71 кг
Максимално тегло – 100 кг
Минимално тегло в зряла възраст – 65 кг
Ръст -  172 см

BMI (индекс телесна маса) – 25,35 кг/кв.м
Основна обмяна – 1 720 kcal
Дневна енергопотребност – 2 670 kcal
Енергиен дефицит/излишък (за понижаване или повишаване на теглото) – 810 kcal
Дневен енергоприем (за запазване на теглото) – 2 670 kcal

Хранене

Закуска
07:00
5 цели яйца
4 филии пълнозърнест хляб
120 гр извара
240 мл сок от грейпфрут

Преди обедна закуска
10:00
1 среден банан (100 гр)
35 гр печена соя (1 шепа

Обяд
14:00
240 гр месо (пилешко/телешко)
120 гр кафяв ориз
зелена салата с 1 с.л. зехтин

Следобедна закуска
17:00
500 гр кисело мляко с 1% масленост
35 гр леблебия (1 шепа)

Тренировка
18:00

Вечеря
20:00
180 гр месо (пилешко/телешко)
85 гр кафяв ориз
зелена салата с 1 с.л. зехтин

Суплементарен план
Сутрин Л-карнитин 1 000 мг 
Обед Комплексни витамини и минерали, Омега-3 мастни киселини 
Вечер Глутамин 5-10 гр 

Преди тренировка Л-карнитин 1 000 мг 
След тренировка Суроватъчен протеин 30 гр

Цел-Изгаряне на мазнини и покачване на мускулна маса и обем на мускула.
Моля за мнения и препоръки за нередностите ако  има такива.Понеже бях 100 кг преди около 3 години сега корема ми няма оправия,много е отпуснат в долната част сигурно от разширен стомах .

Седмичен сплит 
Понеделник Гърди и бицепси
Вторник Рамене, трапец и корем
Сряда Почивка 
Четвъртък Гръб и трицепси 
Петък Бедра и прасци
Събота Почивка 
Неделя Почивка
Кардио след всяка тренировка 15-25 мин

Благодаря:)

И преди лягане 100-150 грама извара с 1-2 лъжици заквасена сметана,шепа ядки или зехтин.
След краката кардиото ще е малко кофти.

Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 16.03.13 17:18.

Целта ти е невъзможна, няма как едновременно да сваляш мазнини и да изграждаш мускули, за едното трябва да си в дефицит, а за другото в излишък, набележи си някаква постижима цел и тогава пак задавай въпроси! По-здрави :)

Сигурен ли си,че не може ?

казано от Александър Илиев на 16.03.13, 23:36:

Сигурен ли си,че не може ?

Да! Лично според мен не е възможно и по-горе се обосновах,  ако ти знаеш как става кажи, смятам че ще бъдеш от голяма полза на всички читатели на форума, а и като цяло за света фитнеса. Не целя да се заяждам просто ако наистина знаеш как можеш да сваляш и да качваш едновременно кажи, защото на мен наистина не ми е ясно!

Четох някъде една статия,че нещата са възможни.Просто трябва да я открия.

18.03.13
10:33

Според мен е изключително трудно,но не и невъзможно.При новак е по-постижимо отколкото при напреднал с тренировките.

Няма как да стане, можеш да понижиш общия процент мазнини докато качваш при условие че качваш сравнително чисто примерно ако качиш 10 кг и от тях 7-8 са мускул, а 2-3 мазнина, но просто няма режим, по който да сваляш и качваш едновременно, в единия случай си в калориен дефицит, а в другия случай си в излишък, как да го обясня по по-прост начин не знам, дано някой по-компетентен се включи, за да обясни така че да е по-разбираемо за всички “уникални” организми в този форум. По-здрави!

18.03.13
20:50

Нещата са много по-сложни и комплексни, отколкото изглеждат и зависят от много фактори. Затова казах ДА възможно е, но изключително трудно.Има изключения, при които това става. Те са три основни: тренировъчният стаж, мускулната памет и генетичните фактори.
И да,дано някой по-компетентен се включи.

п.п.Коментара ти е леко заядлив,а не е нужно.За това е форум,за да се коментира ;).

Мнението беше редактирано от Васил Р на 18.03.13 20:51.

казано от Тайсън на 18.03.13, 20:50:

Нещата са много по-сложни и комплексни, отколкото изглеждат и зависят от много фактори. Затова казах ДА възможно е, но изключително трудно.Има изключения, при които това става. Те са три основни: тренировъчният стаж, мускулната памет и генетичните фактори.
И да,дано някой по-компетентен се включи.

п.п.Коментара ти е леко заядлив,а не е нужно.За това е форум,за да се коментира ;).

Не съм искал да се заяждам изобщо, просто това е начина по който си изразявам мнението, извинявам се ако съм засегнал някого

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1