Въпроси относно упражнения от системата "Канадска мечка"

Здравейте. Започнах тренировка по системата “Канадска мечка”. Има някои упражнения, които не мога да ги разбера с точност, ако може малко помощ, а ето ги и тях:

1 - Заден клек от долна позиция с прогресиращо увеличаване на амплитудата, т.е. 1/8 за първата седмица, ¼ - за втората, ½ за третата - тази долна позиция не я разбирам. Също, ако може едно кратко уточнение за амплитудата какво представлява точно
2 - Повдигане от лег от долна позиция с прогресиращо увеличаване на амплитудата, т.е. заключване за първата седмица, ¼ - за втората, ½ за третата

Сигурно е нещо елементарно, но просто не го схващам :D Искам да ги изпълнявам точно......
Благодаря !

Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 18.03.13 17:35.

От долно положение до горно ти е цяла амплитуда. Ако имаш 1/8, то разделяш цялото движение на 8 и правиш само първата част и т.н.
Ето ти клипче за 1/2 лег от горна позиция:

Идеята е:
- ако си по-силен в долната част (stretch reflex) имаш слабо заключване горе - да започнеш от горната позиция.
- ако пък долу си слаб и след пауза не може да тръгнеш нагоре, то тренираш от долната позиция.
Това за лежанката, а за клека е аналогично, като в случая повечето имат проблем долу и, следователно, тренират 11/8 и т.н. от долу.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 18.03.13 17:42.

А това “заключване” какво е ? Предполагам не на лактите.....

Започвам 2 микроцикъл и изникна проблем :D
С какво мога да заменя силово обръщане от вис (или както му викам аз силово) ??? Защотоооооо трудно правя 1-2 силови и то отпочинал......

казано от Росен Петров на 31.03.13, 22:03:

Започвам 2 микроцикъл и изникна проблем :D
С какво мога да заменя силово обръщане от вис (или както му викам аз силово) ??? Защотоооооо трудно правя 1-2 силови и то отпочинал......

На кое от двете казваш “силово”:
това или това

на второто ...

В случая се има впредвид първото - на български може да го срещнеш като ‘от вис’.
Ако не си запознат с техниката по-добре премини на хай-пул вариант - за мечката ще извадиш същия ефект, а заучаването е по-лесно.

Благодаря ! ! !

Извинявам се пак за въпроса, ама явно съм “слаба ракия” за някой упражнения.
“...по-добре премини на хай-пул вариант - за мечката ще извадиш същия ефект, а заучаването е по-лесно.” за това изказване това ли имаш предвид -
http://www.bb-team.org/exercise/4044_high-pull ? Или мечка ? Че нещо май не схванах с точност.... :( :( :(

Мнението беше редактирано от Росен Петров на 31.03.13 23:02.

казано от Росен Петров на 31.03.13, 23:01:

Извинявам се пак за въпроса, ама явно съм “слаба ракия” за някой упражнения.
“...по-добре премини на хай-пул вариант - за мечката (т.е. за Канадската МЕЧКА) ще извадиш същия ефект, а заучаването е по-лесно.” за това изказване това ли имаш предвид -
http://www.bb-team.org/exercise/4044_high-pull ? Или мечка ? Че нещо май не схванах с точност.... :( :( :(

На клипа е кросфитския вариант на хай-пул. С тесен хват, който не е най-удачния за изпълнение. Използвай по-широк хват в твоя случай.

Огромни благодарности :)

Започвам 3 микроцикъл. Още във 2 имаше едно движение “Повдигане от лег – само заключването”, което така и не го разбрах :( Бях го заменил със “Повдигане 1/2 от лег – от горна позиция”, обаче сега гледам в 3 микроцикъл пак го има и ми се иска да го направя този път :) Може ли пояснение на движението ?

Мнението беше редактирано от Росен Петров на 04.05.13 15:47.

06.05.13
16:25

Моля,ако е възможно да качите клип,в който се показва “силово обръщане”

Имам един леко тъп въпрос - с какво да заменя лег пресата, тъй като в залата ми лег пресата е до 80 кг, което е малко за 6-ци, пък камо ли за 3-ки.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1