02.05.04
20:53
Чух от госпожата ми по физика(умна женица) че чула наскоро че нишестето от картофите предизвиквало склероза на кръвоносните съдове!Картофи не трябвало да се ядат толкова често!Между другото тя каза че това се води като ново откритие!
Я коментар бързо от запознати,ако Image случаино погледне темичката ми да постне защото маи въпросчето си е сериозно!
04.05.04
01:14
#1
Хех, това не е сериозно! :P Склерозата на кръвоносните съдове представлява видоизменяне на еластичната тъкан в стените на кръвоносните съдове в твърда съединителна тъкан. Невиждам пряка връзка между въглехидратите в къртофите и склерозата (аз и косвена невиждам, ма кой може да твърди нещо със сигурност...)! Виж, при наличие свободни радикали, свободните кациеви йони и нива на холестерина в кръвта над определени граници опасностт от склерозиране на тъканите винаги има.