Не е ли по-добре да разбереш коя точно храна-дали месото,яйцата или млякото,ти влияе зле и да ограничиш само нея,вместо да ограничаваш всички?
Иначе трябва да се пръснеш от риба :)
24.06.13
23:16
Пфф, този експеримент ще продължи дълго ако трябва да го направя, а идеята ми е и друга, че искам да ям животни само ако са домашни, а такива не си намирам в София...
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 24.06.13 23:17.
25.06.13
19:15
спрях да се боря със животинските продукти и ги подпуках отново :D то се е видяло ,че без тях няма да стане.
Днес въпреки че съм ден/два преди цикъл, че не съм спала 3 часа снощи, и имах дълъг 9 часове работен ден, въпреки това ми е 6-ти ден без рафинирана захар , бяло тесто и всякакви боклуци :))
каша стандартната овес/лен/сусам и мед ми беше първо ядене в 7
половин салата домат , тиквичка, маслини, 2 ЯЙЦА , нахут, ми беше 2-ро.
банан, ябълка, до трето ядене,
третото беше остатъка от салатата :)
4-тото пържола пилешка и още малко нахут
легнах, преди малко си отворих очите и не се сдържах изядох няколко лъжици мед с какао и диня, пих кафе и до 8 трябва да стигна до залата....ужасно ми е мързеливо и ми се спи,но се надявам ,че там ще дойде power-a :/
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 25.06.13 20:32.
25.06.13
20:04
спрях да се боря със животинските продукти и ги подпуках отново :D то се е видяло ,че без тях няма да стане.
Днес въпреки че съм ден/два преди цикъл, че не съм спала 3 часа снощи, и имах дълъг 9 часове работен ден, въпреки това ми е 6-ти ден без рафинирана захар , бяло тесто и всякакви боклуци :))
каша стандартната овес/лен/сусам и мед ми беше първо ядене в 7
половин салата домат , тиквичка, маслини, 2 ЯЙЦА , нахут, ми беше 2-ро.
банан, ябълка, до трето ядене,
третото беше остатъка от салатата :)
4-тото пържола пилешка и още малко нахут
легнах, преди малко си отворих очите и не се сдържах изядох няколко лъжици мед с какао и диня, пих кафе и до 8 трябва да стигна до залата....ужасно ми е мързеливо и ми се спи,но се надявам ,че там ще доиде power-a :/
прилича доста на моя ден :D
25.06.13
20:38
Може би с разликата, че на мен ми се прецака последната част от деня и пропускам тренировката тази вечер :(...поне вечерята ми не е въглехидрат а омлет..... :/
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 25.06.13 20:42.
25.06.13
20:47
ох, и аз няма да имам.. вечерята ми е плодове и зеленчуци, въглехидрат май тук вече е разликата :D
27.06.13
22:58
днес...станах рано...тренирах...ядох яйца месо....всичко ПОЧти както трябва ( почти защото изядох едно корни и една сладка) но беше психологически много труден ден :( понякога на работа ужасно много се подтискам и имам чувството че всъщност само си мисля,че нещо правя а реално нищо не правя както трябва, нито тренировки нито храна нито синтезирам правилно прочетаната информация ... :( дано утре е изчезнало това чувство ...
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 27.06.13 22:59.
28.06.13
20:23
имам мускулна треска на седалищните и бедрени мускули, много съм щастлива! :D
29.06.13
19:04
Топла , току що изкъпана от дъжда с пулсиращи още мускули седнах да се похваля колко хубава тренировка си направих днес, предвид факта че съм в цикъл(втори ден и се боря с него без обезболяващи за първи път), отидох в залата колкото да се отчела....но пък взе, че ми се получи...тренирах цяло тяло, като наблегнах на горна -част ръце и рамена, дори и кардиото си направих 20 мин, общо тренировката ми продължи час и 15 мин(с много кратки почивки) и изчистих от съвеста си кутията НАВОНА която изядох за закусна и обяд (blush)
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 29.06.13 19:05.
29.06.13
21:27
И ето я и вечерята 2 часа по-късно: зелена салата с 5 белтъка/2 жълтъка. пилешко филе на скара. крем супа от леща.....
29.06.13
22:39
в коша с отпадъци! колко и да не ми се искаше....метнах ги. а сега късам маргаритки с въпроса: да изляза или не.. :( и кое ме спира- че утре трябва да тренирам и то сутринта!
01.07.13
22:06
Прибрах се от работа в 22:30, легнах в 23:30,
станах в 4:30 изядох две бисквити Навона, в 7ч- овес със мед и сирене, до 13 ч - два банана и 2 нектарини
бях на работа до 13 изядох около 100гр извара, легнах в 14 станах в 18ч в залата бях в 19:50 до 21:10 и сега ще вечерям- салата: айсберг, маслини, извара, краставица, яйца, половин домат...... Аз мисля, че денят е успешен :)
04.07.13
08:31
да ви се похваля направих морковеният си пай без захар и без брашно: ) с овесени трици, стевия , моркови, стафиди, орехи, яйца и мазнина: ) мнооого вкусно се получи!:)
04.07.13
10:43
Звучи и изглежда вкусно,ще споделиш ли по-подробна рецепта (wasntme)
04.07.13
12:11
3 големи моркова, 1 и 3/4 ч.ч овесени трици,
3/4 ч.ч. зехтин/олио , 1ч.ч. нарязани орехи, 100-200гр стафиди,
1 пак бакпулвер, канела( колкото повече , толкова повече :)
стевия- капех си капки на око :)
3 яйца, аз сложих 4 но следващият път ще го направя с 3 и ще ги разбия отделно жълътици и белтъци за повече въздушност на кейка :)
05.07.13
15:15
60 мин кардио(20 пътека скорост 9,20кростренажор,20 велоергометър), на гладно! + 4серии екстензия+ 4 странични с гири *3кг :) Мн съм доволна от себе си днес!
А снощи- направих около 45 тренировка гръб, ръце и корем, дупе.
А вторник направих кардио + цяло тяло.
Днес ми е 4-та тренировка за седмицата :) но мисля да тренирам и в неделя.
Доволна съм ,чувствам че напредвам, но бедрата ми не се смаляват а напротив,след всяка тренировка са ми все обемни, затова малко сега ще им дам почивка и после ще започна да ги тренирам с много малко тежест и много повторения , дори си мисля само с кардио тях и то -велото което е тип водно колело.
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 05.07.13 15:16.
07.07.13
13:00
Днес тренирах на гладно (след чаша кафе и вода) час след ставане:
5мин. загрях на пътеката скорост 10
3 кръга: глутеус машина 10*30кг
абдуктор машина 30*25кг
повдигане краката от стенд-7
3 кръга: горен скрипец 10*20кг
пек дек машина 10*10кг
и отново повторих първия кръг като стенда смених със повдигане на краката от лежанка + странично вдигане на гири 10*3кг
всичко общо 40 мин.
половин лъжичка чаена мед 30 мин по-късно.
А сега отивам да си правя омлета! Днес ще ям салати и пил. месо.
09.07.13
11:10
Днес реших да се претегля... чудих се дали да споделя тук ,:) кантара ми показва 64кг а нито имам физическото усещане ,че съм напълняла нито по дрехите си усещам подобна разлика..... Вярно ,че е това се случва при повече тренировки но....5кг:) някак множко ми се виждат :/
09.07.13
18:29
15 мин пътека скорост 9 и 10, 15 мин кростренажор, 5 мин пътека
3 *10 напади
3*12 пек дек с 10кг.... 20 вдигане на краката от лежанка 50 -55 мин беше цялата тренировка
сутринта ядох 1 лъжица такан с 1/2 л. мед , обяд две яйца, извара 100гр и 5-6 маслини , още веднъж 1:1/2 мед с тахан
след тренировката ще вечерям- 1/2 домат, краставица, половин коф. извара, половин авокадо+ 6 яйца....
измерих си обиколки с около 1 см нагоре съм в бедра и ръце в горната част...
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 09.07.13 19:11.
09.07.13
18:35
Не е ли по-добре да разбереш коя точно храна-дали месото,яйцата или млякото,ти влияе зле и да ограничиш само нея,вместо да ограничаваш всички?
Иначе трябва да се пръснеш от риба :)
Най-вероятно е от яйцата или от прясно мляко.
09.07.13
18:38
яйцата...прясно мляко много рядко имам в менюто си, тогва не помня дали го бях спряла вече или все още си киснех овеса в него. Но сега ще разбера....с толкова много яйца отново ще стане ясно дали е от тях....мислех си за варианта просто да си взимам БИО яйцата ( на хармоника)
09.07.13
20:14
яйцата...прясно мляко много рядко имам в менюто си, тогва не помня дали го бях спряла вече или все още си киснех овеса в него. Но сега ще разбера....с толкова много яйца отново ще стане ясно дали е от тях....мислех си за варианта просто да си взимам БИО яйцата ( на хармоника)
Ако е от яйцата, не мисля, че с БИО-то ще е по-добре.
10.07.13
10:14
След като снощи си изпих водката :D днес съм с 2 кг надолу! :D Малко по-спокойно ми е- явно тези килограми са вода...
П.С: не упражнявам битов алкохолизъм, не оставайте с грешно впечатление. (blush)
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 10.07.13 10:16.
10.07.13
14:58
идвам си от залата гладна, с мускулна треска .
направих 65 мин кардио на гладно: 20 мин тренажор. 20 мин вело. 25 мин пътека ( 5 мин ходене под наклон/5 мин тичане и така до 25та минута) 6*12 изнасяне гири напред *3кг
6*12 повдигане на краката от лег
2*20 клекове с топка и гири
и коремни преси 3* до отказ
час и 30 мин всичко
Не прави толкова дълги кардио сесии на един път. Бих препоръчал да пробваш интервално кардио, а когато е ниско интензивно да е лимитирано до 40 минути на сесия. Ако си решила да правиш повече кардио щото ти харесва- раздели на 2 пъти- пак по максимум 40 минути. Няма да е лошо да пробваш и да измислиш някаква по-натоварваща схема с по-големи тежести и по-добре структурирана- това относно фитнес тренировките.
10.07.13
15:48
По назад в дневника , това ме посъветваха и други мъдри хора, но аз нали съм твърдоглав козирог... и самовнушение може би и страх, че не топя а наедрявам от такъв тип тренировка, затова се и върнах отновово на продължително кардио. Интервално, по мое мнение правя, но не е стриктно засичано.Освен това, няколкото пъти в които се опитах да направя кръгови тренировки с тежести и собствено тегло, винаги имам много пречещи ми хора в залата.....и не се получава достатъчно интензивно. Идеята ми в последната седмица и половина с това кардио е, че в неделя ще замина за седмица и половина и едва ли ще тренирам, освен това картата си я финализирах и следващите дни ще тренирам най-вероятно в къщи със собствено тегло. Но определено се чувствам доста натоварена с последните си тренировки.....болят ме доста мускулчета, а аз трудно стигам до така наречената ” мускулна треска”, дори когато правя повторения до чувството - болка, също рядко имам след това.
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 10.07.13 15:50.
Това зависи до голяма степен и от храната. Хубаво щом правиш интервално- разнообразявай. А и не е казано задължително да са кръгови тренировките. Моя съвет е да разгледаш някои от дневниците на другите дами- има доста добри примери за тренировки и в домашни условия, в зала и прочие. Това че ще заминеш не значи. че не може да се измисли някакво движение ; ) А за мускулната треска- явно се поспестяваш от тежести или пък правиш еднообразни неща и тялото се е адаптирало- тоест това което правиш не предизвиква стимул и съответно тая реакция липсва. НЕ съм чел назад и само предполагам при всички случаи успех : )
10.07.13
16:20
Благодаря! :) Иначе, позачитам се в напредналите дами, все неща които са ми сложни правят....например бърпита....аз немога една лицева опора добра да направя а за бърпи съвсем.... гледам да правя по-лесни за изпълнение неща в които няма кой знае какво да объркам. Все чакам момента да натрупам повече сила зада се хвърля на сложните “съчетания” :D а този момент все не идва :D
10.07.13
16:28
Е, ти ако чакаш от пътеката или велоергометъра да добиеш сила за бърпита и суингове, ще поизчакаш още “мъничко” като че ли... (giggle) Ако ще атакуваш Tour de France или маратона на Олимпийските игри - да, тогава може да правиш и по-дълги кардио-сесии. Давам по-добра идея - опитай да направиш едни големи мега-мощни мускули... само опитай. Ако се получи - спираш веднага и се връщаш към кардиото моментално. :) Ето и нещичко за четене... :P
10.07.13
16:42
Хахахаха това беше добро! :D
А статията съм я чела , но благодаря! :)
Не правя само кардио все пак, имам дни в които кардио изобщо нямам.... :)
10.07.13
17:58
Поне в храната си днес съм за похвала! :)
200гр Телешка кайма (чиста без сол ) яйца и тиквичка на руло изпечено в хартия на фурна + салата с мнооого малко сол :)
а след тренировката по пътя до вкъщи изядох няколко бр. сини сливи .
С тези ваши хоканици , май ще се мятам довечера в къщи за 2-ри рунд |-)
11.07.13
19:30
Легнах в 12 заспах в 2 станах в 4:30….....
закусах 3/4 кофичка кис. мляко, 2, кивита, 4 л. овес, 1 лъжица сусам, 15 бр стафиди.
9ч : 4 яйца и остатъчното крайче от вчерашното руло с телешко.
11ч: салата: краставици, домат, чушка, 1/10тиквичка и три лъжички извара
14ч : свинско бон филе....250гр. домат+краставица на салата + 1 киви
18ч: остатъка от месото 150гр + 1/4 кис. мляко+ 1/4 с.л. мед
а сега отивам за Диня!
12.07.13
23:23
Днес тренировката ми беше учебна със персонален треноьор*, на който много благодаря! (party)
Скачах на въже, с един, с два крака, със смяна на краката, правих тяга:римска, сумо, клекове с лост, модифицирани бърпита( защото лицева опора не мога да правя) и куп други на които забравих имената (blush)
Храната ми днес:
закуска 4 суп. л. овес+ 3/4 коф. кис.мляко
обяд : домат, краставици, корнишони, 3 яйца, 100гр. сирене. 1 тиквичка на скара +30гр. пуешко филе
вечеря: гръцка салата със краве сирене 50гр. , 300 гр пилешки каренца на скара.... вода 1/5-2 + 4 кафета :/
Изкючително доволна и мотивирана си лягам! :)
13.07.13
22:24
17:54м започнах с 15 мин скачане на въже
4*15 класически клек първата серия само с лост, следващите с 4кг
Сумо тяга 4*12 с 4кг
Румънска тяга 4*12/16/17 с 4кг
Глутеус ритник 3*16
Бърпи (без пълна лицева) 6…..краката ми тежаха сякаш бяха камъни :(
20 Jumping Jack
Сгъване краката от стенд 4*10
Планкове 3*12 сек + по 1 страничен 12сек.
1 мин скачане на въже и .....19ч затвориха залата....
Храната ми днес: ВОДА 2л
Станах в 5 направих си Овесени палачинки + 1 обикновенна с брашн в резултат на това съм изяла до 11ч следното :
2 яйца,4 суп.л. овес,1 суп. л. брашно. 3 с.л кис мляко 2 с.л. мед,
в 11:30 ядох 3 яйца, 150гр сирене, краставици, домат.
спах от 15:30 до 17ч изпит две кафета и след тренировката хапнах в 21 :40 следното:
голяма купа салата с риба тон, домат, краставици, айсберг, 7 маслини, магданоз и 2 яйца! с 3 и 1/2 с. л. зехтин.... ииии край! :)
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 13.07.13 22:39.
19.07.13
22:42
5-ти ден отпуск, ядене на всякакви боклуци, но държа положението. Понеже съм и бавачка на 3 годишният ми племенник поне с него загрявки си правя и като заспи се мятам на домашни гимнастики. Днес имаше рожден ден и като примерна леля направих торта влак и още куп други сладкиши и не пропуснах да се натъпча с мешена скара, домашни питки и торти . Но няма страшно, от утре съм командировка и всичко си влиза в релси, с няколко дни бачкане и глад : D. Няма да пропусна и да ви покажа днешното си произведение-тортата :) За поръчки моля на лични (правя всякакви превозни средства и плавателни съдове)! :D: D
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 19.07.13 23:46.
20.07.13
20:57
+1 кораб с буренца с коняк и за мен :D
22.07.13
20:59
Момчета, направо една бутилка коняк +1 стек шоколади пускам да плава към вас..няма много смисъл да си играя с тортата, като гледам по буренцата ви потичат лигите. :D
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 22.07.13 21:08.
23.07.13
22:39
Завърнах се! И в София и в залата и хранителния си режим! :)
Малко снимки от свършената работа съм ви прикачила, да се похваля, че това ми е старта в кино кариерата :D
Иначе днес: станах в 4:30 не се сдържах, не бях спала повече от 3 часа и си забърках малко тахан с мед,
после две бързи кафета и на работа изядох до 13ч три нектарини и 4-5 солети.
прибрах се в 14:30 и изядох няколко корнишона и парченца домати.
спах до към 17 и после хапнах две яйца, една или две тиквички и изпих две кафета в 19 бях в залата . малко ми се проточи тренировката до към 21ч тренирах след малко и тренировката ще опиша подробно.
след като се прибрах хапнах около 200гр диня.
прикачам снимки и на вечерята си, която не изядох цялата ....ако има гладни да заповядат :D
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 23.07.13 23:13.