20.03.13
19:13
Привет : )
Ще започна с това , че хал хабер си нямам точно какви упражнения трябва да правя и как да се храня.Точно с това е свързана регистрацията ми в този сайт. Бих искала да получа съвет от компетентни хора , хора с опит и здравословният начин на хранене и спорта да станат част от живота ми .
На 15 години съм , висока съм 176-77 и тежа 60 кг. Бих искала да отслабна максимум 5-6 кг. , а останалото да бъде само “стягане”.Като цяло искам да се съсредоточа върху корема , дупето и бедрата. Попринцип обичам да спортувам , въпросът е , че нямах особено много време . Тренирах народни танци 5-6 години и се чувствах прекрасно в кожата си ,бях около 53-4 кг. Но после , дойде моментът,в който отидох да уча в езиково училище , където буквално ми се скъсваха ританките от учене .Спрях танците , защото нямах свободно време. Свършвах училище в 14:20 ,а е имало и дни , когато съм била до 15,30. Пътувам до училище и докато се прибера времето значително е напреднало.Прибирам се и веднага налягам над учебниците , разбира се с нещо в ръка за хапване. Та , знам , че това не е оправдание , и че ако има желание за спорт,има и начин .. НО решила съм да променя това и съм готова добре да се постарая. Започнах отново да ходя на танци 2 пъти седмично по час , час и половина . Ще ви бъда много благодарна , ако ми предложите някаква диета и примерна тренировъчна програма . Освен танците да прибавя и още нещо , кардио , фитнес , упражнения или каквото и да било друго , което би ме приближило поне малко до целта ми . Не държа да свалям бързо , нека е бавно , но сигурно .
Благодаря предварително , всеки съвет ще ми бъде от полза : )
Извинявай, но аз съм висока 177см и на 60кг съм сравнително слаба. Та не виждам ти от къде искаш да отслабваш 5-6кг?
Плюс това си само на 15години.
Ако искаш да ти спре цикъла и да имаш проблеми...
Мнението беше редактирано от Jewelz на 20.03.13 20:59.
20.03.13
22:25
ами,както казах,бях 53-54 кг. и се чувствах къде къде по-добре в кожата си . Не искам да отслабвам драстично,просто 3-4-5 кг. в областта на коремчето и бедрата .. другото да е просто “стягане” . Не мисля,че промяната ще бъде кой знае колко голяма ,просто искам да се чувствам удобно в тялото си .
20.03.13
23:34
казано от Jewelz на 20.03.13, 20:57:
Извинявай, но аз съм висока 177см и на 60кг съм сравнително слаба. Та не виждам ти от къде искаш да отслабваш 5-6кг?
Плюс това си само на 15години.
Ако искаш да ти спре цикъла и да имаш проблеми...
И как би и спрял цикъла от това,че иска да свали някой друг кг. и да се стегне ?
21.03.13
15:20
Ами така, при нас значителното намаляване на подкожните мазнини води до хормонален дисбаланс.
Но това е при екстремни условия. Аз бих препоръчала на авторката да не се стреми към определени килограми или мерки, а към оформена и тонизирана мускулатура и добро здраве, пък красотата идва точно от там.