Коментари към темата с въпроси към Еню Рангелов

Прескочи до:

Местя тук мненията, които не са пряко адресирани към автора на другата тема.

26.03.13
18:46

Еню Рангелов, предлагам да спрем със съвети от типа “яж два жълтъка на ден” и “тренирай една група през 7, най-добре 10 дни” ;)
Все пак тук четат и млади хора, които взимат такива приказки за чиста монета. Не е хубаво да им се спъва физическото развитие и здравето с такива глупости !

p.s.
Уидъровия научен институт е железен аргумент ! :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.03.13 18:48.

В тази връзка, ако аз и Вито споменем по колко ЦЕЛИ яйца му’аме на ядене, дали г-н Рангелов ще му причернее....? :D

26.03.13
20:37

казано от Херцог Трън на 26.03.13, 18:57:

В тази връзка, ако аз и Вито споменем по колко ЦЕЛИ яйца му’аме на ядене, дали г-н Рангелов ще му причернее....? :D

и аз , и аз :Д

26.03.13
21:05

Само аз ли не намирам никаква логика в думите на г-н Рангелов? Прави километричен пост описвайки,че всичко около холестерол - жълтъци не важи,те имат повече протеин,незаменими аминокиселини и дава примери за това колко в крайна сметка е полезен жълтъка ,а в крайна сметка трябва да не ядем повече от 2 на ден?

Мнението беше редактирано от Teen Power на 26.03.13 21:06.

27.03.13
00:47

казано от James Hinks на 26.03.13, 18:46:

Еню Рангелов, предлагам да спрем със съвети от типа “яж два жълтъка на ден” и “тренирай една група през 7, най-добре 10 дни” ;)
Все пак тук четат и млади хора, които взимат такива приказки за чиста монета. Не е хубаво да им се спъва физическото развитие и здравето с такива глупости !

p.s.
Уидъровия научен институт е железен аргумент ! :D

И това от каква позиция го казваш? Издадени книги да имаш? Някакъв твой принос към спорта? Поне се аргументирай защо мислиш че това са глупости! Най-лесно и профанско е да се каже с едно изречение - “Абе мани го тоя, я знам”. Дай аргументите.
А и къде видя да се говори за почивка от 7 до 10 дена? При някой хора това си е напълно нормално и препоръчително - всичко е до конкретния организъм, но ти от позицията на природно надарен и силен човек няма как да имаш такива наблюдения. Чел ли си някоя от книгите на г-н Рангелов? Май не. Защото ако беше, нямаше така смело да даваш определения и да заклеймяваш един труд постигнат с години опит и много знания. Дори в последния отговор (но явно от много удари в главата, мисловната дейност леко е увредена) е спомената тренировъчна схема за трениране на мускулна група през 4 дена, но май няма кой да чете и да мисли...
И изобщо знаеш ли кой е Уидър и с какво се е занимавал? А неговата империя знаеш ли с какъв научен ресурс е разполагала и разполага? Да не говорим за стотиците “опитни зайчета” - професионални културисти минали от там. Очевидно не...

казано от Херцог Трън на 26.03.13, 22:03:

казано от Teen Power на 26.03.13, 21:05:

Само аз ли не намирам никаква логика в думите на г-н Рангелов? Прави километричен пост описвайки,че всичко около холестерол - жълтъци не важи,те имат повече протеин,незаменими аминокиселини и дава примери за това колко в крайна сметка е полезен жълтъка ,а в крайна сметка трябва да не ядем повече от 2 на ден?

Защо търсиш логика в мнението му? :D

Ти имаш повече знания ли? Ми сподели ги с нас, покажи, че г-н Рангелов е сбъркал, изкарай някой факт...

И явно пак не откривате изречението което отговаря на въпроса -

“Изследванията на Американскара Кардио Асоциация, Уидъровия научен институт и огромния опит на известните звезди стигат единодушно до заключението, че във вашата диета, според личното ви тягло може да си позволите много белтъци и два жълтъка на ден. “

Това можете ли да го проумеете. Той се позовава на тези институции, също и световно известни културисти, които имат опит и определена позиция по въпроса. Вие можете да си взимате и по една кофа метан на ден, но никога няма да станете добри личности, а дребни заядливци, ако не промените отношението си. Със заядливите си изказвания, непотплътени с нищо само показвате огромната липса на знание.

казано от Наталья Заболотная на 27.03.13, 07:34:

Arkan, това, че Джеймс Хинкс няма издадени книги, не означава, че няма принос в спорта и че не е помогнал на много хора.
Нито го познаваш, нито ще го познаваш, съдейки по горния ти пост :D
Е, освен ако нямаш желание да пробваш някоя техника за изсипване на врат. (giggle)

Типичното бай ганьовско поведение - ще се плашим с бой и яки спортисти :) недей се излага. И ти с твоите “компетентни” мнения по-добре се спри. Не искам да познавам такива хора - дребни, заядливи душици, нямам нужда от тях. Няма аргументи, няма култура, не може да спори дори, само си знае неговото си. Той е най-великия, но пак си е бай ганьо. И тия 3000 мнения и 7 палчета до мнението в реалния живот нищо не значат, и слава богу.

Мнението беше редактирано от Arkan на 27.03.13 09:19.

27.03.13
01:05

Как това

Жълтъците не са вредни, но повече от 2 на ден ще ти попречат да станеш бързо тежък и мускулест.

..и това

Всички витамини, минерали и полезни хранителни вещества като лецитина се намират само в жълтъка. Като се откажем от жълтъка, ние получаваме само чист протеин и нищо повече. Отделно общото съдържание от протеин се намалява с 6-7 грама, ако истанем само с белтъка. Намалява се и биологичната ценност на протеина, тъй като (много е важно) някой незаменими аминокиселини се намират само в жълтъка.

... се пишат от един човек??

... И да попитам

За да не влизаш в грях да хвърляш храна - давай ги на другите хора

Може ли един от тях да съм аз (wasntme)

Незнам ама като за човек с няколко книги не е нормално да напишеш ‘’повече от 2 жълтъка - не’’ :) а и книги ?! всеки може да напише книга .. трябват ти много листи и химикал...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 27.03.13 01:18.

27.03.13
02:24

Я се дръжте малко на положение, а? И аз ям много жълтъци, но не съм тръгнал да се хващам за най-малкото. Не бъдете дребнави и имайте малко уважение към човека! В крайна сметка никъде не видях г-н Рангелов да казва, че от жълтъците се мре или нещо подобно. Плюс това до колкото разбрах писането става с посредник и е нормално да се получават някакви разминавания. А за масата специалисти от форума е ясно, че това чакат, да подхванат от някъде да се заядат. Нали те винаги трябва да са най-отгоре, най-знаещите, най-можещите! Не оспорвам знанията им, но самочувствието е до небето и понякога държанието им е високомерно. Вие кога за последно помогнахте на някой начинаещ ей така с добро сърце!? За сметка на това реплики от сорта на “знаете ли кой съм аз?”, “...абе аз знам, ама айде няма да ви казвам...”, “колко пари ще ми дадеш за тази и тази информация” са стандартни, такива някакви супер жалки изказвания, ако ме разбирате. За това и все по-рядко влизам във форума - вече няма какво да се научи и не е интересен като цяло... интриги обаче бол... И да, това е Еню Рангелов - всеки, който е прочел поне една негова книга, може да познае стила му на писане.

27.03.13
06:26

Бях абсолютно убеден, че нещо такова ще се случи, още преди да започне да пише, първите индикации вече бяха на лице.
Изненадам съм обаче от дръзкото държане, трябва да имаш свръх самочувствие за такова държание, това е повече от високомерно поведение, но могат да го видят само странични наблюдатели, които нямат лично отношение към лицата в тази история.

Аз тук просто видях, класическа българска черта, дори бих я нарекъл традиционно българска. Това е егоцентризъм с българско ДНК, казано на прост език - (Аз знам всичко, ти на мен ли ще ми обясняваш) и то изказано високомерно, това класическа черта от българската народопсихология. Разбира, че жълтъците въобще не са в основата на тези нападки, нещо друго е, то не е нужно човек да е психолог да усети настроенията у хората и когато има индикации на неприязън и просто се чакаше удобен момент.

Като цяло е несериозно да се оплюва някой само, заради едно твърдени, което не съвпада с виждането на други хора.
Това ниво на дискусия, а то дори няма такава, има дискусия но тя е едностранна, не зависимо кое е вярно и кой е прав, това ниво на разговор въобще не отговаря на претенциите за високо интелектуално ниво на форума. Аз какво виждам сега, от едната страна виждам човек, които се обосновава, а от другата просто ти казват - “ти си тъпак” . Тук няма значение кой е прав и кое не е, а начина на изразяване, защото пак ще се повторя, на страничният наблюдател това прави много лошо впечатлени.

За мен също има неща, които се разминават с моите виждане, които съм чел в някой неговите книги, но това въобще не е било основание за мен, да си правя такива генерални заключение за който и да било. Осъзнавам фактора, за развитието на спорта от миналото към настоящето. Високопарното отношение винаги прави лошо впечатление, а когато някой не е съгласен с друго мнение, то има много начини как да му обясниш, защо не е вярно за теб. Самото обръщение - “Еню Рангелов” говори само по себе си, колкото и човек да има самочувствие, колкото и да е прав, това за мен е разговор на махленско ниво.

Аз нямам никакво лично отношение към никой, така, че не искам някой да ме вкарва в тази ваша война само защото съм си изказал мнението като страничен наблюдател.
Този казус със тези прословути жълтъци е толкова дъвкан в този форум, толкова пъти и не мога да разбера всякаш жалтъците с в основата на храненето и прогреса, това е просто нелеп спор. И със нула жълтици и белтъци или със 30 цели яйца на ден ако искате, човек пак може да постигне целите си, защото това е само една брънка във цялата хранителна пирамида !

И тъй като знам как емоциите влияят на разсъдъка, пак ще повторя че няма отношение и не към никой, а коментирам това, което съм прочел.
Казвам го защото няма да се учудя ако злобата се обърне и към мен, защото има хора, който просто не могат да приемат чуждо мнение ако не съвпада с тяхното !

27.03.13
07:34

Arkan, това, че Джеймс Хинкс няма издадени книги, не означава, че няма принос в спорта и че не е помогнал на много хора.
Нито го познаваш, нито ще го познаваш, съдейки по горния ти пост :D
Е, освен ако нямаш желание да пробваш някоя техника за изсипване на врат. (giggle)

Мнението беше редактирано от Блажка на 27.03.13 07:40.

27.03.13
10:14

Я първо да видим кой какво е постигнал с книгите на Еню Рангелов(чел съм ги, да, забавни са) ? Някой да отиде на Олимпията, на Световно или Европейско с тези книги ?
Не може да пишеш откровени глупости и да вадиш някакви аргументи за излседване от Корейската война, която яко не знаете е 1950 - 1953, нито пък Уидъровия научен институт, което е толкова научен, колкото и Уидър са взели Нобелова награда.
Второ, толкова грешни съвети - на 19 годишен да дадеш програма за специализация за бицепс, на 37 годишен да дадеш два тренировъчни дни с една серия тяга и една серия клек, без нито едно упражнение за рамо, но с 2 упражнения за гърди...Такива съвети сами говорят за автора, защо аз да го правя ? :) Ако предпочитате - “По плодовете ще ги познаете” Евангелие от Матей 7:16(тва по въпроса за “библията”)
Трето, не ме вълнува нито Еню Рангелов като “капацитет”, нито Уидър като откриватели на топлата вода, нито Поликин като топ треньор ;)
Та следвайте го, току виж сте излезнали на Ребупликанското тази година или пък дръпнете 300 тяга :)
В крайна сметка на мен не ми пречи нито вашата глупост, нито неговата некомпетентност, нито монопола Уидър - чета си, смея си се и си тренирам за кеф. Който е не може да мисли да страда.

p.s. Арканчо, Христо, не се изказвайте неподготвени ;) И много не ме коментирайте като лични качества, ако толкова ви вълнувам - едно л.с и сте добре дошли на гости ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.03.13 10:18.

27.03.13
10:23

казано от VEGATA на 27.03.13, 02:24:

Вие кога за последно помогнахте на някой начинаещ ей така с добро сърце!.

Повече от колкото изобщо можеш да си представиш, всеки път, на всеки...без една стотинка.

Ти колко от нас познаваш и виждал наживо, да сме говорили, обсъждали, че да генерализираш така форума?

Не ти говоря с лоши чувства, не съм ги имал, защото ти си един от хората, които винаги са се изказвали на място и умерено.

Джеймс е голям човек и съм сигурен, че е преценил изказването си. Разбира се, не на всеки ще му хареса, както на мен и на теб, ни харесват различни неща и стилове на поведение(в случая).

27.03.13
11:09

казано от James Hinks на 27.03.13, 10:14:

Я първо да видим кой какво е постигнал с книгите на Еню Рангелов(чел съм ги, да, забавни са) ? Някой да отиде на Олимпията, на Световно или Европейско с тези книги ?
Не може да пишеш откровени глупости и да вадиш някакви аргументи за излседване от Корейската война, която яко не знаете е 1950 - 1953, нито пък Уидъровия научен институт, което е толкова научен, колкото и Уидър са взели Нобелова награда.
Второ, толкова грешни съвети - на 19 годишен да дадеш програма за специализация за бицепс, на 37 годишен да дадеш два тренировъчни дни с една серия тяга и една серия клек, без нито едно упражнение за рамо, но с 2 упражнения за гърди...Такива съвети сами говорят за автора, защо аз да го правя ? :) Ако предпочитате - “По плодовете ще ги познаете” Евангелие от Матей 7:16(тва по въпроса за “библията”)
Трето, не ме вълнува нито Еню Рангелов като “капацитет”, нито Уидър като откриватели на топлата вода, нито Поликин като топ треньор ;)
Та следвайте го, току виж сте излезнали на Ребупликанското тази година или пък дръпнете 300 тяга :)
В крайна сметка на мен не ми пречи нито вашата глупост, нито неговата некомпетентност, нито монопола Уидър - чета си, смея си се и си тренирам за кеф. Който е не може да мисли да страда.

p.s. Арканчо, Христо, не се изказвайте неподготвени ;) И много не ме коментирайте като лични качества, ако толкова ви вълнувам - едно л.с и сте добре дошли на гости ;)

Първо да си кажа, че се изразявам импулсивно, когато нещо ме обижда или нещата в които вярвам или подкрепям. Трябва по-сдържано да се изразявам.

Така, сигурен съм, че книгите на г-н  Рангелов са дали основата на тренирането, било то фитнес или културизъм, преди да е имало специализирани сайтове за тях у нас, форуми и т.н. или най-малкото са нахъсали доста хора да се захванат с този спорт. В тях е изложена концепция, поне според мойте разбирания, взимаща най-доброто от Уидър, ранните години на културизма дори и от заклеймявания Менцер. Винаги има някой, който нещо не му харесва, въпроса е да се търси истината и научността. Това което дава резултати нали?

Това, че Уидър нямат нобелова награда, не омаловажава тяхната работа и опит на световно професионално ниво десетилетия наред. Или викаш нищо не струват тия, грешно е всичко?

Този 19 годишен казва, че имаcИ да тогава може да се прави специализация, или не? И какво и е лошото на едната серия тяга - като е с максималната и оптимална тежест, ти и да искаш няма да може да направиш втора. Тук виждаме може би принцип на Менцер. Ако си чел книгите му Хеви Дюти, там има научно подкрепени факти и принципи, доказващи, че една серия изпълнена с максимално усилие и до отказ, стимулира по-добре мускулния растеж от няколко серии. Защото реално всяка следваща работна серия, ти ставаш по-слаб и не може вече да направиш пределното усилие, нужно да индуцира растежа. Разбира се това не може да се прави целогодишно, защото съсипва нервната система, а както препоръчва г-н Рангелов, е добре да се циклират примерно Уидъровите методики с Менцеровите. И в двете има истини.

Противопоставяне винаги ще има, едни хора може да тренират по един начин, да си взимат добавките и химиите и да имат успехи, други по друг, “напълно грешен” за първите и пак да имат успехи.

Предлагам ако г-н Рангелов иска да отговори защо препоръчва в случая тази една серия клек, и защо няма упражнения за рамо. Също предполагам, че е тренирал хора и с 5-6 работни серии. Дори ти предлагам, дай си данните, стажа, методиката на трениране, отдели 2-3 месеца ако си любопитен за експеримент да тренираш по негова схема измислена за теб и да видим резултатите ;)

...........

Да за две години, при терениране на културизъм, а не фитнесчета, кросфит за издръжливост, бойни спортове и т.н., както съм написал, може да достигне в голяма степен генетичния си потенциал. Става въпрос за отдаденост, режими, сън, почивка... идеалните условия. Т.е. примерно ако е 65 кг с 95 см гръден кош и али-бали други, за тези две години при сериозно! ама наистина сериозно, отдадено, на границата на всичко, трениране ще може да постигне 90 кг и 120 кош. Тук вече определя генетиката на човека.  След това разбира се има на къде още да се върви. До твоя личен пример - ти толко много години не си тренирал културизъм нали? А някакви други неща. Тука става въпрос за културизъм.

Мнението беше редактирано от Arkan на 27.03.13 12:28.

казано от Arkan на 27.03.13, 11:09:

Дори ти предлагам, дай си данните, стажа, методиката на трениране, отдели 2-3 месеца ако си любопитен за експеримент да тренираш по негова схема измислена за теб и да видим резултатите ;)

То тренировките на г-н Рангелов мен няма да уморят (а аз както съм отбелязвал нееднократно съм тЮфлек *с ударение на Ю-то*) и да ми донесат резултати, камо ли Джеймс :D

27.03.13
11:22

казано от Arkan на 27.03.13, 11:09:

Този 19 годишен казва, че има стаж 2 години, което при едно правилно и сериозно трениране би трябвало да му е извело в голяма степен генетичния потенциал.

Ivaylo Stefanov

27.03.13
11:51

За две години стаж в залата ще стигнеш генетичния си потенциал......ама друг път! Не твърдя да съм прав,но генет.потенциал се достига за около 10-на год. постоянни тренировки,може и повече.

Ако съдя по себе си,продължавам да качвам кила и сила,макар и бавно,а имам непрекъснат стаж 16год.  и общо над 20г..Тренирам без никакви добавки! Така че,може и да няма такова нещо като генетичен потенциал(поне за мен).

27.03.13
12:59

Моля пнещите се в тази тема да правят разлика между нападки и критика към тезата, аргументите и съдържание и такива към личността.

Критиката към препоръките за жълтъците си беше съвсем обоснована, защото имаме ясно противоречие. От другата страна имаме едни много грозни нападки тип “Ти пък кой си?” и става една селска клюкарница.

27.03.13
13:19

Ахахаххахаххахаххахавирцуахнмвцпоояшйгрбяпвнбжмц,ь.пс/яприеонбжмц ,СДАФ НМЦО,ЬСФАД ,ЖЯП

:D :D :D

Не се засягай, но на колко години си ? Знаеш ли колко хора тренираха здраво преди да се появи въпросния автор ? Как изглеждаха, какво можеха и как го можеха ? Мислиш, че един бивш борец, преквалифицирал се любител културист, който на 40 години правеше 40 набирания, 60 кофички, буташе 200 лег, 140 раменна преса и клякаше 10х200кг, на 105 кг лично тегло през 1989, е чакал тия книги ? ;)

Една работна серия на макс и викаш ЦНС заминава и спира растежа ? Тихо да не те чуе някой стронгмен, че от тях по-огромни и силни не съм виждал ;) Единствено борците в категория до 120кг(преди до 130кг) :D
Менцеровите глупости се доказаха като абсолютно неефективен метод още преди години. Цяло чудо е, че все още се намират хора(даже и в този Форум), които ги пробват и вярват, че прогресират, при това при очевидно обратен резултат. Ключовия фактор, който и Менцер и Уидър и Еню Рангелов изпускат в тези схеми и писаници е, че никъде не се уточнават дозите и циклите. Без тях, прогрес с такива схеми - забрави завинаги !

И последно, Аркан, дали ти ще ми направиш схема за тренировки или Еню Рангелов ще я направи, или пък самия Уидър - резулата ще е все един и същ, за мен безсмислен(или смислен ако ми трябва някаква физичекса активност докато губя качестват, които съм градил 23 години), за опита(ако може да го наречем въобще опит това) непоказателен. Но няма как да го разбереш. Виж, ако аз подхвана да тренирам някой културист с цел да стане по-функционален, за 2-3 месеца(ако издръжи) ще стане съвсем различно нещо.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.03.13 13:22.

Deadeye

27.03.13
20:06

На мен пък ми се трува,че не е лошо модераторите да променят заглавието на темата от “Еню Рангелов отговаря на вашите въпроси”,на “Айде всички заедно да обясним на Еню колко по-компетентни сме от него и как не ни интересува неговото мнение!”.
P.S. Не е ли по-лесно който не го интересува въпросния автор или не вярва на твърденията му,просто да не чете темата?

казано от Борислав Тончев на 27.03.13, 20:06:

На мен пък ми се трува,че не е лошо модераторите да променят заглавието на темата от “Еню Рангелов отговаря на вашите въпроси”,на “Айде всички заедно да обясним на Еню колко по-компетентни сме от него и как не ни интересува неговото мнение!”.
P.S. Не е ли по-лесно който не го интересува въпросния автор или не вярва на твърденията му,просто да не чете темата?

Проблема е, че Еню пише откровени глупости, базирайки се на бодибилдинг митове от времето, когато болшинството потребители не са били и в мокрите сънища на родителите си ;)

31.03.13
12:59

От Еню Рангелов научих първите неща за тренировките с тежести. Съжалявам, че така и нямах възможността да се запозная с него лично и да тренирам в залата му, но неговите книги бяха основата ми.
Някои от коментарите обаче са откровено смешни. Колко от пишещите имат дори наполовина тренировъчен стаж като Еню Рангелов, да не говорим да имат толкова много наблюдения върху други трениращи? Няма лошо в голямото самочувствие, особено, когато е добре подплатено, но е хубаво и малко да го усмирявате като говорите с по-опитни от вас.

31.03.13
14:29

Моите уважения към г-н Рангелов най-малко защото е на годините на баща ми. Обаче... от снимките на г-н Рангелов като млад (които съм виждал), когато е изграждал тялото си, не мога да кажа, че тялото му е по-развито дори от това на баща ми по онова време, който дори няма никакви претенции за някакви познания на тема културизъм, да не говоря за бащата на съпругата ми, който е бил Лари Скот в сравнение с г-н Рангелов.
В този ред на мисли, и за да не съм офф-топик имам следния въпрос към г-н Рангелов - В ерата на метода проба-грешка, от къде са задълбочените му познания в областта на културизма? На базата на собствен опит или преписани/прочетени от малкото литература, съществувала по онова време?

31.03.13
23:03

James Hinks, мак сим, или просто Захариев от Пловдив е “Госпот Бок” на Културизма, най-умния, най-знаещия, най-можещия, най-якия в цяла България. Не знам защо, но след всяко мнение все повече и повече ми заприличва на Митьо Пищова...

Херцог Трън и компания - 20 годишни момчета, с минимален опит и стаж, на които ако се направи съотношение между лично тегло и работна тежест спокойно може да си направим фейспалм. Но и те са поне “пророците” на госпот Бок Хинкс, най-великия, най-умния, най-силния в цял Пловдив и  България.

Фейсоф - баце тези твой познати и бащи случайно да имат следната антропометрия?

Ръст – 182,5 см.
Тегло – 109 кг.
Ръце – 49 см.
Кош – 135 см. с въздух.
Бедра – 72 см.
Талия – 85 см.

Май не...

Спирам да спамя темата, но заядливите коментари са откровено смешни и неподплатени. Предлагам на оплюващите методите предложени от г-н Рангелов да опишат подробно защо според тях и кое е откровена глупост, и остаряло схващане, кое е новото и какви резултати са постигнали те с новото. Да стане поне една нормална дискусия, да винаги ще има различни методи и мнения, но негативите изказващи се заядливо, не могат да обосноват позицията си, събират единствено палчета... и само не започвайте пак с яйцата...

31.03.13
23:23

казано от James Hinks на 27.03.13, 13:19:

Нищо лично, но си събрал големи глупости в този пост. Ако Менцер и Уидър говорят празни приказки, може би ти трябва да издадеш книга и да създадеш някоя система?

01.04.13
09:42

казано от Arkan на 31.03.13, 23:03:

James Hinks, мак сим, или просто Захариев от Пловдив е “Госпот Бок” на Културизма, най-умния, най-знаещия, най-можещия, най-якия в цяла България. Не знам защо, но след всяко мнение все повече и повече ми заприличва на Митьо Пищова...

Ами добре дошъл си да видиш Питоня :)
Иначе думата БОГ се пише Г, ГОСПОД с Д само за справка да знаеш :) И културизма не ме вълнува особено, спокойно ;)

казано от Arkan на 31.03.13, 23:03:

Спирам да спамя темата, но заядливите коментари са откровено смешни и неподплатени. Предлагам на оплюващите методите предложени от г-н Рангелов да опишат подробно защо според тях и кое е откровена глупост, и остаряло схващане, кое е новото и какви резултати са постигнали те с новото.

Специално в културизма кой и как решават циклите. Това за профитата, за останалите, които тренират за кеф - DC, MAX-OT, или просто силов бодибилдинг - примерно като Петко К или Веселин Дойчев.

казано от Arkan на 31.03.13, 23:03:

Да стане поне една нормална дискусия, да винаги ще има различни методи и мнения, но негативите изказващи се заядливо, не могат да обосноват позицията си, събират единствено палчета... и само не започвайте пак с яйцата...

Я виж как искаш едно, пък правиш друго. Кога стана адвокат на Рангелов ? ;)

казано от Ultima Ratio на 31.03.13, 23:23:

Нищо лично, но си събрал големи глупости в този пост. Ако Менцер и Уидър говорят празни приказки, може би ти трябва да издадеш книга и да създадеш някоя система?

Създал съм, не се притеснявай за мен. Най-яките и най-издръжливите в тоя форум(пък и не само в тоя форум) тренират по нея :)

Carbohydrate

01.04.13
09:59

казано от James Hinks на 01.04.13, 09:42:

Специално в културизма кой и как решават циклите.


(handshake)  +1

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 01.04.13 10:02.

Попадала съм на книга, адресирана до жените. Два бегли погледа върху примерните менюта как трябва да се хранят, ме накараха да я оставя на мига.
Няма да взема отново нито нея, нито която и да било друга подобна.

Мисълта ми е, че всеки си преценява дали нещо е в унисон с разбиранията му. На мен не ми допадна, някои неща бяха абсолютни глупости и небивалици.
Реших да не хвърлям излишни нерви и да се чудя как е възможно някой да дава подобни съвети...
Дори ги бях забравила, докато не попаднах тук :)

И все пак, за да съм в крак с темата, ще задам своя въпрос.
На 24г. съм, 171 см, 78кг, 65-66 кг активно тегло.
Имам 4г стаж, от които 2г в силовия трибой.
Сега тренирам културистично, като мускулните групи са разделени на 4-дневен сплит. Всеки 5-ти ден е почивен.
Умирам от желание да разбера, какво би ме посъветвал г-н Рангелов по отношение на хранителния режим, за да КАЧВАМ мускулна маса.
Поне един примерен ден :)
Благодаря.

01.04.13
10:07

Джеймси знаеш, че сме много наши хора, ама стига с това яки и издръжливи. Не всеки го вълнува това, а в културизма е изтеглено на заден план, а тук става дума за културизъм, предполагам. Сигурно и Хийт не е издръжлив колкото твоите хора, ама е Олимпия. Затова.

Мнението беше редактирано от lordinario на 01.04.13 10:08.

01.04.13
10:20

Май няма да има постове от Рангелов.
И “Овърийм-GSP-Болт-Бейли-Колмън-Пулев-Тайсън-Мариус” отбор да съберем и на тях ще им се убие мерака, вервайте ми...

01.04.13
10:39

Момчета, представете си следната ситуация:
Излиза Стивън Хокинг и казва “Момци, всичко е лъжа - земята е плоска, а слънцето е просто бог Хелиос на колесницата”.

Вие ще приемете това за чиста монета, щото той тия неща много ги разбира, че се е доказал, че и книги е издал, че са и световни бестселъри с милионни тиражи?

И много по-важен въпрос: Един истински авторитет като Стивън Хокинг ще изтърси ли такава простотия?

Надявам се не смятате Бойко Борисов за много умен и начетен човек с лидерски качества защото е премиер на България ;)

01.04.13
10:41

казано от CarnalK на 01.04.13, 10:39:

Един истински авторитет като Стивън Хокинг ще изтърси ли такава простотия?

(wait)

01.04.13
12:24

Не съм адвокат на г-н Рангелов, ами на системите за трениране на НАТУРАЛЕН КУЛТУРИЗЪМ, които се засегнаха в темата! Аз тренирам по такива и имам ефект, мой приятели също, както и милиони хора по света. Който не му изнася да не пише тук, направете си паралелна тема “Еню Рангелов ви лъже” и си пишете там, щом не можете да дадете нормални аргументи, а само да си показвате “питоните” това трябва да се приема като спам мисля.

Кой говори за стероиди и цикли?  Май вие започнахте, а това само показва, колко не сте запознати с натуралния културизъм.  Не фитнес, не фитнесче, не кросфит, ами натурален културизъм!

Колкото до правописа го знам много добре, все пак се занимавам  и с издаване на статии и книги, а е написано така по определени причини.

До Вероникуе

г-жо/це въпросната книга и аз я имам и нещата в нея не са с цел да ви тренират силово, фитнес и т.н.  Основната и  идея е да помогне на дамите да сложат едно ново начало, както е и написано в нея, моля не изопачавайте нещата. Разбирам, че подкрепяте супер силните и яки пичове с 4к мнения... кажете кое в нея е глупост? Тя е за дами, които нямат време, средства или пък са притеснени да отидат във фитнеса или спортна зала, поне аз така го разбирам. И чрез нещата написани в нея наистина могат да подобрят формата и здравето си, пък после разбира се, че има какво още да се прави.

Deadeye

01.04.13
12:53

Супер.Темата е тотално ос*ана...Бих помолил модераторите,ако е възможно да изтрият всички мнения които не съдържат въпрос към г-н Рангелов или съответно негов отговор.Човека предлага помощ и съвети(на който има нужда),а тука така го наредиха разни “капацитети”,че чак на мен ми става неудобно като чета.

01.04.13
13:09

казано от Arkan на 01.04.13, 12:24:

Не съм адвокат на г-н Рангелов, ами на системите за трениране на НАТУРАЛЕН КУЛТУРИЗЪМ, които се засегнаха в темата! Аз тренирам по такива и имам ефект, мой приятели също, както и милиони хора по света. Който не му изнася да не пише тук, направете си паралелна тема “Еню Рангелов ви лъже” и си пишете там, щом не можете да дадете нормални аргументи, а само да си показвате “питоните” това трябва да се приема като спам мисля.

Нормални аргументи съм давал много пъти, но не смятам да ги давам на теб ;)
А и мисля, че специализация за бицепс при 19 годишен сама по себе си е аргумент против автора и ;) Както и изключването на раменете от тренировъчна програма с два дни седмично. Щото уж натуралния културизъм се гради върху идеята за дълго, безтравмено и силово трениране, което да доведе до хипертрофия ;)
А относно тона и приказките - ти започна и е цяло чудо, че все още ти пиша нормално, въпреки глупавите ти обиди, които няма да посмееш да ми ги кажеш очи в очи :)

казано от Arkan на 01.04.13, 12:24:

Кой говори за стероиди и цикли?  Май вие започнахте, а това само показва, колко не сте запознати с натуралния културизъм.  Не фитнес, не фитнесче, не кросфит, ами натурален културизъм!

Да де, за натурален културизъм говорех и аз, че и примери с програми и конкретни хора ти дадох. Що си мислиш, че Менцер са натурални или пък, че покрай Уидър има такива...

казано от Arkan на 01.04.13, 12:24:

Колкото до правописа го знам много добре, все пак се занимавам  и с издаване на статии и книги, а е написано така по определени причини.

Опа, съжалявам г-н “издател”, че не схванах плоската шега :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.04.13 13:11.

01.04.13
13:22

Е човека е дошъл да ви прави програми безплатно вие го изгонихте.

Много странно...
Харесват ви добре подредени теми, без баласт и спам...
...но малко хора се колебаят преди да нацапат произволна дискусия...

01.04.13
14:57

казано от Arkan на 31.03.13, 23:03:

Фейсоф - баце тези твой познати и бащи случайно да имат следната антропометрия?

Ръст – 182,5 см.
Тегло – 109 кг.
Ръце – 49 см.
Кош – 135 см. с въздух.
Бедра – 72 см.
Талия – 85 см.

Май не...

Аркан, баце, нека г-н Рангелов ми запуши устата с някоя друга снимка, защото на тази ама хич не ми изглеждат горните мерки да се отнасят за този човек, за бедро 72 да не говорим..

п.п. Издател си, викаш....

Мнението беше редактирано от FaceOff на 01.04.13 15:08.

01.04.13
16:30

Митко, редно беше да оставите отговора на г-н Рангелов на последния ми пост, този със снимките. Красноречиви бяха..

01.04.13
16:41

казано от FaceOff на 01.04.13, 16:30:

Митко, редно беше да оставите отговора на г-н Рангелов на последния ми пост, този със снимките. Красноречиви бяха..

:D Меко казано е красноречиви ;)

г-н Аркан, за съжаление книгата не е пред мен, за да цитирам.
Независимо дали е адресирана до жени, които тренират или не - в нея имаше съвети за дами, искащи да отслабнат, както и за такива искащи да поддържат теглото.
То че може да стане без тренировки - може, ама нали все пак за да се чувстваме добре в телата си, те трябва да са здрави. А не загубили мускулен тонус следствие кофти хранителен режим и никакво движение.
Наистина си умирам от яд, че не мога да цитирам. Не успях да намеря извадки и в интернет пространството.
Беше преди няколко месеца и тотално бях изключила, докато не се отвори тема тук.
За това и се включих.

И още нещо, не че ви дължа обяснения - изобщо не ме интересува чие мнение колко гласа има.
Не преценявам мненията по това в какъв цвят светят, а по това какво съдържат.
Дори понякога първо чета мнението и после обръщам внимание на кого принадлежи.

Както, когато книгата попадна в ръцете ми. Направих си заключенията. След това се запознах с опита на автора, но това по никакъв начин не промени възгледите ми и крайното ми мнение.

Останете със здраве.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1