04.04.13
12:28
Вчера попрекалих с протеина
Бях в залата и нали когато свърша с тренировката и си взимам 1 доза протеин Pure Nutrition 100 Pure Whey но човека от залата излезе за 20 30 минути от залата и ме пита дали мога да остана там да вардя и добре аз останах Той се върна и каза че ще ми се реваншира И аз тръгвам и му казвам да ми направи 1 протеин но той вместо 1 доза да ми се реваншира ми сложи 2 дози
Та проблема е че вчера имах остра болка в бъбреците днес също ме болят но по малко
Въпросът ми е може ли да ми стане нещо и кога отново мога да почна да го пия отново
04.04.13
12:48
Такова нещо като “предозиране с протеин” не съм чувал или бил свидетел някога. Аз самият също взимам протеин. Правя го на цикли - два месеца взимам, един почивам. С протеин е много трудно да се предозира. Според мен имаш някакви проблеми с бъбреците и щом са те заболяли от двойна доза, значи нещо не е наред с тях, а не с протеина. Спирай протеина и тренировките и отиди на лекар да ти направят изследвания на бъбреците!
04.04.13
13:33
Или няма абсолютно никаква връзка между двойната доза протеин и болките в бъбреците. И двамата сте адски некомпетентни (автора заради въпроса, отговорилият заради “приемането на протеин на цикли”).
Ако продължат да те болят, отиди на лекар.
04.04.13
14:46
Все едно си изял 200 грама пържола вместо 100 грамова :Д
04.04.13
15:18
Да си правил някакви упражнения като тяга примерно със скандална техника и да те боли кръста като си мислиш, че те болят бъбреците? Разни навеждания за странични коремни мускули ?
казано от Момчил Ганев на 04.04.13, 15:18:
Да си правил някакви упражнения като тяга примерно със скандална техника и да те боли кръста като си мислиш, че те болят бъбреците? Разни навеждания за странични коремни мускули ?
Правех ръце и корем.
04.04.13
20:07
казано от Калин на 04.04.13, 12:48:
Такова нещо като “предозиране с протеин” не съм чувал или бил свидетел някога. Аз самият също взимам протеин. Правя го на цикли - два месеца взимам, един почивам. С протеин е много трудно да се предозира. Според мен имаш някакви проблеми с бъбреците и щом са те заболяли от двойна доза, значи нещо не е наред с тях, а не с протеина. Спирай протеина и тренировките и отиди на лекар да ти направят изследвания на бъбреците!
Как ще няма такова нещо “предозиране с протеин”? Знаете ли, ако вземате прекалено високите дози протеин ежедневно, той ще ви съсипе бъбреците (а всички знаем, че бъбреци не се лекуват). Гледам тука младежи тежащи 60-70кг на ден консумират по 300-400 грама протеин, само защото така е било казано от други ентусиасти....и какво си мислят, че ще постигнат?!
http://www.youtube.com/watch?v=WNgxBfWvIzE
По темата, не мисля, че може да ти стане нещо ако си пил 2-на доза протеин. Може да е оказало влияние, но едва ли е главната причина да те заболеят бъбреците. Върви на лекар.
Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 04.04.13 20:12.
04.04.13
20:40
Просто ужас. Как въобще някой може да си помисли, че от 2 дози протеин може да започнат болки в бъбреците?! Херцог Трън и Николай са ти отговорили най-правилно. Нищо не може да ти стане от 2 дози протеин. Виж, ако изпиеш 5-6 дози, най-много да се осереш. Друг страничен ефект не се сещам.
казано от Velichko Slavilov на 04.04.13, 16:34:
Правех ръце и корем.
Ако си правил коремни преси може да те боли кръста от тях, а не бъбреците. Уринираш ли често и болезнено?
казано от Anelia на 04.04.13, 21:26:
казано от Velichko Slavilov на 04.04.13, 16:34:
Правех ръце и корем.
Ако си правил коремни преси може да те боли кръста от тях, а не бъбреците. Уринираш ли често и болезнено?
Да,но не болезнено.
05.04.13
12:19
Херцоже, компетентен съм за себе си. На никой не казвам как да си взима протеина. За себе си съм открил че така имам най-голяма полза от него и така правя. Ако на някой друг друга схема му помага да си я прави нея. Чел съм достатъчно и съм проучил за да стигна до извода, че почти всичко написано е много, много субективно и най-добре човек да следи тялото си и да прави нещата индивидуално. ;)
казано от Калин на 04.04.13, 12:48:
Абсолютно си прав, и аз така правя - два месеца ям, един почивам!
05.04.13
12:51
Пия протеина както и тренирам - на цикли, които са продиктувани от ангажиментите ми. Работата ми е непостоянна, понякога има много, понякога със седмици и дори месеци бездействам. Не употребявам добавки когато не тренирам, защото тялото ми няма нужда. А аз се съобразявам само с тялото си а не с това кой какво написал и какво мисли по въпроса. Тялото си е мое, не негово! Като не ме познаваш, моля не коментирай :) Иначе всеки знае да си дава мнението без да има дори минимален набор факти, на които да се обосновава.
06.04.13
17:51
Всички разбирачи ей! Всички пият протеин, но един не виждам като аватара на FaceOff…
1. От двойна доза протеин (стига да е качествен) няма последици, даже добре ще дойде ако няма протеин в менюто за деня.
2. Той да не се е объркал и да е сложил нещо друго?
3. Бъбреците - само лекар (колкото и да са некадърни са учили за това)
То, ако беше така хората нямаше гейнери да пият, нали там има двойни дози протеин :D
Определено проблема не е в протеина. Все пак е Хамерикански !
Болките, ако продължават най-добре посети лекар.
07.04.13
18:36
Вероятно проблемът не идва от протеина. От протеина няма как да предозираш, освен ако не приемаш по 1 килограм на ден. Като цяло протеина си товари бъбреците, но това става при много големи приеми. Отиди на лекар да си направиш изследвания и виж дали изхвърляш белтък с урината си.
Вече няма болки защото не съм пил протеин от 4-5 дена...Ще видя утре как ще е.И няма проблеми да сам на 14 и да взимам добавки,нали :)?
10.04.13
22:25
http://www.mma-bulgaria.com/statii/hranitelni-dobavki/proteinovi-sheykove—-stranichni-efekti - Четете !!!
11.04.13
09:25
казано от pavel dimitrov на 10.04.13, 22:25:
Четете !!!
Четем... но статията съдържа доста неточности и няма отношение към случая, който коментираме в тази тема. Тук обсъждаме еднократен прием на 2 мерителни лъжици протеин, а не системна продължителна употреба на свръхвисоки количества белтъчини. А след като прочетох, че кетозата е следствие от висок белтъчен прием, окончателно ми се изясни колко непрофесионално е надраскан този материал. Абсурди...