Предозирах с протеин

04.04.13
12:28

Вчера попрекалих с протеина
Бях в залата и нали когато свърша с тренировката и си взимам 1 доза протеин Pure Nutrition 100 Pure Whey но човека от залата излезе за 20 30 минути от залата и ме пита дали мога да остана там да вардя и добре аз останах Той се върна и каза че ще ми се реваншира И аз тръгвам и му казвам да ми направи 1 протеин но той вместо 1 доза да ми се реваншира ми сложи 2 дози
Та проблема е че вчера имах остра болка в бъбреците днес също ме болят но по малко
Въпросът ми е може ли да ми стане нещо и кога отново мога да почна да го пия отново

04.04.13
12:48

Такова нещо като “предозиране с протеин” не съм чувал или бил свидетел някога. Аз самият също взимам протеин. Правя го на цикли - два месеца взимам, един почивам. С протеин е много трудно да се предозира. Според мен имаш някакви проблеми с бъбреците и щом са те заболяли от двойна доза, значи нещо не е наред с тях, а не с протеина. Спирай протеина и тренировките и отиди на лекар да ти направят изследвания на бъбреците!

Или няма абсолютно никаква връзка между двойната доза протеин и болките в бъбреците. И двамата сте адски некомпетентни (автора заради въпроса, отговорилият заради “приемането на протеин на цикли”).

Ако продължат да те болят, отиди на лекар.

Все едно си изял 200 грама пържола вместо 100 грамова :Д

04.04.13
15:18

Да си правил някакви упражнения като тяга примерно със скандална техника и да те боли кръста като си  мислиш, че те болят бъбреците? Разни навеждания за странични коремни мускули ?

04.04.13
16:34

казано от Момчил Ганев на 04.04.13, 15:18:

Да си правил някакви упражнения като тяга примерно със скандална техника и да те боли кръста като си  мислиш, че те болят бъбреците? Разни навеждания за странични коремни мускули ?

Правех ръце и корем.

04.04.13
20:07

казано от Калин на 04.04.13, 12:48:

Такова нещо като “предозиране с протеин” не съм чувал или бил свидетел някога. Аз самият също взимам протеин. Правя го на цикли - два месеца взимам, един почивам. С протеин е много трудно да се предозира. Според мен имаш някакви проблеми с бъбреците и щом са те заболяли от двойна доза, значи нещо не е наред с тях, а не с протеина. Спирай протеина и тренировките и отиди на лекар да ти направят изследвания на бъбреците!

Как ще няма такова нещо “предозиране с протеин”? Знаете ли, ако вземате прекалено високите дози протеин ежедневно, той ще ви съсипе бъбреците (а всички знаем, че бъбреци не се лекуват). Гледам тука младежи тежащи 60-70кг на ден консумират по 300-400 грама протеин, само защото така е било казано от други ентусиасти....и какво си мислят, че ще постигнат?!
http://www.youtube.com/watch?v=WNgxBfWvIzE

По темата, не мисля, че може да ти стане нещо ако си пил 2-на доза протеин. Може да е оказало влияние, но едва ли е главната причина да те заболеят бъбреците. Върви на лекар.

Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 04.04.13 20:12.

Просто ужас. Как въобще някой може да си помисли, че от 2 дози протеин може да започнат болки в бъбреците?! Херцог Трън и Николай са ти отговорили най-правилно. Нищо не може да ти стане от 2 дози протеин. Виж, ако изпиеш 5-6 дози, най-много да се осереш. Друг страничен ефект не се сещам.

04.04.13
21:26

казано от Velichko Slavilov на 04.04.13, 16:34:

Правех ръце и корем.

Ако си правил коремни преси може да те боли кръста от тях, а не бъбреците. Уринираш ли често и болезнено?

04.04.13
22:30

казано от Anelia на 04.04.13, 21:26:

казано от Velichko Slavilov на 04.04.13, 16:34:

Правех ръце и корем.

Ако си правил коремни преси може да те боли кръста от тях, а не бъбреците. Уринираш ли често и болезнено?

Да,но не болезнено.

05.04.13
12:19

Херцоже, компетентен съм за себе си. На никой не казвам как да си взима протеина. За себе си съм открил че така имам най-голяма полза от него и така правя. Ако на някой друг друга схема му помага да си я прави нея. Чел съм достатъчно и съм проучил за да стигна до извода, че почти всичко написано е много, много субективно и най-добре човек да следи тялото си и да прави нещата индивидуално. ;)

05.04.13
12:25

казано от Калин на 04.04.13, 12:48:

Абсолютно си прав, и аз така правя - два месеца ям, един почивам!

05.04.13
12:51

Пия протеина както и тренирам - на цикли, които са продиктувани от ангажиментите ми. Работата ми е непостоянна, понякога има много, понякога със седмици и дори месеци бездействам. Не употребявам добавки когато не тренирам, защото тялото ми няма нужда. А аз се съобразявам само с тялото си а не с това кой какво написал и какво мисли по въпроса. Тялото си е мое, не негово! Като не ме познаваш, моля не коментирай :) Иначе всеки знае да си дава мнението без да има дори минимален набор факти, на които да се обосновава.

05.04.13
13:07

Последното изречение сякаш на себе си си го написа. ;)

RA

06.04.13
17:51

Всички разбирачи ей! Всички пият протеин, но един не виждам като аватара на FaceOff…

1. От двойна доза протеин (стига да е качествен) няма последици, даже добре ще дойде ако няма протеин в менюто за деня.
2. Той да не се е объркал и да е сложил нещо друго?
3. Бъбреците - само лекар (колкото и да са некадърни са учили за това)

06.04.13
19:09

То, ако беше така хората нямаше гейнери да пият, нали там има двойни дози протеин :D

Определено проблема не е в протеина. Все пак е Хамерикански !

Болките, ако продължават най-добре посети лекар.

БО

07.04.13
18:36

Вероятно проблемът не идва от протеина. От протеина няма как да предозираш, освен ако не приемаш по 1 килограм на ден. Като цяло протеина си товари бъбреците, но това става при много големи приеми. Отиди на лекар да си направиш изследвания и виж дали изхвърляш белтък с урината си.

07.04.13
22:35

Вече няма болки защото не съм пил протеин от 4-5 дена...Ще видя утре как ще е.И няма проблеми да сам на 14 и да взимам добавки,нали :)?

10.04.13
22:25

http://www.mma-bulgaria.com/statii/hranitelni-dobavki/proteinovi-sheykove—-stranichni-efekti - Четете !!!

казано от pavel dimitrov на 10.04.13, 22:25:

Четете !!!

Четем... но статията съдържа доста неточности и няма отношение към случая, който коментираме в тази тема. Тук обсъждаме еднократен прием на 2 мерителни лъжици протеин, а не системна продължителна употреба на свръхвисоки количества белтъчини. А след като прочетох, че кетозата е следствие от висок белтъчен прием, окончателно ми се изясни колко непрофесионално е надраскан този материал. Абсурди...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1