нужда от съвет.. корем и крака- качвам в едното, свалям в другото..

Здравейте на всички. Имам нужда от съвет.
Винаги спортът е бил неизменна част от живота ми. Не беше минавал ден, в който да не тренирам. Минала съм през какви ли не спортове- от бандминтон, през футбол, баскетбол (въпреки ръста ми от 162-3 см :D ), та чак до кик-бокс. Всички неща съм ги тренирала успоредно с конната езда (от 2006 насам се занимавам с това), смесена с фитнес и много тичане(минимум 2 пъти дневно по 4 км- разстоянието от нас до базата в която тренирах тогава). Бях постигнала мечтата си- тялото което исках. Но се наложи да спра да тренирам заради травма, по-точно пукната капачка на дясното коляно. Наложи ми се да огранича всякакви натоварвания до минимум в продължение на година и 7-8 месеца. В този период на “почивка” качих около 7-8 кг и стигах до 56кг. След като получих медицинското си и разрешение от лекаря ми да подновя тренировките, се заех като начало с изчистването на излишните килограми и стягане на тялото, но успях да натрупам повече мускулна маса, отколкото успях да сваля мазнини.. ефекта беше отчайващ, но не се отказвах. Не мина много време и коляното отново започна да ме боли. След обстоен преглед се оказа, че (явно от ездата) съм развила проблем с 2прешлена (ще ви излъжа точно кои бяха, но са от долната част на гръбнака). Започнах да пия калциеви добавки за заздравяване на прешлените, но дойде момента в който започнах главоломно да свалям килограми. За 2месеца и малко свалих над 11кг и започнах да приличам на анорексичка. Правех какво ли не за да кача, но метаболизма ми се беше побъркал. Успявах само да свалям. Каквото и да правех, колкото и да ядях, само свалях. В един момент стигнах до 37кг. Веднага се заех с тренировки и (колкото и всички да ми казваха да не го правя) ядях каквото и когато видех. Е имаше ефект. За 4месеца се качих до 41кг и малко по малко продължавах да качвам. В момента тичам редовно, по малко защото от време на време ми се обажда коляното, но “свиква” вече. Не ходя на фитнес, но правя тренировки в нас и при по-хубаво време на вън. Просто нямам възможността от към време да ходя до фитнеса. Но в момента имам друг проблем- качвам в корема. Краката ми се седят все толкова слаби, всичко което ям ми се лепи в коремната област и няма никакъв ефект от тренировките. Все си седя 43кг, а при всяко качване в корема свалям в краката и в дупето.

Много ще съм благодарна, ако ми дадете съвет какво да правя за да успея да кача в крака и в дупе, но най-вече как да спра качването на мазнини в коремната област и да изчистя тези, които вече събрах.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1