Храната след 20 часа фаст:
1. Тас кебаб/с кафяв ориз/, две филии ръжен хляб, кисели краставици, един еклер, половин ройдо -някои му викат и нар.
2. Домашна луканка, кашкавал, сирене и филия ръжен хляб, 50 грама уиски.
Можеше да пропусна еклера, ама като се замислих храната не ми е много като калории днес. И уиски ще си сипа, и определно ще е 12 годишно, чудя се само дали да е бленд или сингъл малц. До преди има няма няколко месеца не накусвах кисели краставици, а напоследък доста ми вървят като гарнитура и мезе.Вкусовете верно се менят.
Днес интересен ден или може би по-скоро напрегнат, при всички положения, определянето му ще зависи от резултатите от определени събития, които се случиха днес.
Айде малко класика:
Тренировка:
Загрявка-средно ниво.
1. Тясна тяга - 10х60кг., 3х120кг.,3х140кг.,3х150кг.,1х160кг., 1х170кг.,1,1,1,1,1 х160кг.
2. Преден клек- 10х20кг., 5х30кг.,3х60кг.,3х70кг.,3х80кг.+5х60кг.
3. Бедрено сгъване - 3х8
7-8 минути интервално на вело, малко планк.
Днес добре вървеше тягата. На 170 и хвата държеше, чак ги подържах малко в горно положение. Навярно днес щях и 180 да дръпна, но изразът “бързай бавно” ми изникна в главата и ме възпря. Предният клек, като за мен, си беше супер и той. Това бедреното сгъване уж за задните бедра, а най-много го усещах в прасците.
Храната след 22 часа фаст:
1. Купа пилешка супа, три принцеси/ ръжен хляб, кашкавал и доста кайма/
2. Две дози протеин с вода.
От над двадесет дни вече съм ограничил сравнително храната, засилих и движението и вместо да сваля, съм качил едно кило. Не знам при мен за да свалям явно трябва да съм на 1000 калории дневно и без яко глад няма да стане. Ще се мъчим май.
Иначе братовчед ми отново ме уреди с прясно обезкостено свинско на супер евтина цена, та ще напълня фризера.
Нещо бях много нервен през целия ден и ми е едно криво и неприятно. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 26.01.16 22:10.
Храната след около 21 часа фаст:
1. Гювеч/ зелен фасул, картофи, ориз, моркови и свински врат/ три филии и половина хляб със семена.
2. Домашна луканка, кашкавал, сирене , филия хляб, 50 грама бърбън.
Днес цял ден ме гони адски глад. Предполагам, че се дължи на тежката тренировка вчера и малкото храна - и двете по мои критерии. За късмет минах един през баничкарница тъкмо да нареждаха тавите и мирише на долнопробно олио, топло тесто и разстителни продукти, кеф , ама ги подминах. Следобед/времето от деня в което ми се прияжда силно нещо сладко/ пък минах през една витрина отрупана с торти и всякакви шоколадови произведения - тук вече направо се възбудих , но отново подминах. Днес железен.
Работният ден ми мина бавно и безславно. От клека и тягата вчера, днес ходя на гевреци, ама няма нищо утре ще е по-зле. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 27.01.16 22:02.
Тренировка:
Загрявка:горе -долу
Първи двусет:
1. Лег - 15х20кг., 8х50кг.,6х80кг.,1,1,1 х130кг.,5х110кг.
2. Набирания подхват - 3,3,3СТ, 1,1,1 х30кг.,5х15кг.
Втори двусет:
1. Полулег - 3,3,3 х 100кг.
2. Набиране надхват -3х15кг.,3,3 СТ
Трети двусет:
1. Кофички - 6,6,6СТ
2. Гребане с дъмбели - 8,6,6 х 22кг./на ръка/
10 минути вело- средно/бавно темпо на по-голямо натоварване.
Почивки= натоварване/разтоварване на тежести.Днес на лега ми тежеше- странно рядко ми се случва. Отделно си забравих ръкавиците и голям зор видях на набиранията, тъй като още на първия двусет ми се изпотиха дланите и се пързаляха по лоста. То хватът ми на сухо не държи, а с влажните длани няма как да очаквам по-добро сцепление. На третия двусет тялото ми истерично крещеше “Идиот дай ми въздух”. Като цяло слаба тренировка, като накрая бях изцяло плувнал в пот - добре че съм солен като малък и че джуупа от сутринта все още държеше :)
1. Пилешки дробчета на фурна, две филийки многозърнест хляб със семена с малко домашна лютеница, една круша.
2. Домашна луканка, сирене, кашкавал, филийка многозърнест хляб със семена с малко домашна лютеница, малко солети, 50 грама ром/коняк.
3. Две дози протеин с вода.
Остана само една петелка от домашната луканка и край, финито изядох си я почти сам, за няма и месец. Вече близо две седмици от как ми свърши кетчупа и не съм купувал друг, минах на домашна лютеница . Стяга ме гърлото та ще ударя 50грама от капитана или от хенесито - зависи кое е на първи ред в барчето.
Гледам тези дни усилено се рекламира премиерата на досиета по фокса, та ме обзе носталгия и определено ще му хвърля едно око.
На работа - поредния убит ден, в който нямах настроение. Това е!
Мнението беше редактирано от I`M на 28.01.16 20:13.
1. Купа грах, пилешки бут, 4 филийки хляб със семена, две малки баклавички, 5-6 шоколадови пурички, един банан и блокче черен шоколад, ама от по - белите.
Днес смятах да не ям изобщо, но не издържах и то не толкова от глад, а просто не видях смисъл. Малко повечко бързи въглехидрати, ама това ще ми е яденето днес.
На работа днес -биваше, не мога да се оплача. За утре се чудя какво да тренирам. Вчера гръб и гърди, а краката ме държат от вторник. Може да направя една по-лека тяга и малко рамо. Общо взето е това.
Винаги много съм се забавлявал на това парче - tv, what tv ...
Мнението беше редактирано от I`M на 29.01.16 19:54.
Тренировка:
Загрявка - кратка, колкто да кажа че има някаква.
Първи двусет:
1. Тясна тяга - 20х20кг.,6х60кг.,3,3,3,3 х120кг.
2. Набирания надхват - 3,3,3,3,3,2 СТ
Втори двусет:
1. Военна преса -10х20кг.,5х30кг.,5х40кг.,5х50кг.
2. Български клек - 6,6,6 х10кг., 6х15 кг. -бройките са на крак
Няколко суперсерии на скрипци и машини.
Доста зор видях днес. Едно, че протоколите ми са анархични и се получва така, че все натоварвам едни и същи мускулу през кратък период от време, друго, че днес не закачах и тежести при набиранията, което действие макар и за кратко, ми позволява да си взема глътка въздух. Иначе българския клек го усетих точно в предните бедра, особено с 10-те килограма.
Храната след 16 часа фаст:
1. Четири яйца, две филийки многозърнест хляб, марула с краставица, лук и авокадо.
За после не знам - алкохол, пуканки и тестени изделия.
Днес сутринта се теглих -100,500 кг. Вбесих се направо. Един месец глад и даже съм качил. Миналата година като почнах да свалям януари и то с повече храна за месец бях свалил около 7 килограма,а сега не знам. От мъка отскочих да си купя бутилка ризлинг, та покрай виното видях и Тиумор дю на промоция, та и една бутилка уиски забърсах.
Нещо взех да губя мотивация да свалям - едно че се мъча и ограничавам, а ефекта бяга, друго че не знам за какво го правя -не съм в положението на тюлен, не съм и фиданка де, не ми липсва внимание , все още изглеждам добре в костюм/поне тези които ми стават/, ще е хубаво поне малко в краката да сваля, ама все повече ми идва наума да си тренирам без режим, пък ако взема да ставам тюлен, ще му мисля.
Нещо ме хвана и на мен вируса или някаква настинка, защото от вчера съм отпаднал, гърлото ме стяга и като цяло не съм добре. Вчера скочих до фитнеса, но едвам успях да направя малко петици на 120 лег и на набиране с 15 килограма и се отказах. То нямаше и как повече де - хем болен/разболяващ се, хем на 20 часа фаст, като предната вечер съм приел само 4 принцеси с половин бутилка бяло вино.
Днес се тъпча цял ден с инфлоцид и плодове.
Обмислям да сменя малко стратегиите, като намаля заниманията с тежести по посока кардио, че продължавам да качвам, а това не е нормално за мен при този тип хранене.
101 кг тюлен съм станал и въпреки това седя плосък и съм замясъл на човек, който за първи път влиза в фитнеса:
Тренировка:
Загрявка - слаба.
1. Тясна тяга - 6х50кг., 6х60кг.,3х120кг.,3х130кг. , 1х160кг., 1х170кг.,1х160кг., 1х150кг., 3х140кг., 3х130кг., 3х120кг.
2. Набирания подхват - 6,7,7 СТ
3. Преден клек- 10х20кг.,5,5,5 х50кг.
Вчера се прибрах в малките часове, днес станах рано и не бях много в кондиция. Отделно жена ми отново ме опуши с цигарен дим, а от пушека ми става кофти на другия ден, все едно съм препил, но въпреки това днес се получи доста по прилично от очакваното. На тясната тяга хвата учудващо добре. Направих си клип на 170 за да видя стойката и най -вече формата на гърба. Докато ги вдигах, си казах не ги вдигнах толкова трудно, ще слагам 180кг. Обаче като видях клипа, колко на котка ми отива гърба, се отказах. Между другото има ли някакава разлика между сумо тягата и тягата с тесен хват и ако има каква е? На набиранията -както винаги мъка с обема. Предния клек много набързо. Малко ме подуха вятъра като излезнах от фитнеса, че бях оставил колата на автомивка, та имаше време да му се “порадвам” на вятъра.
Храната до момента:
1. Стар фасул със свинско на фурна, две филийки м. хляб, люта чушка, доза протеин с п.мляко и вода, една круша, чаща ризлинг. Бах тоя ризлинг и с фасул върви и с люто и с пилешко и с риба, абе с всичко. Сега лягам за дрямка пък после ще видим.
Тясна Тяга -1х170:
Мнението беше редактирано от I`M на 06.02.16 13:54.
Съвсем прилична форма на тягата. Но звездата на клипа е класика с бицепсовото сгъване - такава поза докарва, като че ли сгъва с трицифрени килограми. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.02.16 18:27.
казано от Boby_ на 06.02.16, 18:26:
Съвсем прилична форма на тягата. Но звездата на клипа е класика с бицепсовото сгъване - такава поза докарва, като че ли сгъва с трицифрени килограми. :)
Боби, в този фитнес повечето са така, което откровено казано за мен е добре, тъй като имам повече свобода на избор при упражненията с лостове и стойката за клек /рамо, стига някой да не сгъва на нея. Иначе тяга рядко някой дърпа,а ако дърпа е с колан и фитили още от загрявката, обаче пък се правят някакви много модерни упражнения като повдигане на главата с висяща тежест. Първоначално си помислих - ” от къде го извадиха този уред от времето на инквизицията”, в последствие разбрах, че просто човека си беше увил главата с колана за тежести на главата и тренираше предполагам врат. Първоначално ми беше странно, но сега дори не обръщам внимание, в крайна сметка всеки тренира за себе си.
Тягата ми се ще да е по-добре. Има извиване на гърба прис старта, а се стремя да го изчистя, преди да премина на следващата тежест.
Мнението беше редактирано от I`M на 06.02.16 21:10.
Тренировка:
Загрявка -средна работа
1. Полулег - 15х20кг.+8х50кг.+6х80кг., 5х110кг., 8х100кг., 10х80кг.
2. Набирания надхват - 8,7,7 СТ.
3. Военна преса - 10х20кг., 8х30кг., 6х40кг., 6х50кг.
Разходка с дъмбели + фейспул
От вторник/последната тренировка на гърдите/ до днес вкл., ме държи много силна мускулна треска на гърдите. В четвъртък дори при леки движения на ръцете усещах все едно по гърдите ми тече ток. Днес с много зор един полулег с малък обем и се отказах от понататъчни натоварвания на гръдната мускулатура.
Храната след 20 часа фаст:
1. Доза и повина протеин с прясно мляко и вода.
2. След малко - пиле със зеле и ориз, 2 филйки м. хляб, чаша ризлинг, круша.
3. Не знам все още.
Бях спрял кетчупа за известно време, но миналия ден пак си купих и почти всяка филия хляб е полята с кетчуп.
Мина си и този уикенд, отново неусетно. Имам да свърша малко работа, но ме мързи. До края на деня - излежаване с лаптопа или пред ти ви то. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 07.02.16 12:59.
Тренировка:
Загрявка- колкото да я спомена.
1. Тясна тяга - 8х60кг., 3х120кг.,3х130кг., 1х160кг., 1х180кг., 1х160кг., 1х150кг., 3х130кг., 5х120кг.
2. Лег от обратен наклон - 5х60кг., 5х120кг., 3х130кг., 6х120кг., 15х90кг.
3. Набирания -9,4,4 СТ
Кратка тренировка, че нямах много време за разхищение. На тягата 180-то ги вдигнах неочаквано чисто и без особени драми.На лега още ме стягат гъдите, ама си ме влече, просто го правих с по-леки тежести, за да намаля риска от контузия. Като за 8 часа сън за период от две денонощия бива.
Храната
1. Купа пилешка супа с питка ръжен хляб/хубав беше, ама май беше ръжен само по табела/
2. Купа пилешка супа и три филии ръжен хляб, три големи кюфтета, млечна салата и кетчуп - тук вече нямаше изненади. И супата -супа, и кюфтетата-кюфтета и хляба-хляб.
Мнението беше редактирано от I`M на 10.02.16 20:27.
Тренировка:
Загрявка - относително добра.
1. Тясна тяга - 6х60кг., 3х120кг., 1х150кг., 1,1,1 х160кг., 1,1,1 х150кг.
2. Преден клек -10х20кг.,5х40кг.,5х50кг.,5х60кг.
3. Набирания подхват - 3СТ, 6х15кг.,3,3,3 х30кг.
Слабо днес. Изобщобщо не трябваше да правя тяга. Краката и по -конкретно задните бедра ми бяха доста уморени и стартът яко ми куцаше, а той принципно ми си е проблемен. В крайна сметка и гърдите ми са супер натегнати и нямаше какво друго да правя, та врътнах отново една тяга. Единствено на набиранията се получи по-добре отколкото очаквах. Като за 102 килограма човек, мисля, че горе долу бива. Отделно бях адски гладен.
Храната след около 40 часа фаст:
1. Две дози протеин с мляко и вода, една круша.
2. 4 яйца с масло, сирене кашкавал, две филии ръжен хляб с кетчуп.
3,4 - не знам
От доста време исках да направя един по-фълъг прочистваш фаст, ама или много глад ме гонеше или вкъщи много привлекателни гозби имаше. Например в четвъртък не бях много гладен и бях решил да изкарам едно 35-36 часа фаст, ама като се прибрах жена ми ми сервира пълнени гъби с мало, сирене, кашкавал и някаква подправка с гарнитура от наденица на фурна и зелена салата, та фаста замина още на 20 час. Вчера обаче го изкарах. Тази сутрин бях гладен и за малко да хапна преди тренировка, ама в крайна сметка упсях да устискам и да тренирам на гладно.
До преди малко се бях се плюснал на дивана и гледах тубата, та сега ми кънтят ушите. Обичам много силно да слушам музика, а в момента като увелича ресиивъра на 70 и няколко процента и в стаята не може да се стой, ама аз хем ме заболяват ушите, хем ми е кеф. Бях си харесал едни съраунди на Дали сензор, но реших да си пробвам старите колони от 20 годишната стерео уредба. Свалих ги от тавана и като видях, че на гърба им гордо стоеше надписа - “MADE IN JAPAN”” се обнадеждих още повече и хубаво, че се сетих и пробвах - 20 годишните колони свирят прекрасно -много по-добре от днешни колони на доста по-висока цена от цената на цялата уредба от едно време. Ще ми се да си взема нещо на klipsch, ама към момента не мога да си го позволя. Та днес съм се насочил към музичка, филмчета в компанията на някакво по-старо ирландско или шотландско питие. Утре ми се ще да тренирам, но покраи празника имам доста ангажименти и може би ще пропусна. Това е.
Най-доброто на всички времена:
Мнението беше редактирано от I`M на 13.02.16 12:39.
13.02.16
14:00
Аз съм с Jamo, които са на Klipsch. Като звук/цена/качество са просто бомба.
казано от charlie brown на 13.02.16, 14:00:
Аз съм с Jamo, които са на Klipsch. Като звук/цена/качество са просто бомба.
Джамото са хубави колани, но определно има разлика между Jamo и Klipsch,е и в цената де. Мерак ми да ги пробвам- ама при цена от 1500 лева на колана -няма как да стане. Най-вероятно единия от буферите, а може би и двата ще са джамо. За мен най-важното е съотношението цена/качество. Лично аз не съм някакъв маниак да гоня децибели, херцове и другите му хай-фай глупости. Просто искам като ми е кеф да мога си увелича музиката и/или да имам добър съраунд за филми, естествено не обичам да ми криви. Отделно аз слушам музика датираща от почти 30 години назад във времето и няма как и да се очаква някакъв супер чист звук. Определено има и доста бюджетни марки колони и ресийвъри, които предлагат предостатъчно за задоволяването на нуждите на обикновен слушател искащ малко по-силна музика, какъвто в случая съм аз. Според мен за около 2000-3000 лева може спокойно да се сглоби една много приятна бюджетна система.
Мнението беше редактирано от I`M на 13.02.16 14:44.
казано от Boby_ на 13.02.16, 17:43:
Вземи си хубави слушалки - пестиш и пари, и нерви на околните. ;)
Аз хубави слушалки си имам, а с околните се съобразявам, ама то приказката “всеки луд с номера си” си е напълно вярна.
Приключих с храната за днес. Ама пак лъзнах четири филии с масло и халва за финал и 50 грама ирландско. Язък за 40-те часа фаст.
Звука от слушалките за мен лично по никакъв начин не се доближава до звука от едни колони...Аз също съм фен на колоните...моите говорители са поръчкови 12инч на Херц,а всяко тяло е около 50кг...без говорителите))))За съжеление преди време ни обраха и гепиха ламповия усилвател ...колоните...тА сЕга върви 2ри проект- СЪЩИЯ!
Мнението беше редактирано от nervak на 13.02.16 22:38.
казано от nervak на 13.02.16, 22:31:
Звука от слушалките за мен лично по никакъв начин не се доближава до звука от едни колони...Аз също съм фен на колоните...моите говорители са поръчкови 12инч на Херц,а всяко тяло е около 50кг...без говорителите))))За съжеление преди време ни обраха и гепиха ламповия усилвател ...колоните...тА сЕга върви 2ри проект- СЪЩИЯ!
50 килограма на озвучително тяло - ти говориш за нещо доста сериозно. Аз съм къде, къде по -скромен. Интересното е, че предпочиташ лампов усилвател.
Тренировка:
Загрявка - относително добра.
1. Лег - 20х20кг.+10х50кг., 8,8,8 х 80кг.
2. Полулег - 8,8,8,8 х60кг.
3. Военна преса - 10х20кг.,3х40кг.,1х50кг.,1х60кг.,1х70кг.
4. Набирания р. надхват - 5,5,5,5,5 х СТ.
Реших да направя нещо като делоуд само на лежанката. Дори и при такива килограми, обаче имах дискомфорт. Явно ще трябва да я спра за известно време, ама не ми се иска. От нямане какво да правя,врътнаг една военна преса, въпреки, че не ми е от любимите упражнения. Миналата година всичко на всичко съм правил има няма 20-30 пъти военна преса и то съм слагал най-много 60 кила, но въпреки това доста слабо днес. Смятах да правя единичка на 80, ама 70 ми дадоха зор. 80 най-вероятно щях да ги бутна и тях, ама с много напъни, а не ми се напъва точно на военната преса.За финал едни набирания набързо и се прирах.
Храната след малко над 16 часа фаст:
1. Доза протеин с прясно мляко и вода.
2. Три яйца с масло, сирене и кашкавал, филия ръжен хляб с кетчуп, една круша
3 - на заведение и не знам какво ще ям точно.
4. Принцеси с кайма и кашкавал, зелена салата, вино или уиски.
Не знам дали споменах, но съм изключително впечатлен от 10 годишния бушмилс - много ми хареса. Лично за мен е по-добро от доста по-висок клас уискита. Тук е момента и да вметна, че при първоначалния ми допир с 12-годишния glenfiddich, уискито не ми се стори нещо особено. Обаче тези дни като си сипвам, ми харесва много повече от първия път, когато отпих от него. Може и да е до настроения, но определено си е хубаво уиски.Сега сядам да ям яйцата и да се оправям, да излизам, че накрая гостите ще дойдат преди да сме тръгнали за заведението.И неделята си отиде.
Тренировка:
Загрявка - отбиване на номера.
1. Набиране подхват - 5СТ, 3х20кг.,2х40кг.,1,1 х 50кг., 5х20кг.
2. Тясна тяга - х20 кг., 6х60кг., 3х120кг., 1х140кг.,1х150кг.,1х160кг.,1х170кг.,1х150кг.,3х140кг.
Много ме мързи напоследък. Едвам се навивам да посетя фитнеса, а като го посетя се самоубеждавам да поостана поне малко в него. То си личи и от тренировките. Иначе между последните серии набирания, правих загряващите на тягата.
Храната:
1. Пилешка супа, ориз с пилешко.
2. Свинко с ориз, три филии ръжен хляб с масло и кетчуп, сладък салам.
3. Доза протеин с вода и мляко.
Малко крив и заспал ден. Изгоря ми харда на служебния комп, а архив скоро не съм правил. Повечето неща ги имам на външния хард, но все пак си е неприятна история. Отделно и други каръшки истории - абе днес определено не ми беше ден. Общо взето е това.
Въпреки всичко съм в подобно настроение:
Тренировка:
Загрявка -средна работа.
1. Полулег - 15х20кг.+6х50кг.+6х80кг., 3х100кг.,3х110кг., 3х120кг.
2. Полулег с дъмбели - 15х24кг., 12х26кг.,10х28кг./на ръка/
3. Лег от обратен наклон - 7,8,6 х 100кг.
4. Набиране надхват - 3СТ,3,3,5 х20кг., 6СТ.
Бахти и е делоуда - даде ми повече зор от уж нормалните тренировки. Полулега с дъмбели го почнах, директно от последната серия на този с лоста и го правих с много кратки почивки, та бая се озорих.
Храната след около 34 часа фаст:
1. Три яйца с масло, сирене и кашкавал, пълнозърнест земел с масло и кетчуп.
2. Руло стефани с две филии многозърнест хляб и малко ориз.
3. Пилешки сърца с масло на фурна, три филии многозърнест хляб, зелена салата с авокадо и домати, една круша.
4. Малко натурални фурми и към 100-150 грама солети.
5. Доза протеин с мляко и вода.
Сега като си чета храната- почти на всяко хранене -масло.
Много зор и притеснения на работа. Занимавам се с нещо доста сложно като хипотеза и нещо, което общо взето никой не иска да се занимава, та мозъка постоянно ми работи в тази насока, особено в извънработно време. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 18.02.16 22:24.
Тренирвока:
Загряка -сравнително добра.
1. Тясна тяга - Х х лоста, 6х60кг., 3х120кг., 1,1,1,1,1,1 х 150кг.
2. Набирания подхват -5СТ, 5,5,5 х 15кг., 5СТ.
3. Преден клек - 8х20кг., 5 х40кг., 5х50кг., 5х60кг.
Зор, доста скован и натегнат бях, но пък горе -долу направих това, което исках. Накрая на тренировката се пробвах да скачам на въже. В първите няколко секунди си помислих, че не е толкова трудно, в следващите щях да декорирам насрещната стена с дробовете си. Едвам изкарах 40-45 секунди.
Храната след около 36 часа фаст:
1. Доза протеин с вода, три натурални форми.
2. След около час - пиле с ориз, круша.
3. Доза протеин с вода.
4. Три яйца с масло, сирене и кашкавал, многозърнест хляб с кетчуп.
5. -пържоли, пълнени гъби с масло, кашкавал и сирене, бяло вино, фурми, домашно руло с мармалад, уиски.
Общо взето след т. 2 всичко е по план. От по -дългите фастове се чувствам по-добре, но пък много по-трудно се възстановявам и това се отразява на тренирането, особено с моите еднотипни схеми през ден-два едни и същи мускулни групи.Общо взето е това.
Тренировка:
Загрявка -сравнително добра.
1. Военна преса - 15х20кг., 3х40кг.,1х50кг.,1х60кг.,1х70кг.,1х75кг.,10х50кг.
2. Набирания надхват - 5СТ.,5,5,5 х 15кг., 5СТ.
3. Кофички - 5СТ, 5х15кг., 3х55кг.,5х40кг., 8х20кг.
Кво ми хрумна днес да правя военна преса и кофички, не знам. Нито съм им фен, нито ги правя толкова често.Може би зашото тренирах махмурлия. Поскачах отново на въже и то малко по-добре от вчера. Не знам да ли не е противопоказно обаче, тъй като взе да ме удря в кръста. Цялото това подскаче, със 100-те ми килограма, май не е добре за дисковата херния. Усецам напоследък лека неприятна болка в десния лакът и коляно, то май само това не ме беше боляло.
Хрната - пица, сладкиши/ всичко домашно с качествени продукти, е високо калорични, но днес е неделя, то и вчера беше събота.../, плодове и млечни продукти. След малко дрямка, после малко работа и след това неделна киновечер. Това е.
Мнението беше редактирано от I`M на 21.02.16 14:06.
казано от nervak на 21.02.16, 15:38:
И при мен от подскоците имаше дискомфорт...в зоната на Л4Л5
Явно са противопоказни. То май всякакви “друсания” ги дават противопокозни, но ще пробвам още няколко пъти, ако не се засили. Това ниво в момента е търпимо, както каза ти е по -скоро дискомфорт, отколкото някаква силно изразена болка.
Мнението беше редактирано от I`M на 21.02.16 22:00.
Тренировка:
Загрявка - лека.
1. Полулег - 6х70кг., 6х90кг., 6х100кг., 6х110кг.
2. Лег - 3,3,3,3 х 110кг/ през 10 секунди/
3. Набиране подхват - 3СТ, 3х20кг., 1,1,1 х 40кг., 5х20кг.
Всичко ме боли, с превез на рамената.Болят ме даже сводовете на краката от скачането. В крайна сметка реших по-добре слабо, отколкото без хич. За финал малко скачане . Да, определено възстановяването почва яко да ми куца, а смятам да увеличавам фастовете.
Храната след около 34 часа фаст:
1. Три яйца със сирене, масло и кашкавал, една филия ръжен хляб с малко кетчуп, една круша.
2. Яхния/ ориз, зелен фасул, моркови и пилешко/ един банан.
3. Кофичка кисело мляко 4,5 %,, пакетче/от най-малките/ белвита.
4. Две дози протеин с вода.
5. Шаран на скара, две филийки хляб с масло и чесън, натурални фурми, чаша ризлинг.
6. Кофичка кисело мляко 4,5% с шепа-две орехи.
Динамичен и изморителен ден, но поне без особени драми.Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 23.02.16 19:59.
Тренировка:
Загрявка -ала-бала.
1. Тясна тяга - 6х60кг., 3х120кг., 1,1,1,1,1 х140кг.
2. Набирания надхват - 3СТ, 3х20кг., 3х35кг., 1х40кг., 5х20кг., 10СТ
Днес определено не ми беше ден за тренировка. Лостът, с който правех тяга се оказа с прецакани лагери и през цялото време се въртеше като пиле на грил. Едвам задържах 140, дори си докарах пришки на пръстите. Заебах тягата и се преместих на набирането.Там пък някакъв реши да си прави селфита под лоста за набиране, но не беше толкова фрапантно. Реших за финал на поскачам малко. Някой идиот беше така омотал въжето, че 3-4 минути го отплитах. Тъкмо се наконтих да скачам и цъфна няква оФца да се клати странично с някакви бутафорни гирички, а това е единственото място, на което може да се скача. Помолих я да се дръпне малко и тя се мръдна буквално с една педя и през цялото време се оглеждаше да не я шибна с въжето, бати и овцата, ми дръпни са малко повечко или се клати някъде другаде.Та и въжето заебах и се прибрах.
Храната след 34 часа фаст:
1. Три принцеси/ малки филии ръжен хляб и кайма/, три натурални фурми.
2. Свинска вратна на скара, една филия ръжен хляб.
3. Три кюфтета, овчарска салата, п.хляб/ всичко домашно приготвено/, нар.
4. Две дози протеин с вода.
Сутрин на гладно, след 34 часа фаст - 101 килограма. Не знам какво става, минах на дълги фастове, пооправих доста храната, увеличих натоварването, вкл. и пешеходното време и не мърдам. Взех да се вбесявам.От другата седмица спирам и месото и започвам да ям треви като брахиозавър и без това съм тромав като него. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 25.02.16 20:39.
Значи овцата се клати , ти молиш да се мръдне, а тя продължава да се клати близо до тебе??? Д.. би оФцата.
Тези 10 ина серии за колко минути ги правиш? Защо не правиш по обемна тренировка за да засилиш метаболизма .
Тези 10 ина серии за колко минути ги правиш? Защо не правиш по обемна тренировка за да засилиш метаболизма .
То да беше само тази. Колко други подобни индивиди има, които нямат елементарни навици на поведение, но в повечето случай не ми пречат директно и не им обръщам внимание. Аз посещавам фитнес и за да се разтоваря психически. Ако трябва да се карам и разправям с някакви хора, които нямат капацитета да ме разберат, се губи смисъла на цялата идея да поблъскам за да разпусна малко и да не мисля за разните проблеми на работа, лични проблеми и прочие.
Не мога да кажа колко точно трае самата тренировка. Излизам около18:30-4о от вкъщи и се прибирам около 19:15-20 . Имам около 10 минути път с кола общо. От колата до фитнеса се моткам още няколко минути, тьй като обикновено провеждам някой разговор,че влезна ли в фитнеса зарязвам телефона в шкафчето. От там насетне загрявка и тренировка. Колко време самата тренировка не знам. Поглеждам часовника в колата на отиване и на връщане. Нямам време за по - обемни тренироки и за това тренирам по този начин, а и ми харесва така.
П.п. - пиша от теолефон и се боря с мобилната версия отново.
Мнението беше редактирано от I`M на 26.02.16 08:55.
Тренировка:
Загрявка - бърза.
1. Лег от обратен наклон - 15х20кг., 5х60кг., 5х100кг., 5х120кг., 5,5 х100кг.
2. Полулег с дъмбели - 8,8,8,8 х 28кг./на ръка/
3. Военна преса - 10х20кг., 3х50кг., 1х70кг., 8х50кг. + брадфорд с лоста до отказ + фермерска с дъмбели+фейс пуул + скачане на въже.
Зорна ми беше тренировката . Едно, че бързах и правих всичко с много кратки почивки, друго че рамената ги чувствах супер изморени и умаломощени. Утре се чудя как изобщо ще тренирам.
Храната след около 36 часа фаст.
Млако след девет - 3 яйца, две филии домашен ръжен хляб с масло.
около 15:30ч. - свинска вратна на фурна с гъби, две филии д.р. хляб с масло, млечна салата, три бисквитки с фъстъчено масло.
след около час - доза протеин с прясно мляко, кофичка кисело мляко с орехи.
Към пет трябва да съм приключил с храната, за да може до закуската/обяда утре да ударя едно най-малко 16 часа фаст. Ако не ме изненада времето, смятам и да направя една половиндневна разходка в планината с по-пресечени отсечки.
Иначе днес, водих малката за първи път на кино. Накрая като излезнахме и каза “вкъщи на телевизора е по хубаво” :) После ходихме за обувки, пазар и то си стана три часа. Нещо взе да ме наляга дрямката, та може да си взема 30 минути сън . Общо взето е това.
Тренировка:
Загрявка- средна работа.
1. Набиране подхват - 3СТ, 3х15кг., 3х30кг., 1х45кг., 1х55кг., 7х15кг.
2. Преден клек -загрявка с лоста, 3х40г., 3х60кг., 3х70кг.
3. Тясна тяга - загрявка с лоста и тежести, 1,1,1,1,1,1,1,1,1,1 х 120кг./ през 10 секунди/
Днес имах време за по-обемна тренировка, но пък нямах желание и сили- парадокс. На набиранията 55 килограма ми дадоха яко отпор и не съм сигурен дали докарах точно до нивото на брадата. Тягата през десет секунди изцяло ми спря тока. Не знам как не се отказах на 6-7 единица. Веднга след тягата скачане на въже, което обаче ще спирам. Много ме стегна кръста, чак надолу взе да слиза болката и по-лошото взе да изтръпва бедрото. Или е от скачането или от военната преса -това са единствените нови елементи от месеци насам.
Храната след около 18 часа фаст.
1. Доза протеин с прясно мляко. До края на деня храната ще е по -свободна и калорична, но отново домашна/ баница с кайма, шоколадови и мармалодови рула, салати, пиле със зеле и т.н./
Отложи ми се разходката днес - времето е неприятно мъгливо, а и кръстта като ме стегна, не ми се ще да се правя на планинска коза, че ще се озова утре на четири крака, ако ме стегне яко. Та не денс ще се излежавам цял ден, което като се замисля не е много по различно от всяка една обикновенна неделя.
Тренировка:
Загрявка - горе/долу
1. Набиране надхват - 3СТ, 3х15кг.,3х30кг., 2х40кг., 1х40кг., 5х15кг.
2. Лег - загрявка с лоста и тежести - 15х1х120кг./през 10 секунди/ +15х80кг.
3. Полулег с дъмбели - тук пробвах различни вариации на положението на лактите спрямо тялото и добре се получи от страна на напомпване.
Като цяло днес добре. Бях в настроение и това някакси се отрази на тренировкта в положителна насока. На лега първоначално смятах да правя пет единици през 10 секунди, ама нямаше умора, та ги увеличих на 10, после на 15 и се чудих за 20, но рамото взе да ме пробожда , иначе бях относително свеж.
Храната след 34 часа фаст:
1. Пилешка супа с две яйца, филия домашен ръжен хляб.
2. Сърмички/около 15-20/ със свинско, филийка д.р.хляб, 50 грама белвита.
3. Кофичка кисело мляко 4,5% с 50 грама белвита.
4. Пилешки гърди с бял ориз, филийка д.р. хляб. няколко маслини.
5. Протеин с прясно мляко.
Започнах отново да си ям домашния хляб, вместо този от лидъла. Определено има разлика. От домашния да го докарам най-много до две малки филийки, а от купения мога да изям половин хляб на едно ядене. Домашния седи много по -плътен, иначе няма спор лидълския е много вкусен.Като цяло приятен ден, чувствам го един такъв пред отпускарски. Сега се ориентирам да гледам някакви анимации, че обещах на детето.
Първо - честит празник!
Второ - Тренировка:
Загрявка - слаба
1. Тяга - загрявка с лоста и тежести, 3х120кг., 1х140кг., 1х160кг.0х180кг., 1х180кг.
2. Тясна тяга - 3х120кг., 1,1,1,1,1 х 130кг.
3. Набирания с тесен подхват - 5СТ, 5,5,5 х 15кг., 6СТ
Днес реших да пробвам малко нормална тяга. Да, ама не ми се получи. Все едно тялото ми е забравило механиката на движението и се чувствах супер странно, а на 180 супер крив опит направих. Като цяло и на по-леките тежести ми беше дискомфортно. На широката тяга, която също не съм правил отдавна, се пробвах/с оглед на дискусиите преди време/ да я правя не с щангиския старт, ама не успях. Пак я правих с задника почти долепен до земята. Най-удобно ми е по този начин. В обобщение - ше се придържам към тясната тяга за сега.
Храната след не знам точко колко часа фаст:
1. Доста агнешко/ чисто/ с лъжица сварен ориз, две филии д.р.хляб, салата от домати, краставици и сирене, чаша ризлинг.
Какво ли не опитах -дълги фастове, още по-дълги фастове, глад и резултата е все един и същ- тегло забито на 100 и малко над 100 килограма. Ще мисля някакви други схеми при храненето от другата седмица, че явно в момента това, което правя не работи за мен.
Това е за днес.
Днес по план трябваше да правя лег, преден клек и набирания, ама така ме сряза рамото, че нищо не направих. Пробвах с по -тесен хват, с обратен хват , с дъмбели, ама болката в лявото рамо си остана остра при всичките описани вариации. Пробвах и набирания раменен надхват, ама и там същото. Покрай всичките въртележки на лега, забравих, че щях да правя и преден клек и се прибрах, като го прпуснах. Може би ще е добре да си дам няколко дни почивка, ама тези дни ми е много кеф да тренирам и отивам до фитнеса с желание. Дано да не загубя моментума.
Храната на 04.03.2016г.
1. Пъстърва на скара, две филийки домашен хляб с масло и чесън.
2. Две принцеси/ д.р. хляб и кайма/ , литър прясно мляко.
Храната 05.03.2016г.
1. Пилешко филе със сос от синьо сирене, филия д.р. хляб, салата/домати, краставици, маруля и авокадо/
2. Три пронцеси/д.р. хляб, кайма и кашкавал/ , литър прясно мляко.
Храната днес:
Не съм я планирал точно, но тъй като е месни заговезни , ще преобладава месото. От утре вече започват постите, които не знам докъде ще изкарам, но ми е мерак да пробвам.
И тази почивка си замина супер бързо . Утре имананагажименти извън офиса, та новата седмицата ще започне на път. След малко трябва да скоча да билата да си купя няколко бутилки прясно мляко, че напоследък доста го пия, а от идната седмица още повече. След това неделна кино вечер. Това е.
Една снимка на гърба/ Напълно отпуснат - след масаж и душ/. Не помня откак тренирам да е бил толкова мазен, като в момента.Парадокса е, че като не тренирах беше доста по-оформен.
Мнението беше редактирано от I`M на 06.03.16 12:17.
Ванка, мазното не идва от трениране/нетрениране, а от ядене/неядене. ;)
Личи си че “рамката” я има, но отгоре доста добре си я шпакловал. :)
казано от Boby_ на 06.03.16, 16:39:
Ванка, мазното не идва от трениране/нетрениране, а от ядене/неядене. ;)
Личи си че “рамката” я има, но отгоре доста добре си я шпакловал. :)
За храната съм напълно наясно. Болката ми е, че в момента нещата не се получават със свалянето.
Миналата година, а и по-предишни години, съм свалял по 10 кила за месец и то без такива ограничения като сега. Винаги съм бил на принципа, няколко месеца сводно храненен и месец чистене и е работил безоотказно досега. Свалях средно по-две кила на седмица. А сега вече два месеца, не съм мръднал и килограм, при по -големи ограничения на храната от колкот дори когато не съм тренирал.
Иначе не само съм шпакловал добре, ми и две три ръце боя съм хвърлил направо.
За сравнение две снимки от преди няколко месеца/ може и да съм ги качвал/ , след месечен период на сваляне.Разликата е огромна във формата, а не съм бил толкова стриктен като сега.Не знам може би трябва да сменя интервалното храненне с някакъв друг режим, колкото и да ми е удобно.Определено в момента нещата не се получават.
Тренировка:
Загрявка - слаба.
1. Тясна тяга - загрявка с лоста и тежести, 3х120кг., 1х140кг.,1х150кг.,1х160кг.,1х170кг.,0х180кг., 1х170кг., 1х160кг..3х140кг.
2.. Набирания подхват - 5СТ, 3х20кг.,2х40кг.,1х50кг.,1х40кг., 3х20кг.,5СТ.
Малко планк .
Кво стана днес с тази тяга не разбрах. 170 леки. Усетих ги като 130-140 и ги вдигнах без проблем. 180 ги вдигигнах едвам -едвам и не можах да ги заключа, после веднага свалих на 170 и отново ги вдигнах без проблем. Не знам как се получи този неуспешен опит на 180 . Като вдигнах 170 даже взех да се надъхвам за 190-200, а забих на 180кг.И на набиранията и на тягата сериите след максималната единичка надолу, са почивка колкото да сваля тежестите.
Общо взето яйца, мляко, домати и малко сирене и кашкавал.
Още не съм спрял фастовете, що наистина съм свикнал и ми е непривично да закусвам и обядвам, ама от другата седмица, като спра млечните и яйцата, мисля е ще е подходящ момент да почна да закусвам и обядвам. Днес съм в доста приповдигнато настроение, но утре се очертава кофти ден. Това е!
Мнението беше редактирано от I`M на 09.03.16 21:13.
Тренировка:
Загрявка слаба.
1. Кофички - 6СТ, 6х15кг.,3х30кг.,3х45кг.,3х60кг.,10СТ
Няколко бързи серии на машина.
Пробвах дали при кофички, рамото ще ме реже по-малко. На 15 и 30 килограма беше сравнително добре, на 45 леко ме сряза, а на 60 доста. 60-те килограма като цяло ми си и тежаха. Реших да не се напъвам повече и направих малко напомпващи на машина.
- Отново яйца и мляко, две филийки д. ръжен хляб, малко сирене, домати и кашкавал.
Храната.
1. Две кисели млека -4,5 и 3,6 %, един литър прясно мляко, 50 грама стафиди.
Днес някакъв адски глад ме подгони, а принципно смятах да не ям изобщо. Ядох в ранния следообед, та сега ще пропусна вечерята. Общо взето е това.
А, ако увеличиш и обема и тежестите,защо да не си позволиш количествено, но балансирано плюскане?(и пиене )
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече