На какво Ф търсиш тежести?
Лостът ми следва да е ф28 - 30 или някъде там - преценено на око, не съм го мерил. Смятам тежестите да ги взимам ф50 обаче. Не ми пречи да дрънчат/шават малко, а и по-нататък ако взимам още един лост ще е ф 50, та...
Както казах не бързам. Така или иначе ще взимам 20-ка по 20-ка(образно казано). Ще видя в склада дето го каза Сашо, “битака” в Червен и още 2-3 подобни на него и ако не намеря нещо на сносни цени, ще взема от София от складовете дето гледах по ОЛХ на 2лв./кг. и те така.
24.11.17
10:14
Ванка, първо вземи лост Ф50, после останалото. Тежести Ф50 на лост Ф28-30 не просто ще дрънчат, а ще ходят и падат както им е кеф...
OLX по 2 лева/кг, ... За качеството - ще си ги ползвам само аз 2-3 пъти седмично. Нямам намерение да ги хвърлям и пускам от високо, така че не би следвало да ми се разпаднат в ръцете, колкото и китайски да са
Над 100кг от дисковете ми са такива ,ползвам ги две и повече години /а и доста от новите хлапета колеги/ и всички са си здрави още.Е ,няма хвърляне и пускане от високо ,все пак са си трошливи.Хубавото е ,че има доста разновидности - 2,5 5 10 15 и 20кг ,лошото че на 20кг има 100-тина грама разминаване в теглото ,а дразнещото че са с различен външен диаметър.Ако вземеш 2х20 или 2х15+2х5 /което е по-разумния вариант/ цената ще ти е 2лв/кг ,но ако вземеш 50-60кг повечето събарят на 1,80лв/кг.На мен поне така ми връзваше.
А за лоста .... моите са ф30 ,а тежестите ф28.С течение на времето се износват и отвора се разширява ,та за това почти винаги редя дисковете външният да ми е метален.Проблема е първоначално да ги нанижеш на лоста ,но с един шабър се напасват за секунди /или директно с резбата на лоста/.
Хубаво е да си независим по време на тренировка ,лошото е че всичко е някакъв бюджет.
Ванка, първо вземи лост Ф50, после останалото. Тежести Ф50 на лост Ф28-30 не просто ще дрънчат, а ще ходят и падат както им е кеф...
Нормалните хора сигурно биха направили така, ама аз не 🙂 Бутал съм лег с планшайби, с окачени кофи пълни с пясък, с бетон, със завързани със сезал за лоста дъмбели. Ф50 при лост ф 30 ще ми се видят като залепени, а и имам хубави щипки с винт.
Хубаво е да си независим по време на тренировка ,лошото е че всичко е някакъв бюджет.
Напълно съгласен. За съжаление към момента няма как да купя всичко, което искам наведнъж., не че не дадох 2-3 двайски за парфюми преди малко... Тоя черен петък...
Мислих да ходя да погледна в Атакана има ли нещо интересно тъй като общо взето съм по-свободен днес , но честно казано забравих.Ходих да си измия колата и като ми се преядоха американски бургери забравих за всичко и се запътих към лидъла да си купя от телешкото за бургери. Чак като се наядох и влезнах във форума се сетих, че мислих да отида да гледам. Другата седмица ми е доста заета планово, а сигурно ще изкочи и нещо извън план. Може събота и неделя да отида да направя един фитнес или лостове, ако баща ми не ме хване да правя нещо по къщата, че остана един бетон да доизкъртя. Иначе съм си направил много импровизиран лост за набирания. Тръбата е доста дебела и хвата по-бързо изпуска, но пък се набирам все пак.
Мнението беше редактирано от I`M на 24.11.17 15:42.
25.11.17
10:31
Бутал съм лег с планшайби, с окачени кофи пълни с пясък, с бетон, със завързани със сезал за лоста дъмбели. Ф50 при лост ф 30 ще ми се видят като залепени, а и имам хубави щипки с винт.
И аз съм правил такива тренировки едно време, обаче като знам как се държат дискове Ф55 на лост Ф50, не искам да си и помисля какво ще е с дискове Ф50 на лост Ф30…особено на някаква по-сериозна тренировка. А и е хубаво да измериш външния диаметър на щипките, за да не се окаже, че е по-малък от 50 мм и да изненадат неприятно. Не пренебрегвай и момента с удрянето в резбата на лоста заради разликата в диаметрите...
Бутал съм лег с планшайби, с окачени кофи пълни с пясък, с бетон, със завързани със сезал за лоста дъмбели. Ф50 при лост ф 30 ще ми се видят като залепени, а и имам хубави щипки с винт.
И аз съм правил такива тренировки едно време, обаче като знам как се държат дискове Ф55 на лост Ф50, не искам да си и помисля какво ще е с дискове Ф50 на лост Ф30…особено на някаква по-сериозна тренировка. А и е хубаво да измериш външния диаметър на щипките, за да не се окаже, че е по-малък от 50 мм и да изненадат неприятно. Не пренебрегвай и момента с удрянето в резбата на лоста заради разликата в диаметрите...
Определено няма да е най-комфортното положение и действително може да не се получи каккто го мисля. В крайна сметка, като взема първите двайски ще си покаже, ако е много зле - ще взема ф50 лост или ще ги купувам дискове на ф28/30. Иначе самите щипки представляват масивни метални халки, които се натягат/отпускат с доста дълъг болт, който стой на тях,. В смисъл като пристегна с тях няма къде да бягат дисковете, защото болта ще опира в тях.Ще взема да ги снимам тези дни.
Днес ходих до фитнеса. Направих осмици на 50,80,100 кг., тройки на 110 и 120 кг. и няколко единици на 130кг.Естествено говоря за лег. Направих и една тясна тяга - тройки от 100 до 150 през 10кг. и се отказах. Този фитнес окончателно ме отказа да ходя да тренирам там. Изцяло през просото са взели да я карат. От последното ми ходене не е чистено, а то не беше вчера. Прах, мръсотия и неприятни миризми. При тоя бум на хепатит -не, мерси. Смятах да направя набирания и един полулег, но както казах ширещата се мръсотия ме отказа. Може пък и моите изисквания да са завишени, но определено не ми допадна хигиената.
Едно от любимите ми ядената напоследък. Бургери с телешко.По американска рецепта. Всичко е пържено, дори и питките. Много калории, но е много вкусно. Жената се е специализирала да прави невероятно вкусни високо калорични храни. Наистина невероятно вкусни и наистина невероятно калорични 🙂
Мнението беше редактирано от I`M на 25.11.17 11:52.
Днес направих няколко врътки обръщане от земя, преден клек и военна преса с 38 кг. -поне по спомен би трябвало да са толкова. После се хванах да сменя на ръка и последните зимни гуми, че през седмицата няма да мога отида да ги сменят. Не бях свалял гума на кола сигурно над 5 години, но се оправих сравнително бързо.
Вчера отново много късно заспах. Много ми е топло. Не оставяме вече прозореца отворен и не мога да спя спокойно при 20 градуса.
За вечеря опуках една голяма тава пица сам. Жената уж щеше да помага, но като се качи на кантара и видя , че е 70 кила , каза - как съм спаднала само с 10 кг., никви пици. Аз обаче като съм на дието постоянно ми предлага храна, пък тя като е решила да отслабва отказва д яде. Обяснявам и че и с пици и без пици до 2-3 месеца ще си върне нормалните за нея 50 кила, тя не вярва.Не, че имах против, но видях зор с над кило пица наведнъж.
Хванах се да поразчистя малко избата, но има доста паяци. Няма да стане работа за 10-15 минути. Трябва да отделя едно час-два и да взема някакъв препарат за да преведа нещата в по -приятен за трениране вид.
Иначе това са щипките(то си един вид скоба, не щипка). Малките дискчета играят ролята на ограничител за дисковете и сматям да слагам щипките след дисковете, които щипки са същите като тези дето стопират дисковете.
Мнението беше редактирано от I`M на 26.11.17 13:26.
Пиши ЛС на https://www.bb-team.org/user/dhajiiiski - продава си лостовете и тежестите - в София са.
Ако намериш нещо в София ,мога да ти го взема...аз често идвам до Пловдив и ще ти ги докарам.
Мнението беше редактирано от nervak на 27.11.17 09:49.
Ако намериш нещо в София ,мога да ти го взема...аз често идвам до Пловдив и ще ти ги докарам.
Не ми се ще да те ангажирам, но ако се наложи може да те ползвам щом предлагаш 🙂
Иначе си намерих на 2 лева кг/втора употреба . По снимки изглеждат запазени и от по-качествените. Тези дни Шурето ще мине да ги види и евентуално ще ги вземе и ще ми ги докара. Аз ще ходя да гледам и едни други към края на седмицата, ако не са ги взели до тогава.
Вчера отново на тава пица, само че за обяд. Вечерята беше малко странна, ама ми хареса. Два шоколада с 100 грама малц и литър прясно мляко. Влезнал съм в една серия спейсайд сингъл малцове, които нещо много ми се услаждат напоследък и приемам повече уиски от обикновено. Може би трябва да премина към по -тежките островни уискита.
Много нерви събота и неделя покрай липсата на вода и сигурно вдигнах кръвно, та днес яко ме цепи главата- на повръщане отивам от главоболие. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 27.11.17 20:18.
Днес в крайна сметка си взех 80 кила тежести(4 двайски). Не са в най -доброто състояние, но ги взех на относително добра цена. Гумата е доста обелена на места, но отдолу е чист метал, като и халката също е метална. Дори и да се обели цялата гума, ще си остане чист метал и ще се изгуби не повече от кило от общата тежест. Теглихме ги. Към момента даже тежаха повече от 20кг.
Явно за 33 години не съм помъдрял достатъчно, защото вече два дни ме мъчи мъдрец.
Уж познавам Кичука, а днес така се омотах в едни гадни павирани улици, че чак с изнервих. Уж с навигация и пак се забих в....
Чудих се дали да не скоча в официалния представител да видя колко ще ми струва ъпдейта на навигацията, но миналия ден един приятел ми разправяше, че за актуализация ( на друга марка кола) им искали 800 кинта, та май ще пропусна.
Напоследък служителите в търговията/обслужването все повече ме изумяват. Поръчах една количка. Получих потвърждение по мейла, че е налична и че ще ми я изпратят. Да, ама мина ден, два, три и т.н. и нищо. Звъня им обяснявам,че съм поръчал еди къв си модел, еди къв си цвят и кво става с доставката. Викат ми не може да сте поръчал този цвят, ние го нямаме. Казвам им поръчах го от сайта и получих потвърдителен мейл. След кратко мълчание ми казах,че ще ме потърсят пак. Наложи се отново аз да звъня за да ми кажат, че няма такава количка и в сайта просто не са я махнали . На върпоса защо получих и потвърждение и защо след като този цвят е изчерпан, защо никой не ме уведоми да поръчам друга, отново мълчание. Питах ги директно дали искат да си продават стоката или не. В крайна сметка ми изпратиха снимки на налични модели и цветове. Принципно не бих купил при това положение, но харесах един много приятен на вид модел,на добра цена. Не само, че взех, но и дадох 100 лева отгоре от първоначално поръчаната. Сега ако вземат и дами я изпратят...
Лека-полека влизам в такт и с храната. Нямам намерения по време на зимните празници да спазвам диета, но ще е хубаво да не изяждам всеки ден по кило пица и 2-3 шоколада.
Снимки на най -захабения диск и два от другит:
Мнението беше редактирано от I`M на 29.11.17 20:07.
Тези дни съм си вкъщи да помагам на жената и не съм стигнал до домашния фитнес, но при първа възможност ще слезна да разчистя избата - не че е много мръсна, но има тук таме някоя и друга паяжина. През уикенда чакам гости, но мисля, вече че другата седмица ще успея да поизчистя и да направя една лежанка и евентуално тяга.
Днес храната - ориз с пилешко филе, два домашни хамбургера( шунка , кашкавал, топени сирена, домати, майонеза и кетчуп), голям еклер, след малко пъстърва с царевица. Толкова нискокалорична храна не съм ял наскоро.
Иначе тези вчера явно са се размърдали, защото днес количката дойде още по обяд. Даже и джанти имала. Даже са по-сериозни от на моята кола 🙂 Дано да изкара поне няколко месеца употреба ...
Мнението беше редактирано от I`M на 30.11.17 18:17.
Днес съм буден от рано, рано. Свърших доста от нещата, които ми се искаше. Поразчистих избата. Аз нали съм малко болен мозък на тема хигиена и принципно съм гнуслив, та забърсах хубаво всички дискове и лостове с антибактериален препарат. Позабърсах паяжините и напръсках за насекоми.
Пробвах лежанката, но и там ударих гредата. Идва ми много висока и не мога да взема лоста. С много наместване и от положение раменна преса вадих лоста за лег. То я направихме висока с идеята да се слага една представка за да става за полулег. Сега или ще се реже да се скъси или ще се заварят куки отстрани. Може и да купя някаква втора ръка или нова, но по -нататък. Иначе при дисковете никакво шаване нямаше. Залепиха се за лоста, даже не съм слагал и скобите. Може би защото целия лост е резбован. Не знам, но за сега няма проблем поне в това отношение.
Общо взето така се получиха нещата. Това от ляво е приспоблението за полулег. Разгъва се и се подпира във винкела по средата на лега и във винкела до главата. Образува се ъгъл от 30 градуса. Ама пък при нормалния лег проблем.
Днес направих един полулег и една широка тяга. На полулега ми се получи екстра и усещах натоварването точно на горната част на гърдите. Лостът ми е 12 кг. и с 4 двайски идва 92. Тоест единствената що годе натоварваща тяга , която мога да правя е широка. При тягата дисковете шаваха за разлика от лега. Малко дискомфортно и дразнещо, но това е положението. Готиното на цялата работа е, че отне има няма 15 минути.
Храната днес - следтренировъчно - два парени кренвирша, две рохки яйца, сирене, домат, свинска шунка, филия хляб със семена, половин литър сок от портокал. Обяд - пилешки бут, картофено пюре, две парчета домашен английкси сладкиш, 100 грама малц. Сега ми е тежко и може би за вечера ще хапна някакъв плод само или един шоколад с малко уиски.
Допих си последния Гленфидих. Това уиски, като си го взех за първи път ми хареса, но не ми се стори нищо осбено. С всяка следваща употреба обаче все повече ми харесваше. Особено през по-мъгливите и дъждовни дни.Та сега ще си взимам отново, може даже да пробвам и 15-ката.Определено мнението ми за него от първото опитване се промени много и то в положителна насока. Много приятно изненадан останах и от 10 годишния Гленгрант, опитването на който отлагах с оглед, че Major Reserve нещо не ми хареса - много остър и спиртен го усетих. Десет годишния обаче си ми хареса доста. Днес имах гости, та денят си мина в ядене, пиене и мухабет. Сега поразчистване и оправяне за утрешния ден. Това е !
Мнението беше редактирано от I`M на 03.12.17 17:58.
Днес по някакво стечение на обстоятелствата докарах до около 24 часа фаст: Сега хапнах малко леща само и то нямаше една купа, че яко ме цепи главата и не ми се яде. Тази нощ малкия през има няма час ревеше да яде и общо взето съм предремвал на почивки и предполагам, че за това сега ме цепи главата. Като се събуди сучи 2-3 минути и заспи, като го остави жена ми кошарата и ревне да го вземе да яде и така цяла нощ. Сега като се прибрах го гледам как го полюшва люлката и как кротко спи, май и тази нощ няма да се спи.
Утре живот и здраве мисля да направя един преден клек с обръщане и/или едно рамо. Общо взето е това.
Днес преден клек, обръщане от земя и странично разтваряне с дъмбели. Имам два дъмбела от по 10 кила и екстра ми дойдоха за страничното, даже ми тежаха. Обмислям да правя по -чести тренировки от по 2-3 упражнения( по едно за група).
Тази сутрин станах в 04:30, направих малко мухабет с жена ми и станах да ям, че бях гладен. Хапнах малко сутляж, един еклер и един банан. Пих и една чаша домашен сок от арония, който ми донесоха през уикенда. Супер е.. Заспах към 6 и станах малко преди 8. Заведох детето на градина и направих една тренировка. Сега се чудя първо да хапна и после да дремна или обратното. Много ми са се прияли препечени филийки с масло и шунка, та предполагам, че първо ще хапна. Ако успея да дремна един час ще е добре, че най-късно по обед трябва да съм в офиса. Вечерята сигурно ще включва риба и то най-вероятно шаран. Колкото и да не съм фен на рибата, традицията повелява...(Поправка -
то всъщност днес сме вторник пети, рибата ще е утре)Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 05.12.17 09:17.
Днес цял ден нагоре-надолу. Прекъснах фаста по обяд с един бонбон мерси. Друг е въпросът, че не ми са от най-любимите бонбони. Малко по инерция го изядох. Уж имах работа за две минути, а пък откарах пак часове. Доста време загубих в Хиполенд. После уж за 2 минути трябваше да мина през болницата да взема на жената някакви документи от раждането. Естествено на четвъртък пазара нямаше никакви места и там обикалях като муха без глава преди да намеря къде да се паркирам. Кофти си е с паркирането там, а болницата няма самостоятелен паркинг. Как да е оправих се и там. После по други задачи и си мина денят. Вчера ми беше много странен ден. Вечерта като се прибрах взех да изпитвам много голяма жажда. Изпих кутия сок от банани, кутия сок от моркови, кутия прясно мляко, кана айрян, литър вода и през ноща ставах да пия няколко пъти. Постоянно ми се пиеше нещо, а квото и да пиех не ми утоляваше жаждата.
Утре имам ранен ангажимент, за който ще се подготвям от още от по-рано и най-вероятно няма да имам дори 10 минути за тренировката рано сутринта. Общо взето е това.
Днес отново цял ден обикаляне, но денят бе приятен и като време и като ангажименти. Понеже почнах работа рано, рано и към 14 часа си бих шута. Напазарувах , след това забрах малката от градина и се хванах да монтирам един капак за тоалетната с механизъм, за който жената ми опява от доста време. Уж го монтирах и ми изглежда стабилен, ама аз не съм от най -сръчните, та искрено се надявам детето да не тупне в тоалетната 🙂
Утре живот и здраве един полулег и нещо за гръб. В момента ми е най-удобно да правя гребане с щанга, но просто не го харесвам това упражнение, та ще видим какво ще измисля. Смятам да заменя за сега обикновения лег с лицеви опори , само се чуда как да си сложа диск на гърба. Май дъмбелите ще ми е по-лесно да си ги нагласям сам.То като пробвам ще си покаже.
Днес фаст последван от два домашни хамбургера и литър сок от портокал. В последните седмици доста сок пия.Просто ми се услажда. Винаги съм се стремял да купувам български стоки, когато си струват(цена/качество). Споменавам го понеже употребявам много кетчуп и до сега съм харесвал само на Хайнц. Опитах обаче на Дерони някакъв в малко стъклено шише с надпис екстра качество и без консерванти. На вкус се доближава почти до на баба ми домашния кетчуп от едно време. Има много приятен вкус на домат и на мен лично много ми харесва и сега само от него си взимам.Та си заслужиха похвалата от мен.
Събират ми се два последователни “банкета” за идните дни, а на единия хич не ми се ходи. Ама то това си е част от работата дето се вика.
Баща ми днес ми съобщи , че се е разбрал с братовчед ми да ходим двамата да му варим ракията през уикенда. Та ще има пак мятане на джибри тези дни 🙂
Мнението беше редактирано от I`M на 08.12.17 09:34.
Днес полулег и гребане с щанга. Да, определено гребането с щанга не го харесвам като упражнение. Иначе полулега добре. Напрежение в гърдите без болки в рамената.
Закуска след тренироката - 400 грама йогурт с череша, голяма купа супа с топчета и ориз, половин литър сок от портокал. Сега следва бръснене( и то не ми е от любимите упражнения). После ще поработя малко и ще пообиколя магазините за подаръци.Някои неща пръчах от нета, нокато цяло ми е зорно да избера на кой какво да взема. На жена ми все още не съм решил какво да и подаря. Поръчах нещо, ама то ще играе ролята на символичен подарък . Миналата година беше лесна за избиране, но тази и представа си нямам какво да й взема, че и на нашите и на сестра ми и на бабата, за първи път такива чудения имам при избирането на подаръци.
Смятам да заменя за сега обикновения лег с лицеви опори
Май и на това направих мода 😄
само се чуда как да си сложа диск на гърба.
Сложени е раница на гърба? Друг номер, който аз правя е да карам хлапетата или жената да лягат или сядат на гърба ми докато правя лицеви, щото си тренирам в апартамента. При теб май ще е по- сложно в мазето.
08.12.17
14:01
Аз цял ден с раница копам и кофи и набирания и лицеви.
Само КФ набирания не стават защото тази няма колан за през кръста като самарите и като изтласках вълната и като ме измля диска в гърбът направо ми причерня.
Смятам да заменя за сега обикновения лег с лицеви опори
Май и на това направих мода
само се чуда как да си сложа диск на гърба.
Сложени е раница на гърба? Друг номер, който аз правя е да карам хлапетата или жената да лягат или сядат на гърба ми докато правя лицеви, щото си тренирам в апартамента. При теб май ще е по- сложно в мазето.
При мен замяната на лега е по-скоро необходимост отколкото мода и ще е временно решение докато измисля какво да правя на лежанката -дали ще и слагам допълнително куки или нещо друго. Лично аз си препочитам лега пред лицевитеДаже предпочитам лега пред ...всичко 🙂. Усещането е на съвсем друго ниво.Единствено тягата ми доставя удоволствие почти колкото лега.
Мислил съм го варианта с раницата и не е лош.
Правил съм лицеви с детето на гърба и клекове даже.Проблемът не е, че тренирам в избата. Мога спокойно да си направя лицевите с детето на гърба и да слезна в избата или да се кача на тавана (лоста за набирания ми е на тавана). Проблемът е, че обикновенно тренирам сутринта след като оставя детето на градина. Между другото за утре смятах да направя малко лицеви с детето на гърба.
Мнението беше редактирано от I`M на 08.12.17 17:00.
Днес си направих лицевите с детето на гърба. Уж е 25 кила, а ми тежи повече от колкото две 15-ки. Сутринта след ставане започнахме да отваряме подаръците на детето. Последва семеен обяд с традиционните сърми на майка ми и си останах с едните лицеви, които между другото добре ги усетих като натоварване. Тази година ще се разминем с гостите и общо взето вечерта е планирана за украсяване на коледната елха и игра с малката. Може би ще остане малко време и за някакво филмче. Зависи кога ще се събуди малкия, кога ще заспи малката и кога ще заспи жената, че е спала 2-3 часа тази нощ.
Баща ми днес отново ми припомни, че утре трябва с брачед ми, да му варим ракията. Ще ми мине денят в ракиджийницата. Даже не го питах колко литра ще варим. Малко досадно за мен занимание, но няма как . Общо взето е това.
И аз съм забелязал че тежат повече, отколкото би трябвало. Отдавам го на това, че мърдат и трябва и да ги крепиш/стабилизираш.
09.12.17
19:48
Не е ли рано за подаръци?
Странно, един поляк ми каза, че на осми си ги отварят, да не е нещо католическо това?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.12.17 19:49.
Не е ли рано за подаръци?
Странно, един поляк ми каза, че на осми си ги отварят, да не е нещо католическо това?
По друг повод са подараците. Коледните ние си ги отваряме на 25-ти сутринта.
Днес не тренирах,а и джибрите бяха само 400 кила,та никакво натоварване почти. За сметка на това яденето си е ядене. Е изкарах едно 5 часа в ракиджийницата, е и там на скара.
Почти не съм спал тази нощ. Малкият няма месец още, а яде дози като за двумесечно бебе. Постоянно иска да яде, не знам вече какво да го правим. Жената вика той по -лаком и от тебе. Не знам за комплимент ли да го приемам. Към 6:30 тъкмо се унесох и щерката нахълта в спалнята и се сгуши в мен. Малко по-късно стана да гледа някаква анимация и аз се изнесох в нейната стая и поспах час, който се оказа достатъчен и сега съм свеж.
Вече втори месец карам на по 6-7 кк на ден и ставам все по -дебел. Към момента сигурно клоня към 40% мазнини и лицето ми е придобило формата позната в геометрическата наука като кръг. Здравословно се чувствам добре, ама хич не се харесвам как изглеждам т. Явно при флиртуването ще трябва да разчтиам само на чувство за хумор и интелект.
Ако успея само две седмици да спазвам някакъв режим ще сваля 3-4 кила и ще ми е по-спокойно за чревеугодничеството по празниците. Ако не направя никакви ограничения, мисля че тази година ще бия рекорда си и ще ударя едно 110 кила.
В сряда дъщерята ще има един от техните концерти/театри и ще трябва да си разместя малко програмата тези дни за да мога да отида да я гледам и най-вероятно няма да мога да тренирам скоро.
Миналата година по това време вече бях запразнил и бях на балкана, а сега както се очертава ще имам епизодични работни прояви чак до самия край на годината
. Само по себе си това изобщо не е лошо, а напротив, само дето вече съм в мързеливо празнично настроение.
Мнението беше редактирано от I`M на 10.12.17 16:41.
Днес около 20 часа фаст последвани от :
4 картофени кюфтета с пълнеж от сирене и кашкавал, две филии домашен хляб, един банан, половин буркан ябълков мус, три домашни курабии.
Днес изключително добре. Без шоколад, без големи количества храна.
Поредната нощ с малко сън. Не съм предполагал, че ще се “оплача” от липса на сън, но ей го на спи ми се. Днес много работа. Утре и другиден мисля,че ще е същото.
Сутринта като слизах надолу с колата ми светна една лампа на таблото и на борда изписа че хил холдъра не е сработил. Къв хил холдър по надолнище не е сработил не знам. След малко изчезна. Ако се се появи още няколко пъти, ще трябва да ходя да я закачат за
диагностика. Пробвах я после под наклон и няма проблеми работи си холдерът. То аз така или иначе не го ползвам.
Иначе съм гладен в момента. Скоро толкова малко храна за вечеря не бях ял.
Мнението беше редактирано от I`M на 11.12.17 20:07.
Днес врътнах около 18-19 часа фаст, последвани от:
1. Три пържени яйца със сирене и кренвирш, филия домашен хляб и един банан, мако солети.
2. По план за вечеря - ориз с пилешко.
И днес добре храната.Все пак да не избързвам с изявленията, че планът за вечеря все още е само на ниво план.
Днес до късния обед ударно работа. После минах през Новомес да взема кайма. В интерес на истината в момента съм айляк и мога спокойно да слезна да тренирам, но откровено ме мързи. Нещо съвсем съм отвикнал да тренирам следобед, по обяд, вечер и изобщо всякакво време след 10 часа сутринта. Утре се надявам да се оправя по-навреме със следобедния ангажимент и да мога да отида на тържеството на дъщерята в градината. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 12.12.17 15:49.
Днес - Полулег и гребане с щанга. Добре беше. Утре смятам да направя едни лицеви с тежест и една широка тяга . Другиден преден клек и рамо.
Храната вчера след около 22 часа фаст:
1. Две филии домашен хляб с кашакавал на фурна, кренвирш с кашкавал и масло на фурна, 150 грама тортелини със сирене, кашкавал и кетчуп, солети.
Храната днес след около 20 часа фаст:
1. Кисело мляко с мед, филия домашен хляб с кашкавал.
2. Свинска вратна на скара, филия домашен хляб с кашкавал, малко домат.
Добре съм с храната тези дни. Даже много добре. Лошото е,че съм преустановил всякакакво движение и навсякъде обикалям с колата, за което обективно погледнато нямам вина.
За утре имам един прозорец между 8 и 9 и ще направя една 10-15 минутна тренировка, та да мога да се изкъпя и оправя до 9.
Продължавам да съм доста зает тези дни. Отделно имам пътувания насам-натам и време никакво. От работа вкъщи и работа за вкъщи. Вчера отново посетих хиполенда да купувам играчки и мисля, не, надявам се, че приключих. Остана на мен само да си взема подарък, ама смятам да не от хиполенда, а от голямата синя сграда срещу него. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 14.12.17 18:37.
Сутринта направих 6-7 серии от 3 повторения широка тяга на 92 килограма, с 15-20 секундни почивки между сериите. Лицевите опори ги оставих за вечерта, че дъшърята има голям мерак да “тренира” с мен.
Храна все още няма. Жената ще прави за вечеря мусака, та това ще еобщо взето днес. Най-много да бодна и литър прясно мляко. Днес нямам никакви ангажименти изискващи шофиране, така че най-накрая ще съм малко пешеходец.
Сега ако някой от пиещите уиски чете дневника, да изкаже мнение. До сега не съм си взимал островно уиски и се чудя дали да ги пробвам изобщо, че в много ревюта ги сравняват със сироп за кашлица,най-вероятно заради йода. В момента на промиции с хубави чаши са Гленморанджи 10, Талискър 10 и Хайланд парка 12 и се чудя дали да ги пробвам и се чудя дали си заслужава, при положение, че съм фен на меките уискитеа. За сега от спейсад съм взимал Гленфидих, Гленгрант, Гленливет(фаворитът ми до момента), Сингълтън, харееса ми Монке Шоудърса (въпреки, че е бленд) и последно се чудих дали да не пробвам Далмора - та ако някой има предложения в тази насока да сподели ако иска.Знам че е въпрос на вкус, но все пак.
За Талискър 10 -ако харесваш опушени и Далмор, кое да е (без Valour ) няма какво да мислиш)))))))))))Все пак Ричард Патерсън е главен дестилър в Далмор...
Мнението беше редактирано от nervak на 15.12.17 10:57.
За Талискър 10 -ако харесваш опушени и Далмор, кое да е (без Valour ) няма какво да мислиш)))))))))))
Принципно към Талискъра се бях насочил от островните, последния път за малко да си взема Джурата , но си взех спейсайдско отново. Та май е крайно време да ги пробвам островните и мисля, че талискъра е добро начало. За далмора - от много ревюта се отказах, а беше и той на хубава промоция миналия месец, но ще му дойде времето.и на него.
Сега гледам, че и Кадюто голд и 12 са на хубава цена. Само, че като знам че е основният бленд на ходещия, някакси нямам толкова мерак да го пробвам.
По празниците съм в баси дилемата с тея уискита- Да ме изгонят ли от вкъши или не? А имам толкова много хубава домашна ракия и червено вино.
Мнението беше редактирано от I`M на 15.12.17 11:04.
За мен лично Каол Ила е по-добрия избор от островните вместо Талискъра ...да стане триумление дет се вика)))
За мен лично Каол Ила е по-добрия избор от островните вместо Талискъра ...да стане триумление дет се вика)))
Баумор имат попадения, особено 15-годишния, Лагавулин 16 също. 🙂
Абе много има за опитване, стига човек да има пари и як черен дроб. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.12.17 11:18.
15.12.17
11:39
Ардбег и Лафройг също са добри ако харесваш силно торфен вкус.
Мерси за предложенията. Ще ги разгледам като цени и ще ги имам предвид и определено ще ги опитам в даден момент. В момента с предимство са промоционалните поради икономически причини . Миналият месец и Каол Ила беше на промоция- около 60 лева , ама хич не му обърнах внимание. Та май ще се пробва Талискъра този месец.
15.12.17
13:06
Абе тийновете пускат теми кви протеЙни да си земат да станат яки, вие тука пиенье обсъждате 😄