Хлябът от хлебопакарна е...,както се казва тук:
тяга с фитили,лег без пускане до гърдите...не са това ,което са.Що? Тя хлебопекарната само го меси
Мога доста да пиша за хляб...и веднъж из нечий дневник се бях олял)))
Но всъщност,като изключим съставките ,най-важното е месенето.По време на месенето се развиват нишките на глутена,а те са това ,което правят хляба...Тестото трябва да стане с такава консистенция и “жилавост”,че да успее да задържи , газа от дрождите вътре в себе си и при разпъване да не се къса ,а да прави тънка ципа...
Това дали се е получило ,няма как да се прецени в хлебоперната...тя си го мачка там за определено време и толкоз.Аз мога от абсолютно еднакви пропорции на вода,брашно,мая,сол и тн, да ти докарам доста различни по състояние теста....и после различен хляб.
Има още доста неща...от сорта на уж дреболии но важни ,като например :
-оформяне
-разрези ,те пък са важни при печенето газовете да излизат контролирано,а не да го направи целия в пукнатини.
Важни са първите 10мин ...когато фурната е нагорещена предварително и хляба бива грабнат докато завърши бухването.Вкарването на вода...Изстиването ...Бе все работи ,които хлебопекарната ги прескача и осакатява(за мен) хляба.
12.01.18
16:11
Купихме си хлебопекарна, ползвахме я както каза Хинкс, не повече от 10-20 пъти и я подарихме на тъщата, после купихме една и за моите родители, а вкъщи, ако ми се прияде си правя на ръка или си купувам готов.
Дали обичам хляб? Обожавам, не просто обичам. Уви, всячески избягвам да ям хляб, затова и не искам да купуваме хлебопекарна и да съм подложен постоянно на изкушение.
Купи си, няма да сбъркаш. Ще направиш 10-20 пъти и после от дъжд на вятър ще е, гаранция.
Момчета, мисля си че вие просто не обичате толкова да ядете колкото мен. Хората като имат страст намират начини да си я удовлетворяват, а като сметнат че вече им е порок, трябва да се опитват всячески да си я ограничават.
Като се знам колко пържени картофи със самардала изядох когато си купихме фритюрник, по- добре да не рискувам с хлебопекарна 😄
Хлябът от хлебопакарна е...,както се казва тук:
тяга с фитили,лег без пускане до гърдите...не са това ,което са.Що? Тя хлебопекарната само го меси
Мога доста да пиша за хляб...и веднъж из нечий дневник се бях олял)))
Но всъщност,като изключим съставките ,най-важното е месенето.По време на месенето се развиват нишките на глутена,а те са това ,което правят хляба...Тестото трябва да стане с такава консистенция и “жилавост”,че да успее да задържи , газа от дрождите вътре в себе си и при разпъване да не се къса ,а да прави тънка ципа...
Това дали се е получило ,няма как да се прецени в хлебоперната...тя си го мачка там за определено време и толкоз.Аз мога от абсолютно еднакви пропорции на вода,брашно,мая,сол и тн, да ти докарам доста различни по състояние теста....и после различен хляб.
Има още доста неща...от сорта на уж дреболии но важни ,като например :
-оформяне
-разрези ,те пък са важни при печенето газовете да излизат контролирано,а не да го направи целия в пукнатини.
Важни са първите 10мин ...когато фурната е нагорещена предварително и хляба бива грабнат докато завърши бухването.Вкарването на вода...Изстиването ...Бе все работи ,които хлебопекарната ги прескача и осакатява(за мен) хляба.
Няма да споря. Особено при такава обосновка 🙂 Факт е обаче, че е по-добре от купения. Най-малкото защото може да се проследят съставките на хляба.От друга страна е удобство, тьй като отнема 5 минути поставянето на съставките в машината и си я нагласяш да е готов хлябът, за когато си поискаш. На мен ми си харесва много вкусът на хляба от пекарната, дори и на хартия да не е перфектния хляб.
Иначе ние си я ползваме пекарната редовно и то от години. Даже вече втора караме.
Сега ме подстрека да накарам жената да направи и един ръчен хляб и един на пекарната за да ги сравня едно към едно 🙂
Ванка, за телефона.
Имах Huawei p9, спуках стъклото и отидох на Руски да ми го сменят. Казаха, че за тези модели се сменя само комплект с екрана... Въпреки, че знаех колко смотано ще бъде го смених.
120лв за неоригинално, но цветовете са кофти и със слънчеви очила нищо не се вижда. Тъй че го махай направо 🙂
Гледах в нета някакви китайци сменят и само стъкла, но тука в България няма или поне аз не намерих. В момента съм с Moto z play и да ти кажа, много телефони съм сменил, но този ми е фаворит!
Мнението беше редактирано от Иван П. на 12.01.18 22:51.
Знам един майстор дето сменя и стъкла, но трябва да отида и да го види дали ще стане и дали ще му се занимава, защото оправя телефони между другото.
То телефонът и така си работи без никакъв проблем, просто ме дразни визуално. Иначе съм много доволен от телефона и аз съм си виновен за дисплея. Телефонът го ползвам за говорене, мейли, четене на файлове в пдф и уорд формат, да чета форума и да направя някоя и друга снимка. В момента с всеки един бюджетен телефон за 250-300 лева ще мога да правя горепосочените неща, така че не бих дал повече от тези пари за телефон. Преди години , когато разликата в характеристиките между бюдежетен и по-скъп телефон беше огромна - да , но сега вече и бюджетните ми вършват супер работа и така.
Преди малко - по няколко серии полулег, лег и гребане с щанга. Гърдите ги напомпах до пръсване. Общо взето тренироквите ми са насочени към поддържане на мускулна маса. С изключение на гърдите - там искам растеж. При другите мускулни групи не искам да качвам повече маса. Да сваля едни 15 кила и ще съм супер. Ще мога цяло лято да си ям спокойно , даже и зимата мога да изкарам преди отново да ги кача. Още не съм свалил нищо, а се размечтах за след това.
Храната вчера след около 18 часа фаст:
1. Свински котлет със сладникав доматен сос, две филии домашен хляб.
2. Руло стефани с картофи на фурна, три филии домашен хляб, домати с оцет и олио, две круши.
За днес обмисляхме разходка, ама с този непрестанен ситен дъждец, ще си останем вкъщи. Легло и телевизор ще са обект на днешните ми занимания.
Днес обмислях да направя няколко серии тяга, но сутринта жената ме прати да пазарувам за малкия. После се хванах да разчиствам малко. Тяга не направих, но записах 2х200 метра със стари каси и врати на гърба.
Храната вчера след около 16 часа фаст:
1. Литър мляко, един банан.
2. Малко руло стефани, филия домашен хляб с кашкавал, круша.
4. Кисело мляко с овес и мед, картофи на фурна с кашкавал и сирене, ябълков мус.
Храната добре като за режим, но отново гладна нощ изкарах.
Отбелязвам наличието на силна мускулна треска на гърдите и гърба.
Щеше ми се да се кача на балкана да походя малко в снега, но не остана време. Отделно трябва да се бръсна още от по-миналата седмица, ама май и днес ще пропусна. Май и днес ще гладувам до края на вечерта, а и след нея.Въпреки, че не отрязах калориите наведнъж и държа относително висок въглехидрат, гладът е осезаем. В крайна сметка падам от 7000-8000 кк. дневно на около 2000кк. и няма как да няма глад първоначално, но ще се адптирам. Общо взето е това.
Не е баш от моя тип музика, но готин текст, мелодичен хуук и интересн клип.
Храната вчера, след около 16 часа фаст:
1. Свинско със зеле и ориз.
2. Кисео мляко с мед и овес.
3. Пълнозърнести макарони с пилешки гърди, сирене, кашкавал и кетчуп, парче домашен ябълков пай( единственото ми прегрешение през изминалата седмица)
4. Банан и чаша прясно мляко.
Днес работа и нерви. Утре отново ме чака работа, но сигурно ще скоча до избата за един полулег и каквото измисля за гръб - надявам се нещо различно от гребане. Сега след малко ще сядам за първото хранене за днес, което вече очаквам с нетърпение , тъй като съм доста гладен. Общо взето е така.
Сутринта - няколко серии лег и няколко серии мечка. Мечката първоначално я подхванаха едностранна, но много се кривях и си минах на нормалната.
Храната вчера, след около 22 часа фаст:
1. Пъстърва на фурна, картофи със сирене на фурна, две филии домашен хляб, ябълков мус.
Калориите са добре .
Днес работа. Излезнаха пеша, въпреки студа. Обичам да ходя през зимата пеша. Сега ще се опитам да свърша няколко предварително набелязани задачи.
Мнението беше редактирано от I`M на 16.01.18 10:20.
Дали обичам хляб? Обожавам, не просто обичам. Уви, всячески избягвам да ям хляб, затова и не искам да купуваме хлебопекарна и да съм подложен постоянно на изкушение.
Купи си, няма да сбъркаш. Ще направиш 10-20 пъти и после от дъжд на вятър ще е, гаранция.
Ако се ползва 10-20 пъти пак е добре, само велоаргуметрите и бягащите пътеки могат да конкурират. Но докато колелетата стават за закачалки, тази фурна за нищо не става 🙂
16.01.18
15:38
Велоаргометрите имат и още едно много сериозно предимство след закачалките, но няма да пиша за него, ще го оставя за въображението ви.
Калоянски, ай ако идваш към Еире да донесеш някоя рИкийка, че много бозава тая тук по БГ магазините.
Велоаргометрите имат и още едно много сериозно предимство след закачалките, но няма да пиша за него, ще го оставя за въображението ви.
Калоянски, ай ако идваш към Еире да донесеш някоя рИкийка, че много бозава тая тук по БГ магазините.
Жалко че са я скапали. Аз щях да идвам сега февруари, обаче отложих. Ще е по натам, но ще те имам предвид.
Храната вчера:
1. Две пържени яйца с кашкавал и сирене,банан и круша.
2. Кисело мляко с мюсли и мед.
3. Три пръжени яйца с кашаквал и сирене, две филии домашен хляб, ябълков мус.
Днес по-малко работа, но повече нерви. Как да е мина денят. Бях на гости и храната въпреки, че домашно приготвена с хубави продукти, си е доста извън дефицита като калории.Утре сутринта живот и здраве тяга.
Сутринта - 6-7 тройки с кратки почички на широка тяга с 92 кг..
Храната вчера след близо 24 часа фаст:
1. Домашна пица, две парчета торта.
Тази нощ сигурно беше най-силният вятър, който съм виждал през живота си. И бая поразии направи. Сутринта ходих да пазарувам. Не мога да удържа количката. Вятърът обърна и кутията с яйцата и значителна част станаха смес за омлет. Само дето се изсляха не в тигана , а на асфалта. После малко работа.Заради вятъра обикалях с колата, та и движение ням днес. Общо взето е това.
Сутринта - преден клек и странично разтваряне с дъмбели. Предния клек го направих в супер серии. С дъмбели, с щанга и с дискове. Краката ми гръмнаха накрая, а и въздуха свърши.
Храната вчера след около 22 часа фаст:
1. Две купи леща, две филии домашен хляб , домати с оцет и олио, кисело мляко с овес и мед, няколко солети.
Около 1600-1700кк.
Днес реших да не ходя до офиса и си останах вкъщи. Не, че не поработих малко и от нас, но общо взето дребни работи. Възползвахме се от хубавото време и направихме една едночасова обиколка с малкия. След като кръстосах кварталните улици по няколко пъти и бутайки количката по нагорнищата установих, че мускулната треска на краката, утре или другиден , не ми мърда. Общо взето е това.
Сутринта планувах полулег и мечка, но се наложи да пропусна. Миналият ден вятърът бутнал два големи комина( от по 100 кила), които от своя страна помляха доста керемиди. Днес още сутринта ми се обадиха да помагам, та пропуснах тренировката. Едно 20 курса от по шест етажа с товар в ръцете. Торбите цимент бяха по 25 килограма, а ми се сториха най-леки от всичко дето качвах. То и етажите не са точно 6, щото апартаментите са на две нива и за всеки апартамент качваш отделни стълби. Та краката ми гръмнаха. Даже малко съжалих, че вчера правих преден клек. Качих се и на покрива, обаче високите места не са за мен. Не, че нещо ме беше страх, ама ми се замая главата по едно време. Като се катеря по балканите нямам такива проблеми, ама на покрива друга работа. Сега съм като пребит.
Храната вчера след около 19 часа фаст:
1. Купа леща с филия домашен хляб, йогурт с горски плодове.
2. Свинска вратна на скара, домати и краставици с олио, оцет и сирене., три филии домашен хляб, ябълков мус, малко солети ( 30-40 грама).
Може би 2400-2500кк. В някакъв лек дефицит би трябвало да съм.
Днес, с оглед на натоварването дето избутах, виках да се наградя с една пица, но в крайна сметка се отказах. Явно не ми се и яде толкова пица, щото ако наистина ми се ядеше пица, щях да ям и без да имам оправдателни основания.
За разлика от вчера времето днес е мрачно и студено и смятам да си прекарам остатъка от деня вкъщи на топло.
Сутринта - полулег, лег и гребане с щанга. Бива. Напомпах се.
1. Пилешка пържола от бут, картофено пюре, половин помело.
2. Ориз с пилешки гърди, домати и краставици с олио, оцет и сирене, три филии домашен хляб, йогурт, ябълков мус.
Майка ми си беше играла да обезкости пилешки бутчета и определено пържолата бе много по-вкусна от купената. Днес за разлика от вчера наистина ми се яде пица и няма да пропусна.
За две седмици съм свалил три килограма. Щеше ми се да са четири, но с оглед на храната и три не са зле. Сега предполагам ще започна да свалям по около 500 грама на седмица. От 26 февруари , като спра месото, яйцата и млечните, предполагам че ще започна да свалям и повече. Ако февруари е хубаво и времето ще мога да ходя по балкана и да горя малко повече калории. Така или иначе, не бързам за никъде със свалянето и нямам някакви определени цели. Искам просто да посваля някой и друг килограм и да се чувствам малко по-добре физически. Това е.
1. Литър прясно мляко, кисело мляко с овес и мед.
2. Ориз с пилешки гърди, три филии домашен хляб, литър прясно мляко, домат с оцет и олио.
3. Домашна пица.
4. Йогурт с вишня, две блокчета шоколад с литър прясно мляко.
Днес и така и така. Избутахме го понеделник. Утре имам ранен ангажимент и не знам дали ще мога да тренирам, макар че ми се ще да направя една тяга. Сряда и петък ще е същото като утре и май тази седмица ще е постна от към тренировки.
Трябваше да хвръля някой лев за Стипе. Знаех си, че хайп трейна ще дерайлира. Общо взето е това.
Храната вчера след около 22 часа фаст:
1. Две купи крем супа( моркови, картофи, масло и прясно мляко) , три филии домашен хляб, домат с олио, оцет и сирене, една круша.
Около 1400-1500кк. Добре. Малко гладен останах, ама като искам да отслабвам няма как.
Мина ми ранният ангажимент, но така или иначе няма да мога да тренирам. Прибрах се, че и малката не е на градина и жената вижда зор , хем да готви, хем да чисти и две малки деца да гледа. Та като добър съпруг ще помагам вкъщи.
1. Свинско с картофи на фурна, една филия домашен хляб, ябълков мус.
2. Свинско с картофи на фурна, едни филия домашен хляб, една круша.
Около 2200-2300кк. Поне се наядох.
Вчера в крайна сметка , след като майка ми се прибра от работа и имаше кой да занимава малката, слезнах да тренирам. Направих пет тройки широка и пет тройки тясна тяга на 92 килограма с кратки почивки. Леки, но към последните серии взе да не ми стига въздухът.
Днес ден изпълнен с доста психическо натоварване и някакси съм смазан физически, та след малко като си изям вечерята(която практически е и закуска и обяд) смятам да се метна в леглото и да гледам каквото дават по телевизията. Дори не ми се препуска из каналите. Общо взето е това.
Храната вчера след около 21 часа фаст:
1. Фрикасе с пилешки гърди (то гърдите бяха повече от фрикасето), три филии домашен хляб, домат с оцет, олио и сирене, ябълков мус.
2. Мюсли( овес, сушени плодове и лешници) с кисело мляко и мед, малко солети.
Около 2200 -2300кк , ако сметките не ми са криви.
След малко ще слезна за един лег и полулег, че сутринта пропуснах.
Днес работата беше добре. Тръгна ми добре и за около 3 часа преполових това, което си бях намислил да свърша днес, а остатъка ще го довърша по-късно вечерата..
Сутринта минах през магазините, а преди малко направих и една хубава разходка, За сега не мога да се оплача от деня, но има време до края му...
1. Фрикасе с пилешки гърди, две филии домашен хляб, домат с олио и оцет, солети.
2. Кисело мляко с мюсли и мед, ябълков мус.
Около 1700-1800к.
Днес, въпреки че беше доста студено сутринта, направих един час ходене. То хубаво ходих, но жена ми преди малко ме изненада със свежо тараторче, невероятна мусака и топъл и пухкав домаешн хляб със семена. Няма си кривя душата - хапнах си.
Утре ако не ми се объркат сметките -преден клек и обръщане.
Меркулес продължава да вади добри неща:
Мнението беше редактирано от I`M на 26.01.18 19:32.
Сутринта - обръщане с преден клек и странично разтваряне с дъмбели. Обръщам, клякам, пускам щангата на земята и така няколко серии по 4-5 повторения. Като цяло напоследък почти на всички упражнения дето правя усещам работата на мускула. Та и днес така. Напомпах и краката и раменете. Само да не взема да кача маса в раменете и в краката,че ще спра изобщо да ги тренирам.
Храната вчера след около 20 часа фаст:
1. Три яйца , три филийки домашен хляб със семена, домат с олио и оцет, к.мляко с мюсли.
2. Таратор, мусака, три филийки домашен хляб със семена.
Около 3000кк. Без боклуци, но множко като калории.
Днес отново пазаруване. Скочих до Новомес да си взема характерните за менюто напоследък пилешки гърди. Заредих малко свинско и телешко. Върти ми се в главата нещо бобено на гювеч със свинско или телешко.
Днес разходка с доста ходене. Сега на топло пред телевизора и така.
Сутринта - полулег и гребане с щанга. Освен дисковете завързах и дъмбелите да висят. Екстра ми беше.
1. Купа боб със свинско, пасирана туршия, три шоколадови бонбона и парченце шоколад.
2. Кисело мляко с мюсли и мед, мусака, литър прясно мляко.
Около 2000кк. Като няма хляб, калориите дори и при малко повече храна са добре. Сестра ми донесе някакви бобнони и шоколади от Гърция и баща ми ми наду главата докато не ги опитам. Супер бяха. Хубаво,че изядох само три.
Сутринта по - лек с 500гр., от миналата неделя сутринта. Днес обаче започнах стабилно. Опържих си три яйца с кашкавал и сирене. Отворих си пакетче свинска създърма. Нарязах си хляб със семена, който докато го рязах та хубаво пукаше и семената хвъркаха по дъската, че апетитът ми се разгоря още повече. Отворих си кутия с мляко, която не ми стигна, та отворих още една. Общо взето закуската едно 1500кк.
Ако се задържи слънчево времето ще направя една разходка с децата и жената и вечерта пица. Жената прави уникални пици. Даже май ще и кажа да направи и шоколадово суфле. Жената прави уникално шоколадово суфле 🙂
Викам да се заредя с хубави емоции още от днес, че утре ме чака тежък ден и бая нерви ще хабя.
Мнението беше редактирано от I`M на 28.01.18 10:49.
Защо пасираш хубавата туршия бе човек?
Аз лично нищо не съм пасирал 🙂 Майка ми си пробваше новия кухнески робот. Голяма разлика във вкуса не намерих . Така или иначе - хубаво е от време на време да се пробва нещо по-различно, а и аз принципно не съм много по киселите/маринованите продукти.
Храната вчера:
1. Три пържени яйца с масло, кашкавал и сирене, хляб със семена, свинска създърма, литър и половина прясно мляко.
2. Свинско със зеле и ориз, домашна кифла с халва.
3. Домашна пица със сметана, три порции шоколадово суфле, литър прясно мляко.
Калориите няма какво да ги коментирам. Пицата беше станала един път. Суфлето като разчупих с лъжичката коричката се разтече горещ ароматен шоколад - как да не я обичам тази жена.
Днес мислих да не ям изобщо, но май ще направя едни мюсли с две филии с кашкавал. Важното е да не минавам 1500-1600кк.
Днес работа, нищо повече.
30.01.18
10:50
Приятелче имаш развити мишници и раменен пояс, но няма да зле да поклякаш, че една снимка на краката няма. Само боксерки и кърпи, а както знаем няма къща без основи. Иначе успех с начинанието, добри резултати... Иначе аз съм традиционалист, хапвам си стабилно, без задръжки. Днес за обяд е 500гр Кебап от свинска плешка с лук и гъби в много масло. Домашна (силно солена и кисела) туршия от зелен домат и един (500гр.) типов хляб.
Мнението беше редактирано от Vesi Stoyanova на 30.01.18 10:58.
Приятелче имаш развити мишници и раменен пояс, но няма да зле да поклякаш, че една снимка на краката няма. Само боксерки и кърпи, а както знаем няма къща без основи....
Аз многократно съм заявявал, че развитие на мускулатурата на краката изобще не ми е приоритет. Не само, че не искам да качвам в краката, но и искам малко да сваля. Не харесвам големи крака. Няма как да се мъча да постигна нещо, което няма да ми хареса.
Сутринта - девет тройки на 92 кг. широка тяга. Смятах да слагам 112 кг., но 92 кг, ми дадоха зор. Дали от много кратките почивки или просто не бях в кондиция, но 92 си ми понатежаха днес.
Храната вчера след около 20 часа фаст:
1. Кисело мляко с мюсли и мед, три филии домашен хляб с кашкавал и една круша.
Около 1300кк.
Наскоро търсих да си взема някакъв хубав лют сос, независимо чили или барбекю. Прегледах всичките марки. От най-евтината до най-скъпата и всички съдържаха модифицирано нишисте. Ще видя и в био магазина дали има нещо.
Днес работа премина в обедна среща и лаф- мухабет. Общо взето приятен ден.
... Наскоро търсих да си взема някакъв хубав лют сос, независимо чили или барбекю. Прегледах всичките марки. От най-евтината до най-скъпата и всички съдържаха модифицирано нишисте...
Най-достъпно в нашите магазини е червеното Tabаsco - чушки, оцет и сол. Като цяло лютите сосове се намират доста по лесно с хубав състав (зоя например). За барбекю вариантите трябва да поровиш. Лично аз в повечето случаи си правя домашен ббкю сос, не отнема много време и се получава прилично. Негатив е че не издържа много и за няколко дни до седмица трябва да се изяде.
31.01.18
14:10
Наскоро търсих да си взема някакъв хубав лют сос, независимо чили или барбекю. Прегледах всичките марки.
Тук прегледа ли?
http://www.chilli-hills.com/
Чили хилса не са нещо особено като лютивина,иначе на вкус го докарват.
Вземи си една Срирача от Сицилия и пак ще си говорим)))
Има я в Била и Фантастико.
31.01.18
16:09
Абе Red heat-а си е лютичък... отделно от сушените чушки също има добри попадения.
Тук има интересни рецепти за домашни сосове:
https://www.chilipeppermadness.com/
Защо избягваш модифицираното нишесте?
Напоследък имам навика да гледам състава на нещата, които купувам и като видя,че има някакъв подобрител от типа на Е-та и някакси отвътре ми се отщява да купувам продукта. Особено ако е от по-скъпите продукти, които уж трябва да са с по-хубави/натурални съставки.. Аз определено не съм от най-здравословно хранещите се, но се опитвам малко от малко да избягвам химическите обработени храни и храните съдържащи химически обработени съставки. Не, че ми е голяма драма едно -две Е-та. Просото ми направи впечатление, че и в сосове за 2 и в сосове за 7-8 лева имаше модифицирано нишесте. В кетчупа например го няма.
.. Лично аз в повечето случаи си правя домашен ббкю сос, не отнема много време и се получава прилично. Негатив е че не издържа много и за няколко дни до седмица трябва да се изяде.
Жена ми често ми прави домашни лютиви, сладко-кисели и прочие сосове, но наистина държат до 3-4 дни.
Тук прегледа ли?
http://www.chilli-hills.com/
Сега погледнах сайта от линка, не съм ги пробвал.
Аз принципно прегледах масовите марки дето им харесвам кетчупа - дерони, хайнц, хаелман и една американска марка, която в момента мога да си педставя видя на бурканчето, но не мога да се сетя как се казваше.Храната вчера след около 17 часа фаст:
1. Ризото с пилешки късчета, гъби и някакъв италиански сос. Чаша домашна лимонада.
2. Две големи принцеси от домашен хляб и кайма, кисело мляко с мюсли и мед.
Ризото с пилешките късчета бе прилично вкусно, но от гурме порциите и като калории може би около 500кк. Лимонадата и тя 200-300кк.Принцесите към 800 и мюслите с млякото около 500-600кк. Към 2100-2200кк.Днес изнервен ден. Без много движение. Вечерта отново имаше някаква катастрофа и отново изгубих доста време в задръстванията. Не, че не се кефих на музиката и не припявах изключително фалшиво в тон с потропване с пръстите по волана,но ми е оферта да се влача с 20 в колона. Общо взето така днес. Утре лег -полулег и не знам какво още.
За протокола - лимитирана снимка на краката:
Мнението беше редактирано от I`M на 31.01.18 21:12.
31.01.18
21:25
Абе Red heat-а си е лютичък... отделно от сушените чушки също има добри попадения.
Тук има интересни рецепти за домашни сосове:
https://www.chilipeppermadness.com/
Питайте лютоеда:
Даже май се увличам,а?
31.01.18
21:27
Чили хилса не са нещо особено като лютивина,иначе на вкус го докарват.
Вземи си една Срирача от Сицилия и пак ще си говорим)))
Има я в Била и Фантастико.
Всичко под два милиона скалвина е за деца под 14 години.
Тринидат моруга скорпион в годината когато стана рекордьор бе с измерени около два милиона и половина Скалвина, ами това, опитвал съм го..........6.4?????????
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 31.01.18 21:35.
Абе има накъде да поклякаш, да ти кажа.
Има накъде да правя лег, ако питаш мен 🙂