Сутринта - шест тройки широка тяга на 92 кг. Почивките ги направих на 30 секунди и ми беше екстра. Не се кривих и ги вдигах добре, без да ми са прекалено леки. При 5 секунди или 10 секундни почивки виждам зор и гърба го правя объл. Всъщност тягата бе загрявка за истинската тренировка днес- ринене на сняг и лед. Разчитих си пред гаража и пред кооперацията. На доста места беше взело да замръзва и доста зор видях. Последва и тридесет минутна раходка в снега- обичам да ходя когато има хубав слой сняг. След ден-два ще е киша и кал , но за сега е супер за разходки.
Храната вчера след около 21 часа фаст:
1. Фасул на фурна, две филии домашен хляб.
2. Мюсли със соево мляко и мед.
Около 2000 кк. Жената ми бе направила фасула на фурна с малко домати и люто. Много добре й се получи. Той и фасулът е балкански и е хубав сорт. Поработих малко, но тьй като и малката е вкъщи болна и жената вижда зор да ги гледа и двете диванета наведнъж, ще съм бавачка днес. То и нямам много работа тези дни. Общо взето е това.
Храната минали ден след около 16 часа фаст:
1. Боб на фурна,филия домашен хляб.
3. Задушени зеленчуци с тофу, филия домашен хляб.
4.Мюсли със соево мляко и мед.
Около 2500кк. Може би от чистенето на сняг апетитът ми беше на ниво.
Храната вчера след около 20 часа фаст:
1. Две купи супа със зеленчуци( без застройка и без добавена мазнина, общо зето чорба със зеленчуци, но ми хареса), две филии домашен хляб.
Около 800-900кк. Вчера имах страшна мигрена и даже не ми се ядеше. Мигрената я отдавам, че през изминалата нощ не ми се спеше. Към един си мислих, как ако заспа сега ще спа 6 часа до ставането в седем, към два си мислих как ще спя 5 часа и така докато заспах в 4 и се събудих в 6.
Днес имах ангажимент от 08:30 и нямаше кога да тренирам, а и нещо кашлям. Малката сигурно ми лепна нейния вирус. Иначе към обяд приключих и можех да тренирам, но предпочетох да походя в планината. Един час ходене в снега мисля, че ми се отрази добре. Времето бе и все още е страхотно. Слънчево и около минус 3-4 градуса.
На фейсбука ми излезна някаква снимка от преди три години, та преди три години определено съм тренирал повече.:
Мнението беше редактирано от I`M на 01.03.18 14:35.
Сутринта - лег и полулег.
Храната вчера след около 18 часа фаст:
1. Зелнчукова супа, филия домашен хляб.
3. Филия домашен хляб с хумус, тофу.
Честит празник!
Храната вчера :
1. Соево мляко с мюсли, мед, бадеми и замразени(всъщност размразени) горски плодове.
2. Филия домашен хляб,ттофу зеленчукова супа, хумус, оризовки с мед
3. Соево мляко с мюсли, мед, бадеми и замразени(всъщност размразени) горски плодове.
Около 1700-1800кк.
Днес не съм тренирал, но направих една хубава разходка в отиващия си вече сняг.
Определено не съм фен на тофу-то. Няма нищо общо със сиренето, както се опитват да го изкарат разни веган активисти. Утре теглене. Тормози ме много сериозна хрема. Въпреки, че често ме удря хрема или настинка, почти не се разболявам до степен, че да ми пречи на ежедневните дейности. Подсмърчам ден-два и се оправя.Сега обаче яко ме удари в носа, а и е придружено с тежка кашлица. Донякъде и аз съм си виновен, че в студа газих в снега и ме брулеше вятърът, но как да изпусна възможността да ходя в снега.
1. Ориз с гъби, печена тиква с мед и орехи, две филии ръжен хляб с домашна апетитка.
2. Същото като т.1 едно, с разликата че филията беше една от домашен хляб и вместо с апетитка, беше намазана с хумус.
Сутринта теглене - с килограм надолу. Отдавам го на трите разходки в планината , макар и кратки. Принципно водя застоял начин на живот и когато имам възможност да вкарам малко повече активност, веднага ми се отразява положително.
През изминалата нощ почти не съм спал. Тази хрема ми разказа играта. Изобщо не мога да дишам през носа. Ходих рано сутринта да си взема виброцил и сега като си сложих е по-добре положението. Минах и пръснах колата да измия малко лугата и солта. Минах най-накрая да си взема тахан, ама магазина не беше отворил още или не работи в неделя.
Днес планувам повече калории. Майка ми ми прави някакъв постен сладкиш с мед и орехи, та най-вероятно от там ще ми са повечето калории.
Храната вчера след около 21 часа фаст:
1. Фасул(софенка) на фурна с домашен лют сос, две филии домашен хляб.
Около 1500кк.
Не съм тренирал тези дни.
Първите две от преди месец. Вторите две от днес.
Мнението беше редактирано от I`M на 07.03.18 14:46.
Честит празник на всички дами, които четат или не четат дневника.
Храната вчера след около 16 часа фаст:
1. Фасул на фурна, филия домашен хляб.
2. Соево мялко с мюсли и мед.
3. Тофу, лук, маслини и домати пържени на тиган, три филии с мед.
Около 2700-2800кк. Малко повече калории вчера, че последните няколко дни съм на по-малко отколкото трябва.
Хубаво си правих някакви сметки с 5 буркана мед (900грамови) да изкарам 2-3 месеца, ама взех да изяждам по буркан на седмица и то ми останаха само още два буркана.
Днес ще е поредния ден, през който ще си остана да подсмърчам вкъщи. Вчера най-накрая отидох до болницата(щото водих малкия, че и той се разкашля). Цяла зима не пусках малката на градината да не хване грипа и сега се разболяхме всичките. Има някаква вълна пак.Сега като пия лекарства се надявам до 2-3 дни да се оправим. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 08.03.18 09:38.
1.Филия домашен хляб с вега пастет, тахан с мед.
2. Соево мляко с мюсли и мед, филия домашен хляб с веган пастет.
3. Тахан с мед.
Около 2200-2300кк. Бях забравил колко обичам тахан с мед и колко му отпускам края.
Утре, ако времето е като днес, ще сложа малкия в кенгуруто и ще го разкарам в балкана. Хем тренировка за мен, хем кеф за него.
Днес направо се вбесих докато търсих една песен да слушам, а така и не стигнах до нея . Не мога да разбера каква е логиката песните от диска да мога да ги отворя като списък на екрана и да си избера набързо , която искам , а на тъпата флашка трябва да ги прещраквам една по една без да мога да ги виждам като списък. Другото необяснимо ми е защо тъпата флашка не работи на загасена кола , а радиото и диска работят. Италианска му работа. Иначе днес съм значително по-добре и се надявам утре да тренирам.Денят бе прекрасен , но необяснимо защо нямах настроение.Общо взето е така.
След седмица лежане днес направих една тренировка. Няма смисъл даже да я описвам. За мен си е ясна-след седмица лежане, може да тренирам само едно. Верно е,че напомпването не е сигурен признак за добра тренировка, но ми е яко кеф като се напомпам.
Храната вчера след около 22 часа фаст:
1. Вегански макарони с тофу и кетчуп, тахан с мед.
Около 1400-1500кк. Утре теглене. Общо взето седмичния калориен дефицит би трябвало да е отрицателен, но физическата ми активност беше сведена почти до нула. Очаквам или леко мърдане надолу в килограмите или неутралитет спрямо миналата седмица. Утре ще си покаже.
Възползвахме се от хубавото време. Изпълних си замисъла от вчера. Сложих малкия на кенгуруто и се разходихме в планината. Седем килограма звучат малко, но като ми висна на врата малкия доста зор видях и яко напрежение в бедрата усетих .Особено при по-големите наклони. Супер приятна разходка, въпреки че земята е още доста кална на места.
Жена ми и спря кърмата и стана това, което очаквах- мрънкане за колко й се пуши и как при нея пушенето е медицинска необходимост. Даже си намерила някаква статия за исландия(ако не се лъжа) където цигари се изписвали, като медицинска необходимост. Как една година не пуши и пак и са в главата тея цигари не знам. Пълна липса на воля.Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 10.03.18 16:34.
1. Тахан с мед, соево мляко.
2. Домашен хумус от нахут, салата от домати, краставици и олио, две парчета домашен сладкиш с орехи и череши.
3. Домашен хумус, филия домашен хляб, парче от домашния сладкиш.
4. тахан с мед, соево мляко.
Около 2700-2800кк. Малко повече калории вчера. Май няма да взимам повече тахан. Доста калории си е , а аз си го хапвам начесто като има. Сутринта теглене- с 500 грама по-малко от миналата седмица и теглото вече е двуцифрено, а не трицифрено. Свалям около 4 кг. на месец. Принципно първия месец ми се щеше да сваля ударно 6-7 килограма, но не успях. Наясно съм, че с падането на теглото и свалянето ще става по -трудно и ако свалям по 2 кила на месец ще е добре, но ми се иска с по-бързи темпове да ставаха работите.
Днес обмислях да направя една тяга, но сутринта вместо да тренирам отидох да си измия колата и да пазарувам. Прибрах се и си взех един душ с идеята да се просна в леглото и да се излежавам. Слънцето, което така приятно ме напичаше от прозореца ме отказа от мързеливото настроение. Станах, взех децата и жената направихме една хубава разходка в планината. Кенгуруто дето струваше 40 или 50 лева и е точно две парчета плат се скъса , като го ползваме за 5-6 път. Добре, че си го придържам детето и с ръце и не разчитам само на кенгуруто. Времето е прекрасно и събрахме доста слънчеви лъчи. Яно доста съм се изморил, защото в момента ме налегна вълчи глад и май ще прекъсвам фаста.
Купих си някаква веган кайма от соя и домати и не знам какво още, та ще я пробвам под формата на калцонета, които жената ще ми приготви по-късно. Дано да я бъде, щото за моите стандарти хич не е евтина . Очаква ме натоварена седмица, дано поне да е ползотворна и оправдана финансово. Сега вече, ако не ме налегне желанието и за следобедна разходка ще отдам тялото си изцяло на меката мебел. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 11.03.18 14:10.
Боби и аз това се питам 🙂
Мерак ми е да опитам дали на вкус са я докарали до истинската. В интерес на истината веган пастетите ми харесаха доста и вкусът им не се различава толкова от месните(до колко е месен един пастет е друг въпрос). Понеже не харесвам тофуто, миналият ден ми предлагаха в био магазина сирене от кашу с уверенията, че е много вкусно., но ми се видя доста скъпо и не взех. Тези дни обаче ще мина да взема, защото ми се ще да го пробвам дали е вкусно и наподобява ли сиренето. Като цяло се стемя малко да си разнообразявам менюто, защото иначе трябва само на леша, боб, нахут и салати да го карам.Като цяло мисля, че ми се отрзаява добре оедин-два оъти годишното. спирането на животинските.
Тренировка - 8 или 9 тройки тяга през 5 секунди. Не смятах да тренирам, че имах доста ангажименти, но все пак станах в 06:30 и слезнах да тренирам. Мислих си да направя едно 12-13 серии, ама тези кратки почивки ми скриха шапката. Хубавото е че приключих по -бързо тренировката, даже душът след нея ми траеше повече време.
Храната миналият ден, след около 16 часа фаст:
1. Тахан с мед.
2. Соево мляко с мюсли и мед.
5. Четири домашни кифли със соева кайма, маслини с люти чушки, лютеница и тофу, една с тахан и мед.
Около 3500кк.
1. Две купи леща, две филии домашен хляб.
Около 1100-1200кк.
Вчера много работа, ангажименти и като се прибрах само вечерях и се проснах в леглото пред телевизора. Даже и лаптопа не пуснах , което е супер нехарктерно за мен.Порадвах се малко на децата и заспах рано-рано-последното също е нехарактерно за мен.
Днес от рано сутринта ангажименти, но както вметнах в началото на поста успях да врътна една тяга. Може да взема да отскачам един път седмично с един приятел до фитнеса, който тренира той, за да правя тяга поне докато се снабдя с ще тежести. Още го обмислям.
Утре също имам доста ангажименти, но ще вкарам един лег сутринта. Общо взето е това.
Сутринта : Няколко 8-сц на 92 кг. лег и петици на 112кг.. Няколко 8 -ци на 52кг. и няколко 6-ци на 72 кг. Доволен съм. Хубаво усетих напрежението в гърдите. За 10-ки ползвам две 11-сет литрови туби с вода или вързвам дъмбели, които висят на лоста. Доста борба пада със стабилизирането на движението, но ми харесва да вдигам така.
1. Две купи леща, филия домашен хляб.
2. Ориз на фурна с кайма от соя , две филии домашен хляб и домашна лютеница.
Около 1900-2000кк. Относително добре върви храната напоследък, но да не се радвам предварително, че доколкото се познавам не знам кога ще ми хрумне да се освиня.
Размести ми се малко програмата за днес. Сутрешните ангажименти са изместиха за обед и следобед. Успях да тренирам . Сега ще свърша малко дребна работа от вкъщи и след това ще ходя в офиса. Общо взето това.
Мнението беше редактирано от I`M на 14.03.18 10:35.
1. Тахан с мед, соево мляко с мюсли и мед.
2. Ориз със соева кайма.
3. Задушени зеленчуци с тофу, две филии домашен хляб.
Около 2100-2200кк.
Днес много работа и като цяло тези дни няма изгледи да спада, даже обратното( което за мен е добре и не се оплаквам). Тези дни гледам старите (оригиналните) серии на Топ Геър по диемата и искрено се забавлявам с тея тримата.
Жената решила днес, че може да се оправи с прането на калъфката на матрака без мен. Хем и казах да ме изчака за уикенда, ама женски му инат. Резултатът е , че преди малко го проснах аз с триста зора, не знам как си е мислила да го оправи сама.
Купешкият мед ме изненада приятно за купешки мед и дори се захароса, но като отворих този дето ми донесоха- разликата е огромна. В пъти по - гъст, ароматен и плътен на вкус е. Общо взето е това.
1. Салата от айсберг, домати, краставици, маслини с люта чушка и зехти, две филии домашен хляб, мюсли със соево мляко и мед.
Около 1300-1400кк. За сега се чувствам относително добре при това хранене. Не чувствам някаква отпадналост.Определено ми липсва вкусът на доста продукти, но не толкова колкото очаквах.
Сутринта карах малкия на преглед и ваксинация и след това по енерция си продължих с колата, вместо да я прибера в гаража и да обикалям пеша. Поне след като забрах детето от градината “покарахме” ( да се разбира тичах след детето или го бутах по нагорнищата) колело, та не съм без грам движение.
Утре ми се иска да отскоча до лостовете. Може би 5 месеца, а може и повече не съм правил набирания, та не знам дали ще успея да направя една петица без прекъсвания. Ако успея да стана към 7 сутрината ще скоча, че останалата част от деня ми е за децата и жената. Отделно ще трябва и да поработя поне малко и през уикенда.Общо взето е това.
Сутринта не можах да стана рано за да отида на лостовете и до около 8 часа се излежавах.
Все пак направих едно обръщане, което принципно комбинирам с преден клек, но днес не ми се щеше.Утре е ясно - ще завърша седмицата с лежанка.
1. Нахут на фурна с люта подправка, хлебче чиабата, малко мед.
Около 1900-2000кк. Утре теглене.
До обяд времето беше мрачно и хладно, та си помислих че объркаха прогнозата за хубаво и слъчнево време. Следобед обаче времето се оправи и направихме една разходка в планината , тъкмо да пробваме и новото кенгуру. Този път походихме повече, но нещо плекситът взе неприятно да ми се обажда. Сега ще се захвана малко да поработя, че много неща ми се струшаха за идната седмица и ще е хубаво да си помогна малко през уикенда. Общо взето е това.
Сутринта - полулег,гребане с щанга и странично разтваряне с дъмбели.
Доволен съм.
1. Постни сърми, 3 пълнозърнести земела, домашен кадаиф(без яйце и масло).
2. Мюсли със соево мляко, домашен хляб с патет от соя и маслини.
Около 2800-2900 кк. Би трябвало или да съм в неутрален баланс или в лек излишък. Сутринта теглене - кило надолу спрямо миналата седмица. Доволен съм. И някакси се чувствам по - лек.Надявам се да сваля поне още две кила до Великден. Предполагам, че като ми свърши постът и започна отново да ям животински продукти, ще кача някое кило първоначално. Днес жена ми ще ми прави кифлички със сирене от кашу и с мед и орехи(отделни от кифлите с кашуто), та ще съм на повечко калории. Аз съм си привърженик на зареждащите дни. Днес май ще ми е денят на мъжките козметични процедури. Ще взема де се обръсна. После ще хвана майка ми да ме подсриже( Да, майка ми ме подстригва. Хич не обичам да ходя на фризьор). С оглед на времето, което бих нарекъл духовито и опасността да кацна на някой клон, ако излезна, днес ще пропусна разходката в гората. Излежаване вкъщи. Радване на кулинарните способности на жена ми и гледане на ти ви. По някое време и ще поработя, но вчера свърших повече от планираното и днес ще е отгоре, отгоре. Та така.
1. Мюсли със соево мляко, филия домашен хляб с пастет от соя и маслини.
2. Домашни кифли със сирене от кашу, кисели краставици, лютеница и маслини с люта чушка, кифли с орехи мед.
3. Повторение на 2 + домашна гриз халва( постна)
Около 5000кк. Въпреки многото калории не смятам, че съм качил и грам, защото метаболизмът ми вчера работеше на непознати за мен нива.
Днес много работа. Даже ми се ще да си легна ей сега, но трябва да изчакам да стане време за къпане на малкия. Утре ако не мине котка път- тяга. Времето е отвратително
В събота в 23 градуса, днес 3. И ръми едно постоянно. Ако не беше така кофти времето можеше и утре едни лостове да направя. Сега като заспя към 9 и ще се събудя към 4 и ще се чудя какво да правя- тъкмо време за лостове, ама в тоя дъжд няма да стане работата.
Днес погрешка се пръснах с на жена ми парфюма. Целия врат ми се изби, стана рак червен и чак ми се поду. И яко ме сърби. Явно ме удари някаква алергична реакция или препдолагам, че е от това. Мазхнах се фениситил, но продължава да ме сърби. Ще го видя утре как ще е. Общо взето е това.
Сутринта - 5-6 тройки широка тяга. Добре. Усетих напрежението главно в задните бедра и гърба. Нещо ме маяше главата и за това само 5 серии.
1. Спаначени кюфтета на фурна, две филии домашен хляб и домат с олио и оцет.
Около 1100-1200кк. Не обичам спанак, но на кюфтета ми хареса. Хем се наядох, хем малко калории. Днес също ще ям кюфтета, но по друга рецепта, че остана спанак от вчера и да го оползотворя докато е все още пресен. Нещо неприятно ме боли единия крак малко под прасеца и малко над глезена. Явно съм го усукал някъде, ама къде не знам.Днес доста работа, но поне взех да отметвам някои неща.Както и предполагах тази нощ се събудих около 3. Поне заспах отново към пет. Общо взето е това.
Едно култово парче от младините ми:
1. Соево мляко с мюсли и мед, банан.
2. Пържени спаначени кюфтета, домашен хляб.
3. Соево мляко с мюсли и мед.
Около 2000кк. Взимам си мюсли само с ядки и сушени плодове. Обаче последния път съм се объркал и съм взел някакви крънчи. Овесените ядки са някакви захаросани и хрупкави и не ми са баш по вкуса, поне имат доста плодове.И за днес ми останаха спаначени кюфтета. И днес ядох.
Днес много работо и накрая на деня бях супер уморен. Даже при едно то джътканията си забих круиза на 50 и само мързеливо придържах волана. Утре пак ще обикалям надолу-нагоре, а сигурно ще затворят и пътя по някое време и ще трябва или да излезна преди обябд или да обикалям по алтернативни маршрути. Смятах да поспя, да тренирам и тогава да излизам, ама няма май да стане номера. Ще се опитам да направя един лег след като закарам малката на градина.
Бах мама му остарявам. Тичам нагоре за памперси, мляко или нещо подобно. Взех много да се уморявам - даже нямам желание и енергия да флиртувам с чужди жени, пък и чуждите жени май нямат никакво желание да флиртувам с тях, особено като държа едното дете за ръката, а другото ми виси на врата. Кога бях на 20 и единствените отговорности ми бяха да вдигам по-малко нервите на майка ми и баща ми...
Сутринта - лег и полулег. С много кратки почивки.Отново доволен от тренировката. Не като постижения или нещо от сорта, а от усещането на натоварването в гръдите и напокпването.
1. Спаначени кюфтета, две филии домашен хляб, салата от домати краставици.
2. Мюсли със соево мляко.
Около 1300-1400кк. Трета поредна вечер на спаначени кюфтета, но свършиха.Днес чак ми беше носталгично по тях.
Седмици наред съм вече на средно 50 грама протеин на ден и честно казано не виждам никаква разлика от приема на повече протеин. Идва средно по 0.5 грама за килограм.
При миналогодишният пост към края вече изфирясвах, а тази година нямам такива проблеми. Чувствам се учудващо добре и свалям килограми почти без тренировки и движение. Чак се чудя дали да не продължа да се храня по този начин за известно време и след края на поста. Нямя да крия, че главно заради свалянето на килограми ме блазни тази идея. Отбелявам си, че има и доста вкусни вегански храни.(тофуто не е от тях).
Днес сутринта детето нахълта в спалнята с думите вали сняг. Викам къв сняг и да погледнах през щорите - едни големи парцали. Сложихме дъждобрана и ходихме пеша до градината - голям мерак. После нагоре-надолу. Установявам, че колкото повече модерни екстри има една кола (камери, парктроници, вдц, аср и т.н.) , толкова по-слаб шофьор ставаш. Днес докато паркирах на баща ми колата за малко да я подпра в бетонната стена, докато по навик чаках парктроника да ми “каже” кога да спра.Оф избутахме и днес. Утре имам отново бая неща, но поне няма уговорки и ранни срещи, та мога да направя едно обръщане сутринта. Та така
Сутринта станах рано, но вместо да тренирам се забих в балкана. Имаше сняг и нямаше как да пропусна. Планувах 30-40 минутна разходка , но се увлякох в слънчевото време и красивите пейзажи. Даже почти се качих до върха, но малко преди него почвата е много камениста, а комбинацията камък, сняг и лед... Паднах само един път и си ударих лакътя. Утре на обръщането ще си покаже колко точно съм го ударил.
1. Мюсли със соево мялко.
2. Салата от доамати и краставици и обичаините подправки, хляб със сусам, тофу запечено с кетчуп и малко веган салам.
3. Соево мляко с мюсли.
Около 1900-2000кк. Веганския колбас изобщо не беше зле на вкус.
Днес станах в седем, разходих се и отидох към офиса. До преди малко работих усилено до момента, в който приключих по-важните неща и реших, че няма да подхващам друго. Все пак е и петък.Утре планувам едно обръщане.
Малко снимки от днес. На едната се вижда колко ниски са облаците.
Мнението беше редактирано от I`M на 23.03.18 15:25.
Сутринта - обръщане с преден клек; странично разтваряне с дъмбели. Добре се получи
И обръщането и клека ги усетих там дето трябваше.
1.Нахут с лют червен сос, две филии хляб, ябълка
2 Нахут с лют червен сос, две филии хляб, тахан с мед.
Около 2400-2500кк. Повечко калории, но имах и доста ходене, така че все пак съм дефицит.
Ако не вземе да стане по-студено и да замръзне малко земята, няма да мога да въртя планинско тези дни, защото е много кално.
Днес сутринта пазаруване.Обиколих хранителноте вериги.Набарах някакъв веган йогурт, който тепърва предстой да го преценявам йогурт ли е или положението е като при сиренето и тофуто.
Харесах си два модела свежарски кецове и сега се чудя кои да си поръчам. На едната марка не съм взимал нищо до сега, но като че ли моделът повече ми харесва, а и е по-евтин от модела на другата марка, който също не е лош и знам, че качеството е добро. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 24.03.18 15:14.
Сутринта - полулег и грабане с щанга. Екстра беше. От обръщането вчера имам много приятна мускулна треска на трапеца.
Храната вчера след около 17 часа фаст:
1. Постна баница с картофи, салата от домати и краставици, две филии хляб, грис халва.
2. Салата от домати и авокадо, тофу, хляб, грис халва.
Около 2400-2500кк. Може би в много лек излишък. Храната , с изключение на тофуто, изцяло домашно приготвена.
Понеже напоследък гледам клипове по тубата на фитнес практикуващи вегани. Формата им е изкючителна. Ясно е, че са на препарати, но се чудя каква е логиката да “проповядват” колко полезен е веганизма, как приема на месо увеличава риска от рак и т.н., а да се тровят с медикаменти. Цялата хелти лайф концепция на веганизма, никак не ми се вързва с употребата на стероиди. Тръбят, че хранителния режим базиран на растителна храна е много по-здравословен от такъв базиран на хранителни продукти от животински произход, а жулят стероиди. Освен да са някакви генитични феномени, но не ми се вярва. То е ясно, че всичко опира до пазарна ниша, а веганизма в момента все още не е толкова експлоатирана и явно има хляб в нея, ама все пак.
С или без стероидизирани вегани днес е неделя, а утре понеделник. Излежаване, телевизия, сън и ставане за работа и така.
п.п. Забравих да си пиша резултата от тегленето сутринта. С 600 грама по-лек от миналата неделя.
Мнението беше редактирано от I`M на 25.03.18 16:10.
25.03.18
16:29
Нещо не можах много добре да схвана, макар да четох назад-може и да не съм видял или да съм забравил. Ти постиш или е просто съвпадение с постите, и си преминал към хранене без месо и млечни?
Конкретно в момента си постя, което практически си е чист веганизъм. С оглед на факта , че се чувствам добре и свалям добре обмислям и след свършването на поста да остана на веган режим. Чисто заради свалянето.Мисля, че без животински свалям повече от с тях. Иначе нямам други мотиви за отказване на животинските. Само за свалянето.Иначе без месо не ми е много зор, ама млечните и яйцата ми липсват.
1. Сьомгова пъстърва на фурна със задушени зеленчуци, хляб, грис халва.
2.Сьомгова пъстърва на фурна, постни бухтички, домати с авокадо.
3.Соево мляко с мюсли и мед.
Около 2800-2900кк. В лек излишък. Трето ядене си беше напълно излишно. Доста тежко ми беше от предишните хранения, но бях в дефицит, а исках да раздвижа малко метаболизма.
В момента “дупката” в храната ми е хлябът и ще трябва да търся начини да го ограничавам. Правя по минимум 500-600 кк на ден от хляб, а може да минавам и без него.На първо време ще трябва увелича движението, което ще стане от само себе си със затопляне на времето.
Днес доста работа, но денят ми мина бързо. За утре ми изникнаха някои работи, а трябва да водя и децата на ортопед, но сигурно ще отделя 5 минути за тяга. Общо взето е това.
Сутринта - 7-8 тройки широка тяга. На последните серии пръстите взеха да ми се разтварят и едва завършвах тройките. Иначе като усещане - в задните бедра и гърба.
1. Купа червена леща, две филии хляб със сусам, домати с олио и оцет, банан.
2. Мюсли със соево мляко.
Около 1400-1500кк. Днес отново цял ден нищо не съм ял, та за вечерта се готвя за веган пица. Още ми е болезнено пресен споменът от миналогодишния опит с веган пицата, която определих като гювеч изсипан върху тесто. Този път обаче съм по-подготвен( веган кайма, веган сирене, веган стек и т.н), та си мисля, че ще се получи по-добре.
Днес уж отидохме само за преглед на децата и жената като ме хвана да отидем до еди къде си, после отново до еди къде и така нататък. Преди малко се прибрах, като цял ден почти нищо работно не свърших. Общо взето е това.
1. Домашна веган пица( гъби, домати, лук, маслини с люта чушка, два вида тофу, вегански стек, киноа, доматен сок и малко зехтин).
2. Мюсли със соево мляко, чия и мед..
Около 2400-2500кк. Веган пицата ме изненада доста приятно. Дори е изядох цялата наведнъж. Въпреки, че общото тегло и беше 700 грама, калориите й бяха под 2000. Като изключим тестото и малкото зехтин,останалите съставки съдържаха много ниски калории.Тая гадост чията - със соево мляко и мед изобщо не е гадна.Лека -полека навлизам във веганската кухня и ставам по-изобритателен в комбинирането на продуктите.Иначе днес ще се опитам да съм на по-малко калории.
Имам приятна мускулна треска на гърба. Утре планувам лег/полулег. За днескашния ден - прибрах се преди час, което мисля го обуславя като натовареност. Част от нещата можеше да ги оставя за утре сутринта, но прецених,че ще ми е по-добре да си тренирам спокойно утре сутринта и да направя едно балканско(стига да не е още много кално). Общо взето е това.
Преди малко - по няколко серии лег и полулег. Екстра.
1. Задушени зеленчуци ( френски микс мисля, че бяха) с тофу.
2. Соево мляко с мюсли, мед и семена от чия.
Около 1300-1400кк. Добре. Вчера го изкарах без никакъв хляб. Ако едно 2-3 пъти седмично се храня без хляб, ще е още по- добре. От доста време не съм имал толкова свободно време сутринта. Закарах детето на градина. Тренирах си айляшката и сега, чак имам един час преди да тръгна по работа. Следобед планувам и едно планинско, като приключа с неотложните ангажименти. Общо взето е това.
1. Соево мялко с чия, един банан.
2. Фъстъчено масло, банан.
3. Спаначени кюфтета на фурна, салата от домати и зехтин, четири филийки домашен хляб.
Около 2700-2800 кк. Спрях тахана, че е много калории и си взех фъстъчено масло, което е почти идентично с тахана по отношение на колириите. Така или иначе вчера има над час планинско и доста обикаляне пеша градско, та съм си в дефицит. Меежду другото забелязвам, че когато се катеря по чукарите апетитът ми се изостря доста повече от обикновенно.
Днес доволно движение пеша по града.Направих и час и половина планинско, та съм доволен. Рано излезнах, но затворих кепениците в ранния следобед и се прибрах.Може би ще се наложи събота или неделя да поработя малко, но нищо работа.
Понеже(видно и от предишни постове) се чудя дали да продължа с веганизма. В момента обмислям варианта с вегетарианството, тоест без месо и риба. В интрес на истината до момента с веган храненето се чувства супер и свалям добре( то това ми е главният мотив да се чудя дали да продължа с веган режима-свалянето), ама тая соя взе да ми писва. Мялкото от соя. Тофуто от соя. Каймата от соя . Пастетът от соя. . Уж е пълна с естроген, а ни циците ми пораснаха , ни желанието за секс ми намаля, тоест никва полза от нея виждам. От друга страна обаче, сега като не ям млечни и яйца, ни шоколад, ни тежки сладкиши- тоест няма я основата за хранителни злоупотреби. Бали го -другата седмица като ми замиришат домашните козунаци от фурната ще си покаже веган, вегатарианец или месояд...
1. Спаначени кюфтена,филия домашен хляб, соево мляко с мюсли , мед и семена от чия, банан.
2. Филия домашен хляб с пастет от соя, фастъчено масло, банан, нар.
Около 2500-2600кк. С час и половина планинско и доста ходене градско съм в добър дефицит въпрки многото калории.Иначе навлизам в “любимата” си фаза - когато изглеждам по-зле от преди да почна режима. Още 2-3 килограма и ще я преоделея. Наблюдавам загуба на мускулна маса в рамената, ръцете и краката, а гърдите като че ли не съм загубил много, което е добре. При никой режим не съм губил до сега маса от рyце и рамена, та значи съм на прав път с този.Гърбът не е мръднал, даже ми се струва че е по-плътен, но и от там ще почна да свалям рано или късно.
Сутринта мисли да направя едно обръщане, но вместо това отидох да си сменя гумите. Къв кеф е без зимните. Тихичко и без виене. После направих едно планинско. След това ходих до офиса и сега вече съм айляк и съботно разположен.
Да си запиша едно предположение дето го мисля от месеци - Усман ще стане шампион в полу-средната в близките години. Общо взето е
Мнението беше редактирано от I`M на 31.03.18 12:49.
Сутринта - полулег и гребане с щанга. Полулега днес не ми тежеше и не усетих натоварване, така че не съм особено доволен. На гребането с подхват и добре го усетих.
Храната вчера след около 17 часа фаст:
1. Веган пица( домат, тофу, соева кайма, веган стек, лук, пасирани домати, сухи подправки, маслини с люта чушка, киноа и зехтин)
Около 1400-1500кк.. Реших да го карама вчера на само на едно хранене. Доста огладнях вечерта, може би защото и ходих в балкана. Между другото всичките заместители на сирена и меса дето използвам са уж био продукти и без никви е-та. Би трябвало да са здравословни, а дали са не мога да кажа.Днес ще гледам да съм на повече калории. Яде се риба по традиция, така че пъстървата е основното ми.
Сутринта теглене - минус 600грама спрямо миналата седмица.Свалил съм вече около 10 килограма. Остават още не знам. Не съм падал под 90 от как ги стигнах. Не знам дали мога да падна под деведесет, защото и костната ми структура явно е по-тежка.
Станах рано сутринта. Жената спеше със синчето, а щерката спеше със сестра ми в другата стая. Реших да ги оставя да спят. Станах. Взех си екипа( гардероба проскърца издайнически, но не успях да събудя никой) и хванах гората. Направих една хубава разходка и след това тренирах. Сега ми е доста тежко от обилния обяд, но не съм ударил още и 2000кк, та ще се опитам да направя още две хранения. Утре понеделник-мисля че е достатъчно като описание...
02.04.18
11:34
Между другото всичките заместители на сирена и меса дето използвам са уж био продукти и без никви е-та. Би трябвало да са здравословни, а дали са не мога да кажа.
Наличието или липсата на Е-та по никакъв начин не прави едно нещо здравословно или нездравословно. Най-малкото заради това, че Е-тата са много и много различни.
Но в твоето хранене изобилието на соя определено е нездравословно.
Не знам дали мога да падна под деведесет, защото и костната ми структура явно е по-тежка.
Колко мислиш, че ти тежи скелета? 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.04.18 12:06.
Определено соята ми е много и съм наясно с отрицателните й характеристики, но почти всички заместители са на основа соя. Може би ще почна пак млечните.
Колко ми тежи скелета? - Колкото едно удобно оправдание🙂
Като наближава 92-3 свалянето спира. Отделно и физически започвам да не се чувствам добре. Някак си дори и не мога да си се представя под 90.
Ама аз и не мисля, че ти е нужно да си под 90 - изглеждаш висок. А платото е неизбежно при твърде големия дефицит.
Ама аз и не мисля, че ти е нужно да си под 90 - изглеждаш висок. А платото е неизбежно при твърде големия дефицит.
Не съм висок - 180 см(+-1см) съм. Ще ми са да съм около 80 кила, ама не ми се подлага на толкова сериозни режими и глад та да падна до там. Продължавам с режима докато ми писне пък колкото толкова.
ЕЕЕе, недей се връща в ученическите(студенските) години с тия 80кг))))
Аз ,като показвам снимки на голямата,където съм 73кг и тя ми казва...нали няма да ставаш така повече))))
-Как викам?-ми така,педалчест))))))))
Мнението беше редактирано от nervak на 02.04.18 14:58.
ЕЕЕе, недей се връща в ученическите(студенските) години с тия 80кг))))
Аз ,като показвам снимки на голямата,където съм 73кг и тя ми казва...нали няма да ставаш така повече))))
-Как викам?-ми така,педалчест))))))))
То ми се иска да се върна в ученическите и най- малко заради килограмите, ама ей го на пиша от офиса и още съм на 34 🙂