Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.04.18
20:02

Храната вчера след около:

1. Домашна вегетарианска пица с няколко вида сирена, домашен чийзкейк.
2.Литър сладолед с два сникърса.
3. Домашно вегетаринско калцоне , домашни бухтички със сирене и мед.
4. Четири порции домашно шоколадово суфле, два литра прясно мляко.

Около 11 000кк. Около 8000 кк. излишък. Отдавна не съм приемал толкова много калории и ми стана доста тежко накрая на вечерта. Изгубил съм тренинг явно. Иначе мисля,че ще ми се отрази много добре на свалянето.

Днес доста динамично, но не относително спокойно. Сигурно ще направя един по-дълъг фаст и днес ще пропусна яденето. Вчера направих и още едно планинско и днес имам мускулна на краката. Най-вероятно ог предния клек. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 30.04.18 20:02.

01.05.18
12:21

Сутринта час и половина планинско + полулег и гребане. Минах през нов маршрут. Много камънаци и много добре като натоварване, но в същото време много тясна и обрасла с треви пътека. Змии и гущери бол, което ме отказа от извървяването и до края. Като цяло обаче добро натоварване, щом чак се задъхах.

Храната вчера - липсва.

Днес почивака, въпреки че по-късно ще трябва да свърша някои подготвителни неща за утре. Сутринта малкия беше в настроение и останах да си поиграя с него, вмсто веднага да излезна навън. Ще се опитам днес да съм в дефицит. Като съм по цял ден вкъщи ми е много по-трудно да пазя режим и да не ям. Като съм навън по работа и има с какво да се занимавам и  за какво да мисля извън яденето е доста по-лесно. Утре ще се опитам да направя отново един по-дълъг фаст или поне да съм на нищожно малко калории. Общо взето е това.

02.05.18
20:47

Храната вчера след около 39 часа фаст:

1. 250 мл. прясно мляко , 50 грама протеин и банан.
2. Две купи заленчукова супа( ориз, картофи, моркови, пъщърнак) филия домашен хляб, блокче шоколад.
3. Купа зеленчукова супа, пюре от ябълки.
4. Салата от домати, краставици, авокадо, марула, олио и сирене, филия домашен хляб.
5.Кисело мляко с мюсли, мед,чия и горски плодове.

Около 2900-3000кк. Хубаво,че вечерта направих още едно планинско  та отчетох някакъв дефицит. Това толкова малко храна и толкова много калории. Днес още по- зле. Само три пържени яйца и купа с мюсли и калориите отидоха към 2000кк.Не знам за да сваля до 70 кила сигурно трябва да спра физически да съществувам.
Днес нямах време за планинско. До преди малко даже още пращах работни мейли.
Утре смятам да си направя сутрешното планинско + едно рамо.
Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 02.05.18 20:48.

02.05.18
21:48

А ти сигурен ли си че правилно ги смяташ? Доста мюсли трябва да си забъркал. 3 яйца зависи колко са големи са 300 Ккал, айде масло/олио да сложиш там още 100-150 Ккал, 1600 Ккал остават за мюслите, пак зависи какви са и с какво ги бъркаш, но това са 300-400 грама само мюсли.

02.05.18
21:58

казано от Димо на 02.05.18, 21:48:

А ти сигурен ли си че правилно ги смяташ? Доста мюсли трябва да си забъркал. 3 яйца зависи колко са големи са 300 Ккал, айде масло/олио да сложиш там още 100-150 Ккал, 1600 Ккал остават за мюслите, пак зависи какви са и с какво ги бъркаш, но това са 300-400 грама само мюсли.

Правилно ги смятам  - три пържени яйца със сирене около 400кк., филия домашен хляб около 300 кк., кофичка кисело мляко около 400кк, 70 грама мюсли около 200кк, 50 грама чия около 250 кк., мед около 200кк. Около 1700 кк. и от едно никакво количество храна и отивам към 2000 кк.

02.05.18
22:31

А, ти и хляб, и мед, и чия, ясно. Така е, събират се много лесно, аз знам отлично 😄

03.05.18
19:53

Сутринта - час и половина планинско + няколко упражнения за рамо. Следобед още час и половина планинско. Отделно ходене и градско.
Храната вчера бе след 21 часа фаст, като  я описах в последният  си пост.
Поработих до около 16:00 и се забих в планината. За това до преди минути си довършвах това , което бях започнал и зарязах заради разходката. Следобедната разхдка ми бе доста трудоемка, защото малко преди да излезна удари един бърз летен дъжд и изпаренията, които го последваха направиха въздуха нагоре още по-тежък. Утре имам ангажименти сутринта и или трябва да стана по-рано или да правя планинското само следобед.Общо взето е това.

04.05.18
15:02

Храната след около 19 часа фаст:

1. Прясно зеле със сирене, две филии ръжен хляб с кашкавал, банан, пюре от ябълки.
2. Кисело мляко с мюсли,горски плодове,чия и мед, литър прясно мляко.

Около 2600-2700кк. Доста движение имах и съм в добър дефицит.Днес сутринта не можах да направя планинско, че имах работа. Поне приключих по-бързо и направих час и половина преди малко. Утре по план фитнес. Бях си поръчал едни ръкавици и за да хвана безплатна доставка си поръчах и едни омега 3-6-9( ако не ме лъже паметта Боби, някъде обясняваше,че практически от 6 и 9 няма толккова голяма необходимост).  То не, че скоро не хвърлих едно шише с останали около 50-60 хапа омега 3 , които бях взел преди година-две и не ставаха за пиене. Не че и тези вече 3 дни  съм пил нещо и сигурно след време отново ще свършат в кофата за боклук. Ама взех ги вече.Днес смятам да приключа с последното хранене рано за да може утре да хвана 16 часа фаст.

Първата снимка е от началото на януари и началото на режима. Втората е от сега , тоест вече четири месеца режим. Честно казано надявах се да сваля доста повече, но явно кофти генът и някои грешки в храненето си казват думата. С тези темпове на сваляне за да се доближа до желаното тегло ще трябва още 9-10 месеца да съм на дефицит, а не знам дали мога да издържа още толкова.

Мнението беше редактирано от I`M на 04.05.18 15:07.

05.05.18
10:56

Тренировката:

Двусет от:

1.  Лег - 6х100кг., 2х120кг.,2,2,2,1 х125кг., 8х90кг.
2. Тяга - 6х100кг.,2х120кг.,2,2,2,,2 х125кг., 6 х100кг.

Двусет от:

1. Полулег с дъмели у.д. - 8,8,8,х25кг,5х30кг.
2. Набирания надхват - 3,3,3,3

Двусет от :

1. Кофички - 8,8,8,8
2. Мека - 6,6,8,8, х 60кг.

Обръщане от зеемя - 6х60кг.,3,3,3,3 х70 кг.

Тези ръкавици дето взех са същата марка като миналите. Същия размер, а адски неудобни и ми убиват на свивките на пръстите. Може би трябваше да взема хл рамера. Явно Л-ката ми идва малка. Отделно на тягата все едно са намазани с грес.Изпусках 100 кила. Махнах ги и в пъти по-добре. Накрая ще си взема едни силиконови (строителни) и ще си тренирам с тях. Иначе горе-долу добре. На тягата не се и напъвах много, че много ме боли вратът от едната страна.

Храната вчера след около 18 часа фаст:
1. Три яйца, филия домашен хляб, домати,авкода, краставици и олио, филия домашен хляб.
2. Спаначени кюфтета на фурна. филия домашен хляб, кисело мляко с мюсли, чия, горски плодове и мед, половин литър прясно мляко.

Около 2400-2500кк. .
Отдавна не ми се бе случвало да се зачета с интерес в някоя манга( в случая манхва) и откарах до 2 през ноща. Към три щерката пристигна и се намърда в леглото при нас. Към четири синчето ревна и жената го взе при нас в леглото и до тук със съня. Като малкият е в леглото съм в едно състояние на полусън и под постоянно напрежение. Не мога се отпусна да спя, защото ме страх да не го ударя/затиса докато спя. Имаме едни спорове с жената, че щерката е голяма и не трябва да и се разрешава да спи при нас. Ама с жена на глава не може се излезне. Не може да разбере, че аз имам нужда от 2-3 часа дълбок сън, а това няма как да стане като сме в дядовата ръкавичка и от една страна шерката постоянно ме рита и шава, а от друга ме е страх да не нараня малкия докато спя.Ама и аз съм си виновен - трябва да я оставя да си спи с децата и да ходя да спя в детската или на някой от диваните в другит стаи.
Напоследък хич не ги обичам тези продължителни почивни дни. Сега три дни ядене, ядене и целият глад от седмицата ще отиде на кино.Общо взето е това.

06.05.18
09:53

Храната вчера след около 16 часа фаст:

1. 250 мл. прясно мляко с 5о грама суроватка, горски плодове и банан.
2. Домашни пролетни ролца( две със зеле, две с кашкавал, едно със сирене), локум.
3. Тиква с мед и орехи.
4. Спаначени кюфтета, две филии ръжен хляб с 50 грама майонеза, 200 грама сладолед с ядки.

Около 600-700 кк. излишък. Сутринта теглене - 1кг. нагоре спрямо миналата седмица. Очаквах тази седмица да не съм свалил и дори да съм леко нагоре( е не чак кг.). Видимо имам някаква водна задръжка , а и напоследък много своеволия си позволявам по отношение на храната. Може би ще трябва да намаля малко млечните или изцяло да ги спра. Ще видя идните седмица -две как ще вървя и ще го реша. Ще огранича малко храната, но това няма да е от днес. Днес по традиция ще ям агнешко. Майка ще прави и домашно тирамису, така че ако изкарам на едно хранене или най-много две, може и да съм в лек дефицит или лек излишък.
Сутринта час и половина планинско. Много зор видях. От третнировката вчера имам необичайно силна мускулна треска на гърба, трапеца и задните бедра. Общо взето е това.

07.05.18
09:10

Храната вчера след около 17 часа фаст:

1. Агнешко, дроб сарма, ръжен хляб, една бутилка бяло вино(сладко просеко), две парчета домашно тирамису.
2. Кисело мляко , мюсли, чия, мед, няколко меденки с чаша прясно мляко.

Около 1000 кк. излишък. Всичката храна бе уникално вкусна. Виното и то ми се услади, та от само една чаша си отидох на бутилка с обяда. Мускулната треска ми се засили и ме удари хремата, тоест или съм настинал или съм хванал някой вирус. Днес ще се опитам да съм на дефицит вече и да се вкарам релси.Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 07.05.18 09:11.

08.05.18
19:47

1. Палачинки( 100 грама овес, 4 яйца, 60 грама суроватка, три банана и малко масло)
2. Домашно шоколадово брауни, чаша прясно мляко.
3. Кашкавал на фурна със сметана, таратор.
4. Четири филии с кашкавал на фурна, три блокчета шоколад и литър прясно мляко.

Уж на дефицит, а над хилядарка отгоре. За това днес няма да ям, та да избия калориите от вчера и  миналия ден. Преди малко направих и един час планинско.
Денят ми не бе от най-добрите, но не бе и от най-лошите.

Мнението беше редактирано от I`M на 08.05.18 19:48.

09.05.18
13:26

Храна вчера - няма.

Сутринта един час планинско. Преди малко един полулег с щанга +дъмбели. Следобед може да направя още едно планинско. Вчера вечерта ме гонеше адски глад, но успях да се въздържа и не ядох. Прибрах се по-рано днес. Тренирах(ако полулега може да се нарече тренировка) хапнах леко и сега смятам да поработя от вкъщи. Може би след 18 ще излезна за още една разходка.

Уж отслабвам, а гърбът взе да изглежда по-голям от преди. И задните  глави на трицепса като някви буци стоят, а не ги тренирам грам. Натоварват се от лега , но чак пък толкова.

10.05.18
19:41

Храната вчера след около 39 часа фаст:

1. Шейк от горски плодове, мляко, банан и 50 грама суроватка, две яйца на фурна , таратор.
2. Броколи, фасул и лук запържени с малко масло.
3. Кисело мляко, мюсли, чиа, горски плодове и мед.
4. Прясно мляко, 50 грама суроватка, горски плодове и два банана.

Около 3500-3600кк. Около 500-600кк. излишък. Можеше да спра на ядене номер 3 и да съм в лек дефицит, но хем ми се ядеше нещо сладко, хем след 39 часа фаст не ми се искаше да завършвам на дефицит. Вчера и вечерта направих още час и половина планинско. Такъва жега беше, че маршрутът ми се видя двойно по-стръмен, а си бе същият.
Днес изнервен ден. Когато помагаш на някого винаги има варианта да излезнеш виновен за нещо. Има една приказка за направи добро.... Иначе днес такъв дъжд ме хвана по време на път, че се чудих дали да отбия. Магистрала марица си оправда името и бе неприятно пълноводна за шофиране.Утрес сутринта ще гледам да направя едно планинско. Тези почивни дни ми объркаха малко плановете. Все си мисля, че днес сме сряда и утре щях да врътна едни рамена, но утре е петък и нямам намерени да правя рамо, преди лега в събота. Общо взето е това.

11.05.18
14:15

Храната вчера след около 21 часа фаст:

1. Четири яйца с кашкавал и сирене на фурна, таратор
2. Кисело мляко, мюсли, чия, горски плодове, мед.

Около 1700-1800кк.
Днес въпреки дъжда и калта сутринта направих един час планинско. Беше доста хлъзгаво, но направих само един лупинг с лек удар в лакътя.Маратонките ми стнаха с две кила по -тежки заради  калта . Якето ми покачи теглото си и то с 2-3 кила от водата, но като цяло ми беше супер приятна и свежа разходката. След това се забих в офиса за няколко часа да поработя. Сега се прибрах да хапна, че днес изтеглям малко яденето във времето и ще продължа с работата от вкъщи. Общо взето е това.

12.05.18
11:11

Сутринта:

Двусет от:

1. Лег - 6х90кг., 3х110кг., 2х120кг., 2,1х125кг.,1х130кг.,2х130кг.,1х135кг., 4х90кг.
2. Тясна тяга - 6х100кф.,2 х120кг.,2,2,2,2,2 х125кг.,4х100кг.

Двусет от :
1. Полулег с дъмбели с успоредни длани  - 8,8,8,8 х 25.
2. Мечка - 6,6,6,7 х50 или 60

Двусет от :
Кросуовър и пул машина със свободни тежести( в смисъл без въжета и плочки, а дискове) - по 5-6 серии.

Обръщане от земя -  4,4х60 кг.,3,3 х70кг.

Много зорна тренировка. Доста изморен се чувствах като се събудих. Отделно ме боляха краката, кръста и гърдите. Вчера излизах отново вечерта и ме хвана дъжда. Вместо да се прибера, режих да права спринтове по калното нагорнище. След това бягах надолу заради градушката и светкавиците. То дъждът бе летен и освежаващ, ама светкавиците си бяха опасни. Не е като да нямаше проводници около мен. Тичането на долу на моменти беше скаране на ски/сноуборда, само че с маратонки и без сняг. Та да се върна на тренировката. На 135 ме пазеха и имаше леко докосване и коректно е да го отбележа. Като цяло хем съм доволен от тренировката, хем не съм. Натоварих се добре, но ако не бяха болежките можеше да се изцедя малко повече.

1. Домашно гювече( сирене, кашкавал, чушка, яйце , домати и малко масло) , две филии домашен хляб с малко домашна лютеница.
2. Кисело мляко с мюсли, горски плодове и домашен боров мед, ягоди.

Около 2300-2400кк. В относително нормален дефицит. Следобед ако не гърми и не удари градушка ще си направя планинското.
Отбелязвам си, че много глад ме гони напоследък и взе да ми става все по-трудно да спазвам режима. Ще се опитам да не прекалявам толкова много с храненето днес и утре, но пък си сложих една бутилка просеко в хладилника, която сигуруно ще изпразня покрай обяда. И само от нея ще си направя половината калории за деня. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.05.18 11:12.

13.05.18
11:46

1. Прясно мляко , 5о грама суроватка, горси плодове, ягоди и банан.
2. Домашно кашкавалено суфле, филия хляб, домат със зехтин;задушени зеленчуци, чаша просеко.
3. Кисело мляко с мюсли, горски плодове и домашен боров мед; две редчета шоколад с чаша прясно мляко.

Около 2700-2800кк. Успях. В събота и в дефицит. Сутринта теглене -  с 1.5 кг. надолу спрямо миналата седмица. Успях да сваля  килото, което качих + още половин килограм.
Вчера следобед час и половина планинско. Днес два часа, но със значително по-малко изминато разстоянив. Бях с щерката и се съобразявах с нея. Хубавото беше,че на по -сериозните нагорнища я взимах в ръцете и я носих. И въздухът ми свърши и краката ми гръмнаха.
Днес сериозна мускулна треска по цялото тяло. Общо взето, като изключим единия полулег дето правя през седмицата, единствената ми тренировка е в съботната във фитнеса. С една тренировка седмично е нормално да имам мускулна треска.
Днес вече ще съм на малко повече калории. Жената ще прави домашен сладолед и ще си хапна с кеф.Трябва и да поработя по някое време, но ме мързи та ще видя. Общо взето е това.

14.05.18
19:37

1. Три пръжени яйца, таратор, филия топъл домашен хляб с кашкавал, домашен сладолед ( банани, ягоди, сметана и нерафинирана тръстикова захар) домашно сладко от боровинки.
2. Филия домашен хляб с кашкавал, домашен сладолед.
3. Пъстърва на фурна, филия домашен хляб, домашно шоколадово суфле.
4. Шоколадово суфле, прясно мляко.

Около 5000кк. Добре си хапнах. Всички те ми хранения бяха изградени от много вкусна храна. Дори пъстървата ми хареса много. Сладоледа много свеж. Суфлето наслада за небцето. Жената го бе улучила с препечена коричка и течен център. С бутилка прясно мляко вървеше още повече.Днес или няма да ям или  ще хапна само едно кисело мляко с мюсли и мед.
Нещо с тези валежи тази седмица не ми харесва, защото не знам до колко ще мога да ходя в планината. Отделно тази седмица имам доста нагажименти, които са и неприятно разпокъсани в различните дни. Днес понеделник. Доста неща имах да свърша. Малко нерви тук, малко нерви там и сега главата ме цепи. Общо взето е това.

15.05.18
18:57

Храната вчера -липсва.

Днес сутринта направих едно планинско. После слезнах набързо за една работа и не остана време за полулега, че трябваше по обяд да водя сина на ортопед. След ортопеда малко обикаляне по магазините и като се прибрах седнах да поработя малко пак. Смятах около 6 да слезна да направя един полулег, но жена ми ме викна да видя щерката, че й излезнали някакви пъпки. Айде отново в болницата. Варицела. То в градината през седмица някакво дете се разболяваше, но все ни се разминаваше до момента. Знам , че децата по-лесно я изкарват.Аз на 27 като ме удари много тежко я изкарах. Притесненията ни са да не се е заразил бебшокът, че е още много малък. Дано да няма проблеми при него. Утре , вдругиден и изобщо до края на седмицата ме чака много работа и то с хора, които не бих казал, че лесно и безпроблемно се работи. Май ще си остана с едната тренировка в събота. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 15.05.18 18:59.

16.05.18
17:37

Храната вчера след около 36 часа фаст:

1. Прясно мляко с 50 грама суроватка и два банана.
2. Четири яйца на фурна, хляб с маслини , таратор, банан.
3.Литър соево мляко.
4. Кисело мляко с мюсли и мед, няколко мини вафлички, чаша прясно мляко с мед и какао.

Около 3300-3400кк. Около 1000-1100кк. излишък.Като изключим вафличките храната за захранващ ден беше добре.Днес надолу-нагоре(май повече надолу) . Към три зарязах всичко и се забих за почти два часа в гората. Сега обаче ще трябва да си възстановя това време, като поработя малко.
Гледам, че Благой Иванов е подписал с UFC и има насрочен мач за юли с JDS . Падна му се неудобен съперник.Нещо от рода на  Арловски или Стърв като за първи мач ми се струва, че щеше да е по-добре . Иначе смятам ,че има добри шансове за развитие при сегашното състояние на дивизията. При всички положения ще стискам палци да бие .
Гледах тази Макензи Дерн(принципно с някои изключенияне следя женските дивизии). Не знам защо, но изцяло ми напомня на Ронда Роузи. Същата едра фигура. Същите слопи хендс и изключително добра игра на земя, макар и на различна основа.
Белфорт никога не ми е бил фаворит и изобщо толкова интересен, но не беше приятно да загуби последния си мач. Още повече от Мачида. Време е да спра да пиша и да започвам да работя.

Мнението беше редактирано от I`M на 16.05.18 17:39.

17.05.18
17:52

Храната вчера след около 20 часа фаст:

1.Две яйца със сирене и кашкавал, хляб с маслини, таратор.
2. Кисело мляко с мюсли мед, парче домашна баница с ориз и сирене.

Около 2200-2300кк. В дефицит.
Вчера вечерта малката вдига темепература и почти цялата нощ беше неспокойна. Малкият се събуди и той към три. Та почти не спах. За сметка на това трябваше да излезна от вкъщи малко след 7. Трябваше да се прибера около 12, но се забавиха работите и се прибрах в четири. Изнервих се . Поправка. Изнервиха ме, но както обикновенно изтърпях. Приключих и се прибрах да взема малкия за прелед.От там пак до болницата и сега слушам как щерката мрънка и реве и синчеца и той да не остане по назад.
Утре сутринта смятам да си направя едно хубаво планинско. След това малко по задачи и ще си мине денят. В събота живот и здраве фитнес и май само  с него ще си остана, че ме притиска времето и ще трябва да поработя и през уикенда. Имам още да се оплаквам, ама ме мързи да пиша даже, а и е време да помогна на жената, като поема поне един от рвелювците 🙂

Мнението беше редактирано от I`M на 17.05.18 17:53.

18.05.18
19:58

1. Филе от пъстърва, домашен оризов хляб.
2. Кисело мляко с мюсли мед, череши и ягоди.

Около 1600-1700кк. Около 700-800кк. дефицит. За първи път пробваме да прави хляб от оризово брашно. На вкус стана екста, но малко се получи малко ронлив. Пуснахме го на обикновенната програма за хляб и после видяхме, че си има специална програма за него. Другият път ще я пробваме. Днес рано сутринта час и половина катерене в планината. После работа. Общо взето свърших хубава работа днес -купих си две хубави ризи с къс ръкав. Прибрах се малко преди бурята. Такава силна и едра градушка скоро е нямало. Тъй като утрепланирам да тренирам сутринта и след това ще ям, днес отново приключих с едно по-ранно хранане.
Поредната безсънна нощ. Малката яко се изби от шарката и много я сърби. Направо ми е жал да я гледам. Малкият и на него му се появиха 3-4 пъпчици днес, та утре ше го видим дали ще се ошари и той или е някво обривче. Дано да му се размине.Утре ако няма някви изненади ще тренирам.Обичайните неща - двусети тяга и лег и набирания,Общо взето е това.

18.05.18
21:10

На много малките деца така им минава шарката без пълна клинична картина - 2-3 пъпчици и толкоз. От една страна е добре че не се мъчи детето, но от друга може и да не развие имунитет и в даден момент пак да я кара.

19.05.18
11:05

Тренировка:

Двусет от:

1. Лег - 2,2,2,2,2 х120кг., 6х110кг.
2. Тяга - 2,2,2,2,2 х120кг.,6х100кг.

Двусет от:

1.Полулег с дъмбели у.д. - 6,6,6,6 х25кг.
2. Набирания надхват - 4,4,4,4

Няколко комбинации от машини една след друга.

Обръщане от вис - 4,4,4,4 х60кг.

Днес определено ме мързеше и чувствах една умора, още преди тренировката. Няколкото дни безсънни нощи, многото работа и притесненията покрай децата си дадоха отражение. От друга страна и лакътят нещо яко ме опъраше.  След втория двусет дори не ми се почваше трети и направих няколко опознавателни врътки на няколко машини. Бях се отказал от обръщането, но все пак го направих. Изморих се. От тази гледна точка тренировката бе добре.

Храната вчера след около 19 часа фаст:

1. Три яйца с кашаквал и сирене, домашен оризов хляб, прясно мляко с мюсли и мед, банан.

Около 1500-1600кк. Около 1000кк дефицит. Сутринта към седем погледнах през щорите и ура слънце. Засилих се към автомивката да измия колата преди фитнес и заваля. И все още вали.Ако спре  или поне намали интензитета , кал не кал, ще направя една разходка в планината. Миналата седмица един приятел( един от двамата най-близки) ми похвали доста Булейта и минах та си взех. Не съм пил концентрат от няколко месеца, аз по принцип затопли ли се не мога да пия концентрат, но днес ако продължава да вали и се разхлади още малко може и да го отворя да го опитам. Мерак ми е .
Трябва да поработя, но не съм решил дали по-малко днес и утре или днес да не барам нищо и утре всичко на веднъж. Общо взето е това.

20.05.18
13:04

1. 50 грама суроватка, горски плодове, прясно мляко и банан.
2.Протеинови палачинки( три банана, четири яйца, 100 грама овес, чаша прясно мляко, 50 грама суроватка и малко масло -това е сместта за всички палачинки, които изядох на два пъти) домашно сладко от боровинки.
3. Две пържени яйца с кашкавал и сирене, протеинови палачинки, две филии домашен оризов хляб.
4. Три редчета черен шоколад с един малък бърбън.

Около 2500-2600кк.Около 400 кк. дефицит. Сутринта теглене. Малко под 500 грама по-малко от теглото миналата седмица. Паднах под 94кг., но съм още много далече от 80кг. Булейтът ми хареса. Посленият ми прием  на концентрат беше с  опушени шотлански малцове и първоначално ми беше странен по -карамелизираният и сладък вкус на бърбана, но с второто отпиване всичко си дойде на мястото. И градусът му е добър-45% , но без да се усеща някаква неприятна острота в аромата.
Вчера следобед си излезнах в дъжда. Носих си един час мокрите дрехи на гърба, но си направих преходчето. Общо взето се получи свежа и приятна разходка.
Не мога да кажа същото за днешната разсходка. Към седем погледнах през прозореца и видях, че напича яко и си викам екста . Ще излезна към 10 и от слънцето влагата ще е започнала да се изпарява и ще ми е по-трудно. Е наистина влагата се изпаряваше и ми беше по-трудно, но доста повече от колкото предполагах. Сигурно хвърлих повече пот, отколкото телесни течности имам. Така или иначе не се спрях до върха. Като стигнах до него реших да се спусна надолу по склалите и да се изкачвам по тях. Спускането по скалите и последващото им изкачване ми докара супер яката тръпка. Честно казано много се изморих. Едвам качих стълбите до вкъщи. Мисля, че това ми беше едно от най-трудните и уморителни разходки( на кратко разстояние). Като се прибрах се качих на кантара да видя колко вода съм изхвълил. Около две кила спрямо тегленето сутринта, но си приемам за актуално сутрешното тегло. Сега смятам да поработя по ангажимента за утре сутринта. После излежаване и телевизия. Мислих да правя следобедно планинско, но май няма да има смисъл, защото съм доста изморен и ще блокирам на първите 20-30 минути и ще е напразно разкарване.

Мнението беше редактирано от I`M на 20.05.18 13:09.

21.05.18
16:09

1. Гювече, домашен оризов хляб.
2.Банан, круша, прясно мляко, редче шоколад.
3. Ориз с пилешки гърди, таратор, три редчета черен шоколад,малко череши.

Около 2700-2800кк. Около 500 дефицит. В крайна сметка вечерта направих още едно планинско - около час и малко. Вчера нещо ми се прияде  пилешко с ориз и казах на жената да ми направи, иначе си продължавам с вегетарианството.
Днес се отказах от планинското, че нещо коляното ме наболява. Отделно и ми е едно заспало и мързеливо. Реших да съм пълен айляк днес. Жената ми направи пица, а в момента зарежда машината и ще ми прави домашен сладолед от банани, мялко и какао.
Утре ако стана в 5:30 ще направя си направя планинското, че към 8 трябва да съм излезнал от нас. Ако не вечерта . Стига времето да го позволява.
Най-накрая постигнах една от целите по отношение на физикате ми. Краката ми спаднаха видимо и дори изглеждат малки на фона на горната част. Отдавам го на многото ходене в планината. Сега ми се ще да ги оформя малко, но пък се притеснявам, че ако почна да ги тренирам ще качат веднага размер. Може би ще пробвам нещо от рода на по-малко повторения с 50-60% от максимума в повече серии или другия по-подходящ за целта вариант е да разгъвам само на машини.
Обмислям да си взема карта за фитнеса и да правя три тренировки седмично - два дни гърди и гръб и може би един крака и рамо. До колкото се познавам обаче напъна ли малко повече и ще започна да качвам отново размер и това е основната причина да се чудя дали да не остана с тренировки във фитнеса един път седмично. Отделно ако тренирам няколко пъти седмично, ще ми остава по-малко време за катерене в планината, което също не ми допада. Не знам, наистина се чудя този път.
Днес ранни работни ангажименти. Утре отново съм ангажиран за целия ден. Нещо не мога да смогна тези дни. И този месец с толкова почивни дни ми обърква и той сметките. Общо взето е това.

22.05.18
21:01

1. Домашна вегетарианска пица(няколко вида сирена, кашкавал, маслини, доматен сос и сметана), айрянче
2.  Домашен сладолед( какао, банани, нерафинирана тръстикова захар, мляко и сметана)
4. Домашни мекички със сирене и домашно сладко от боровинки, малко сладолед.

Около 4500кк. Около 2000 излишък.Сладоледът бе станал като течен шоколад, само че без изкуствените аромати. Пицата и тя бе един път.
Днес смятах да не ям, но ядох и то не малко. Тази седмица май пак ще върна някой грам, а може и грам. Нормално е за мен. Като съм по натоварен  и главата ми пуши, ям повече и то главно бързи въглехидрати, защото ми помагат да мисля. Утре трябваше да съм по айляк, ни отново изкочиха няколко ангажимента и отново не от най-приятните.
Иначе миналият ден се развали чопъра дето правим пюрето на малкия. Вчера се развали пасаторът, с който продължихме да правим пюрето на малкия. Днес жената вика , че блендъра е започнал да присвятка(нормално той е маломощен и освен да ми бърка шейковете за друго не става). Винаги когато се развали нещо и повлича други неща с него. Сега хич не ми е до покупки на такива неща, но в крайна сметка поръчах един кухненски робот и блендер от уж по-хубавите марки, та ще го видим колко ще струва и главно дали си струва парите. И главата ме цепи следобяд. С много зор направих един час планинско. Изби ме една студена пот, но все пак се раздвижих малко.

Мнението беше редактирано от I`M на 22.05.18 21:02.

23.05.18
19:00

1. Мусака, таратор.
2. Кисело мляко с мюсли и мед, банан редче шоколад.

Около 1900-200кк.Около 600-700кк. дефицит. Вчера чака като започнах да ям се усетих, че в мусаката има кайма. Днес най-накрая май вече ще пропусна храненето.
И днес много натоварен и изнервен ден. Замислям се да си прекъсна някои бизнес отношения, макар и да ми носят някакъв постоянен доход. Ще изчакам още малко за да видя как ще вървят нещата за напред и ще го реша.
За утре смятах да тренирам, но ще го оставя за петък или събота. Както споменах и вчера тази седмица е изпусната по отношение на храната. Дори и днес да не ям, утре отново ще са повече калориите. Майка ми удеве ми съобщи, че прави баквала за утре. Жената сигурно ще ме изненада и тя с нещо. Както съм споменавал и много пъти - през почивните дни ми е много трудно да пазя режим. Общо взето е това.

24.05.18
18:30

Храната вчера - липсва.

Днес двучасово пазаруване сутринта. Направих и час и половина планинско, така че от към движение добре. Храната повечко, но за като след 36 часов фаст е добре. Утре сутринта трябва да закарам малкия на профилактични изследвания и ако не се замотам много ще мина и през фитнеса преди работа. Ако не - в събота или неделя.

25.05.18
16:50

Тренировка:

1.  Лег - 6 х 80 кг., 3 х110 кг., 2 х120кг.,. 1 х130 кг.,1 х140 кг.+ 4 х110 кг.+8х80 кг., 8 ни х80 кг.
2.  Набиране надяват - 5,5,5,5,4
3. Полулег  с дъмбели- 6,6,6,6 х 30 кг.
4. Мечка -6,6,6 х 65 кг.,8 х 75 кг.
Кросоувър + пулдалн- по ,4 серии.

1. Протеин с банан и прясно мляко, редче шоколад.
2. Боб с телешко, две ф.хляб със семена, домашна баклава.
3. Диня, домашна баклава.
4. Кисело мляко с мюсли и мед, две редчета шоколад, банан.
Около 600-700 излишък.
Дойде ли уикенда или повечко почивни дни и започва да вали и гърми.
П.п.- трябва да взема да потърся най- накрая от къде се изключва тъпият ауто корект.

Мнението беше редактирано от I`M на 25.05.18 17:05.

27.05.18
15:32

Храната 25.05 след около 16 часа фаст:

1. Протеин с прясно мляко и банан, редче шоколад.
2. Пържения яйца със сирене и кашкавал, филия хляб със семена.
3. Кисело мляко с мюсли и мед.

Около 600-700 дефицит.

Храната на 26.05. след около 20 часа фаст:

1. Пържени яйца  с кашкавал и сирене, филия ръжен хляб, ореховки.
2. Пържени яйца  с кашкавал и сирене, филия ръжен хляб, ореховки, банан.
Около 500 кк. дефицит. Активност - около час и половина бавно ходене в планината по асфалт с детето на врата.

Сутринта теглене - теглото идентично с миналата седмица. При това хранене хубавото е , че не съм качил. Днес домашни пици, сладки,сладоледи и т.н.Утре ме чака доста натоварен ден и имам притеснения за някои неща. Изобщо цялата седмица ще ми е напрегната.Дано мине всичко планувано без неприятни изненади.
Иначе формата се подобрява. Доволен съм от напредъка в оформянето на горната част на гърдите, рамената и трапеца. Гърбът е все още доста мазен, но смятам да наблегна и на него и ще се поизчисти и той. На снимките съм нахранен и леко подпухнал, но не съм чак толкова дебел, колкото бях. И една снимка от разходката в планината. Малко пусто от към природа за моя вкус , но имаше и хубави гледки:

Мнението беше редактирано от I`M на 27.05.18 15:37.

28.05.18
19:23

Храната вчера след около 23 часа фаст:

1. Сом, два земела, домашна баклава, ореховки, шоколадови бонбони, сладки с кокос и орехи.
2. Пица( кашкавал, сирене, топено сирене, чедър, ананас, сметана, маслини с люта чушка и доматен сос), ореховки, банан, един кроасан от ххл, литър прясно мляко
3. Домашен сладолед, още пица, ореховки и мляко.

Около 4000кк. излишък. Хапнах си добре. За това днес без ядене.
Доста изморителен ден. Имам някои притеснения за една работа, но дано всичко мине без проблеми.Утре ако всичко е ок - фитнес. Взех си карта. Планувам да тренирам три пъти седмично по следния начин:
1. Гърди и гръб(сплит). Гръдите и гърбът с по 2 базови и  с по 1-2 напомпващи на машини. Ден почивка и тренировка №
2. Крака и рамо(сплит) - Краката основно на машини и евентуално преден клек с по-леки тежести. Рамената с базови движения.Може да включа и рамо.Рамото може да отпадне с оглед на това, че ми са проблемни , а правя доста лег и като започна да ги тренирам отделно ще видим дали ще се появят някои стари болежки. То и краката могат да отпаднат ако вземата да растат. Ден почивка и тренировка №
3. Гърди и гръб(двусет). 2-3 двусета с  базови движения. Като мога да вкарам и обръщане извън двусетите за финал. Два дни почивка и почвам от тренировка №1. Сега схемата с почивките е относителна, защото ще зависи от свободното време , с което разполагам.Може някой ден да направя тренировка 1 и 2 последователни , а 3 след два три дни или да пропусан някоя тренировка( то е ясно , че ако ще пропускам нещо ще е тренировка №2) и така.

Мнението беше редактирано от I`M на 28.05.18 19:24.

29.05.18
10:29

Сутринта:
Гърди:
1. Полулег  с щанга  -  6х60,80, 90кг., 3х100кг., 6х80кг.
2. Полулег на машина - 8,8,6,6
3. Лег с допрени дъмбели, успоредни длани и краката във въздуха  -8,6,6,6 х 30кг.

Гръб:
1. Мечка - 6х40,60,80,80 кг.
2. Широка тяга - 5х60кг.,2,3,2,3 х100кг.
3. Набирания тесен подхват - 5,5,4,4
Доволно се напомпах. Полулегът с щанга сигурно беше най-неудобния дето съм правил. Пейката беше доста по-напред от стойката с щангата и за да я вадя трябваше да я дърпам отзад главата(нещо като движението при пулоувъра ). 100 кила едвам ги измъкнах от куките. На широката тяга - кг. леки, но пръстите яко се отварят. Като цяло обаче съм доволен.Мечката е стационарна. Не е с въжета и прожини. Просто е захваната на стойка, но движението идва с една идея по-лесно отколкото с лост забит в ъгъла и подпрян с дъмбел.

Храна вчера - нямаше.
Сега смятам да хапна след 36 часовия фаст и да взема да отида да свърша малко работа.
Иначе ми се струва, че ръцете най-накрая ми са изгубили няколко санта от обиколката. Ще взема да ги измеря по-късно ( в момента от тягата и набиранията сигурно са се напомпали) и да видя колко са. Аз съм ги мерил много рядко, като последно мисля, че беше преди година -две и май бяха около 46, сега се надявам да са паднали поне до 42. Ще ги видя по-късно. Общо взето е това..

Мнението беше редактирано от I`M на 29.05.18 10:32.

Иван

29.05.18
11:09

Чудесни неща ядеш, много ти се кефя на храната.

29.05.18
13:09

казано от Иван на 29.05.18, 11:09:

Чудесни неща ядеш, много ти се кефя на храната.

” Лошото” в случая е, че и аз много й се кефя 🙂  и често прекалявам с количествата .

30.05.18
19:08

1. 50 грама суроватка с банан, прясно мляко и горски плодове.
2. Талиатели със сирене, кашкавал, подправки и домати.
3. Три пържени яйца, талиатели с масло и сол.
4. Кофичка кисело мляко с мюсли и мед.

Около 400кк. дефицит. Вечерта направих час и половина планинско на високи обороти. През деня също доста ходих в градски условия. вечерта нещо коремът ме сви и не ми се ядеше, но хапнах и млякото с мюслите за финал, че преди него бях с 1000 кк дефицит. Не спах добре. Коремът ме болеше. Сутринта се събудих с главоболие, мускулни болки и отпадналост. За това и не направих плануваното планинско. Имах планувани ангажименти. Свърших ги и се прибрах и спах до около 18 часа. Утре по план трябваше да тренирам крака, но май ще ми се размине. Странното е, че този път ми се тренират крака. От гледна точка на работа също кофти ден. Не станаха едни неща както ги мислих и исках. Трябва да взема да привиквам с факта, че нещата не винаги ще стават както аз ги искам. Но ми е кофти, че не стана това което го мислих.
Днес почти никакво движение. Навсякъде с колата. Много сън, а още ми се спи. Направих си едно прахче и ударих няколко хапа витамин Ц. Като се катеря по нагорнищата много яко се изпотявам и на върхът вече съм вир вода, а често там ме брули студен вятър.
Една гледна точка много близка до моята:

Мнението беше редактирано от I`M на 30.05.18 19:10.

31.05.18
20:39

Тренировка:

Крака:
1. Преден клек - 8х40кг.,3х60кг.,3,3,3 х70кг., 1х80кг.,3х70кг.+6х40кг.
2. Бедрено разгъване - 10,10,10,10

Рамо:
1. Военна преса -  8х40кг.,3,3,3,2х60кг.+6х40кг.
2. Странично повдигане с дъмбели с бавно пускане - 6,6,6,6 х 10кг.
3. Бутане над глава с успоредни длани - 6,6,6,6 х по така и не разбрах колко килограмови дъмбели.

Обръщане от стоеж - 4,4,4,4х 60кг.

Кво да кажа за тренировката. Предният клек никога не ми е бил приоритет или силен, но днес не очаквах 80 кила да ме смачкат така. За военната преса- преди загрявах с 60, а сега ме смазаха. Определено обаче предният клек го усетих в бедрата, които довърших с разгъването и се отказах от първоначално плануваните напъди с дъмбели.. Утре обаче как ще ходя не знам. Преди малко се прибрах и едвам качих стълбите.
Храната вчера след около 20 часа фаст:
1. Две филии хляб с кашкавал, малко халва.
2.Две купи леща, домашен хляб, малко халва.

Около 800-900 дефицит. Днес доста работа. Преди малко се прибрах от София. Утре съм в съвсем друга посока. Коремът продължава да ме стяга цял ден и главата ме цепи( то не знам как не е взела и да пуши). Храната общо взето я бива . И така .

01.06.18
19:21

Храната вчера:

1.50 грама суроватка с прясно мляко и банан, купа леща и филия домашен хляб.
2. Спаначени кюфтета с някъв млечен сос, лимода с ягоди.
3. Апержи запържени с масло и къри, филия домашен хляб и малко майонеза.
4. Два кроасана и чаша прясно мляко.

Около 500-600кк излишък. Ядене №2 беше навън, но като грамаж не беше нещо особено. Най-вероятно чашата лимонада дето изпих беше с повече калории от спаначените кюфтета.
Жената ме пита дали искам да пробвам към аспержите и къри. Съгласих се и станаха много добре. Днес обмислям да не ям, но сестра ми готви някаква зеленчукова крем супа и може да я опитам. Хем ухае хубаво, хем съм и гладен. Въпроса е, че ако продължавам с това хранене и тази седмица ще си остана на 93 кг., а е време вече да видя 92 на кантара.
Иначе хубаво правят ремонт на Тракия, но типично по български затворили над 40 км отсечка наведнъж и едни хубави задръствания. Другото е, че хич не са съобразили да направят отбивки за разклоненията в другото платно. Ако искаш да слезнеш на Раковкси примерно не може. Трябва да отидеш до Пловдив и след това да се връщаш по републиканската пътна мрежа.
Поне си слушах Синатра и Биги и си припявах докато карах с 30 по магистралата при 32-33 градуса температура.

02.06.18
10:34

Тренировка:

Двусет от:

1. Лег  - 3,3,2,2,1 х110кг.
2. Тясна тяга - 3,3,3,2,3 х 100кг.

Двусет:

1. Полулег с допрени един в друг дъмбели и у.д.- 6,6,6,6 х20кг.
2. Мечка - 10,10,10,10 х 40кг.

Двусет от по 4 серии гребане и бутане от лег на машина(със свободни тежести)

Храната вчера - липсва.

Принципно правя двусетите - упражнение 1 и 2 и последвани от минута-минута и половина почивка и после отнова 1 и 2. Днес ги подхванах без никви почивки 1-2,1-2,1-2 и т.н.  Щангата за тягата почти до лега. Направо ми се стопиха лагерите. Аз вчера не споменах, но от предния клек миналия ден мускулната треска на краката е неописуема. Ходя не с присвиване назад, а изпъване краката напред. Даже тягата беше под въпрос, но с по-малко кила и с по-широк разкрач горе-долу успях да направя двусета.
Тази седмица поради липса на време почти не съм ходил в планината. Сигурен съм, че това ще ми се отрази на свалянето тази седмица или по-точно на несвалянето тази седмица. Днес имам време, но мисля , че няма да мога да издържа физически катеренето с тази мускулна болка в краката. Ще пробвам пък ще видим. Храната и днес и утре няма да е ниско калорична. Вечерта ще излизаме с приятели. Утре ще имаме гости.

Свърши ми протеинът. Исках да си взема от същата марка, че ми хареса на вкус и как се разбива, но нямаше наличност. Взех си някакъв Евърбилд с вкус - шоколадов сладолед. Не се разбива много добре, но вкусът му ми допадна доста. С бананче е още по-добре. Общо взето е това.

03.06.18
10:48

Храната вчера след около 37 часа фаст:

1. 50 грама суровтка с прясно мляко и банан, купа зеленчукува крем супа с филия домашен хляб.
2. Три пържени яйца с кашкавал и сирене, филия домашен хляб, редче черен шоколад.
3. 50 грама суроватка с прясно мляко, банан и горски плодове.
4. Салата от домати, краставици, маслини,зехтин и сирене.

Около 600кк. дефицит. На кръчмата учудващо се възъдржах и изкарах само на една салата и вода. Когато стане въпрос за ходене в планината съм голям инат. Във фитнеса ако ми е жега или нещо дискомфорт прекратявам и се прибирам.Вчера при всяка крачка нагоре пусках по една сълза от болката в бедрата. Температурат над 30 градуса, но си направих час и половина катерене. Не избрах най-тежкия маршрут, но не бе и от най -леките.
Сутринта отново час и половина катерене,но краката определено са по-добре.
Теглене -теглото като миналата седмица. Формата обаче видимо по-добра от миналата седмица. 97 и 93 по принцип ми са килограмите, които най-трудно ги преодолявам и най-дълго време си “стоя” на тях. Днес ще си хапна. Ядат ми се от на жена ми домашните телешки бургери с пържени питки, яйца и майонеза. Яде ми се и шоколадово суфле и него го слагам в поръчката, която ще отправя към жена ми след малако. Чудя се само дали да й кажа да ми направи и сладолед. Върви доста със суфлето. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 03.06.18 10:51.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1