Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.03.19
23:07

казано от Brown Bomber на 20.03.19, 22:38:

На 35 си мъж в пика на силата си, не си неосъзнато момче на 25, не си и чичко на 50. Щом ги пишеш постоянно такива, явно се чувстваш чичак, а това е много тъпо.

Аз се чувствам по хиляди начини. И чичак се чувствам понякога и тийнейджър и дете-зависи от настроенията и ситуацията. В повечето случаи се шегувам и иронизирам. Напоследък общувам от време на време с 20-сет годишни -спрямо техния начин на живот и мислене съм си чичак 🙂.  Като изключим шеговития тон - много си харесвам спокойния и уседнал семеен начин на живот на 35( е ако можеше да не ми излизат бели косми по брадата щеше да е по-добре🙂 и не искам да го заменям с нищо. Откровено казано дали се водя чичак, мъж в разцвета на силите си или младеж ми е все тая , аз си харесвам живота. Иначе чичак си е повече състояние на духа  от колкото възрастово определение 🙂

20.03.19
23:10

А мен по-скоро ме притеснява, че съм на един акъл с племенника ми, който е 20год по-малък.

20.03.19
23:14

казано от Brown Bomber на 20.03.19, 23:10:

А мен по-скоро ме притеснява, че съм на един акъл с племенника ми, който е 20год по-малък.

Хахах.Е пак си добре. На мен жена ми ме сравнява със собствените ми деца 🙂

Мнението беше редактирано от I`M на 20.03.19 23:14.

21.03.19
08:12

казано от Brown Bomber на 20.03.19, 22:38:

На 35 си мъж в пика на силата си, не си неосъзнато момче на 25, не си и чичко на 50. Щом ги пишеш постоянно такива, явно се чувстваш чичак, а това е много тъпо.

Абе да ти кажа май не зависи от годините, а от състоянието на духа. Има 50+ годишни които се движдат и тренират много и изглеждат по добре и от 20-30 годишни. Нека все пак не слагаме годините като бариера 🙂

21.03.19
19:57

Тренировката:

1. Преден клек - 3х80,2х100,3 х 90,90,80кг.
2. Лег от обратен наклон - 6 х90,110,120,3х130кг.
3. Обръщане от земя с военна преса - 4,4,4,4 х60кг.

В крайна сметка отидох по обяд до фитнеса. Имаше хора, но не толкова колкото очаквах. 100-те килограма на предния клек тежаха много за разлика от миналия път. Толкова ми тежаха, че коленете се прибираха едно към друго при опитите ми да се изправям. Сложих си 90, които също ми тежаха, но ги ставах чисто. От няколко дни вече усещам едно разтежение и болка в дясната гърда и вместо да спра лега, аз увеличих честотата. Иначе отдавана не съм обръщал заради предмишницата. И днес ме понаболя, но много добре усетих обръщането в трапеца.

Храната:
1. Соев протеин с банан и овесено мляко, зеленчукова супа, четири филии хляб с мармалад от портокал и портокалови корички.
2. Нахут на фурна с лек доматен сос, 5 филии хляб, малко от портокаловия мармалад.

Взех си веган протеин . При първоначалното отпиване не ми се стори лош шоколадовият вкус, но имам някакъв не до там приятен послевкус и определено няма нищо общо с вкуса на суроватката или поне този, който аз съм взел е така.  Днес влезнах в кухнята в най-неподходящия за диетата момент. Точно когато изпиука хлебопекарната, че хляба е готов. Отворих да си чупя само малко топъл хляб. После реших да пробвам кво мяса портокаловия мармалад и .... Случайно  го видях в лидъла и взех да го опитам, че ми стана интересно къв е вкусът. Не е лош - хем сладък, хем леко кисел, хем леко горчив, но не бих казал ,че ми стана любимият мармалад и че бих си го купувал редовно.
Нещо заспах следобед и се събудих преди час, та вечерта може да е будна . Общо взето е това.

22.03.19
09:19

В Лидл може да пробваш един био конфитюр - тиква, стафиди и кафява захар.

22.03.19
21:03

Храната :

1. Леща, три филии хляб, тахан с мед, банан и няколко фурми.

Днес яко ме боли гърлото и даже трудно преглъщам. Ходих на лекар -възспалила ми се едната сливица и ми изписаха антибиотик. Май трябва да спра да пия вода и сода директно от хладилника. И главата ме цепи.
Иначе най-накрая малко облекчение в данъка за колите с по-високи еврокатегории. Отдавна трябваше да бъде част от механизма за изчисляване на данъка. Приятно изненадан останах като плащах.
Походих пеша градско и малко в планината. Утре може би няма да ходя да тренирам, да ми подейства малко антибиотика и да ме отпусне гърлото. Иначе доста мед ям напоследък. По един буркан на 6-7 дни. Около 100 грама на ден. Спах на обяд. Сутринта станах чак в 9 и сега отново ми се спи. Много необичайно ми е да спя толкова и да ми се спи толкова.

22.03.19
22:05

Смени меда с нещо също толкова трайно...и няма да пиеш антибиотици))))

23.03.19
08:04

казано от nervak на 22.03.19, 22:05:

Не те разбрах какво имаш предвид.
Аз мед си  обичам , а и принципно ми помага. Проблемът с гърлото май наистина е , че пия вода , сок, газирано  и т.н. само от хладилника .

23.03.19
08:59

казано от Иван Марков на 23.03.19, 08:04:

казано от nervak на 22.03.19, 22:05:

Не те разбрах какво имаш предвид.
Аз мед си  обичам , а и принципно ми помага. Проблемът с гърлото май наистина е , че пия вода , сок, газирано  и т.н. само от хладилника .

Вероятно ракийЦА? 😄 Или уиски например. 🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 23.03.19 09:18.

23.03.19
19:03

Храната днес:

1. Задушени зеленчуци със зехтин( броколи, моркови, гъби -пържени отделно, царевица), домашен тиквеник, чаша от домашното мерло,
2. Пирожки - едните с доматен сос, тофу, маслини и к. краставици, другите с мармалад.

Пирожките с мармалад станаха супер. Другите ставаха... за ядене. Забравих да кажа на жената да сложи червен лук на другите, който можеше и  да им подбри малко вкуса. Ама като са без сиренце и кашкавал да се разлее по тестото, няма как да станат точно както ги обичам.

Не ходих да тренирам. Направих една хубава разходка в планината. Порадвах се на хубавото време и зеленина. Лошото е , че вече плъзнаха най-различните видове насекоми,  а на мен кръвта ли ми е много вкусна за тях, но постоянно ме хапят и комари и разните му там други буболечки. Утре не знам дали ще тренирам. Нещо не ми се тренира в интерес на истината. Мога да си направя отново едно час -два в планината вместо тренировка. Ще го реша като се събудя и видя как се чувствам.

24.03.19
10:48

Тренировка:

1. Полулег - 5 х90,100, 4х110, 6х90
2. Мечка - 6х 50,65,65,65
3. Гребане с щанга почти от земя(май панделей се казваше) - 6,6,6,6х60кг.
4. Преден клек - 4х60,80,80,80

Нещо нямам мобилност за гребането с щанга от земя. Направих и малко преден клек. 80 кг. ми бяха добре. Чудих се за тройки на 90, но после смятам да походя в планината и реших да не се напъвам много на предния клек, че утре ще виждам зор със ставането и сядането. Вчера ми се доспа рано, рано около 11 и си викам утре ще остана да поспя и няма да ходя да тренирам. Да ама се събудих в 3:14 и даже едвам дочаках да отвори фитнеса.
Общо взето след разходката в планината смятам да се излежавам пред телевизора.

25.03.19
20:23

Храната днес:

1. Филе от пъстърва със задушени зеленчуци, филия пълнозърнест хляб, ябълков мус, банан, малко солети с фурми.

Жената бе филитирала и приготвила рибата, по начин  по който  ми хареса, а аз не харесвам риба, морски дарове и прочие .
Днес почти целият ден си замина в път . За късмет магистралата в ремонти. През няколко километра ограничения от 50 и преминаване от еднопосочно в двупосочно . В градовете яко задръствания , в резултат на което се прибрах преди малко . Утре и представа си нямам дали ще тренирам. Време имам утре, ама нещо ищах за фитнес нямам тези дни. Ще се опитам все пак  да се закарам за един лег и така.

Мнението беше редактирано от I`M на 25.03.19 20:24.

26.03.19
18:10

Сутринта:

1. Лег - 6х60,80,3х110,120,130.
2. Полулег с дъмнели -8,8,8,8 х 30кг.
3. Тясна тяга - 3х110,110,120,120,120,120

Набързо. Засяках се с един познат, който тренира от как се помня. Сигурно едно двадесет години и винаги е бил в много добра форма. Общо взето с повече обем от мен и доста по -изчистен. Направи ми впечатление, че и той тренира с по едно -две базови за основните групи , без асистиращи на машини и хиляда серии за група.

Храната:
1. Соев протеин с овесено мляко.
2. Две филийки с тахан и мед, банан,
3. Шепа сурови бадеми , чаша мляко от овесени ядки.
4. (По план след малко) Вегански шишчета - гъби, тиквички, чери домати, лук, маслини, тофу и картофи, с филия-две хляб.

Днес походих пеша и в града и в планината. Духаше доста нагоре, но не беше студено . Даже доста се изпотих, защото аз по принцип не спирам да почивам. Вървя докато си стигна целата и после обръщам и се прибирам. Иначе днес се чувствам добре.

27.03.19
19:22

Храната днес:

Пържени в галета, печени на тиган и печени на фурна веган кюфтенца от киноа, три филии хляб, кетчуп, банан, някоя солета  с фурми.

Жената се бе постарала да ми направи кюфтенца от киноа по три различни начина, за да проверя по кой начин ми харесват най-много и да ми ги прави занапред така. Доста кюфтета е приготвила, та ще ям и утре . Добре са се получили на вкус, още повече че са направени  и с точното количество зелен лук. . Липсваше им само едн хубава домашна майонеза, но уви няма как в случая. Кетчупът винаги е добро решение при такава ситуация.
Вчера веганските шишчета се получиха учудващо добре. Викам на жената “Виж това тофу къде му е опаковката да купя пак от него, че не е безвкусно като другите”. , а то се оказа, че тя си играла да го маринова с разни подправки подправки сосове, та за това не е безвкусно.
Днес един никъв ден. Утре мисля да скоча до фитнеса за един преден клек и може би един лег.

28.03.19
19:24

Тренировка:

1. Преден клек - 3х60,80, 2х100,100,100,100,3х80кг.
2. Лег от обратен наклон - 5х60,80,100,120кг.
3. Обръщане от земя с военна преса - 3х50,70,70,70,50кг.
4. Раменна преса с дъмбели -6,6,6,6 х 22.5 или 25 бяха, все тая

Този път мисля, че не използвах засилката от обръщането и при военната и всички повторения си бяха стриктни. Нещо не останах удовлетворен от военната, та врътнах и една преса с дъмбелите.

Храната:
1. Соев протеин с мляко от овесени ядки.
2. Кюфтенца от киноа, филия хляб , ябълка.
3. Кюфтенца от киноа, две филии хляб.
4. Кисело мляко от соя, с бадеми, стафиди и горски плодове.

Ех довърших ги кюфтенцата, доста бяха, но като цяло храната ми тези дни е добре. Нещо ме мързеше днес и отидох на работа по обяд и приключих към три. Естествено ще си платя за мързела, като  поработя през уикенда. Направих и един час активно ходене в планината. Утре смятам да отида до стенда да видим предницата има ли нещо да се прави , след което трябва свършим някои неотложни работи с жената и ще си мине деня.

29.03.19
18:27

Храната днес:

1. Две филии с тахан и мед, банан и шепа бадеми, две чаши соево мляко.
2. Амарант, салата от домати и краставици, пържени картофи.

За втори път визмам амарант и за втори път ми мирише на мухъл . И двато пъти е био продукт на различни фирми. Определено нямам намерение да го пробвам повече.Да отбележа едно наблюдение на действието на веган режима при мен. Много по-трудно ми е да спазвам нормалния  фаст, камо ли ОМАД. При прием на  животински продукти тренирам сутринта и първия прием на храна за деня( а в повечето случаи и последен) е между 17 и 18:30ч. и се чувствам супер. Сега не само в дните с тренировка, но и в дните без тренировка не спавам ОМАД , а повечето случаи и изобщо не докарвам до 16 часа фаст. Днес едвам изкарах 18 часа . От друга стана пък някакъв рязък спад в енергията не забелязвам, само много по -обострен апетит и засилен глад.

Днес не съм работил. Ходих на стенд, за 30к предницата не е мръднала и положението е сищото като от последния стенд. Заминала си е една биалетка, която ако остане време ще сменя другата седмица, ако не при първа възможност. Ходихме и да пазаруваме , което обикновено правим в събота или неделя, но така и така излизахме заедно с жената, та решихме да я свършим и тази работа. Прегледах състава на няколко различни марки майонеза- ми те са си вегански. Спокойно мога да си ги ям. Едва на 2-3 видях да пише яйчен прах 3-4%, почти всички други са с растителен произход и разните стабилизатори или поне аз не видях някъв животински продукт в състава им, та спокойно мога да си ползвам купешка майонеза за допълнение към някое ястие.
Ходих в планината. Поспах 2 часа следобед и най-вероятно като заспят жената и децата ще седна да поработя в малките часове. Утре сигурно ще скоча за един лег и некво дърпащо, което ще го реша като отида във фитнеса и видя дали ми се дърпа тяга или не.

Редакция - тая гадост амаранта след две гребвания с вилицата я хвърлих и си останах само на картофи и салата.

Мнението беше редактирано от I`M на 29.03.19 19:20.

30.03.19
14:25

Тренировка:

1. Полулег - 5х80,100,110, 3х120, 5х80
2. Тяга - 3х110, 1х 120,140,150,170,3х110
3. Скрипец  подхват - 3-4 осмици.

Днес си забравих ръкавиците в другата кола и спкойно дръпнах 150, без хватът да ме предаде. Реших да сложа фитили и да пробвам 170, защото ако не ме лъже паметта не съм слагал 170-180 кила повече от година, а може и две. Понатежаха ми доста, което намирам нормално с оглед факта, че напоследък дърпам основно 110-120 кила. Ако дърпам няколко тренировки с фитили ще мина отново 200 скоро. Пробвах набирания , но едвам докарах до 5 . Предмишницата все още ме боли и не ми позволява да правя набирания. Така и така ги почнах та направих и един скрипец.

Храната до момента:
1. Соев протеин с мляко от овесени ядки.
2. Чушки с ориз, две филии домашен хляб с овес, две палачинки(без мляко и яйца) с домашно сладко от боровинки.

За вечеря жената каза, че ще ми приготви фалафел(до колкото разбрах са някви кюфтенца от нахут) с арабска питка, зеленчуци и майонезен сос( без животински продукти). Сега мисля да дремна малко, че малкият спа при нас и ме тормози до един, след което се преместих на дивана в хола и спах 4-5 часа. След като си взема дрямката ще поработя и вечерта телевизия . Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 30.03.19 14:26.

30.03.19
14:56

Като тренираше с по-тежко преди, ходеше ли в планината и колко тежеше, какви ти бяха максималните постижения и бройки на набиране и кофички?

30.03.19
16:27

казано от Brown Bomber на 30.03.19, 14:56:

Като тренираше с по-тежко преди, ходеше ли в планината и колко тежеше, какви ти бяха максималните постижения и бройки на набиране и кофички?

Правил съм по някоя лека разходка в природата от време на време, но  така целенасочено и активно, не. Зимата тежах малко над 100, лято 93-4-5. Набиране 1х60 при тегло 101-2 кг. , максимални бройки рядко съм правил , но мисля че 15 или 16 повторения при тегло около 100 кг. Кофички много рядко правя и правих, поради факта, че много често ме болят рамената от тях.  По спомен бях  пробвал с 80 кила, с които не можах да се изправя. . В момента правя около 8-10 кофички със СТ , като правя същата бройка я правя и с добавени 30 кила .

Мнението беше редактирано от I`M на 30.03.19 16:29.

31.03.19
15:38

Допълнение към хранта вчера:

Фалафел с две арабски питки с зехтин, лук, домати, растителна майонеза и кетчуп, 150 грама черен шоколад , 100 грама бадеми , 100 грама стафиди, 2 литра сок от портокал.

За първи път ям фалафели. Много ми харесаха.Вкусът им се доближава много до на истински кюфтета. Толкова ми харесаха, че днес казах на жена ми да ми направи пак и сега сгънах две питки , като си отворих една двулитровка кола. За вечеря ще ям кифлички с кокосови стърготини и какао.
Днес ходих в балкана. Сега малко ще поработя и вечерта ще гледам някаква анимация с щерката.

Мнението беше редактирано от I`M на 31.03.19 15:40.

01.04.19
12:44

казано от Иван Марков на 30.03.19, 14:25:

фалафел(до колкото разбрах са някви кюфтенца от нахут)

От нахут ги правят само в България. Оригиналната рецепта е от бакла.

Bart Simpson

01.04.19
12:48

Мммм, не.

01.04.19
12:50

Не, ама е. Питай някой арабин.

01.04.19
12:50

Тая шитня я приготвят и от соя.

01.04.19
12:53

казано от Brown Bomber на 01.04.19, 12:50:

Тая шитня я приготвят и от соя.

Има и рецепти с леща , но на мен с нахут ми хареса доста на вкус.

01.04.19
13:11

Фалафелите са супер яки, пише че се правят комбинация от нахут и бакла, но май не само от бакла, не знам защо им казвате шит. Също хубав направен хумус от нахут е много готино и сам вкъщи може да си направите. Някой хумус даже е близък до сместа за фалафели.

01.04.19
13:20

казано от kaloyan на 01.04.19, 13:11:

Фалафелите са супер яки, пише че се правят комбинация от нахут и бакла, но май не само от бакла, не знам защо им казвате шит. Също хубав направен хумус от нахут е много готино и сам вкъщи може да си направите. Някой хумус даже е близък до сместа за фалафели.

При хумуса има разлика в овкусяване то. Вкъщи го правим с нахут и тахан, като го овкусяваме с лимон и чесън и го консумираме без последваща термична обработка. Има си начини да се приготвят вкусно и веганските храни, но липсва това разнообразие и вариации както е при животинските .

Bart Simpson

01.04.19
14:02

Иване, знам че не съм ти фаворит, но.
Сашо, виж колко по-различно изискване имат към влагата двете растения и сам прецени кое е по-разпространено в полупустинните райони, населявани от хората, чиято храна е това изначално.
Баклата е много взискателно към влагата растение, за разлика от нахута.
Баклата и някои други култури там са били признак на богатство.
Нещо като трюфелите, които ще кажеш колко много мразиш и не разбираш как някой ги яде, фокусирай се върху по,-горе написаното.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.04.19 14:04.

01.04.19
14:35

Няма какво да гледам, баклата е една от най-древните култивирани бобови култури. В арабската кухня е много използвана. Не съм си го измислил написаното, казвам ти какво знам от приятели араби. Сега ако те не знаят какво е фалафел, друг въпрос...Рецептата на фалафела е различка в Сирия и Египет например, ама пак е бакла. Пък и не целия регион около Средиземно море е суха пустиня.
Има причина, пореди която се прави масово фалафел от нахут, ама тя не е свързана нито с отглеждането, нито оригиналната арабска рецепта.

01.04.19
19:38

Днес общо взето нищо съществено. Денят си беше прилично хубав.
В чест на факта, че миналата седмица съм свалил само половин кило, реших да не ям днес. Отдавна си мисля, да направя един малко по-дълъг фаст, но все не успявам. Под дълъг в случая имам предвид 36 часа, нищо съществено.

Иначе щото реших днес да не ям и влизам в кухнята и ме посрещнаха една тава с грис халва и прясно изпечен хляб.  Като гледам формите на грис халвата или щерката е помагала или малкият е пречил 🙂

Мнението беше редактирано от I`M на 01.04.19 19:40.

02.04.19
19:13

Тренировката:

1. Лег - 3х90,110,120,130.
2.Полулег с дъмбели - 8,8,8,8 х30кг.
3. Гребане - 6,6,6,х70кг.
4. Мечка - 6,6,6 х70кг.

Нещо ме стегна кръста и се отказах от тягата днес. Гребането, като миналия път -почти от земя.

Храната:
1. Соев протеин със соево мляко, грис халва.
2. Боб , филия хляб, грис халва.
3. Червена леща, три филийки хляб , банан.
4. (По план)Йогурт от соя, с бадеми, овесени ядки, мед и стафиди

Изкарах си фаста вчера. Принципно соевия йогурт(който учудващо е вкусен) смятах да го изям към 4 като междинно хранене, но се хванах да сглобявам една градинска люлка , която си взех миналия ден за терасата и откарах два часа в сглобяване.  То едно,че на мен тези неща принципно не ми се отдават, друго, че схемата бе една никва . За капак и някои от болтовете бяха по-къси от колкото трябва , та ще ги сменя утре -другиден като взема от железарията. Пробвах я. Изскърца тук-таме (може би защото не съм натегнал всички болтове) , но не се разглоби. Уж трябва да издържа до 300 кила, но ме съмнява. Приключих около 5 и викам ще си хапна йогурта, но пък се наложи да слезна до работа. Като се прибрах направо ударих три купи с гореща леща. Ама йогурта съм си го наумил и ще го изям вечерта, докато гледам някое от кулинарните предавания. Аз не готвя, но ми дават интересни идеи какво да кажа на жената да ми сготви 🙂 Не стигнах до планината, заради сглобяването на люлката, но походих доста в града. Даже изкачвах стълби носейки триколката с малкия в нея. Утре цял ден ангажименти. В четвъртък по план тренирам, но имам и тогава много ранен ангажимент, та в петък най-вероятно.

03.04.19
19:07

Храната:

1. Две купи с зеленчукова супа, три филийки хляб, кола, тахан с мед, банан, ананас.

Днес беше спокоен и скучен ден, до преди малко. Пак ще имам главоболие, но аз съм свикнал. Утре няма да тренирам поради ранни ангажиметни, а и за следобед трябва да свърша една работа с кума., ако остане време  може  да сменим и  биалетката на колата. Мога да отида по обяд да тренирам, но нещо не ми ще да се отида по обяд. Да тренирам , да се прибера за един бърз душ и да излизам пак. Може би в петък, ако не изникне нещо. Ако изникне в събота.
Минах днес и си взех изкуствена трева, която смятам да си сложа на терасата. Поръчах си и една градинска маса от стъкло и някъв хромиран метал, май алумин , която да сложа пред люлката.Харесах си и едни плетени столове също с хромирана основа от алумин, но ще изчакам да сложа първо масата и да видя как ще стой. Малко да се стопли и смятам да си прекарвам вечерите на терасата. Имам гледка към целия град и стара планина и разхлаждащ вечерник, та чак ми се ще да се стоплва вече времето, въпреки, че предочитам зимния пред летния сезон 🙂

03.04.19
22:08

Алуминий, Ванка, алуминий.

03.04.19
22:26

казано от James Hinks на 03.04.19, 22:08:

Алуминий, Ванка, алуминий.

Хаха - да . Още по - комичното е, че съм наясно с наименованията на доста  от металите и сплавите, дори на някои им знам част от спецификациите ( отгоре- отгоре) .На всичкото отгоре  и днес се занимавах с едни алуминиеви шини 🙂

Мнението беше редактирано от I`M на 03.04.19 22:27.

04.04.19
15:15

Ванка, кажи на жената да ти направи кюфтета от леща. С магданоз и сосче отново в ливанска питка нещата заспиват.

04.04.19
15:37

казано от charlie brown на 04.04.19, 15:15:

Ванка, кажи на жената да ти направи кюфтета от леща. С магданоз и сосче отново в ливанска питка нещата заспиват.

И от боб съм поръчал за бургер . Ама караме по ред  . В момента бърка гуакамоле 🙂 До сега не съм ял. Взех си днес спанак( надявам се без татул🙂 за кюфтенца  , който изобщо не харесвах, до момента в който жената не ми направи спаначени кюфтета .

Мнението беше редактирано от I`M на 04.04.19 15:38.

04.04.19
16:08

Тая твоя жена е златна направо! Как те глези - не е истина! 🙂

04.04.19
16:35

Затова я нарича “женаТА”.

04.04.19
16:59

казано от Елена Биларева на 04.04.19, 16:08:

Тая твоя жена е златна направо! Как те глези - не е истина! 🙂

Практически излиза,че аз съм златен, за да ми угажда толкова и да ме глези 🙂

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1