Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.12.14
15:40

Тренировка:
Загрявка - 5 минути тичане на пътека.
1. Клек -  12х20кг./над глава/, 12х60 кг., 3х90 кг., 3х3х120кг.,3х3х110кг. + 10х60кг.
5 минути бързо бягане на пътека/бързо по мойте стандарти/ и малко хамалско блъскане по боксов чувал с цел кардио.

Добре се получи. Нямах махмурлук и главоболие и общо взето всичко беше 6

Храната след около 16 часа фаст:
15:00ч. - пилешка пържола с гъби на фурна, филия домашен хляб, малко млечна салата, 400 мл. фреш от портокал
Вечерта -  ще излизам на вън и страшно ми се яде пица от едно определено заведение и сладолед, който приготвят на място, та калориите ми са мътни все още.

Утре хващам пътя към Велинград и не знам дали ще имам време за една тренировка преди да тръгнем сутринта, но ми се ще да отскоча за един лег или тяга, ако нямам по-силна мускулна треска на краката. Не знам ама след обновяването на форума, прикачвам снимки, които не се  показват в дневника, а уж са прикачени. Не мога си сменя профилната снимка, не намирам опцията и подписа също изчезна. Не знам дали са софтуерни проблеми или решения на поддръжката на сайта или аз не мога да се ориентирам, но липсват тези екстри от преди обновлението. Общо взето това е !

05.12.14
14:04

Тези дни стабилни зареждания.
Вчера:
1 кг. Свински гърди на скара, 10 палачинки с бурканче сладко от горски ягоди, половин литър сок праскова, половин пълнозърнест хляб( купен) , 150 гр. Хенеси + един шоколад. Днес ще се опитам да изкарам един фаст, но не знам до колко ще успея. Иначе тук времето е неочаквано топло - между 7- 11 градуса се върти.
Снимка( след поемането на 10 палачинки). Трапеца продължава да се развива, рамената и ръцете се поуформят и те. Горната част на гърдите започва да си личи, че се тренира. Долната част има още доста за чистене и може би малко маса. Коремът е ясен, още съм на висок процент мазнини. Това е :

Мнението беше редактирано от I`M на 05.12.14 14:06.

07.12.14
17:31

Тренировка:
Загрявка - 5 минути бягане + ротации с дъмбели.
1. Лег - 15х50кг./КВВ/+8х90кг./КВВ/; 3,3,5 х 130кг.+10х90кг./КВВ/
2. Машина д. ч. гърди -3х10х в.п.
3. Набирабе с широк надхват - 6,6,6
Доволен съм, бърза и спретната тренировка се получи. Не си дадох много зор на лега. Машината беше веднага след лега за донапомпване и честно казано добре “влезна”. Интересно ми е, че напоследък забелязвам хора, които до преди 3-4 месеца правиха серии с 140-150 лег , а сега виждат зор със серия на 100кг., а аз се притеснявам, че моята сила я паднала. Явно и при други след лятото има спад в силата.

Храната след около 20 часа фаст:
16:30ч. - 4 яйца с 100 грама сирене, малко шоколадови стафиди.
19:30ч. - пилешки крилца на скара, домашен сладко-кисел сос, домашен хляб, 100 грама хенеси, 100 грама млечен шоколад

Свърши отпуската и уикенда :( Утре като знам какво ме чака, не ми се ходи, ама грам на работата. То не, че по време на отпуската, не ми звъняха хиляда пъти и работих два дни от вкъщи, ама пак беше нещо. Особено последните вечери, гушнал жената пред ти ви то, до камината, с шоколад и питие, хич не ми беше зле :)  От утре затягам режима отново, че тези дни се отпуснах. Нищо фрапантно, много свинско и хляб/пълнозърнест/, но калориите бяха в сериозен излишък. Днес бяхме на колене на прасе/чисто хуманно си го застреляха/, ама не ядох, спазих фаста. Общо взето това е.
Идилия:

08.12.14
08:45

казано от Иван Марков на 07.12.14, 17:31:

Днес бяхме на колене на прасе/чисто хуманно си го застреляха/, ама не ядох, спазих фаста.

Е§@х го и фаста, ако заради него си изпуснал мръвки от пряско заклано прасе! :D

08.12.14
19:24

казано от Phophy_ на 08.12.14, 08:45:

казано от Иван Марков на 07.12.14, 17:31:

Днес бяхме на колене на прасе/чисто хуманно си го застреляха/, ама не ядох, спазих фаста.

Е§@х го и фаста, ако заради него си изпуснал мръвки от пряско заклано прасе! :D

В интерес на истината, просто нямах апетит. Иначе мръвките от прясно закланото прасе, въобще не ги изпуснах. Пратиха ми си за вкъщи и до преди малко цвърчаха в тигана с прясна сланинка :)

19:00ч. - пържено свинско и сланина, картофи с кашкавал на фурна, домашна лютеница и домашен хляб, 5 малки шоколадови “целувки”, 50 грама хенеси/нещо ме стяга гърлото/, малко по - късно пакет пуканки. Тези дни тотално забравям да си пия добавките и витамините.

Днес, като за понеделник след отпуска мина добре, което обаче по презумция значи, че вторник ще е зле. Заредихме се с още 50 кила балкански картофи, които няма как да не отбележа, са много вкусни. Разочарован съм от  A better tomorrow, очаквах много повече  от албума.
Днес в противния дъжд ме домързя да тренирам, а утре имам именнички и не знам дали ще има време за една бърза тренировка преди да се прибера. Това е !

09.12.14
22:15

Пропадна ми тренировката днес и фаста също. Някъде около 16-17-ят час от фаста ми пристигна едно решение, което изобщо не ми хареса и се ядосах, та опуках половин кутия бонбони, които бях донесъл да черпя, подхванах и сок и т.н. Днес го пиша бегал. 10 годишното хенеси ми остана още половин бутилка, ама ако искам да отслабвам май не трябва да купувам, че много взех да му отпускам края и по-добре да няма налично у нас. Това е! Имам проблем с качването на снимки и утре ще ги кача преди и сега :)

Мнението беше редактирано от I`M на 09.12.14 22:19.

12.12.14
09:45

Не знам какъв е този късмет с това моето трениране. Винаги когато се заема по-сериозно от към страна на тренировки и хранителен режим, изкарвам 2-3 седмици и тъкмо започвам лека, по-лека да влизам във форма и нещо се случи. Много работа, ангажименти от личен аспект или боледуване, все фактори които водят до прекратяване или нарушаване на тренировъчен и хранителен режим.  От вчера съм с 39 градуса температура и почти нямам глас. Имах неотложни ангажименти на работа и избутах някак си деня. Само дето погледът ми  така  се мрежеше, че допуснах толкова технически грешки по едни документи, че по добре да не бях ги писал. Та лежа си вкъщи и се тъпча с хапчета - нещото което най -”обичам”. Та това е !

Бързо оздравяване!

28.12.14
15:22

Днес направих една лека тренировка, то нямаше и как да бъде друга, с оглед на факта, че не съм тренирал доста време и общо взето нямах въздух за по - интензивни занимания.
Тренировка:
Загрявка -  5 минути вело, 5 минути различни вариации на ротации с 2кг. дъмбели.
1. Полулег с лост - 20х20кг., 12х60 кг., 2х8х100кг.
2. Полулег с дъмбели - 2х15х30кг./на ръка/ +15 на машина за горна част.
3. Обръщане от земя - 6х60кг.,2х4х80 кг.
Колело от колене със задържане в долно положение - 12

Храната досега - празнична. Вечерята ще е  в китайски, така че ще ям много пържен ориз. Това е !

31.12.14
13:20

Дойде и това време от година, в което си даваш оценка на постигнатото и си поставяш цели и чертаеш планове занапред. За личен план няма да говоря, че е дълга и широка, но съм станал толкова циничен и безчуствен към всичко, че не виждам какво ще променя през новата година.
От тренировъчен план ми се наложи да тренирам много рядко, а за новата година се очертава тренировките да са кът. Замислих се каква форма може да поддържам при тренировки през няколко месеца, тоест с големи паузи. Та разгледах си снимките през годините от началото и след прекъсвания и да май мога да поддържам някаква прилична форма дори да тренирам 5-6 месеца годишно. Първата снимка е 8 месеца от нулата/прилично съм налял/ другите две са зимата след 2-3 месеца почти нищо. Освен пожелания за весело прекарване на новата година и повече успехи през нея, няма какво друго да добавя.

Мнението беше редактирано от I`M на 31.12.14 13:20.

31.12.14
14:51

казано от Иван Марков на 31.12.14, 13:20:

От тренировъчен план ми се наложи да тренирам много рядко, а за новата година се очертава тренировките да са кът.

Не е нужно да ходиш в залата всеки ден, че да тренираш яко. Малко домашни тренировки с подръчни средства, малко зала за да напъваш силово базовите, колкото можеш по-често(ако можеш почти всеки ден най-добре), пък макар и максимално кратки и нещата ти ще вървят :)

02.01.15
11:19

Започнах новата година с тренировка. Една приятелка ми каза вчера как може на 1 да ходиш в фитнеса, ама за мен 1 януари е просто дата в календара.
Тренировка вчера:
Загрявка- вело и рамнни ротации
2. Лег с 5 сек. пауза в долно положение - 12х20кг., 12х60кг.,6х100кг.,6х100кг.,5х100кг.+8х60кг.
3. Лег на машина - 3х8х всички плочки.
4. Клек с лека пауза  - 20х20кг.,6х60кг., 3х5х90кг, 12х60кг.

Смятам да понамаля малко калориите, но ще се почва към края на другата седмица, че идва йорданов ден, иванов ден и не е най -подходящия период за старт на хранителен режим, а и имам една бутилка черно джони за допиване, която след 31 е почти празна  вече де :)
Вчера при тренирането за първи път откак тренирам ме стяга къста по време на трениране. Днес почивка и утре малко полулег и набирания. Храната е нормална за това време от годината - много месо, домашни баници, пити, сладкиши, руски, млечни салати-всичко домашно. Доста ще имам да свалям, не съм се омазал толкова, колкото пак станах по-голям. Поне трапеца ме радва, че си расте :). Това е!

03.01.15
10:21

Тренировка:
Загрявка -  вело + раменни ротации
1. Полулег с дъмбели - 2х15 х 30 кг./ на ръка/ + 2х 10 кросоувър от г.м. х 30 кг.
2. Набирания с широк надхват - 6,6,6,4,5,5,5

Слаба тренировка днес. Набиранията много зор, ама почти не спя напоследък, а и акъла ми другаде, ама той акъл нямам вече - изпиха ми го тея жени, ама като ми са слаби ангелите така става.
Днес сутринта един човек ремонтираше пътеката и като се заговорих се оказа, че е бащата на собственика. Каза, че ще докара  още една пътека и два нови лоста в понеделник, питах го за дъмбели дали ще може да вземе по-тежки и човека каза, че ще вземе. Така че днешната тренировка може да се окаже по-ползотворна отколкото мислех :)
Храната - месо и шоколад. След всяка тренировка пия по 20 грама бцаа. Креатин и витамини доста по-рядко, щото ги забравям. Днес трябваше да се видя с една позната, ама нямам настроение и ще си остана да се излежавам вкъщи, тъкмо ще си довърша и книгата, която чета. Това е !

03.01.15
11:27

Дано жена ти не ти чете дневника :D

03.01.15
18:53

Ми май не, не са ме отровили още, иначе акъл се губи и без да прекрачваш границата ;) При мен всичко винаги е в кръга на шегата, принципно съм си примерен :)

Мнението беше редактирано от I`M на 03.01.15 18:55.

05.01.15
20:07

Тренировка;
Загрявка  - вело + раменни ротации.
1. Лег от обратен наклон - 30х20кг., 12х60 кг., 19х100кг., 7х130кг. + 25 х 60 кг.
2. Лег на машина - 6,7,8 х всички плочки.

Храната -  толкова много месо има за дояждане с домашни тестени изделия, че едвам смогвам чак :)

Днес, като първи работен ден от новата година малко по-замаяно и леко мина денят, утре обаче трябва да се захващам здраво за работа, че доста неща ме чакат. Планувам малко по-сериозен хранителен режим, ама ще видим дали няма да пропадне нещо пак. Чудя се дали да не си купя отново един велоаргометър - да си въртя по вкъщи сутрин преди работа и вечер преди лягане, че аз друго движение нямам. Чуденето идва от факта, че в момента имам много други разходи и не ми се дават 300 лева за велоаргометър точно в сега, та може би ще взема другия или по-другия месец. Това е !

Мнението беше редактирано от I`M на 05.01.15 20:23.

08.01.15
20:42

Тренировка:
Загрявка - вело + раменни ротации
1. Лег с лост - 30х20кг./КВВ/, 20х60кг./КВВ/, 18х100кг., 6х120кг.+15х60кг.
2. Обръщане от земя - 8х60кг.,2х5х80кг.
3. Набирания широк подхват - 6,4

Добре се получи днес. На лега добре ми се получи. На 100кг. можех още 3-4 бройки да направя, ама това значеше да жертвам изцяло серията на 120кг., то не че при това положения не я жертвах, ама поне добутах до шестица. Обръщането добре се получи и то. На набиранията, ми се сковаха предмишниците от обръщането и поуморен бях вече, та бързо окапах на тях. Днес си пробвах и новите слушалки, които предават звука супер, покриват целите ми уши и изолират изцяло страничните звуци от смотаната музика в залата. Отделно възможността някой да ме заговори е в пъти по -  малка. Водят до повече потене обаче и дано кожата да не вмирише, въпреки че ще ги бърша всеки път с мокра кърпичка.

Храната:
1. Свинска пържола на фурна със сос от топено сирене и гъби, две филийки домашех хляб намазани с масло, лъжица мед.

Решил съм да се опитам да отслабна, че много бузи отпорих. Целта е отслабване, загуба на мускулна маса не ме притеснява и не ми е цел запазването й. Смятам менюто да е само вечеря с не повече от 1800-2000 калории. Повече комплекси въглехидрати отколкото протеини, за малко по - регулирано разпределяне на енергията. Дано да не ми попречи отново някакво събитие или здравословни проблеми. Най тъпото е че на работа се развали климатичната система и частта я нямаше налична и сега чакаме да я доставят. В офиса стана ебати фризера. Купиха духалки и ни ги раздадаха. Аз съм в малък изолиран офис от около 15 квадрата и се ядва, ама гърлотовече взе да ме стяга и носа ми е разтече, та затова ударих една лъжица мед днес. Иначе в общите големи офиси си е клинч. Това е - дано не мине котка път, че съм се амбицирал доста.

10.01.15
12:24

Тренировка:
загрявка- вело + раменни ротации
1.  Широка тяга надхват - 10х20кг.,8х60кг.,5х90кг.,5х100кг.,5х110кг.,4х120кг.
2. Вертикален скрипец с тясна ръкохватка - 4х8
3. Сгъване с дъмбели - 3х8х12кг.
10 минути пътека под 12 градуса наклон при 5 км/час
Днес малко широка тяга, някакси напоследък по-голямо удовоствие ми доставя от обикновенната. Може и моментно състояние да е . Сила още имам, но ще се промени с времето, при положение че ще съм константно на малко калории.

Храната вчера:
19:00ч. - 300 грама пилешко, 50 грама кафяв ориз, един малък портокал.

Храната днес:
11ч. - 150 грама варено свинско, 200 грама пилешко на фурна, филия домашен хляб с масло и малко хималайска сол.
17:00ч. - пилешки крилца с домашен сладко-кисел сос, филия домашен хляб.

Събота и неделя смятам да съм с две хранения, понеже тренирам сутринта, но калориите ще гледам да са в отрицателен баланс.
В четвъртък почнах режим  и се претеглих - 103,3 кг. Положението е трагично.

11.01.15
17:37

Тренировка:
Загрявка - 10 минути пътека под 12 градуса наклон.
1. Полулег с дъмбели - 4х12х30кг./на ръка/
2. Кросоувър през г.м. с задържане в долно положение - 4х12х20кг.
3.  Клек - 10х20кг.,8х60кг., 2х5х90 кг.

Смятах, на клека, да правя  5-ци на 110кг., но още при загрявката усетих мускула треска в задните бедра -или от тягата вчера или от обръщането миналия ден. Ако времето се задържи по - топличко, смятам да почвам да хода на параклиса, който се намира точно над нас. Денивелацията е прилична, отначало ще почна с бавно ходене, като се надявам в последствие да стигна да спринтове на почивки до горе.

Храната днес, даже вързах май около 20 часа фаст:
16:00ч. - 400 грама свински бут на фурна, три филии домашен хляб препекан с масло и хималайска сол, 20 грама кетчуп на хайнц.

Смятах да вечерям по план  - пъстърва на скара, но с храненето в 16 часа се заситих доста и ще я оставя за утре. Чака ме тежка работна и лична седмица, много неща се сринаха изведнъж, но се надявам всичко да се оправи и да мине добре. Това е !

12.01.15
19:40

Храната, след около 24 часа фаст:
1. Една средно голяма пъстърва на фурна, 3 филии многозърнест хляб с масло и чесън, 80 грама картофена салата.
Едит - плюс 50 грама орехи с 20 грама мед.
Днес почивен от тренировки ден. Утре ще давам кръв и най-вероятно също няма да тренирам. Понеделника ми мина доста бързо, защото имах прилично много задачи. Болят ме очите, затова приключвам с компютърните изживявания за днес.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.01.15 21:10.

15.01.15
19:09

Тренировка:
Загрявка- вело + раменни ротации
1. Лег от обратен наклон - 30х20кг., 5х60кг.,5х100кг., 5х140кг.,5х130кг.,5х120кг.
2. Машина гърди - 3х8х в.п.
3. Набирания палец  в палец - 3х6
4. Хоризонтални набирания - 8,7,7

Усещам вече спад в силата. На 140 кг. петицата ме затрудни, а и набиранията не ми бяха леки.

Храната вчера, след около 22-23 часа фаст:
19:00ч. - 300 грама кашкавал пане, 100 грама сирене пане, филия домашен хляб с масло и чесън.

Храната днес, след около 23 часа фаст.
18:30ч. - 400 грама пилешки гърди , 100 грама кафяв ориз, 50 грама картофи/всичко печено на фурна и всичко обилно поръсено със смляни люти чушки/ 500 мл домашен айрян с малко хималайска сол, една малка ябълка -кисел сорт.

Днес се теглих и 99 кг. Четири надолу за седмица. Е повечето са вода, но е добро начало, сега обаче вече почва трудната част.

16.01.15
18:57

Храната след около 24 часа фаст:
19:30ч. - 5 рохки яйца, 50 грама краве сирене, 50 грама краве кашкавал,  две филии домашен многозърнест хляб с масло и чесън, 60 грама солети, 20 грама орехи.

Днес смятах да не ям и да изкарам до утре едно 36-40 часов фаст, ама много глад ме гони и ще хапна малко.  Цял ден обикаляне извън офиса по разни институции и си се изтощих психически. Утре живот и здраве лека тренировка сутринта. Това е !

17.01.15
17:45

17:00 -  400 грама пилешка пържола от бут с кожа, две малки пълнозърнести франзели, 150 грама пържени картофи със сирене,  около 50 грама хайнц кетчуп. домати, краставици, сирене и зехтин, смляна люта чушка.

19:00ч. -  две филии домашен хляб, намазани с течен шоколад, пакет пуканки, 60 грама солети.

Режимът ми е стриктен два дни, а третия е не е точно зареждащ, но е далеч от стриктен. Смятам, че при положение, че бях на около 6000кк. дневно и с оглед на факта, че  сега първоначално свалям и с по-леки ограничения, ако започна още отначало със строг режим, по -лесно ще стигна плато , ако сваля ударно 8-9 кила. Постепенно ще разреждам зареждащите дни. Това са си мой лаически разсъждения, та ще видим до колко ще е ефикасен този метод за сваляне на килограми.

Днес нещо ме стягаше  мястото над кръста и под плешките, та реших да пропусна тренировката. Доста походих, е по магазинити, не сред природата, ама движението си е движение. Исках да си вземе пролетно яке, но не открих точно това, което търся. Общо взето това е !

18.01.15
18:44

Тренировка:
Загрявка - вело + раменни ротации.
1. Клек - 20х20кг., 3х60кг.,3х90кг.,3х100кг.,3х110кг.,3х120кг. +15х60кг.
2. Полулег с лост - 12х50кг.,5х90кг.,5х100кг.,5х110кг. +12,10х 3/4 от плочките машина г.ч.г.
3. Кросоувър през г.м. със задържане в д.п. - 8,8,8 х 20кг.
Пътека под наклон - 10 минути на 5 км.

Горе - долу бива. Усещам, че утре ще имам мускулна треска в бедрата. На полулега мисля, че направих и една 5-ца на 120 кг., но не съм сигурен.Сложих ги на лоста 120кг и май-направих 5-ца, ама нещо ми се губи в момента.

Храната след около 17 -18 часа фаст:
14:00ч. - 300 грама свинско варено, 50 грама варен бял ориз/ тегля ги в обработено състояние/
20:00ч. - пилешки гърди на фурна, 50 грама ориз, две филиики многозърнест хляб припекан с масло.

Днес отново цял ден обикаляне, преди малко се прибрахме от болницата. След малко ще ми идват на гости един много близък мой приятел с жена му и детето, та неделя вечер ще я прекараме приятна компания. От утре отново захапвам дълга и инапрегната  седмица. Май е това за днес.

казано от Иван Марков на 17.01.15, 17:45:

Постепенно ще разреждам зареждащите дни. Това са си мой лаически разсъждения, та ще видим до колко ще е ефикасен този метод за сваляне на килограми.

Според мен пък е обратното, колкото по-дълго сваляш, толкова по-често трябва да зареждаш, ако в началото зареждаш веднъж на 10-12 дни, след около 4-5 седмици е добре да е на 7 дни, в последствие може на всеки 4-5 дни да зареждаш стабилно, логиката ми е, че се натрупва “умора” в тялото и му е нужно по-често презареждане, а и така метаболизмът се поддържа по-бърз, поне така смятам аз и това са моите наблюдения :).

18.01.15
19:55

казано от Владимир Димитров на 18.01.15, 19:15:

Постепенно ще разреждам зареждащите дни. Това са си мой лаически разсъждения, та ще видим до колко ще е ефикасен този метод за сваляне на килограми.

Според мен пък е обратното, колкото по-дълго сваляш, толкова по-често трябва да зареждаш, ако в началото зареждаш веднъж на 10-12 дни, след около 4-5 седмици е добре да е на 7 дни, в последствие може на всеки 4-5 дни да зареждаш стабилно, логиката ми е, че се натрупва “умора” в тялото и му е нужно по-често презареждане, а и така метаболизмът се поддържа по-бърз, поне така смятам аз и това са моите наблюдения :).

Колко дълго си свалял?

казано от Boby_ на 18.01.15, 19:55:

Колко дълго си свалял?

Нямам опит с дълги сваляния, на практика имам само едно по-сериозно сваляне от преди 7-8 месеца, което продължи около 8 седмици, за първи път заредих след 20-тия ден, после след около 10 и до края на периода още 2-3 зареждания направих. Като цяло не съм и изпитвал голяма нужда от повече, но определено се усещаше положителният ефект. Според моите разбирания е по-ефикасно да се сваля на определени етапи, като те се редуват с етапи на поддържане, например 2 месеца сваляне и 1 месец поддържане, ако разбира се човек има нужда да сваля много килограми. Останал съм с впечатление, че ти не си привърженик на тази концепция, както и на зарежданията, за момента не разполагам с твоя опит и с твоите познания, но скромното ми мнение е , че този вариант предразполага към много по-малка загуба на мускулна маса, отколкото вариант на много дълъг период в дефицит и то без никакво зареждане :)

18.01.15
22:36

Моите разсъждения бяха насочени по-скоро в насока на стриктността на хранителния режим първоначално и че  виждам по-голяма полза в по - постепенното намаляване на калориите, което може да е ежедневно може и да е 1-2 по-стриктно, ден-два по разпуснато, но не точно зареждащ ден. Поне така си го виждам за себе си. Смятам лека, полека да разреждам тези дни, когато започна да забавям свалянето.
Колкото до зареждащите дни, считам че  е малко индивидуално. Може да зареждаш и на 7 и на 10 и на 3-4 дни, то и от зареждане до зареждане има разлика. Ако зареждаш с комплекси въглехидрати в по - голямо количество от обикновения “диетичен” прием е възможно и да се зарежда по-често, но ако зареждаш с торти, пици и шоколади през 3-4 дни, според мен няма да се получи. Лично аз нямам определен интервал от време след, който зареждам. Винаги съм го карал на усет и съм усещал кога ми се забавя метаболизма и съм зареждал по усет.

19.01.15
09:05

казано от Владимир Димитров на 18.01.15, 21:42:

казано от Boby_ на 18.01.15, 19:55:

Колко дълго си свалял?

Нямам опит с дълги сваляния, на практика имам само едно по-сериозно сваляне от преди 7-8 месеца, което продължи около 8 седмици, за първи път заредих след 20-тия ден, после след около 10 и до края на периода още 2-3 зареждания направих. Като цяло не съм и изпитвал голяма нужда от повече, но определено се усещаше положителният ефект. Според моите разбирания е по-ефикасно да се сваля на определени етапи, като те се редуват с етапи на поддържане, например 2 месеца сваляне и 1 месец поддържане, ако разбира се човек има нужда да сваля много килограми. Останал съм с впечатление, че ти не си привърженик на тази концепция, както и на зарежданията, за момента не разполагам с твоя опит и с твоите познания, но скромното ми мнение е , че този вариант предразполага към много по-малка загуба на мускулна маса, отколкото вариант на много дълъг период в дефицит и то без никакво зареждане :)

Аз имам опит с няколко големи сваляния - всичките продължили над 3 месеца, като най-дългото беше повече от 10 месеца и доведе до 35 кг свалено тегло. При тях никога не съм практикувал зареждащи дни. Причината е тривиална и не е защото не вярвам в ползата от зареждащите дни, а защото след като съм правил зареждащ ден, ми е много по-трудно пак да се върна на ограничен режим. Въпрос на ментална настройка предполагам.
Доскоро бях привърженик именно на този начин - НВД без зареждащи дни и “всички на тръстиката”. :) Виждането ми обаче малко се промени с времето и личния опит. Има си място и този подход, но не отричам и зареждането, което носи определени ползи.
На теория съм съгласен с теб, че е по-добре и по-малко стресиращо периодите на сваляне да са по-кратки, но това с поддържането е малко хлъзгава територия - за човек, който е стигнал до ситуация да има да сваля много килограми, поддържането много лесно се обръща в качване. Казвам го от горчив опит.
В крайна сметка стигнах до извода, че за мен е много по-добре от здравословна гледна точка (не по-бързо или по-ефективно, а по-добре) да свалям бавно, с леко отрицателен калориен баланс, без зареждащи дни, но и без да орязвам напълно въглехидратите.
Това е въпрос и на цели, разбира се. Ако искаш да свалиш много килограми за кратко време, НВД със силно отрицателен баланс и зареждащи дни най-вероятно ще е по-бързият начин, но не и по-малко стресиращ за организма.

19.01.15
19:16

18:30ч. - пилешка пържола от бут с кожа, две купи пилешка супа/ пилешко, вода, малко бял ориз, моркови, смлята люта чушка и оцет/, две филии, от домашен ръжен хляб, намазани с хайнц кетчуп, един домат със сирене и зехтин, много малко домашна млечна салата, една малка ябълка.
Не съм теглил и смятал, но мисля, че не минавам 2000кк с днешната вечеря. Нещо яко ме цепи главата, та понеделника, май ще приключи по-рано за мен.

Тази песен с този клип, си е изкуство:

20.01.15
19:44

Храната след около 25 часа фаст:
20:30ч. - мусака със 100% свинска кайма, домати със сирене и зехтин, домашен айрян.

Тези дни съм изключително ангажиран и за съжаление нямам възможност да тренирам, надявах се за утре, но отпадна.

Мнението беше редактирано от I`M на 20.01.15 19:45.

21.01.15
21:45

Мусаката от вчера се превърна не просто в мусака, ами в една цяла тава мусака. Та днес прибегнах до един стар трик, който използвам в такива ситуации/ когато се отдам на лакомията си/- дълъг фаст и оставам без хранене . Утре около 36-40-я час ще ям отново. Не знам какво да правя с приема на течности. Приемам около 1,5 - 2 само с вечерята принципно. Мога цял ден нищо да не пия. Наливам се насила и пак не мога да докарам повече от 2,5- 3 литра. Ако я карам нормално и пия когато ми се пие, има дни в които приемам около 0,5 литра течности, естествено без да смятам съдържащите се течности  в храната. Мъка ми е, да се наливам с вода.
Иначе витамините и креатина ги пия един ден после три ги забравям, та май няма много полза от тях при такъв непостоянен прием. Общо взето това е за днес.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.01.15 21:55.

Постоянно си носи една малка бутилка под ръка, иначе няма как. Много хора имат този проблем и това е единственото решение.

22.01.15
13:24

казано от Владимир Димитров на 22.01.15, 00:36:

Постоянно си носи една малка бутилка под ръка, иначе няма как. Много хора имат този проблем и това е единственото решение.

Имам цял стек в офиса, постоянно си държа една бутилка отгоре на бюрото, за да се сещам да пия, отделно имаме и машина за вода в офиса и в колите постоянно държа бутилки с вода,. Опитвам се да си създада навик да пия повече течности, ама кога забравя, кога ме мързи да си давам зор.

Тренировка:
Загрявка  - вело + раменни ротации
1. Лег - 20х20кг., 8х60кг., 5х80кг.,5х90кг.,5х100кг.,5х110кг.,5х120кг. +15 х 60кг.
2. Набирания тесен подхват - 5,5,5 х15кг. +3 СТ

От всичките серии на лега, най-зор ми даде осмицата на 60 кг. Набирабията горе долу бива, а и хубаво ги усетих да “влизат” в гърба.
Все повече се обеждавам, че това е моя тип тренировка. По едно-две базови упражнение обхващащи една-две мускулни групи и чат пат по някое асистиращо. Без голям обем, простичко и колкото ми позволява времето по-често трениране.

Храната след около 40 часа фаст:
13:00ч. - телешко варено/ телешко месо, вода, зехтин, много малко картоф, моркови, лук, люто/ две филии домашен ръжен хляб намазани с хайнц кетчуп.
Около -19:30-20ч. -  ще е пържола на скара/ свинска или пилешка/, с.л.чушка, две филии домашен ръжен хляб, домашна млечна салата, 60 грама солети, парче торта с филирани бадеми.
Извън темата, днес се разделих с една  бутилка мерло - 15 годишна резерва, хубавото е че е по повод и си заслужава.

Мнението беше редактирано от I`M на 22.01.15 13:24.

23.01.15
20:04

Скочих до фитнеса за едно кардио:
1. Велоаргометър с бързо темпо- 10 минути
2. Интервално на пътека под 12 градуса наклон - 11 минути.
На пътеката имах въздух, ама след 5 минута взеха да ме стягат прасците и към 10 минута вече имах усещането все едно има налят бетон в прасците. Дори като се качих на колата ги усещах сковани докато натисках педалите.

Реших да не ям и да врътна отново един по-дълъг фаст. Иначе на брачет ми някъв приятел ли, познат ли , транжорна ли има или нещо подобно, ама всяка година прави луканки на него и приятелите от телешко и свинско, като плащаме само цената на месото и то на тази цена  която го купуват, та поръчах пак и тези дни трябва да ми донесе. Винаги е много хубава. Само дето е топло и не знам как ще я сушим, най -много да я пека на скарата и да я ям, абе ще го измисля как да я изям :) Утре на работа и то ще е работа, а не симулиране. Ако откарам по-дълго с фаста, спокойно мога да вечерям в една пицария с пица на пещ и свински пържоли. Май, май е това.

23.01.15
20:14

казано от Иван Марков на 23.01.15, 20:04:

... Само дето е топло и не знам как ще я сушим...

Не знам какво е количеството,но ако имаш място,сложи я в хладилника.Много добре изсушава.Изпробвано.

23.01.15
20:32

казано от metalex на 23.01.15, 20:14:

казано от Иван Марков на 23.01.15, 20:04:

... Само дето е топло и не знам как ще я сушим...

Не знам какво е количеството,но ако имаш място,сложи я в хладилника.Много добре изсушава.Изпробвано.

Няма да имам място за всичката в хладилника, може и в избата да сложа, там си е студено. Пък може и да се захлади, ако не ще ги поизядем, на скарата стават екстра.

24.01.15
21:37

Храната след около 46 часа фаст:
18-20ч. - пица марко поло/600 грама/ пилешко филе в сос от сметана, горчица и топено сирене/450 грама/, чийзкейк с горски плодове - грамажите са по меню. Не обичам горчица, но филето със соса от сметана, горчица и топено сирене беше страхотно.

Сега ми е тежко на стомаха. В интерес на истината бях адски гладен около 15:00ч,, но ми поумина глада около пет. Даже се чудих дали да не откарам до утре без ядене, но вече се бяхме разбрали за излизане  със сестра ми и като влезнах в заведението, като ми замириса на пекани тестение изделия и......

Наскоро четох някаква статия, че сексът почти не горял калории и били митове и легенди, че изразходвал много енергия. Всъщност се изразходвали много малко калории. Викам си б.х м....а му изгоря ми 90% процента от кардиото, после като се замислих като се горят малко калории ще увеличя честота на “кардиото”, и най-накая си казах б.л съм ги калориите, аз да си увелича “кардиото” пък ако ще и да се трупат от него. Продължава да ме стяга кръста, утре ще пробвам клек или тяга с леки тежести и хубава загрявка и ако ме стяга ще правя само лег и набирания. Това е !

25.01.15
14:35

Тренировка:
Загрявка - вело + раменни ротации
1. Лег от обратен наклон - 20х20кг.+5х60кг., 5х90кг.,5х100кг.,5х110кг.,5х120кг.,5х130кг.
2. Тясна тяга - 12х60кг., 5х60кг.,5х90кг.,5х100кг.,5х110кг.,5х120кг.
3. Военна преса - 5х70кг.,5х60кг.,6х60кг.

На лега ме стегна нещо външната част на дясната гърда, все едно е разтегната, още на 60 кг. Кръста си ме понаболяваше и той, та и на тягата по -айляк. От военната преса с оглед, че не съм правил почти 6 месеца, бих казал че горе долу бива.

Храната след около 17 часа фаст:
14:00ч- пиле със зеле и бял ориз, една филия домашен ръжен хляб с хайнц кетчуп, един банан, 3-4 бутерки със захар.
19:30ч. - пиле, две телешки кюфтета/120гр./,  една филия домашен ръжен хляб с хайнц кетчуп, малко помело.
20-22. - пакет пуканки, кофичка кисело мляко -3,6 % с 20-30 грама стафиди.

Тегло  на гладно сутрин - 97, 5 кг., тоест още кило и половина надолу, което си е по план. Далече съм от заветните 85, но  се надявам, че лека полека ще ги стигна. За сега ще се придържам по схемата с по-дълги фастове и повечко калории в дните за хранене. Най  - общо казано един ден няма да ям, на следващия ще приемам 3-3500к., което при среден разход от по 2800-3000к. на ден, си идва дневен дефицит от по едно 1000к и отгоре. Ако спре да работи или се намали ефикасността на този метод, ще пробвам нещо друго. Много леко очертаване взе да се загатва на гърба, но все още е много мазен, видимо обаче си личи, че маса не му липсва. Ако сваля както искам, ще придобие съвсем друг вид.

Мнението беше редактирано от I`M на 25.01.15 14:38.

26.01.15
20:07

Днес ще я карам без хранене. Утре ми се ще да изкарам до вечерта,  за да мога да тренирам на гладно, но ако огладнея много ще ям още на обяд, иначе засега съм ок.  Като цяло днес натоварен ден. Имах много отложени  ангажименти още от петък, а и се изсипаха още толкова.

След дълго обикаляне, тази вечер най-накрая успях да си взема пролетно яке. Харесах доста модели, но все не ми стават. Нещо размерите по нашите магазини не са в час. ХХЛ ме стягат на рамене, ръце и гърди и то мерих от много различни модели и магазини, само едно XХХЛ ми стана. От друга страна днес ми пристигна една тениска на СК, която е ХЛ по американския размер и ми е точно по мярка, даже леко свободна. Аз от много време не бях купувал от български магазин и хубаво си правих. Много, ама много завишени цени, на не толкова качествени стоки. Не мога да  си обясня как на запад са с толкова по-висок стандарт, а стоките им са в пъти по-евтини и качествени.
Иначе се стремя да променям малките неща, които намалят по някоя и друга калория и на които не им обръщах внимание досега. На работа започнах да не използавам асансьора, а само стълбите. Звучи смешно, но сградата е четири етажа и на  всеки етаж се помещава различен отдел и като прескоча на ден по 2-3 пъти в различните отдели  и излезна от офиса по няколко пъти, се събира накоя и друга стълба. На близки разтояния взех да ходя само пеш. Къщата ни е на 300-400 метра от кооперацията, а аз ходих с колата. Общо взето се стрямя да си променя нагласата и навика на начините на придвижване. 
В заключение едно силно възмутение - как можаха да направят новия нексус  такава тухла. Моделите на лг бяха в пъти по - красиви.
Много отклонение от уж спортен дневник, ама то като няма храна и тренировки...Това е!

Мнението беше редактирано от I`M на 26.01.15 21:57.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1