Леле, като старци говорите! :)
Не ги отписвайте толкова леко малките. Аз за пръв път влязох в зала на 29 години. Преди това ме е срам да си спомня каква ми беше физическата активоност.
Леле, като старци говорите! :)
Не ги отписвайте толкова леко малките. Аз за пръв път влязох в зала на 29 години. Преди това ме е срам да си спомня каква ми беше физическата активоност.
Боби,
Не ги отисвам, просто отбелязвам че преди години масово се спортуваше( сега звуча като баба ми и разказите й за златните години на кумунизма.) Честно казано изобщо не ” тъгувам” дали днешната младеж спортува или не. Даже обратното и да лежи, пие и се друса по цял ден не ми пука, стига да не навлиза в сферата на личните ми интереси. Просто ми е интересно разликата в това отношение с предишното поколение. В сегашното поколение виждам много допирни точки с хипитата от 70 - те, Не им се работи, нямат заинтересованост по основоположни въпроси, могат да протестират и подкрепят каузи., ама и без те да знаят защо. Много на философски размишления взех да го удрям и верно ще зазвуча като пенсионер или пиян :)
19.02.15
13:05
Аз за пръв път влязох в зала на 29 години.
Като цяло е по-важно на колко ще влезеш за последен път на тренировка, а не на колко си влезнал за първи. От геронтологична гледна точка говоря :)
Започвам да си мисля, че младото поколение, ще е такова, каквото си го направим. Ако се остави само на чалга културата да го възпитава - еми такова ще е. Не казвам, че един човек може или трябва да се опитва да променя всички, но върху хората около себе си, най-вече с личен пример, може да оказва влияние. Боби беше писал преди време в дневника ми как Сократ се оплаквал от новото поколение, еми нищо ново под слънцето. Виждам, обаче че не само децата, но и по-възрастните подлежат на промяна - според условията, които са поставени. Като ги поставим в условия, в които да се спортува е лукс, еми няма да спортуват. Когато да се храниш лошо е по-лесно и евтино - еми няма да се хранят добре и т.н. Та новото поколение и условията, в които то расте - не си ги определя то само. Друга мисъл, която ми се върти, е че ако всеки започне сам себе си да оправя, а не другите (поколението,държавата и т.н.) нещата могат и да се позакрепят. И аС така да кажа ...
Започвам да си мисля, че младото поколение, ще е такова, каквото си го направим. Ако се остави само на чалга културата да го възпитава - еми такова ще е. Не казвам, че един човек може или трябва да се опитва да променя всички, но върху хората около себе си, най-вече с личен пример, може да оказва влияние. Боби беше писал преди време в дневника ми как Сократ се оплаквал от новото поколение, еми нищо ново под слънцето. Виждам, обаче че не само децата, но и по-възрастните подлежат на промяна - според условията, които са поставени. Като ги поставим в условия, в които да се спортува е лукс, еми няма да спортуват. Когато да се храниш лошо е по-лесно и евтино - еми няма да се хранят добре и т.н. Та новото поколение и условията, в които то расте - не си ги определя то само. Друга мисъл, която ми се върти, е че ако всеки започне сам себе си да оправя, а не другите (поколението,държавата и т.н.) нещата могат и да се позакрепят. И аС така да кажа ...
И съм и не съм съгласен с теб. Донякъде наистина едно общество се регулира дотолкова доколкото участниците в него си влияят един на друго, но в днешно време не виждам как ще стане това. Хората не се интересуват дали децата спортуват, дали четат книги, дали имат уважение към по възрастните и такива ти изграждащи характера дейности, а се интересуват как да си платят тока и да си купят хляб. Вниманието е насочено изцяло към оцеляване, а не към развиване на спортна култура и прочие. Децата от малки като се забият та компютрите няма кой да им каже излез вън и ритай топка, защото масово родителите и обществото са си изместили вниманието далеч от сферата на физическата култура, същото важи и за училищата. Колкото до личния пример, считам че той се свежда само до собственото ми обкръжение и няма как да се разпростира извън него. Напълно съгласен съм че ако всеки се стреми да се оправя(говоря в добрия смисъл) то нещата ще се променят изцяло. Това са просто мой си разсъждения.
П.п. - хич не ме бива в писането от телефона.
Имаш ли деца?
п.с.
Погледнах дневника в началото,видях детска играчка...
Та попитах просто,тъй като вероятно общувате с хора с деца...Аз за моето обкръжение на хора с деца знам ,че доста обръщат внимание на физическата активност-това в общи линии смятам ,че е пряко свързано и с образователния ценз ,който имат родителите.
Не е ли и при теб така,с твоето дете и с децата на познатите ти?-или говориш за общия случай.
Не всички училища са занемарили спорта-също от личен опит говоря...даже и се престарават ..(тук не визирам голямото дете)
Преди време преподавах в СОУ „Цар Симеон Велики“-Пловдив поне до 2000 година си ги натискаха здраво там децата.
Мнението беше редактирано от nervak на 19.02.15 15:30.
Да. Имам дъщеря , която се надявам да мога да я изпратя да учи ” навън” и да си остане да живее там. Като цяло отношението ми към развитието на живота в България за в бъдеще е много негативно.
Добре, хората като цяло не се интересуват - тях не можем да променим, следователно остава да се насочи тази енергия, към нещо което е по силите ни. Аз отговарям за себе си, след това за детето си, след това за смейството си, следват близки и приятели, следва работата ми. Не е голямо обкръжение, но всеки с поведението си го променя. Не всеки има еднакви психически и физически сили. И тук идва разковничето, ако тези , които имат повече, виждат повече, разбират повече, се откажат да “дават” (пример веднага с теб и протмонето), то е нормално нещта да се скапват лека по лека. Обаче докато има един да тръби, че нещо не е наред, че нещо куца, че може така и така да се напрви, за да е по-добре, то все има надежда. Вярно е, че децата не четат, не спортуват, нямат уважение, вниманието е насочени изцяло към физическо оцеляване, но ако го приемем всичко това като норма - тогава е лошо. Щото тогава няма да има “Иван” да върне протмонето и няма да има “Ивановци” да си възпитават децата, че трябва да спортуват, да четат книги, да уважават по-възрастните. А да пречи - винаги ще се намери някой ...
Да. Имам дъщеря , която се надявам да мога да я изпратя да учи ” навън” и да си остане да живее там. Като цяло отношението ми към развитието на живота в България за в бъдеще е много негативно.
Имам две ,за които се надявам да успея да направя същото...
Редактирах горния си пост докато си отговарял.
Дъщеря ми завършва 3-та година ИУ Варна.Два пъти печели някакви конкурси за специализации или еди си кво там ,два пъти специализира в Мюнхен и Амстердам ,сега е с възможност да завърши последната година в посочен от нея /по списък разбира се/ европейски университет ,но сама не иска!Нито я спирам ,нито я ограничавам ,НО се радвам че ще остане около мен.Независимо от трудната ситуация в България ,реши ли млад човек да се развива и прогресира винаги има начин.След като толкова сме загрижени за децата си ,защо да ги нахъсваме да емигрират.Лично аз ,цял живот ще блъскам , ще помагам ,ще се лишавам ако трябва ,но искам да си е при мен!
Гордея се с детето си /само къде кляка СТ и не иска да чуе за тежести/!
19.02.15
16:00
Дъщеря ми завършва 3-та година ИУ Варна.Два пъти печели някакви конкурси за специализации или еди си кво там ,два пъти специализира в Мюнхен и Амстердам ,сега е с възможност да завърши последната година в посочен от нея /по списък разбира се/ европейски университет ,но сама не иска!Нито я спирам ,нито я ограничавам ,НО се радвам че ще остане около мен.Независимо от трудната ситуация в България ,реши ли млад човек да се развива и прогресира винаги има начин.След като толкова сме загрижени за децата си ,защо да ги нахъсваме да емигрират.Лично аз ,цял живот ще блъскам , ще помагам ,ще се лишавам ако трябва ,но искам да си е при мен!
БРАВО!!!!!!!! Изключително много се радвам на такива хора (bow)!
Браво Митак!
И аз се надявам мойто диване като стане по-голямо да иска да остане тук (естествено ако не иска няма го спирам). Лично аз съм имал възможноста да завърша в чужбина ... макар и да го направих тук. Сега предвид работата им имам възможност пак да изчезна по всяко време кажи речи .. но искам в България.
П.С. А на “шаранджийство” научи ли я като не иска да чува за тежести?
П.С.2 Сорри за спама!
След като толкова сме загрижени за децата си ,защо да ги нахъсваме да емигрират.
Защото мислим ,че тук не е най-доброто място за тях...Аз лично нямах силата,езика,а ако съм и честен със себе си и достатъчно проф.умения и знания да емигрирам...макар идвам от по-кофти място и се радвам,че не съм там...
Не искам да живеят в такова безпардоние и агресивна простащина.
19.02.15
16:57
Днес видях, че във форума имало категория “30+”, тъжно си отбелязах, че вече и аз трябва да се ориентирам в преглеждането й и писането в нея.
:D Да ти имам проблема!
Проблемът е, че някои от най-сериозно трениращите са в таи възрастова “категория”.
А би трябвало да са младежи до ~25 - нямат семейства и деца, повече свободно време.
Бавно, но сигурно изместваме категорията към 40+, едни тази година, други след няколко :D
А някои са там по-отдавна, а трети даже са я и подминали... ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.02.15 17:06.
Малко избягахме от темата за спорта, но се получи хубава дискусия. Във всяко едно от изложените по-горе мнения, виждам аргументи, които звучат логично и подкрепят тезата на автора й, но аз споделям мнението на нервака. Просто имам вътрешното убеждение, че правата на детето ми ще са защитени по -добре в чужда държава, отколкото в нашата собствена и наистина не виждам “светлина в тунела” относно живота в България. Не казвам, че съм прав, а че вярвам че съм прав.
Днес поради неприятни стечения на обстоятелствата, не можах да тренирам. Малката кашля от няколко дни. Бяхме на лекар и казаха, че е бронхит й изписаха някакви сиропи. Днес бяхме отново, че не само че не се подобри ми и май се влоши. Та днес вече е с пневмония, 2 -ри път за три месеца. Жената настояваше да я закараме на някаква частна болница, която и препоръчали и докато ги закарам и ги приемат стана 8:10 и не остана време за трениране, а от нерви цял ден и притеснение за малката някак си се изморих. За съжаление ми отпада и резервацията за СПА -то при това положение, да се надявам скоро живот и здраве да си реализирам тази пропусната почивка.
Храната след около 39 часа фаст:
12:30ч. - кафяв ориз с гъби на фурна, свински дроб и пилешка пържола.
21:00ч. - три яйца по панагюрски със сто грама сирене, 200 грама домашен суджук, две филии домашен хляб, 50 грама 10г. хенеси с половин кутия ш. бонбони черноморец.
10:00ч. - к.мляко със стафиди и солети.
Оризът е 80 грама суров, като от готовото количество съм изял 1/3. Хенесито ми върви повече с бонбони амфора, ама имаше само черноморец. Напоследък си мисля върху промяната на вкусовете относно храната. Винаги до сега не съм понасял рибата, а откакто взех да си налагам да я ям заради полезните й качества, лека полека взех да я харесвам. Даже някой път ми се яде непринудено. Същото е и доста други храни, за които в момента не мога да дам конкретен пример, поради простата причина, че вече съм в категория 30+ и взех да забравям :)
Не знам дали възрастта влияе на вкусовите възприятия, но определено с годините ми се промени отношението към някои непоносими до преди храни. Общо взето това е за днес. Утре плануван ден без хранене, съответно и без трениране.
Едит: Нервак при мен и децата на познатите/повечето/ ми е така, говорех за общия случай.
Мнението беше редактирано от I`M на 19.02.15 21:51.
Ден без хранене. Настроението е добре, усещането за глад минимално.
Правейки си личен анализ относно чувството за глад и периодизацията му при по-дългите фастове, установих за себе си, че винаги първият ден съм в пъти по-гладен от втория. Логично би било първия ден да се чувствам по -сит и съответно по-малко гладен, но не е така. Обяснявам си го лаически, че може би се дължи на по-рязкото спадане на кръвната захар през първия ден и по - плавното през втория ден. Може да говоря и пълни глупости де, както казах лаически са ми разсъжденията, но определено чувството за глад през втория ден е по-притъпено. Отбелязвам, че зеления чай на листа, който пия е доста ефикасен спрямо моята нервна система. Сутрин като пия една чаша и ме събужда веднага, вечер ако го пия по-късно и трудно заспивам.
Днес си взех бутилка от мейкърса, но няма да го отварям, че не се вързва с фаста. Утре ще го опитам. Знам, че съдържанието е важно, но някакси много ми е кеф когато даден алкохол има яка бутилка. Сега като отворих кутията на Мейкърса, ми допадна тумбестата бутилка и восъчния “печат” , ако я отворя имам чувството че ще изкочи син “Джин” и ще каже искаш ли да ти изпълня три желания/ започнах да звуча като участник в на сбирка на анонимните алкохолици/. Това е !
Бонбонките отзад в пакет с бърбъна ли вървят :D
А отделна оферта са :) само че със скоростта с която ги пия май ще отлежат повече от бърбана. Не знам как са комбинациите магнезии, калции и цинк на другите производители, но на хията така отвратително ми миришат на мухъл , че ми са адски неприятни. А тези дето се прокрадват на снимката дори не са отворени.
Тренировка:
Вело + р. ротации
1. Лег с лост - 15х20кг.,15х60кг.,5х100кг.,5х110кг.,5х120кг.,15х60кг.
2. Полулег с дъмбели - 3х10х30кг./на ръка/
3. Кофички - 6,8х 30кг.
4. Обръщане от земя, -6,6,4 х 60кг.,70кг.,80кг.
5. Задно рамо с дъмбели - 6,8,8 х 9кг.,7кг.,9кг./на ръка/
Доволен съм. Интезитета ми беше много висок. На обръщането вече почти нямах въздух. Болки в гърдите не усетих никакви и ако не беше високият интензитет можеше и по - сериозни тежести да сложа или поне и една петица на 130кг. да направя.
Храната след около 42 часа фаст:
16:00ч. -купа фасул с две големи парчета телешко и люта чушка, две ф. домашен ръжен хляб с хайнц кетчуп, 50 грама домашен свински суджук и 50 грама домашна телешка/свинска луканка
19:00ч. - пилешка пържола на скара, две филии д. хляб с х. кетчуп, 50 грама 74% шоколад с карамелизирани какаови зърна.
20-21ч. - пакет пуканки, малък пакет солети, кофичка 3,6% к. мляко със стафиди.
Теглих се вкъщи след тренировка, само по белю и бях 93.8кг. Докато първоначално свалях предимно мазнини, в момента вече видимо губя и мускулна маса, което не ме засяга толкова, стига да продължавам да свалям. Отбелязвам го като факт. Свърши ми от хубавия домашен балкански фасул, които ми пращаха и разликата във вкуса с този купения, който ядох преди малко е огромна.
Понеже най-тихо и спокойно ми е когато пътувам с колата, придобих навика докато шофирам да мисля за и да се опитвам да разрешавам всякакви проблеми- работни и лични, понеже тихата и спокоина атмосфера ме предразполага. Проблемът е, че взех така да се отнасям в мислите си, че започнах да карам на “автопилот” . Та днес отново се бях отнесъл и докато минавах през едно кръстовище, през което съм минавал стотици пъти, така се бях вглъбил в мислите си, че си спрях като “блондинка” на зелен сфетофар. Направих 15-20 сек. задръстване и отнесох доста майни, докато се усетя какви глупости ги върша. Като се сетя ми идва да си скъсам книжката, а аз лично винаги съм се дразнил на такива изпълнения и съм теглил майни, когато ги е правил някой друг. Та никой не е застрахован от грешки де. Но мисля, че това ми беше най-аматьорското изпълнение като шофьор - срам, срам.
Не съм свикнал да си стоя сам вкъщи и сега жената и детето като са в болницата, ми е някво убито. Общо взето ще го ударя на филмов уикенд. Това май за днес.
Тренировка:
Загрявка - вело +р. ротации, екстензии и малко стречинг.
1. Набирания с тесен подхват - 16СТ, 2х40кг.,1х50кг.+7СТ.
2. Мечка - 10х60кг.,80кг., 5х100кг.+6х60кг.
3. Клек - 15х20кг.+6х50кг.+3х110кг., 3х120кг.
4. Сгъване с дъмбели под наклон - 8х12кг.,14кг.,16кг./на ръка/ + 2х8-колело от колене.
Интензитетът висок. Единствено на набиранията, преди сериите с допълнителна тежест, направих малко по-дълги почивки . Силна мускулна треска на гърдите и на гърба. От обръщането винаги усещам мускулна треска в трапеца и ромбоидните мускули. Реших, че така и така съм го подхванал гърба, поне днес да го “довърша” .
Свалих вече 10 килограма и ще става по-трудно от тук нататък и в тази връзка смятам да намалявам обема на основните упражнения и да увелича малко тежестите. Минавам на по-малко серии с повторения в диапазона 1-5, с изкл. на загряващите и напомпващите. Общо взето малко по-различен подход с цел продължаване на свалянето. Оставам на сплит с възможно най-високия интензитет, които мога да поддържам. Нямам точно определени дни за конкретни мускулни групи. Подбирам много често мускулните групи и упражненията, когато стъпя в залата - взависимост от настроение и състояние.
От две седмици ми свърши БЦАА-то и се чудих дали купувам друго. Пиех средно между 15-30 грама. Усеща се разлика във възстановяването, но не е толкова фрапантна, че да ми повлияе да купя отново. Ще го карам само на витамини и минерали засега.
Храната след около 18 часа фаст:
16:00ч. - 4-ри парчета домашна баница/ масло, яйца, сирене и кори/, 300 грама домашена луканка/ телешко и свинско/, една круша, малко сок от кокос и малко кокос.
19:30ч. - кашкавал и сирене пане, домашно сладко от боровинки, две филии д. хляб, малко пакетче солети, 50 грама 74% шоколад, 20 грама стафиди, чаша/винена/ просеко.
22:00ч. - кофичка к. мляко 3,6% със 40-50 грама стафиди, една круша
Килограмите вървят бързо надолу със схемата ден ям, ден не ям, но още не съм научкал златната среда. Някой път калориите ми са много малко и не се възстановявам добре, друг път пък идват в повече и свалянето не е оптимално. Знам, че може и по -добре да се възползвам от този начин, но още не мога да уцеля точните калории, които да работят оптимално за мен в дните с хранене.
До края на вечерта - почивка и релакс пред ти ви то.
Ден по - скапан и от времето. Дори не ми се коментира. Отбелязвам само ден без хранене. Това е !
Какво лошо време в Пловдив????там винаги е гот!!!
Гадния ситен дъждец и гадната мъгла. Английско време. Идеално е за да се излежаваш вкъщи, ама да трябва да си навън, не е оферта. Най -мразя в такова време да шофирам. Ръми дотолкова, доколкото да ти “размаже” гледката от предното стъкло и дотолкова, че да ти се “ръзкърцат ” чистачките , когато ги пуснеш да ти чистят размазаното. Като цяло мрачно и подтискащо време.
Баш това правех до преди малко,с волвото... :-)
Като си на работа,не подбираш времето.
Тренировка:
Загрявка: Вело + раменни ротации.
1. Лег от обратен наклон - 30х20кг.+8х60кг.+5х100кг., 3х130кг.,3х140кг.
2. Полулег - 10х60кг., 5х100кг.+10х60кг.
3. Клек - 10х50кг., 3х90кг.,3х110кг.,3х120кг.
Всичко много ми тежеше. Изобщо не се чувствах възстановен от предишната тренировка, а днес имах много натоварен ден и съм доста изморен. Мислих си да пропусна , но при мен това означава да пропусна и утре, тъй като утре е ден без хранене. В крайна сметка успях да поддръжам един доста висок интензитет през цялата тренировка, така че не бе толкова трагично, откъм страна на енергоразход, положението.
Храната след около 38 часа фаст:
12:30ч- свинска пържола на скара, 50 грама домашен суджук, 50 грама домашна луканка, филиия домашен ръжен хляб, 50 грама сирене, 5 големи маслини.
20:30ч. - голяма пържола от пилешки бут на скара, кралска печурка с кашкавал и масло на фурна, 20 грама сладка царевица от консерва, филия домашен хляб с масло и х. кетчуп, люта чушк /стрита/, 5 големи маслини, 400 мл. фреш от грейпфрут и портокали, 5-6 не захаросани фурми.
21:30ч. - кофичка к.мляко 3,6% със стафиди и 7-8 фурми, малко пакетче солети.
Горе долу бива храната, може би е по-малко от необходимото, но не съм и толкова изгладнял. Натоварен и динамичен ден. Общо взето това е за сега.
Ден без хранене. Днес бях претрупан с работа и не можах да си вдигна главата от компютъра цял ден. След работа в болницата. След болницата ходих да купувам телефон на майка ми че, и бях подарил за р.д един, който миналия ден го изпусна и го струши брутално, а свикна да си ползва тела за сърфиране, вайбър и т.н. Та взех една нокия с 5 инчов дисплей, която приятно ме изненада, е не е като хд ипс дисплеите на лг, но е доста приятна. Та докато оправя разните му акаунти и настройки и стана време за лягане. Днес си направих някоя контролна снимка и мисля, че нещата продължават да се движат в правилната посока, най-ме радва факта, че гърдите най-накрая придобиват по - спортна форма. Това е !
Мнението беше редактирано от I`M на 25.02.15 21:25.
Тренировка:
Загрявка - вело +раменни ротации.
1, Лег - 15х50+5х100кг.; дроп - 3х130кг.+3х120кг.+3х110кг.+3х100кг.+10х60кг.
2. Клек - 10х60кг., 3х 90кг., 3х3х110кг.
3. Набиране с тесен надхват - 3х5СТ.
Днес замисълът на тренировката беше keep it simple. На дропа от 130 надолу, бая зор видях, но напопването в гърдите беше адско. На клека също почти без почивки. Интересното е, че взех да го включвам в почти всяка тренировка, но не усещам умора в краката. докато при гърдите усещам сериозно изтощаване и умора. Набиранията с кратки почивки, но без добавена тежест.
Храната след около 38 часа фаст:
12:30ч, - гювече/ домашна луканка, кашкавал, сирене, печурка, яйце, доматен сос и х, кетчуп/ филия домашен хляб.
20:15ч. - около 400 грама наденица СП, 50 грама/теглен суров/ кафяв ориз с масло и гъби на фурна,, 400 мл фреш от моркови и портокали, 20 грама 72% шоколад с 20 грама стафиди, пакет пуканки, чаша/винена/ просеко.
22:00ч. - кисело мляко със стафиди, 50 грама филе елена, 50 грама солети, 4-5 фурми.
Тези дни съм претрупан от работа и като цяло съм много изморен. В малката останала част до края на вечерта -музика и някво филмче. Това е.
Мнението беше редактирано от I`M на 26.02.15 21:06.
Ден без хранене. Преполагам, че покрай повечкото почивни дни и празника, ще съм в сериозен излишък, а няма да фаствам. Така, че ще кача едно-две кила тея дни, които ще редуцирам с по-стриктен режим в края на следващата седмица.
Тренировка:
Загрявка - вело + раменни ротации.
1. Полулег - 8х50+8х50кг.; дроп - 3х120кг.+5х100кг.+10х80кг.
2. Набирания с широк надхват - 2х5х20кг., 8СТ
3. Гребане с дъмбели едновременно от полулег - 8х24кг.,2х8х22кг./на ръка/
4. Обръщане от земя - 8х60кг.,2х90кг.,3х80кг.
Отпаднал се чувствах. Нещо слабо ми се получи тренировката днес, но пак е по-добре от нищо. На обръщането продължавам да дигам само на кръст, никаква техника нямам, а сила на това движение не ми липсва.
Храната след 40 часа фаст:
15:00ч. - 300 грама телешка кайма, 50 грама кашкавал и люта чушка на татарско кюфте, две филии домашен хляб, купа леща, 50 грама шоколад -72%, 30 грама стафиди и 10 фурми, 400 мл. фреш/поротокал, ябълка, греипфрут/. Едит: + 2 чаши/винени/ просеко
19:30ч. - гювече/ 200 грама домашна луканка, 200 грама телешка кайма, едно яйце, 50 грама кашкавал, 50 грама сирене, кралска печурка, доматен сос и х. кетчуп/, две филии домашен хляб, 400 мл. фреш, 7-8 фурми.
20:30ч. - 50 грама солети с 20 грама 74% шоколад, 4-5 фурми, 30 грама стафиди.
И днешният ден си отлетя в обикаляне нагоре-надолу. Уж сваля килограми да го е%а, а изглеждам по масивен от преди и като, че ли наливам вместо да свалям. Дам от другата седмица ще трябва да урежа още повече калориите.
Мнението беше редактирано от I`M на 28.02.15 20:11.
Много съсредоточено си криеш лицето зад телефона. :)
С тази голяма глава едва ли мога да си скрия лицето с 4,7 инчов дисплей :) Съсредоточено гледам в дисплея, че направих 8 размазани снимки преди да успея да щракна две що годе в кадър, а камерата не ми е толкова лоша :)
Тренировка:
Загрявка - вело +р.ротации+ малко разтягне.
1. Тяга - 15х60кг., 3х120кг., 1х140кг., 1х150кг.,1х160кг.,1х170кг.,1х160кг.,3х140кг.
2. Набиране с тесен подхват - 2х5х 20кг.
3. Лег на машина - 3х10х в.п.+12 кофички.
4, Сгъване с дъмбели от лек наклон - 2х8х14,16,18кг./ на ръка/
Отдавна не бях правил тяга и днес направих една колкото да се раздвижа, но засега си остава на заден план тягата.
Храната селд около 18 часа фаст:
16:00ч.- 300 грама телешка кайма на фурна с червена чушка, маслини и лук, 100 грама свинска наденица СП, салата от марула, лук и зехтин, една филия хляб с х. кетчуп, 400мл. фреш от портокал и грейпфрут, чаена лъжица т. шоколад нукрема с чаена лъжица фъстъчено масло, чаша винена просеко.
17:00 - пакет пуканки.
19:30ч. - спагети с 300 грама пилешки гърди, сирене, кашкавал, доматен сок, х. кетчуп и подправки, 50 грама мейкърс.
Тази бутилка, която отворих сега на обяд, ми е малко по - газирана от предишните бутилки вино и по - не ми харесва, може би е от друга реколта, все на един и същ производител взимам. Вечерта ще отворя и мейкърса да го опитам най-накрая, че поради стечения на обстоятелствата “отлежа” 10 дни повече от предвиденото. Хванал съм се да гледам един сериал и докато не изгледам и последния излезнал сезон няма да мирясам. Покрай гледането си отиват и сериозни количества солети, пуканки, стафиди и фурми и то отиват директно към закръглените ми форми, които така усилено се опитвам да стопя. Това е за днес.
Днес почивен ден, а аз ще успея да изкарам ден без хранене, както е по план. Чак не мога да повярвам.
Впечатленията от мейкърса ми са много добри. Приятно мек първоначален вкус и още по - приятен остатъчен/афтер тейст/ аромат. Днес, с изключение на едно излизане, цял ден лежане и мъжки козметични процедури. Това е !
03.03.15
10:39
мъжки козметични процедури
Бръснене ? :D
мъжки козметични процедури
Бръснене ? :D
Явно енигмата стояща зад термина” мъжки козметични процедури” не е толкова заплетена, колкото я смятах : )
Тренировка:
Загрявка - вело + р. ротации + малко махане на кълки.
1. Лег - 20х20кг.+10х60кг.+5х100кг.; дроп - 3х140кг.+7х100кг.+12х60кг.
2. Клек - 20х20кг.+10х60кг., 2х3х120кг.+12х60кг.
Изключително уморен се чувствах и до последно се чудих дали да тренирам, но мисълта, че ще пропусна тренировка от мързел, ме накара да изпитвам чувство на гузност и скочих до фитнеса да се раздвижа набързо. На лега се опитах да направя 4-ка на 140, но много бързо момчето скочи да ми помага. Предполагам, че и да не се беше включил преждевременно, пак нямаше да е успешен опитът и щях само да се затисна. Все пак съм доволен - при 10 кила надолу от личното тегло, 40 часа фаст и изтощена гръдна мускулатура - тройка на 140 е приемливо/ за мен/.
От няколко дни усещам умора и болки в кръста и на клека не се напънах много. Като цяло продължавам да тренирам всяка тренировка гърди, гръб и крака, като при гърба и краката може да има някои прекъснвания, с нисък обем, пък да видя докъде ще я докарам.
Храната след около 40-41 часа фаст:
14:00ч. - 50 грама домашна луканка, 50 грама филе елена, гъби с масло и кашкавал на фурна, две големи домашни шишчета на скара/пилешки гърди, домати, чушка, гърби. морков и праз/, 50 грама свинско филе, две филии домашен хляб с х. кетчуп, салата от марула, зехтин, лук и ряпа, две чаши просеко, 10 фурми, 20 грама 74% шоколад, 20 грама стафиди, 50 грама фъстъци заляти с шоколад.
19:30ч. - пържола от свинско каре на скара, салата от марула, домат, зехтин ,лук и големи черни маслини, две филии домашен хляб с х. кетчуп, 400мл. фреш от моркови, портокали и ябълки, 50 грама мейкърс или ще си довърша бутилката просеко.
20:30ч. - пакет пуканки
22:00ч. - к.мляко със стафиди, 50 грама филе елена, 50 грама свинско филе, маслини, 50 грама ф. масло и 50 грама нукрема.
Доста обилен обяд направих и честно казано се чувствам приятно сит и освежен. Жената реши да не пие обичайната за нея бира и да опита мейкърса и даде мнение, че и харесва и на нея. Излетя си почивката неустено и този път. До края на деня - излежаване, филмчета и хапване.
Честит празник и Наздраве!
Мнението беше редактирано от I`M на 03.03.15 15:20.
Реших да сменя малко схемата на хранене за да разнообразя и да видя как ще ми се отрази на възстановяването ежедневното хранене. За сега минавам на 20-24 часови фастове с може би един път седмично - 36-40 часов фаст. Ако няма прогрес или има регрес ще се върна на стария режим или ще пробвам нещо друго.
Храната след около 20 часа фаст”
18:30ч. - купа супа с пилешко и дебело фиде, две малки свински пътржоли на скара, филия домашен хляб с х. кетчуп, две варени яйца, малко парче домашен ябълков шрудел.
Днес, очаквано като за първи ден след по-дълга почивка, беше някаква пълна лудница навсякъде. Общо взето е това.
Тренировка:
1. Вело + раманни ротации + полулег - 20х20кг.+10х60кг.
Двусет:
1. Полулег - 5х100кг., 5х110кг., 5х110кг.,10х60кг.
2. Набирания с широк надхват - 5х15кг., 5х25кг.,4х25кг., 6СТ
Двусет:
1. Раменна преса с дъмбели - 12х24кг./на ръка/, 8х26кг., 8х24кг.
2. Фейспул с въже на горен скрипец - 8,8,8 х 60кг.
Направих една бърза тренировка и се прибрах. Жената като разбра, протестираше да си стоя вкъщи, ама желанието ми за малко блъскане на железата надделя.
Храната след около 25 часа фаст:
19:30ч. - около 400 грама филе от скумрия, три припекани филиики домашен хляб с масло и чесън, чаша/винена/ бяло вино, 5 фурми.
21:00ч. - 50 грама фъстъчено масло, 50 грама филе елена, 50 грама свинско филе, 150 грама пуканки, 5 фурми.
Храната е в граници. Ако успея да откажа пуканките и солетите ще съм чук. Днес,понеже бях решил да ям риба, минах да си взема полу сухо бяло вино и случайно видях някакво немско и го взех от любопитство/ не знаех, че немците правят вино/. Оказа се не лошо, приятно на вкус и не прекалено сладко, но и нищо особено .
Много работа ми се струпа и се чудя кое да приоритизирам и кое да оставя на заден план. Утре имам насрочена една среща, която най - вероятно ще е по-продължителна и отново ще ме лиши от 2-3 ценни часа, които ми са необходими да завърша няколко належящи задачи. Това е .
Храната е в граници. Ако успея да откажа пуканките и солетите ще съм чук. Днес,понеже бях решил да ям риба, минах да си взема полу сухо бяло вино и случайно видях някакво немско и го взех от любопитство/ не знаех, че немците правят вино/. Оказа се не лошо, приятно на вкус и не прекалено сладко, но и нищо особено .
Червните им са калпави, защото няма достатъчно слънце, но имат много приятни сухи бели вина, особено ризлинг и гевюрцтраминер.
...Червните им са калпави, защото няма достатъчно слънце, но имат много приятни сухи бели вина, особено ризлинг и гевюрцтраминер.
Мерси, ще ги пробвам по някое време. Ще ми се да си взимам българско вино, по патриотични подбуди. Много хора ми препоръчват траминер хан крум и на търговище, но за сега оставам скиптичен и си купувам чуждо.