Предложете ми хранителна програма и ефективен начин за покачване на ММ

07.04.13
09:00

Здравейте, нов съм в форума и се интересувам как да покача мм и някой да ми предложи добра хранителна програма.
Информация за мен:
Момче на 15г., 67кг, 178 височина.Не съм се занимавал да си меря талия, ханш и тем подобни..
Тренирам стреет фитнес от 1 месец, също така и в фитнес залата съм от 1 месец, но преди това пак съм тренирал фитнес, но за кратко.
Тренирал съм най-различни спортове и по-доста време и те са:
Футбол, фреерън, щанги, карате, борба, бокс, няколко месец фитнес и мисля, че това бяха.. общо взето доста съм тренирал и цигари не съм пушел!
Градивно искам да имам по-добра хранителна програма и същевременно да покача мускулна маса.
Не ме питайте какво ям, ям всичко!
От скоро време взех повече да обръщам внимание да ям храни богати на протеин, въглехидрати и белтъчини..
Ето една скорошна кифленска снимка: http://www.prikachi.com/images/690/6022690V.png
Всъщност, доста хора ми казват, че съм много добре за годините си, но все пак искам все повече и повече да се развивам..
Благодаря за отделеното внимание.

07.04.13
10:56

Здравей. За хранителни режими за покачване на маса - най-важното е да имаш по-висок прием на калории от това, което изразходваш и да имаш достатъчно белтъчини, за да качваш чисто. Ти като гледам това, което си написал си спортуваш от доста време, така че най-вероятно ще искаш да качваш максимално чисто. За да постигнеш това е добре да пробваш различни хранителни режими, за да видиш кое ще ти се отрази най-добре на теб, защото и тук нещата са доста индивидуални. Погледни този режим: http://www.bb-team.org/articles/908_ravnomerno-balansirana-dieta-rbd   - това е най-простия и според мен доста спокоен вариант за хранителен режим, с който ще можеш да качваш при добър баланс на храните доста прилично и чисто. Иначе в сайта има и други хранителни режими, които са описани.

07.04.13
12:41

На тия години метаболизма ти е по-бърз от състезателна кола.Затова ти предлагам да не се задълбочаваш да търсиш чиста маса ,а да ядеш от всичко и по много.

казано от princereaper на 07.04.13, 09:00:

От скоро време взех повече да обръщам внимание да ям храни богати на протеин, въглехидрати и белтъчини..

Протеини и белтъчини е едно и също! Българският език е достатъчно богат на думи и не виждам защо трябва да използваме чуждите и да се бъркаме след това .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1