Болки вляво

08.04.13
16:41

Здравейте! От няколко месеца(след голям моментен стрес) получих здравословни проблеми. Като начало ми установиха гастрит и колит, освен тях имам стари болки с пукане в ставите и гръбнака. От няколко месеца(след стреса) получавам болки в ляво под ребрата, тежест в гърдите,  а от време на време, най-вече по време на тренировка получавам странна, не много силна болка и в сърдечната област. Често ме наболява и стяга лявата ръка като болката понякога тръгва пак някъде около сърдечната област или гърба. Взех си валериана за възстановяване на нервите. През тренировката се чувствам отпаднал, а пулсът ми се ускорява доста бързо. При малко по-големи натоварвания усещам и напрежение в стомаха. Бих желал да споделите вашите мнения на какво се дължат болките и какво да предприема-дали да посетя кардиолог, дали да спра спорта или е някаква невралгия?!  Правих си изследвания по друг повод които бяха нормални-само холестерола май не беше включен, а кръвното ми е малко ниско. Най вече стягането в предмишницата и болките в сърдечната област ме притесняват.
Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.04.13 21:51.

08.04.13
16:51

Задължително кардиолог. Ако е на нервна почва, притеснението, че е сърдечен проблем само ще влоши нещата. В другия случай - мисля е ясно.
После ще мислиш какви промени - тренировъчни и житейски да правиш.

08.04.13
18:56

А възможно ли е причината за болката в ръката да е от стомаха, от невралгия или от гърба(примерно плексит)? Някакво трептене усещам в лявата гърда като дишам, но това не е от скоро-може би алергия-един лекар ме пращаше на изследване заради едни подкожни неща. Така, станаха много работи май, така че спирам. :)

Мнението беше редактирано от Петков на 08.04.13 18:58.

09.04.13
00:34

Болката от ляво под ребрата, както и в гърдите може да е от задържане на газове. Пробвай с еспумизан и активен въглен, но най-добре отиди на лекар.

12.04.13
23:46

Петков, за най-сигурно отиди на кардиолог, но също така прочети малко за сърдечна невроза и невралгия, подготви се за Стрезам, Милгама Н или други хапчета за нервите.

13.04.13
14:28

Благодаря Ви! Смятам да опитам със Стрезама, но и на кардиолог ще отида някой ден, за всеки случай :)
Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1