Лек сърбеж/боцкане по цялото тяло

08.04.13
20:28

Здравейте мъж съм на 30 години висок 1.75 82кг и в момента не приемам никакви медикаменти.Преди 2 месеца някъде спрях антидепресантите (сероксат) който пиех 4-5 години.Да кажа също че бях 91 кг преди 2-3 месеца но почнах да тренирам и да се храня здравословно и в момента съм 82 кг.Пия суроватъчен протеин и аминокиселини на прах на фирмата DYMATIZE и от време на време взимам и oxyelite pro 1 таблетка преди фитнеса.
Моя проблем е че от месец някъде може и малко повече ми се появи някакъв лек сърбеж или нещо като иглички/бодежи то и аз не мога да го обясня точно който се местят по цялото тяло.Рядко се чеша защото в повечето пъти сърбежа е много лек.Даже някой път само като потупам с ръка на мястото сърбежът спира..Интересното е че никъде няма обриви.Сърбежът не е постоянен но доста често и да кажа също че като заспя не се събуждам от него.
Обиколил съм 4-5 доктора.Първия път посетих дерматолог който ме прегледа и ми изписа някакви хапчета (aerius) , каза да се мажа с ментолов спирт и каза че ще ми мине и че най вероятно е от спирането на антидепресантите.Изпих хапчетата,мазах се със спирта и нищо
След това реших да ходя при друг дерматолог който ме прегледа,нищо не видя по кожата и ми предписа един душ гел и един крем за мазане ‘‘TRIXERA’’ на AVENE.
Пробвах и с тях ама никакъв ефект отново
Ядосах се че не ми минава и че никой от дерматолозите не може да ми помогне и да ми достави точна диагноза и реших да отида при невролог.Неговата диагноза беше че е на нервна почва вследствие от спирането на антидепресантите,предписа ми АТАРАКС и МИЛГРАММА N.Трябваше да ги пия седмица,само че аз ги пих само 2 дни и спрях защото не виждах подобрение.Последния доктор който посетих беше уролог понеже прочетох че е възможно сърбежът да има връзка с бъбречни,чернодробни заболявания,диабет и други....
Назначи ми изследвания от който не се вижда някакъв проблем.
Чернодробни ензими:
АЛАТ/ГПТ/-22 U/L
АСАТ/ГОТ/-23 U/L
ГАМА-ГТ-24 U/L
ГЛУКОЗА-5.3 mmol/L
Гледал ме е и на ехограф (черния дроб,бъбреците и жлъчката) и каза че всичко ми е наред.
Направих си и кръвна картина от която всичко беше в норма освен повишени левкоцити 13.9 G/L
Забравих да кажа че говорих и с психиатърът ми и каза че не е възможно да е от спирането на антидепресантите.
Вече незнам къде да ходя и какво да направя....
Моля за съвет,защото сърбежът не спира и вече се отчаях
Благодаря предварително!!

Темата беше редактирана от radoslav ivanov на 08.04.13 20:33.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

08.04.13
22:34

Спирането на антидепресантите или antidepressant discontinuation syndrome е причина за поява на уникални симптоми, които може да претърпите и развиете, когато спрете употребата на подобен медикамент. Най-често става при рязко спиране на антидепресанта, но не само тогава. В нета се посочват данни, че един на пет човека винаги има подобни оплаквания (включително чесане без причина и без обрив), ако спре приема след 6 или повече седмици употреба. Как ги спря ? Беше ли съгласувано с доктор или самоинициатива?
Един съвет, колкото и нечовешко да е, дай си още време. Пил си тези шитни цели 4-5 години, съвсем достатъчно да те объркат отвсякъде. Спри да ходиш по доктори. Това е лично мнение и просто споделям. Поздрави и бързо влизане в релси !
пс. Интересно е колко лесно се предписват антидепресанти, без изобщо да са изследвани страничните ефекти при дългосрочен прием.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 08.04.13 22:35.

И аз бих казал, че е от антидепресантите и е на нервна почва. След като всичко ти е наред и си стигнал чак до психиатър, те съветвам и аз да спреш с тия доктори и да не се вглеждаш чак толкова много(прилича на онзи герой от един скорошен филм, който си правеше преглед на простатата всеки ден).

08.04.13
23:32

казано от Strelok91 на 08.04.13, 22:34:

Спирането на антидепресантите или antidepressant discontinuation syndrome е причина за поява на уникални симптоми, които може да претърпите и развиете, когато спрете употребата на подобен медикамент. Най-често става при рязко спиране на антидепресанта, но не само тогава. В нета се посочват данни, че един на пет човека винаги има подобни оплаквания (включително чесане без причина и без обрив), ако спре приема след 6 или повече седмици употреба. Как ги спря ? Беше ли съгласувано с доктор или самоинициатива?
Един съвет, колкото и нечовешко да е, дай си още време. Пил си тези шитни цели 4-5 години, съвсем достатъчно да те объркат отвсякъде. Спри да ходиш по доктори. Това е лично мнение и просто споделям. Поздрави и бързо влизане в релси !
пс. Интересно е колко лесно се предписват антидепресанти, без изобщо да са изследвани страничните ефекти при дългосрочен прием.

Здравей и ти благодаря много за отговора.Антидепресантите ги спрях изведнъж понеже ми беше писнало от тях иначе казват постепенно да се спират.Ами по принцип това което чувствам не е точно сърбеж то и аз не мога да го обясня  нещо като боцкане като иглички без болка а като дразнене някакво все едно нещо ходи по мен и изчезва без да се почеша.Странно ми е да ви кажа!

08.04.13
23:32

казано от Камен Илиев на 08.04.13, 23:00:

И аз бих казал, че е от антидепресантите и е на нервна почва. След като всичко ти е наред и си стигнал чак до психиатър, те съветвам и аз да спреш с тия доктори и да не се вглеждаш чак толкова много(прилича на онзи герой от един скорошен филм, който си правеше преглед на простатата всеки ден).

Благодаря за отговора!

08.04.13
23:56

Ами виж да не е някаква лека алергия, към дрехи които носиш (бельо) или към праховете с които ги переш. Или към сапуна с който се къпеш,ако е от тези силно ароматизираните.
За бъбреците не пише урея и креатинин дали са ти в нормата. Друга ввроятност е също да качваш периодично кръвната захар. Диабетиците имат разни неприятни усещания,мравучкане и други разни. Едва ли имаш това,но все пак.
А може да се е получило и някакво взаимодействие между някоя добавка и антидепресант. Спомни си дали си ги вземал по едно и също време.

09.04.13
00:19

казано от Миро на 08.04.13, 23:56:

Ами виж да не е някаква лека алергия, към дрехи които носиш (бельо) или към праховете с които ги переш. Или към сапуна с който се къпеш,ако е от тези силно ароматизираните.
За бъбреците не пише урея и креатинин дали са ти в нормата. Друга ввроятност е също да качваш периодично кръвната захар. Диабетиците имат разни неприятни усещания,мравучкане и други разни. Едва ли имаш това,но все пак.
А може да се е получило и някакво взаимодействие между някоя добавка и антидепресант. Спомни си дали си ги вземал по едно и също време.

Здрасти колега и благодаря за вниманието.Смених си и прахта след като докторът ми каза също така и сапуна с някакъв друг на АВЕНЕ която е медицинска козметика и нищо.Нивото на  креатина ми е 76 mmol в нормата е.Като почнах да пия добавките не пиех антидепресантите,бях ги спрял.Кръвната ми захар също е в нормата.

Мнението беше редактирано от radoslav ivanov на 09.04.13 00:21.

едно изследване на гръбначния мозък

31.08.15
04:43

Здравейте!
От около 3 седмици имам същия проблем, който колегата по-горе е описал, не съм взимал антидепресанти, но може да се каже, че бях в известен стрес през последните 2 месеца, преди да се появи оплакването. Искам най-вече да помоля за съвет колегата, ако се е оправил.
Искрено благодаря.

28.04.18
16:16

Здравеите имам същите симптоми като леко гъделичкане по тялото от 3 дена съм така виждам че сте споменали преди доста време та ако може да кажете как се оправихте

10.04.19
01:24

И аз имам същия проблем от една година. Всичко опитах и изследвах, решение няма. От известно време вечер преди заспиване е кошмар -боцкане и сърбежи на най различни места

Здравейте , госпожице или госпожо ! С цялото ми уважение Ви моля наистина най- сърдечно да споделите с мен , дали имате някакво решение на проблема с влудяващите боцкащи игли придружени със сърбеж , защото аз страдам вече 2 години от този проблем и е кошмар за мен особено вечер! Търся други като мен със същия проблем , които имат някаква светлина на проблема и са разбрали от къде идва това проклето нещо.... При мен влудяващия сърбеж по тялото започна преди две години , точно когато бях бременна в 6 тия месец ... Всяка вечер започваше ужасно , с чесане , чесане до отчаяние направо , така до 4,5 сутринта ...ходих при 1,2,3 много добри специалисти уж , нищо само скъпи медицински козметики и глупости , много странен случай съм била , в осмия месец ми изписа един доктор Медрол по схема , толкова ми беше писнало от тоя сърбеж ,че се чудих вече откъде сили ще намеря да родя. Така изкарах с тия хапчета до последния ден преди раждането. Оттам нататък щом се роди детенце това нещо изведнъж изчезна .. .до миналата година обаче , отново всичко започна , върна се проклетия сърбеж , сякаш ме лазят буболечки под кожата и не мога да ги спра , защото щом изчезне от едно място се появява на друго място веднага.Започнах да пия много кортикостероиди по лекарско предписание, толкова много че напълнях , а аз съм доста активен човек , тренирам поне три пъти седмично ,обичам спорта и вече 8 години бе съм спряла да спортувам активно, но това ” нещо” ме срина тотално , с хронична умора съм всеки ден , вече две години всяка нощ и вечер много ме сърби ! И така отново посетих много , много лекари , дерматолози , алерголози, вътрешни болести , невролог , изследвания на черен дроб , щитовидната жлеза показатели, кръвна картина , кръвна захар - всички тези изследвания по 2 пъти си правих и нищо не излезе , единствено дефицит на б 12 и то аз сама си го открих , в момента се лекувам , но дойде ли вечер , започват влудяващите боцкащи игли и гъделичкане под кожата , сякаш живея с някакви насекоми под кожата си , ужасно е ! Дотук нищо не се установи категорично , стигнах до там да търся лечители от народната медицина и фолклор- тоест някакви чудодейни места изцеляващи из България и съм решила да отида .Най - тъжното е че през нощта не мога да си почина като нормален човек и да имам достатъчно сили за детенцето си ..  .изчетох страшно много материал по темата , четох и за моргелоните , за холестазата и какви ли не други болести ,но нямам Слава Богу поне такива неща ! Видях тук коментарите Ви и ще помоля наистина да ми пишете нещо ,ако откриете , много моля ! Това е номерът ми ако някой реши да се свърже с мен 0894 833 998 .Аз също ще споделя ,ако открия важна информация свързана с този проблем ! Благодаря!

Само да добавя , че нямам и никакви невропатии и заболявания на нервната система , последното ” гениално” нещо което ми бе препоръчано от поредния специалист бе да се мажа с анестезолов спирт.Но колкото и да се мажеш е само временно облекчение . Сега смятам да пробвам веганство поне два месеца и да се изчистя поне малко . Забелязах , когато правих житния режим на Петър Дънов , който продължава месец ,че не ме сърбеше , нито боцкаше изобщо.

06.05.19
23:13

Веганството от какво чисти?
А шмекера Дънов и той ли чисти?

07.05.19
05:14

Аз най-добре се чистя със сапун

07.05.19
09:03

казано от Виолета Петрова на 06.05.19, 21:49:

Само да добавя , че нямам и никакви невропатии и заболявания на нервната система .

Toва пък как го установихте сама?!! Лекарите правиха ли ви всички възможни изследвания? Има всевъзможни неврологични или психични проблеми, които предизвикват подобни неразположения.

14.05.19
19:12

Виолета, проверете жлъчката!
Много характерен симптом е това при проблеми с жлъчката и черния дроб.

14.05.19
22:17

Относно неизвестния сърбеж и нещото, което сякаш е като боцкане или пълзене по кожата, ще разкажа един мой сходен случай и как го реших. Първо ще спомена, че нямам невропатив, не съм пил антидепресанти и т.н.
Имах един период, през който тренирах редовно и доста се потях. Изведнъж спрях тренировките за няколко месеца - абсолютно нищо не тренирах и ако правех нещо не стигах до изпотяване. По едно време усетих как леко като започна да се изпотявам, целият ми гръб започваше адски да ме сърби - сякаш имаше мравки по него.
Предписваха ми шампоани, мазила - нищо не помогна.
Само леко да се изпотях и се почваше.
Възобнових отново тренировки и като започнах да се потя, при първата тренировка, сърбежа започваше да се проявява, и изведнъж изчезна като качих темпото и потта стана по обилна.
С времето имах няколко проявления на тези симптоми и винаги се оправяха след като започнех обилно да се потя.

Мислех си за алергии или нервна почва,но според мен моя проблем е имало нещо свързано с пото отделянето

казано от Виолета Петрова на 06.05.19, 21:39:

Здравейте , госпожице или госпожо ! С цялото ми уважение Ви моля наистина най- сърдечно да споделите с мен , дали имате някакво решение на проблема с влудяващите боцкащи игли придружени със сърбеж , защото аз страдам вече 2 години от този проблем и е кошмар за мен особено вечер! Търся други като мен със същия проблем , които имат някаква светлина на проблема и са разбрали от къде идва това проклето нещо.... При мен влудяващия сърбеж по тялото започна преди две години , точно когато бях бременна в 6 тия месец ... Всяка вечер започваше ужасно , с чесане , чесане до отчаяние направо , така до 4,5 сутринта ...ходих при 1,2,3 много добри специалисти уж , нищо само скъпи медицински козметики и глупости , много странен случай съм била , в осмия месец ми изписа един доктор Медрол по схема , толкова ми беше писнало от тоя сърбеж ,че се чудих вече откъде сили ще намеря да родя. Така изкарах с тия хапчета до последния ден преди раждането. Оттам нататък щом се роди детенце това нещо изведнъж изчезна .. .до миналата година обаче , отново всичко започна , върна се проклетия сърбеж , сякаш ме лазят буболечки под кожата и не мога да ги спра , защото щом изчезне от едно място се появява на друго място веднага.Започнах да пия много кортикостероиди по лекарско предписание, толкова много че напълнях , а аз съм доста активен човек , тренирам поне три пъти седмично ,обичам спорта и вече 8 години бе съм спряла да спортувам активно, но това ” нещо” ме срина тотално , с хронична умора съм всеки ден , вече две години всяка нощ и вечер много ме сърби ! И така отново посетих много , много лекари , дерматолози , алерголози, вътрешни болести , невролог , изследвания на черен дроб , щитовидната жлеза показатели, кръвна картина , кръвна захар - всички тези изследвания по 2 пъти си правих и нищо не излезе , единствено дефицит на б 12 и то аз сама си го открих , в момента се лекувам , но дойде ли вечер , започват влудяващите боцкащи игли и гъделичкане под кожата , сякаш живея с някакви насекоми под кожата си , ужасно е ! Дотук нищо не се установи категорично , стигнах до там да търся лечители от народната медицина и фолклор- тоест някакви чудодейни места изцеляващи из България и съм решила да отида .Най - тъжното е че през нощта не мога да си почина като нормален човек и да имам достатъчно сили за детенцето си ..  .изчетох страшно много материал по темата , четох и за моргелоните , за холестазата и какви ли не други болести ,но нямам Слава Богу поне такива неща ! Видях тук коментарите Ви и ще помоля наистина да ми пишете нещо ,ако откриете , много моля ! Това е номерът ми ако някой реши да се свърже с мен 0894 833 998 .Аз също ще споделя ,ако открия важна информация
свързана с този проблем ! Благодаря!

Привет Виолета,
Открихте ли решение на проблема?

01.10.21
13:29

Здравейте,открихте ли решение на проблема?

01.10.21
13:30

казано от Stefka Nonnenbroich на 10.04.19, 01:24:

И аз имам същия проблем от една година. Всичко опитах и изследвах, решение няма. От известно време вечер преди заспиване е кошмар -боцкане и сърбежи на най различни места

Открихте ли някакво решение на проблема?

02.10.21
15:45

казано от Христо Николов на 13.10.20, 15:14:

казано от Виолета Петрова на 06.05.19, 21:39:

Здравейте , госпожице или госпожо ! С цялото ми уважение Ви моля наистина най- сърдечно да споделите с мен , дали имате някакво решение на проблема с влудяващите боцкащи игли придружени със сърбеж , защото аз страдам вече 2 години от този проблем и е кошмар за мен особено вечер! Търся други като мен със същия проблем , които имат някаква светлина на проблема и са разбрали от къде идва това проклето нещо.... При мен влудяващия сърбеж по тялото започна преди две години , точно когато бях бременна в 6 тия месец ... Всяка вечер започваше ужасно , с чесане , чесане до отчаяние направо , така до 4,5 сутринта ...ходих при 1,2,3 много добри специалисти уж , нищо само скъпи медицински козметики и глупости , много странен случай съм била , в осмия месец ми изписа един доктор Медрол по схема , толкова ми беше писнало от тоя сърбеж ,че се чудих вече откъде сили ще намеря да родя. Така изкарах с тия хапчета до последния ден преди раждането. Оттам нататък щом се роди детенце това нещо изведнъж изчезна .. .до миналата година обаче , отново всичко започна , върна се проклетия сърбеж , сякаш ме лазят буболечки под кожата и не мога да ги спра , защото щом изчезне от едно място се появява на друго място веднага.Започнах да пия много кортикостероиди по лекарско предписание, толкова много че напълнях , а аз съм доста активен човек , тренирам поне три пъти седмично ,обичам спорта и вече 8 години бе съм спряла да спортувам активно, но това ” нещо” ме срина тотално , с хронична умора съм всеки ден , вече две години всяка нощ и вечер много ме сърби ! И така отново посетих много , много лекари , дерматолози , алерголози, вътрешни болести , невролог , изследвания на черен дроб , щитовидната жлеза показатели, кръвна картина , кръвна захар - всички тези изследвания по 2 пъти си правих и нищо не излезе , единствено дефицит на б 12 и то аз сама си го открих , в момента се лекувам , но дойде ли вечер , започват влудяващите боцкащи игли и гъделичкане под кожата , сякаш живея с някакви насекоми под кожата си , ужасно е ! Дотук нищо не се установи категорично , стигнах до там да търся лечители от народната медицина и фолклор- тоест някакви чудодейни места изцеляващи из България и съм решила да отида .Най - тъжното е че през нощта не мога да си почина като нормален човек и да имам достатъчно сили за детенцето си ..  .изчетох страшно много материал по темата , четох и за моргелоните , за холестазата и какви ли не други болести ,но нямам Слава Богу поне такива неща ! Видях тук коментарите Ви и ще помоля наистина да ми пишете нещо ,ако откриете , много моля ! Това е номерът ми ако някой реши да се свърже с мен 0894 833 998 .Аз също ще споделя ,ако открия важна информация
свързана с този проблем ! Благодаря!

Привет Виолета,
Открихте ли решение на проблема?

20.01.22
11:05

sodium dichloroacetate dca
fenbenlab fenbendazole capsules

Мнението беше редактирано от Robert Perkins на 22.01.22 12:06.

29.03.23
14:17

Здравейте. Дали някой откри ефикасно лечение и причината за това състояние?

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1