09.04.13
21:45
Здравейте! Това лято ще ходя на бригада в САЩ, Аляска. В няколко дневника прочетох за съфоромници, които са били/ ще бъдат. Американците са прочути с кофти храната, как да се доближим там до хубавата и чиста храна. Споделете опит с посещенията си отвъд Океана.
Как поддържахте форма?
09.04.13
21:47
Ставаш малко по-рано. Правиш си много голяма закуска + протеинов шейк, който носиш с теб/кутия с храна.
Два пъти седмично с приятели до супермаркета, който беше на 20 минути пеша. С по 10 килограмови торби дома. И товаз. Не е сложно. Там цените са много ниски на манджата.
Там където ще ходя няма супермаркет, хотел в планината... Най- близкия град е на 50мин. път с кола. Работодателят предлага опция да ми подсигури хранта. Чудя се дали да се възползвам или да намирам начин да пазарувам
10.04.13
00:38
Не съм била в САЩ, но бих те посъветвала да си намериш начин за пазаруване. Повечето големи вериги би трябвало да предлагат доставки на адрес. Например веднъж седмично, може да си разделите разходите за доставка, ако има други желаещи.
Не отдавяй работодателя да ти определя храната, че ще я караш само на полуфабрикати.
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 10.04.13 00:38.
Приеми предложението на работодателя. Има много отдалечени места и като си за първи път там ще ти е много трудно да организираш (редовно) посещение на магазин. Вероятно е и да нямаш време—аз съм имала по половин почивен ден на две седмици и тогава просто си изпираш дрехите и започваш всичко отначало.
10.04.13
18:59
Мога само да споделя моят опит, а ти ще си прецениш: хранта ми е била основно зеленчуци и месо, често но не всеки ден oatmeal raisins cookies, които бяха умопромачително яки :D Може би за цялото време 1-2 шоколада (малко е гаден американския шоколад), няколко парчета пица по купони (и пицата им не е особено добра), и тук-таме фъстъчено масло или нещо, което не съм яла преди в България. Избягвай млечните, особено с неясен произход - много са боклучави. Аз май само тях изрично ограничавах (така ме посъветва роднина, която живее там). Другото си беше в норма. Първите 2 седмици почти стоях гладна, защото хранта ми беше ужасно безвкусна и твърде сладка. После почнах да ям и постепенно почнах да пълнея - там всичко е с царевичен сироп, месото е с много хормони (момчетата се прибраха с гърди (tmi) ), но тук идва хубавата новина - 2 седмици след като се прибрах 4 кила буквално се изпариха. През времето в САЩ не съм спортувала, но работата ми беше с много движение. Според мен трябва да се възползваш максимално от това пътуване, пък било то и с някоя друга пица повече. (pizza) :D
Мирси за съветите... Обмислям да направя едно зареждане с ядки разни при пристигането си. Надявам се да не се излагат много в менюто, което предлагат ( фирмата доста държи на името си и съм чувала положителни отзиви). Спорта няма да прекъсвам, все пак ще съм в планината. Идеята ми е да съчетая полезното с хобито.
Относно хранителните добавки можете ли да препоръчате производител? Ползвам Now , но ако не намеря?
10.04.13
20:22
www.dpsnutrition.com :)
10.04.13
21:46
Тва с доскавките е добра идея , ако можеш поне от време на време до супера , някой да те кара с кола и си готви сам . Аз го карах на ориз картофи и яйца пържоли основно . Форма поддържаме с много колело и рядко фитнес , че не остава време от работа . Момчетата масово отслабват , но момичетата малко или много напълняват .