10.04.13
12:19
При предните няколко шишенца течно рибено масло на НАУ забелязвам,че известно време,след като стои в хладилника започва да се получава утайка,като на последното шишенце утайката беше сигурно един пръст.Излишно е да казвам,че като стигна до “замразеното” рибено масло и изхвърлям шишенцата,а това както се сещате е излишен разход.Рибените масла,независимо дали на капсули или течни ги съхранявам на тъмно и хладно (в хладилник),Може би НАУ са сменили суровината с такава с по-ниско качечество.
Някой има ли подобни впечатления ?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.04.13 14:03.
сипи капка върху стиропор или тарелка от кебапчета примерно. Ако има мастни киселини в него трябва да се получи нещо , като сцена от Пришелеца след около 5 минути! Ако няма ще се разлее, като олио и няма да пробие тарелката/стиропора.
пс. Знам, че зехтина на студено става мътен, а той също е такъв тип мазнина.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 10.04.13 16:34.
10.04.13
19:45
казано от Strelok91 на 10.04.13, 16:33:
Сега нямам на разположение течно рибено,иначе щях да пробвам варианта с тарелката.Ако някой в момента пие такова рибено масло нека тества.
Иначе зехтина става така,но той е омега 9 олиенова киселина,а рибеното е омега 3 епа и дха,които не замръзват при такива температури.Не знам дали има примеси или от НАУ са почнали да пробутват евтина суровина,или в складовете/магазините не се съхранява както трябва ...
Общо взето съм изпил доста такива шишенца рибено,преди нямаше подобни работи.
казано от Denny Crane на 10.04.13, 19:45:
казано от Strelok91 на 10.04.13, 16:33:
Иначе зехтина става така,но той е омега 9 олиенова киселина,а рибеното е омега 3 епа и дха,които не замръзват при такива температури.
И в зехтина имаме, както омега 9, така и хубаво количество омега 3 и 6. Не споря, че дериватите от риба и морски гадини са най-добрите такива, ако става дума за количество омега 3 мастни киселини. Просто и двете са нерафинирани мазнини, които не са претърпявали термични обработки.
Относно NOW foods, една от любимите ми марки е, ала в БГ се продава на 3 пъти по-скъпи цени от тези в Щатите, което просто ме дразни и е причината да не се наливам с шишенца омега 3 :D
Мастни киселини неиздържали горе описания опит са тези на Оптимум (fish oil) и Ultimate.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 10.04.13 22:40.
14.05.16
18:44
Здравейте. И за мен Now Foods беше една от най-удачните марки за суплементи, много съм доволна от Optimal Digestive System и ZMA. Kолкото до мастните киселни, пия от известно време Omega 3-6-9 на Now Foods и реших да си направя теста със стиропора, след което останах леко разочарована, стиропорът почти не се измени...
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече