Фитнес и кудо

11.04.13
18:18

Здравейте на всички искам да помоля някои да ми препоръча програма или съвет с която да съчетая фитнесът със БИ,вмомента програмата ми е доста тежка,ходя 5 пъти седмично на фитнес,а отделно искам да започна и някакво би,насочил съм се към кудо.

Та главно исках да ви попитам примерно кудото е понеделник,сряда и петък мога ли в останалите дни да си направя някаква програма или някой да ми я изготви с която да съчетая фитнеса със би и пак да си има ефект качване на мускулна маса.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.04.13 19:34.

Ти май нямаш намерение да почиваш. От колко години се занимаваш с фитнеса и к’ви са ти целите?

11.04.13
21:31

Раздел фитнес——> http://www.bb-team.org/fitness
Личния ти треньор по БИ най-добре ще знае какво ще ти е от полза.
Иначе всеки може да ти каже някакъв сплит или програма, но това нищо не означава ...

11.04.13
23:08

казано от Владислав Андонов на 11.04.13, 21:15:

Ти май нямаш намерение да почиваш. От колко години се занимаваш с фитнеса и к’ви са ти целите?

Имам намерение да почивам,почивката е супер важна за мускулите и тн знам за какво става дума,но просто искам съвет от вас как да съчетая всичко със почивката

11.04.13
23:20

Има цяла статия за силовите тренировки в сайта, прочети я.

12.04.13
00:14

За теб - ОФП във фитнеса - кръгова с базови упражнения и свободни тежести 2-3 пъти седмично.  Дните - според това, кога имаш тренировки по кудо (или каквото избереш)

12.04.13
00:25

не се залъгвай с това кудо.. особено пък ако е в Пловдив

До колкото съм запознат с БИ, в България Кудо не е доста популярно, което ме навежда на мисълта, че няма някакви съществени и зрелищни състезания така че смисъла да тренираш за състезания се губи. Ако искаш да тренираш за самозащита с оръжие бих препоръчал Кали (Pekiti-tirsia-Kali) в Пловдив лично познавам треньора и гарантирам добри тренировки, или Стара Загора и София. Ако разчиташ на бойно изкуство без оръжие, бих те насочил към самбо.
Да комбинираш фитнес и бойни изкуства не мисля, че ще е подходяща идея ако нямаш стаж и слаб хранителен режим. Факта е че ще се натовариш твърде много и няма да имаш почивка за градеж на мускулите, едновременно с това ще си отпаднал на самите тренировки. Според мен най-добрият вариант ще бъде комбинация от базови упражнения и бойни изкуства в една тренировка, но нека някой от по-компетентните съфорумници да сподели мнение :)
Поздрави!

12.04.13
00:51

Бойно изкуство се избира най-добре като отидеш на тренировката, видиш за какво става въпрос, пробваш. От там - харесва ми, не ми харесва, удобно ли е времето и мястото, разбирам ли се с треньора, пасва ли ми цената?

12.04.13
00:56

Благодаря на всички за отговорите и вниманието,ще отида засега първо на Кудото утре да видя как е и ще реша дали то ще е моето БИ или кикбокса. :D

Кудото си е киокушин, само че с тупалки в главата. Другата разлика е че при кудото бойците са навлечени с брони и шлемове като жандармеристи, нещо което при киокуишина също е различно. По-добре ходи на киокушин или на бокс. В Пловдив са събрани голяма част от най-добрите треньори и състезатели и по двете бойни изкуства. Така че имаш избор. Разбира се не изключвам и всички останали БИ.

15.04.13
16:19

Ся колко от експертите в Кудо, са посетили тренировка и са играли спаринг с тоя прословут шлем ? Особено па в пловдиския клуб (devil)
Да позная ли отговора ? :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1