11.04.13
19:24
Здравейте.Тренирам от 6 месеца в залата редовно(4 пъти седмично),преди това също съм се занимавал със спорт от дете.Въпроса ми е защо при положение,че нямам много мазно ръцете ми не са оформени ? Какво ли не пробвах тренирах бицепс гърди,трицепс гръб.Сега тренирам ръцете отделен ден и пак същата...За тия 6 месеца качих около 6-7 кила мускули,предимно по раменете,гърба и седалището а ръцете са ми пораснали едва с 1,5 см и са съвсем леко по-добре оформени...Искам да попитам как да ги оформя и да станат по-големи.На 17 години съм 1.82,78 кила 35 см ръка,неоформена
Какви упражнения правиш за ръце? По колко серии ги правиш...? Дай ни повече информация.
Фактори:
Възраст: 17 години - а си почнал да тренираш едва от 6 месеца
Ръст: 182см - на тази височина не е лесно да се трупа маса само на определени места
Тегло: 78кг - това си е доста добре (ако са разпределени добре) съобразено с твоите години и височина
Ръка: 35см - среден размер, че дори много хора и на по-голяма възраст остават с такава или по-малка ръка
Ген: Ако в гена ти е заложено да имаш ръка макс 35см ще имаш макс 35 и к’вото и да правиш и 300кг тяга да правиш пак ще си остане толкова
В крайна сметка за теб е важно как ти изглежда ръката или колко вдигаш?
11.04.13
22:45
Така ще дам малко повече инфо:Силата мисля,че ми е добре-винаги съм бил силен,още от малък.Упражнения преди правих за бицепс - “21” с прав лост(7 пъти до средата,7 пъти от средата догоре и 7 пъти изцяло) 21 (7 тесен хват,7 нормален,7 широк),сгъване с крив лост и с дъмбел сгъване.За трицпес кофи,френско,разгъване на въже.Сега смених за бицепса сгъването с крив лост с дърпане отдолу и френското за трицепс го смених с лежанка тесен хват.Иначе за гена-имам ген за гърди-гърдите са ми здрави и оформени дори без много тренировки,но ръцете...Не знам баща ми има 40 см ръка,без да тренира,но и неговата ръка не е изобщо оформена
11.04.13
22:47
А да обикновено правя по 4 серии-6 повторения.Изключение прави въжете за трицепс там гледам повторенията да са 10-12
12.04.13
01:01
казано от Boris Angelov на 11.04.13, 21:29:
Фактори:
Ръст: 182см - на тази височина не е лесно да се трупа маса само на определени места
Тегло: 78кг - това си е доста добре (ако са разпределени добре) съобразено с твоите години и височина
Ръка: 35см - среден размер, че дори много хора и на по-голяма възраст остават с такава или по-малка ръка
Ген: Ако в гена ти е заложено да имаш ръка макс 35см ще имаш макс 35 и к’вото и да правиш и 300кг тяга да правиш пак ще си остане толковаВ крайна сметка за теб е важно как ти изглежда ръката или колко вдигаш?
Ебаси, ми аз к’во се бъхтя тогава ... предполагам и максималната тяга зависи от гена ?
Ми не се бъхти, никой не те кара насила. Човекът ти е казал истината. На някои им върви едно, на други друго. Голяма рядкост са хората, на които всички мускули им се развиват максимално добре. Ако размера на ръката е единственото, което те мотивира да тренираш, по-добре наистина се откажи.
казано от Boris Angelov на 11.04.13, 21:29:
Фактори:
Ген: Ако в гена ти е заложено да имаш ръка макс 35см ще имаш макс 35 и к’вото и да правиш и 300кг тяга да правиш пак ще си остане толковаВ крайна сметка за теб е важно как ти изглежда ръката или колко вдигаш?
Направо са чудя от къде да ги почвам такива коментари...
182 см - не са чак толкова много.
78 кг - малко е.
35 см бицепс - тука си прав, на много хора и в много по-голяма възраст ръцете са им толкова или по-малки,щото НЕ ТРЕНИРАТ.
Тая простотия за гена не знам как да я коментирам.Мога се обзаложа че няма човек на планетата на който да му е заложена ръка МАКСИМУМ 35 см.Всъщност не съм прав - има разни пигмейски племена в Африка,при които максималния ръст на мъжа е около 80 см - при тях може и да е така.