12.04.13
01:05
Здравейте,повече не е точната дума,тъй като приема ми на вода е почти никакъв с изключение на тази от плодове и други храни.
Просто не изпитвам нужда да пия вода през деня,знам че това изобщо не е добра за функционирането на огранизма,но не чувствам жажда .
Мога да пия вода само ако се сетя или видя празна чаша,но изпия ли една после определено идава доста голяма жажда и следват още няколко,но ако не се сетя да пия не изпитвам никаква нужда.
Освен да си направя някаква аларма и всеки ден сутрин да ми звъни и да ми напонмя ? :)
Темата беше редактирана от Biad__ на 12.04.13 01:05.
12.04.13
01:17
Яж повече и ще ти се пие вода.
Или пък яж солена риба и гледай какво става. :D
12.04.13
01:48
Налей си едно шише от 2 литра и половина или друго и си го дръж пред теб.
Соленото ме кара да изпивам литри вода,които после моментално изхвърлям.
То ако се храниш доста,водата е малко.Поне при мен.Когато се храня 5-6 пъти на ден,не пия много вода,е старая се,но на сит стомах и вода не влиза.
Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 12.04.13 01:50.
12.04.13
14:17
Не е нужно да се психираш с тази вода. Тялото съвсем надеждно сигнализира - ако си жаден - пиеш, ако не си - не му трябва повече вода.
Тези около 2 литра вода на ден, не се боят само изпитите в чист вариант. Зеленчуци, плодове - всичките съдържат доста вода. Ако ядеш по няколко килограма на ден, не е чудно че не ти трябват допълнителни течности.
Както ти казаха и другите от соленото доста се ожаднява. Например аз с 100гр печени солени бадеми мога да изпия поне 1, 5 литра вода
Според мен също трябва да държиш по едно шишенце /поне/ 500мл. наоколо и да си пиеш периодично, дори и да не си толкова жаден. В един момент се превръща в навик. =)
казано от Biad__ на 13.04.13, 15:32:
Целта ми е по-скоро да си създам навик по някакъв начин,а не нужда.
Еми добре де ... вземи си 200гр бадеми 2,5л вода и си яж бадемите и ще ожадняваш доста. После като го правиш това всеки ден в продължение на 3-4 седмици накрая би трябвало да си създадеш и навик и само като си държиш шише до теб ще си пиеш без за се усещаш даже. Но да имаш шише до теб също е чного важно