Здравейте! Имам нужда от помощ и съвет :)

Темата е заключена.

14.04.13
19:13

Съвсем нова съм  в сайта, здравословния начин на живот и спортуването.
Имам нужда от съвети как да постигна целите си.

Аз съм на 24г, тежа 48кг, висока съм 156 см,

Проблема ми е, че имам по - мощни  бедра, не са дебели, а просто по мусколести, което не от тренировки, а такава ми е структурата, целта ми е да намаля обиколката им, която в момента е 49см., но не искам да трупам мускул, а само да намаля мазничкото.

От скоро ходя на фитнес, опитвам се да ходя три пъти седмично. Там наблягам повече на кардио тренировките: пътеката - редувам 2мин-6 скорост, 2мин - 10скорост, от другата седмица смятам да променя- 2м-6скорост, 1м-12ск.,5м-10ск - общо около 40мин.
кростренажора - 20 мин, правя коремни преси, упражненя за вътрешната част на бедрото.
Хранене: Много ми е трудно обичам да си хапвам.:)
закусата(10ч) ми обикновенно е активиа натурална с пакет белвита или мюсли,
обяд(13ч) салата зелена(маруля,рукола,репички, домат,малко зехтин и оцет от нар)+2 филиики хляб вита намазани с малко крема сирена, по късно хапвам някои плод (грейпфрут, киви или ябълка), вечеря( 19.30ч) - салата зелена отново. Ограничила съм сладкото и тестените продукти, газирано не пия, нат.сокове също, вода около 2 л дневно.
Менюто си разнообразявам с ориз със зеленчуци, пържолки на скара от време на време и риба. Като тях обикновенно ги приемам на обяд.
Чесно казано от време на време някой пакет солети, трудно ми е да откажа тези боклуци.

Начина ми на живот не е много активен, работата ми свързана със седене на бюро.

ВP

15.04.13
15:00

Успех

15.04.13
15:34

Би били по-хубаво, ако рибата е често, а не от време на време, а някои други неща да са от време на време.

15.04.13
16:34

Ако водиш заседнал начин на живот ми е трудно да си представя как така краката ти са мускулести. Или просто са големи като структура?  Моля те, приложи снимка.

Другото, което е - не искаш мускул, а само да махнеш мазното - няма как да стане,отсега ти казвам. Мускулът е този, който “яде” от мазнината. Имам чувството, че като чуеш “мускул” и се сещаш за мъжка физика, и затова започваш дневника си с подобно изречение - как не искаш мускули. Поне малко от малко трябва да тонизираш краката (т.е. да стегнеш мускула), за да изглеждат те добре и точно по начина, по който искаш.
И кардиото (високоинтензивно, а не влачене по пътеката) също гори мазнините, но не можеш да разчиташ само на него. За да ти е стегнат крака, да не виси кожата и т.н., трябва поне малко да го тонизираш.

Храната ти не е добра. Белвита нито се освобождават бавно, нито съдържат не знам си какви фибри. Това е бисквита като всички останали - яла съм, не говоря наизуст. Активия - не, не и не.
Солетите и подобните - колкото и да ти е трудно, по-добре не ги яж. В крайна сметка те са само празни калории. Да речем едни солети са  Х калории. За същите Х калории можеш да избереш друга, по-хранителна, а и по-вкусна алтернатива, за която организмът ти ще ти благодари. Салата, омлет и т.н. Вкарай някакви белтъчини в менюто си. Не стига, че се храниш МАЛКО, ами не и много качествено. Само на салати вечер не можеш да изкараш... Хапвай  сурови ядки, яйца, риба, месо, кисело мляко... Изобщо храни, богати на протеин! Ако не си почитател на месото, тук има един вегетариански дневник, но не знам дали ще можеш да си позволиш растителен източник на протеин,обикновено са по-скъпи. Не пести мазнината в менюто си - зехтин, олио от гр.семки, по малко краве масло и т.н. Важното е да ти е разнообразно,вкусно и полезно. Зеленчуците естествено се подразбират. За въглехидрати аз поне одобрявам различните варива, но не и само на тях да се набляга.
Подразбира се, че сладки,тестени и пържени неща е хубаво да са много малко или направо да ги няма в менюто ти.

Програмата ти във фитнеса: твоята не ми се струва добра. Трябва ти нещо по-интензивно и по-предизвикващо. Например трениране с някакви тежести. Не много големи, но достатъчни, за да тонизираш мускула си. Кардиото - нека са спринтове и тн.
Дори да не си почитател на фитнеса (чисто хипотетично), не можеш да избягаш от силовите тренировки. Дори в един пилатес или една йога има силови упражнения. Те правят тялото изваяно и красиво. Кардиото също е част от дбрата физическа подготовка, но не можеш да разчиташ само на него, и определено трябва да е високоинтензивно и изцеждащо, а не монотонно в “свински тръст”.

Мнението беше редактирано от white-peacock на 15.04.13 16:43.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1