Комбинация от протеин + креатин + глутамин?

Здравейте! на 23 г. съм 187 см., типичен ектоморф. Искам да попитам добра ли е комбинацията от някакъв протеин+креатин и глутамин за начало. Почнах преди няколко седмици, минах кръгова тренировка и започнах програма за ектоморфи, която намерих тук - http://www.bb-team.org/workout/4176_chetiridneven-split-za-muskulna-masa-pri-ektomorfi
Не съм много запознат с комбинациите и с марките хранителни добавки, просто се лутах из форума и от събраната информация, достигнах до това заключение. Разбира се, изготвил съм си хранителната диета, като събирах инфо от форума отново. Интересува ме частта с хранителните добавки. Последният ми въпрос е след колко време да сменя този четиридневен сплит и каква програма да използвам като следващо ниво?
Благодаря предварително!

14.04.13
20:37

Даже е най-добре стига да можеш да си го позволиш не да взимаш някакви нечувани марки .

14.04.13
22:27

казано от straks на 14.04.13, 20:37:

Даже е най-добре стига да можеш да си го позволиш не да взимаш някакви нечувани марки .

sorry ,ама нищо не разбрах от това изречение :ss ..
По темата , протеина ти е нужен САМО когато не можеш да си набавиш достатъчно от храната.Креатин си вземи ,а глутамина може и да го смениш с едни хубави амино-та.Ти и от сега можеш да минеш на 5 дневен сплит проблем няма.Целта която искаш да постигнеш чрез този спорт каква е ?

БО

15.04.13
19:26

Комбинацията на креатин с глутамин ще ти спомогне за покачване на силата, обема и възстановяването. Протеинът ти е градивния материал. Всичките са от значение, така че няма да сгрешиш ако ги използваш, имайки в предвид, че и храненето ти е на ниво.

казано от NiKolay на 14.04.13, 22:27:

казано от straks на 14.04.13, 20:37:

sorry ,ама нищо не разбрах от това изречение :ss ..
По темата , протеина ти е нужен САМО когато не можеш да си набавиш достатъчно от храната.Креатин си вземи ,а глутамина може и да го смениш с едни хубави амино-та.Ти и от сега можеш да минеш на 5 дневен сплит проблем няма.Целта която искаш да постигнеш чрез този спорт каква е ?

Целта ми е същата, като на всички, които се занимават с фитнес :). Не целя големи резултати от типа - 110 кг. чиста мускулна маса :D, а просто искам да изглеждам добре, а и съм много слаб и една от целите ми е да покача килограми.

казано от Бодибилдър на 15.04.13, 19:26:

Комбинацията на креатин с глутамин ще ти спомогне за покачване на силата, обема и възстановяването. Протеинът ти е градивния материал. Всичките са от значение, така че няма да сгрешиш ако ги използваш, имайки в предвид, че и храненето ти е на ниво.

Старая се да надвишавам нужния прием от калории, който се полага на моята структура и килограми. Проблема е, че съм студент, макар и задочно, не мога да си позволя кой знае каква диета. Старая се, нещата, които не мога да си закупувам често да им намирам заместители. Четох тук във форума (мисля че беше цитат от книга), че трябва да ям поне 4-5 пъти дневно на средни порции и интересното беше, че не трябва да прекалявам с яденето т.е има си някакви граници. Трудно е да си изчисли човек  дневния прием на калории, ако менюто му е твърде разнообразно.. Ще започна да използвам мерилки, защото нещо на око не мога да си наглася порциите :D :D Това в кръга на шегата разбира се. Спазвам точността на упражненията, сериите, натоварването и т.н.т. Мисля да изчакам 1/2 месеца и тогава да си купя добавки, въпреки, че не мога да си набавя нужния протеин. Толкова съм се вманиечил, че напоследък, преди да си оформя менюто за деня, на база това, което има в хладилника :D , че за всяка една храна ровя из нета за да разбера колко калории, въглехидрати, протеин, мазнини съдържа и след това идва комплексното им изчисление за деня, мани мани :D

Здравейте! От изчетените теми и няколко мои поста разбрах, че за моето телосложение 185 см. 68 кг. (ектоморф) не е лош вариант да си взема креатин и аминокиселини. Тренирам вече близо месец и искам да си закупя добавки. Прочетох много постове за марките креатин и аминота и така и не се спрях на една марка. Има твърде много различни мнения за различните марки. Искам просто да знам за конкретни марки, които са на по-достъпни цени и също така не са “светена вода”, ако въобще има такива. Също така как да ги приемам. Насочил съм се към добавките със съответната комбинация “ниска цена - що годе добро качество”. Ако няма такива, здраве да е. Като посабера ще си купя от скъпите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1