Кетоза - въпроси

15.04.13
15:57

Накратко ” В кетоза се влиза, когато инсулина е нисък (т.е няма достатъчно въглехидрати) и позволява на организма да използва мазнините като енергия ”

От миналия понеделник до четвъртък я карах на малко над 1,1 -1,2 гр/кг тегло въглехидрат. Сега (от четвъртък) съм ги смъкнал на под 0,8гр/кг.. Свалям килограми, но не губя сила. Правя си серии и повторения същите които правих при покачване (над 4000калории) + дроп серии (които преди не правех) , като сега съм на малко над 2000кал и почти не ми се отразява (е губя малко сила в последните упражнения за някой мускул но това 100% се дължи на дроп сериите) ..Сега някои от вас ще кажат : “епа, кво ревеш кат’ не губиш сила?” Ами отговора е прост : В кетоза ли съм? .. Искам да кажа, че доколкото знам когато си в кетоза и на всичкото отгоре си в калориен недостиг (да не говорим че всеки ден тренирам, независимо дали е фитнес или бокс)  би трябвало да си : Отпаднал, муден, бавен, по-слаб, по-демотивиран и т.н, а аз не усещам нищо от изброените.Възможно ли е просто да съм късметлия и комбинацията много протеин + мазнини да ми дава достатъчно енергия или просто не съм в кетоза. И ако просто не съм в кетоза трябва ли да намаля още въглехидратите или просто трябва да изчакам още време (все спазвам НВД от 7 дни) ..

Темата беше редактирана от Георги Иванов на 15.04.13 15:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1