15.04.13
16:00
Здравейте , да ви се представя , момче на 16 години съм.Около преди година осъзнах ,че не харесвам тялото си защото бях леко пълничък и започнах да тренирам и да се храня по-правилно и да прекарвам по-малко време пред компютъра.Мисля ,че съм ендоморф(може и да греша , тъй като почти не бях тренирал силова, а имам що-годе добре очертани мускули ,които се нуждаят от чистене) , но още съм малък и не разбирам толкова.Проблемът ми е следния - преди около месец започнах да чете повече за храните и диетата (по-скоро начинът на хранене) ми се подобри!Причина поради , която съм по-пълен е ,че като малък имах проблем с 1-ният ми крак и се наложиха многократни операции всяка година до 7 клас.Всяка година се учех да ходя наново и бях обездвижен за няколко месеца , така до 7ми клас.Вече изглеждам по-добре и се чувствам по-добре , но на килограми дори съм качил 1-2 отгоре.Вероятно защото бях спрял да тренирам около месец ... НО! Същинският ми въпрос е на 16 г. съм и съм едва около 167(приблизително).Не пия никакви добавки тъй като си нямам представа от тях , а МНОГО ИСКАМ да дръпна на височина.Не знам дали съм по-нисък заради това , че като малък съм нямал особено движение , а да не говорим за храненето ми - под всякаква критика-(кроасани,тестяно , абе всякакви боклуци!)Знам , че е до ген , и съм 1 глава по-нисък от баща си , но искам да дръпна поне с още 5-10 см вскоро.
Затова да попитам вас по-опитните какво мислите?Не искам някакви ХР или нещо скъпо , което в същото време може да не е безвредно.Просто искам да знам кои витамини или изобщо хранителни съставки биха ускорили темпото.Единствено пия мултивитамини на Optisana витамини /
витамини