Избор на витамини

16.04.13
13:59

Здравейте :) Дойде време да си взимам витамини и се чудех дали да сменя марката.Последно пих optimen-добри са,гледам някаква new formula има не знам как е тя.Някой ми хвалят много armor v,но пък и има много противоречиви мнения за тях.Целта е проста витминчета подобни на optmi men,като цена/качество/количество.
Edit:Renewal HGH Workout for Men това нещо някой пробвал ли го е,мнения ?

Темата беше редактирана от Shisharkata на 16.04.13 14:01.

16.04.13
15:05

Е какво не съм направил както трябва ?

Идеята не е в това, че си сгрешил някъде. Исках да кажа, че за да получиш адекватна препоръка е препоръчително да дадеш повече информация за теб и режима като цяло. Аз лично не бих дал мнение и препоръка наизуст. Който е съгласен да го прави - ОК, това си е негово право.

16.04.13
15:37

Много добре знам какво трябва да дам.Ама сега за едните витамини,не мислиш ли че малко ще прекалим.Какво инфо да дам,дали тренирам от 2 или 5 години надали ще има значение за витамините при този определен бюджет.Просто исках няколко мнения ама ти...

Мнението беше редактирано от Shisharkata на 16.04.13 15:37.

Аз дадох моето мнение. Ценя думите си и стоя зад тях, но това е лично мой избор.
Темата е отворена и всеки, който желае, може да сподели виждането си.

16.04.13
16:59

Ами например, че добавките се приемат според нуждите и целите. Това предполагам има предвид колегата. Иначе “противоречиви” коментари за витамините на Масъл фарм ? Вие определено се шегувате. Виж да говорим за Нутрим добре ! Скъпи са тези витамини това им е лошото.

Мнението за тези “HGH измишлиотини” определено не е добро.

Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 16.04.13 16:59.

ВИ

25.04.13
23:21

Да се копирам от друга тема:

Аз ще ти препоръчам да гледаш първо формата на витамините, които купуваш. Може би знаеш, че витамините имат 2, 3, 4 форми и тук е номера, че една форма често е евтина суровина, а друга скъпа и производителите гледат да сложат от евтините суровини. Една форма се усвоява, друга не толкова или изобщо не, трета е токсична в големи дози, но има и нетоксична форма в големи дози и т.н. Т.е. няма смисъл да купуваш витамини, които са с евтината форма, според мен.
Виж например methylcobalamin vs cyanocobalamin (това е Б12) и съответно препоръчаните тук витамини дали са с евтиния cyanocobalamin, който не ти трябва, а ако са с хубавия methylcobalamin, тогава дали са с хубава форма на витамин Д, а ако да, тогава формата на витамин Ц каква е, витамин А също е важно да не е формата, която е токсична в големи дози и т.н. Ще откриеш, че разпространените витамини, тези които ти препоръчват на Now, Orange и т.н., не са това, което трябва да са, като комбинация от качествените скъпи форми. Само един на Now се доближава.
За съответните форми на витамините може да се поровиш в wikipedia. Може би ще стигнеш до извода, че ти трябват мултивитамини, които са от качествените форми и като комбинация изглеждат примерно така:
Vitamin A
carotenoids
и
Vitamin C
Calcium Ascorbate
и
Vitamin D
D-3 (cholecalciferol)
и
Vitamin E
d-alpha-tocopherol
и
Vitamin K
Phytonadione
и
Vitamin B12
methylcobalamin

Сега се опитай да направиш списък на мултивитамините, които отговарят на предпочитаната от теб комбинация и тогава ги отсявай или просто пробвай наред, списъка така или иначе ще е от 4-5 модела.

Общо взето аз едвам успявам да си намеря витамини, които са комбинацията от качествените форми на витамините, но и са с приемлива цена, за мен. Сега съм на  Life Force Multiple на Source Naturals с уговорката, че дозата на Д можеше да е по-голяма и миришат доста, дори прекалено натурално
Има и други, комбинация от качествени форми, хубави дози, но са по 120-150 долара на месец.

П.П. Аз лично стоя далеко от мултивитамини, на които не са изписани формите на витамините. Отново ще откриеш, че много от популярните  в този форум производители гледат да не изписват всички форми на всички витамини.

26.04.13
10:53

Ами аз досега пих голямата разфасовка на Now Daily Vits 250 хапа и като гледам сега се оказва че всички витамини които са вътре са с накаква евтина суровина защото нито 1 не съвпадна с написаното в горното мнение.Уж е Нау и е добра фирма пък какво се оказва ...

Сега разгледах и намерих ето тези какво ви е мнението Nature’s Bounty Multiday 365 капсули излизат много изгодно

Мнението беше редактирано от Toshko Todorov на 26.04.13 11:08.

26.04.13
11:06

казано от Кольо Пияндето на 16.04.13, 15:18:

Идеята не е в това, че си сгрешил някъде. Исках да кажа, че за да получиш адекватна препоръка е препоръчително да дадеш повече информация за теб и режима като цяло. Аз лично не бих дал мнение и препоръка наизуст. Който е съгласен да го прави - ОК, това си е негово право.

Кольо е напълно прав,за да ти се помогне най-точно е необходимо да се знае, на колко години си,кг,ръст,стаж и колко дни в седмицата тренираш.Има разлика дали дигах с приятелите 3 пъти седмично по 40мин и да тренираш в шест дневен сплит двуразово по 4 часа......И от тук вече витамините могат да варират от допел херц от аптеката до анимал пак,опти мен и тн.

ВИ

28.04.13
20:37

казано от MARTO_CSKA на 26.04.13, 10:53:

Ами аз досега пих голямата разфасовка на Now Daily Vits 250 хапа и като гледам сега се оказва че всички витамини които са вътре са с накаква евтина суровина защото нито 1 не съвпадна с написаното в горното мнение.Уж е Нау и е добра фирма пък какво се оказва ...

Сега разгледах и намерих ето тези какво ви е мнението Nature’s Bounty Multiday 365 капсули излизат много изгодно

Now е много добра фирма, една от най-добрите. Добър продукт на добра фирма е този, при който е ясно какво получаваш за парите си. Примерно с тези Daily Vits получаваш точно това, за което плащаш. Няма как да очакваш евтини витамини със скъпи суровини. И мен ми се иска BMW М5 от магазина за 50 000лв, ама няма. Както написах, ако си готов да плащаш адекватната цена за качествени суровини, добре. Ако не си, не обвинявай фирмата, че е създала евтин продукт, максимално качествен за тези пари, т.е. е таргетирала потребители с твоите ограничени финансови възможности. В този смисъл Now правят чудесни продукти, както и VW правят чудесни автомобили нисък и среден клас. Ако искаш нещо наистина добро, не се занимаваш с Now или VW и не търсиш чисто нов расов автомобил за 30-40 000лв. Няма такъв.

Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 28.04.13 20:41.

29.04.13
16:12

Аз също пия на NOW, но въобще не съм убеден че това което пише на етикета, е реално това което се съдържа! Просто ми омръзна да си поръчвам от щатите витамини, и после да се разправям с тъпите лелки от митница София. Освен това, до колкото знам суровините които се влагат във витамините се произвеждат на няколко места в света. Самото производство било страшно замърсяващо околната среда, затова е изнесено предимно в Индия, Китай и тем подобни. Така че реално, май май всички “пазаруват” от там суровини, и после лепят заблуждаващите лъскави етикетчета. Що се отнася до NOW въобще не мисля че са една от най-добрите фирми. Просто у нас пазара е супер ограничен, избора ни също, а цените надути до безбожие. Аз лично предпочитам Solgar и ги пих в продължение на три години. При поръчка от IHerb излизат много евтино, а не като тук със зверските надценки. Да не говорим, че повечето продукти предназначени за европейския пазар, имат различен състав от американските.

ВИ

29.04.13
20:26

казано от summertime на 29.04.13, 16:12:

Аз също пия на NOW, но въобще не съм убеден че това което пише на етикета, е реално това което се съдържа! Просто ми омръзна да си поръчвам от щатите витамини, и после да се разправям с тъпите лелки от митница София. Освен това, до колкото знам суровините които се влагат във витамините се произвеждат на няколко места в света. Самото производство било страшно замърсяващо околната среда, затова е изнесено предимно в Индия, Китай и тем подобни. Така че реално, май май всички “пазаруват” от там суровини, и после лепят заблуждаващите лъскави етикетчета. Що се отнася до NOW въобще не мисля че са една от най-добрите фирми. Просто у нас пазара е супер ограничен, избора ни също, а цените надути до безбожие. Аз лично предпочитам Solgar и ги пих в продължение на три години. При поръчка от IHerb излизат много евтино, а не като тук със зверските надценки. Да не говорим, че повечето продукти предназначени за европейския пазар, имат различен състав от американските.

Каквото и да казвам горе, то се отнася само до поръчки от САЩ и наличното там, като избор. Аз от тук не купувам.
Относно Now - както написах, те са едни от най-добрите в съответния сегмент. Има BMW, има и VW. A те имат Audi, за да имат нещо във високия сегмент, нали така? Не съм казал, че са едни от най-добрите изобщо, във всички сегменти. Такава фирма трудно ще намериш изобщо, не само в хранителните добавки, освен, ако не е монополист. Now са едни от най-добрите за евтини витамини от порядъка на 10-30 долара на месец, което в моите разбирания е почти без пари, не виждам как може да е по-евтино нещо, което поне малко си струва. Солгар (и аз съм ги пил, не само витамини) таргетират малко по-висок сегмент (да речем високия слой на средната класа), не само с витамините, без обаче да съм убеден, че предлагат релевантното по-високо качество:цена 1:1. Ако искаш, има и действително висок сегмент по 300 долара на месец витамини за клиники, повечето течни и т.н. , но аз лично предпочитам да не изпадам в спор за фирми.
Както виждаш обаче, гледам да не споменавам фирми, Now я казах само, защото според него/нея нещо не било наред с дейли витамините. За мен не е коректно да се каже, че виждаш ли, не струва ли. За толкова пари - толкова. Да ти се намира новичко BMW M5 за 50 000лв? Аз ще купя 3-4.
По-добре е да му се каже на човека малко за суровините, а той/тя сам да си направи информиран избор съобразно бюджет и цели.

Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 29.04.13 20:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1