16.04.13
20:51
Здравейте от новака ;)
Започвам с искреното заявление,че не разбирам драстичните диети и залитането в крайности с хранителни режими. Моят режим определено е умерен - откъм тренировки и откъм хранене.
За тренировките, следващия път, днес няма тренирам, но пък ми е ден за кулинарен експеримент.
Адски много обичам да пробвам нови идейки в кухнята. Замествам определени продукти с по-здравословни, когато мога, но не представлявам нито една от групите вегани, вегетарианци, суровоядци и тн. (не искам да обидя никого тук). Случва се да готвя със соя, в същото време- много обичам месо. Използвам киноа и елда, когато ми писне ориза и пастата и обратно. В крайна сметка излиза, че съм супер чревоугодник, но в здравословни граници (..предполагам затова и любимата ми кухня е средиземноморската ;)..)
Днес любопитството ме накара да направя малко ядково мляко. Смесих лешници и бадеми от миналата нощ и ги накиснах във вода. Според в онлайн указанията трябва да престоят една нощ, на другия ден се слагат в блендера с известно количество вода по вкус и се блендират добре. После прецеждаш и пиеш.
Много си падам по всякакъв тип сурови ядки, затова бях сигурна, че ще ми допадне това млекце, и то много!
Да, ама не... не знам дали е от ядките, но не мога да игнорирам специфичния дъх, който има ..като послевкус.
Вие правили ли сте си такова мляко и имали ли сте подобни опасения в началото? Дали се свиква с вкуса или аз нещо не съм направила както трябва...Опитах ядките преди това, бяха си ок..На едно място прочетох, че е добре да киснат в изворна или сребърна вода, а аз го направих с филтрирана Брита вода, сега се чудя дали не е възможно от това да има дъх, но пък филтъра не е стар, сменян е съвсем скоро.
Накрая изпих всичко с какао и канела и беше по-приятно, но все пак...
Споделете малко опит преди да купя още едно пакетче сурови ядки за още проби ;)
Темата беше редактирана от Yana Bibiyana на 17.04.13 00:48.
17.04.13
01:05
Определено не е кулинарен форум, но виждам, че има хора, наблягащи на здравословните рецепти по различни причини.
Точно на този сайт ми попадна дори специална статийка за направата на бадемово мляко, кара ме да си мисля, че има хора с опит в това. Бих искала да имам алтернатива на не дотам чистото мляко от магазина и би трябвало да има хора, които мислят като мен точно в този форум.
Мисля си, не е ли всяка тема, свързана с нашия по-активен и здравословен начин на живот, подходяща за хората тук?
Да, може би е странно да попитам нещо, свързано с храна точно в първата си тема, но пък това беше на дневен ред - това споделих... :)
Храната е най-важното нещо, помагащо ни да постигаме целите си.
Не виждам защо да не се дискутират теми с кулинарна насоченост.
Малко експерименти и разнообразие не са вредни. :)
17.04.13
16:51
Храната е най-важното нещо, помагащо ни да постигаме целите си.
Не виждам защо да не се дискутират теми с кулинарна насоченост.
Малко експерименти и разнообразие не са вредни. :)
Супер :)