16.04.13
21:51
Здравейте имам проблем от около 1 месец вече имам проблем в дясната ръка бях прещипал нерв в рамото и нямах никаква сила в раката ходих на масажист и ме отщипа но ми остана болка в лакята като натисна отвътре и сега имам още слабост в ръката и нямам още сила и незнам какво да права днес ходих на фитнес да вида как ще е но не мога да дигам както трябва ако някой знае от какво може да е нека пише. Благодаря предварително.
претоварване , неправилно изпълнение на упражнение, от което може и да следва контузия , и още куп други.Когато тренираш и сгъваш лакътя боли ли те или просто нямаш сила ? Например при хоризонталния лег боли ли те при изпълняването на упражнението ?
не испитвам болка но при напрягане но нямам сила в раката и примерно като се набирам на лост дясната рака в която имам проблем ми изостава и немога да се набера
17.04.13
22:36
Бавно се възстановява прищипан нерв.
Ще опиша моя случай пък ти си прави изводите.
Бях притиснил нерв/и и силата в дясната ръка изчезна - не можех да държа хилка за тенис на маса, трицепса никакъв го нямаше, усещаше се болка при натиск върху нервния път, който беше засегнат.. Бях пил нестероидни противовъзпалителни и някакви витамини от група B, та китката горе-долу се оправи за месец-два. Остана само трицепса, който не проявяваше никакви симптоми на подобрение. Ходих на кинезитерапефт и ми пуска ток, за да стимулира мускула, с няколко процедури вече взех да стягам мускула, но понеже дълго време е бил пасивен и беше леко закърнял.
И при мен дясната ръка “изоставаше”
Мина се доста време докато възвърна предишното състояние - може би около месец-два. В началото правех леки тренировки, не натоварвах с големи тежести и така постепенно се възстанови.
Мисля, че трябва да започнеш да правиш по-леки и по-краткотрайни тренировки за начало и постепенно да се изкачваш нагоре.
Надявам се да съм помогнал.