17.04.13
21:05
Преди 2г и нещо скъсах гърда,оперираха ме 5 месеца след скъсването.Започнах да тренирам с тежести, които ми позволяват 20 повторения на лег.Достигнах 72кг, с тази тежест правих 20 повдигания без дори да е съвсем до отказ, защото се пазя.Обаче преди седмица реших да ги направя по-бързо първите 12-13 повторения и усетих остра болка,веднага изпуснах щангата върху гърдите си за да не се получи отново късане на гърдата.Не съм усетил онова хряс, което имах когато скъсах, но болката не беше слаба.Нямам подуване,нямам кръвоизлив, не ме боли, ако стоя отпуснат,усещам болка само при разпъване на ръката или леко когато пробвам да създам усилие в гърдата. Чудя се това разтежение ли е? И колко време да почивам,кога да започна със стречинг поне. Чудя се и дали да не приключа съвсем с лежанката като упражнение.Може би с дъмбели ще е по-добре,поне мога да ги пусна веднага при болка.Може би допринесе това, че бях и на тежка диета, почти никакви въглехидрати. Много се притеснявам, че ми се случи с тежест, която не ми тежи и мога да направя 20 повторения, явно не трябва да са много експлозивни усилията при изтласкването в долна мъртва точка.