Carb-Backloading

21.04.13
13:02

Здравейте! :) Искам да ви представя един много добър хранителен режим наречен “Carb-Backloading”.

Какво представлява той?

Това е режим, който преди тренировка ядете само белтъчини и мазнини без никакви въглехидрати, а след нея можете да се насладите на забранените, но вкусни “junk foods”. И това можете да го правите след всяка тренировка без да се омазнявате, а тъкмо обратното :)

Нека започнем първо с “ПГ” периодичното гладуване, (гладуване за минимум 16 часа и ядене за останалите 8 часа от деня) когато спим, ние гладуваме есенциално и когато се събудим тялото ни е горящ мазнини звяр.
Проучване е показало, че кортизола(стресовия хормон) се увеличава когато спим и при повечето хора удря пик към 7 часа сутринта. Идеята с carb-backloading-a е да станем от сън и да не ядем нищо. Цялата закуска, най-важното хранене за деня да го няма. Ако проучите сами carb-backloading, ще видите че John Keifer(човека, който е проучил режима и е написал книга за него) казва “закуската не струва” Това което трябва да направим е да оставим кортизола да спадне натурално, което става след няколко часа през деня. Цялата работа е да станем от сън и да пием едно горчиво кафе(задължително без захар) или вода и да оставим тялото ни да гори “яко” мазнини преди първото ни хранене.
Препоръчително е първото хранене да е 3-4 часа след ставане.

Как се изпълнява режима?

Като начало трябва да минете през 10 дена без почти никакви въглехидрати, трябва да ги поддържате
до 30 грама на ден. Яжте само белтъчини(около 2.2 грама на кг. телесно тегло) и мазнини(колкото искате, само не прекалявайте МНОГО). На 10тия ден след тренировка е времето за “якото” ядене :) Изяжте около 2-4 грама въглехидрат(като например пица, сладолед, шоколад и т.н. БЕЗ БАВНИ ВЪГЛЕХИДРАТИ!)на кг. телесно тегло или колкото можете да поберете.
Поздравления вече сте в света на Carb-Backloading! Сега вече можете да ядете “junk foods” след всяка тренировка и е задължително това да са само бързи въглехидрати(мазнините не пречат). Ако искате да чистите и да качвате само чист мускул  придържайте се до 2 грама въглехидрат(на кг. телесно тегло), а ако искате да качите повечко дръжте въглехидрата близко до 4 грама. През почивните дни въглехидратите трябва да са до 30 грама или по-малко както при 10-те дена. Това е всичко :)

Лично на мен този режим много ми допада и не мисля да го заменям с друг. Ако имате въпроси, питайте :)

Темата беше редактирана от MephaiLeR на 21.04.13 17:28.

Някой от форума пробвал ли го е?

Аз го правя. Но не мога да ти кажа точно какво става. Трябва да мине повече време. Аз свалям от месец някъде.

Звучи ми нещо доста интересно, ако някой има повече опит да сподели.. :)

Трябва да пробваш за себе си, за да видиш дали работи.

Интересно ми е, че се ядът въглехидратите вечер след тренировка.. ами ако се тренира по рано през деня не към 5-6 ..?

Просто не ядеш въглехидрати след тренировка и си ги оставяш за вечерта. :)

21.04.13
21:43

По късно ще напиша относно тренирането сутрин :)

Edit: Преди тренировка, ако ставаш към 5 часа сутринта примерно, пиеш едно хубаво кафенце(без захар, подсладители може, но аз не го препоръчвам) и отиваш да се спукваш. След тренировката пиеш протеинче и ядеш въглехидрати до около 40-50 грама(примерно един голям, узрял банан) и през останалото време от деня ядеш само белтъчини и мазнини. Почивният ден вече не се смята за ден, в който не тренираш, а ден в който няма да тренираш на другата сутрин. Това означава, че ако примерно понеделник сутринта тренираш, неделя вечерта похапни стабилно много бързи въглехидрати за да си готов за сутрешната тренировка.

Edit 2: А ако тренираш на обяд или някъде след първото(най-лошото време за този режим), всичко си е както си е, само че въглехидратите се оставят за вечерта(след 6-7 часа). Даже и след тренировка не се ядът.

Мнението беше редактирано от MephaiLeR на 21.04.13 23:28.

22.04.13
02:41

Нормално да поизчистиш при такова количество въглехидрат, нищо ново под слънцето. Интересно, че презареждането е на 10тия ден. Режима ми се вижда някак много рязък. Аз съм спрял сладкото, с изключение на плодовете, които консумирам единствено след тренировка или 40-45 мин. преди хранене и съм доволен. Няма омазняване има само плавно и славно покачване на мускулна маса.

22.04.13
08:11

Лично аз чистя и качвам само мускул. Тежа 72-3 кг и ям около 30 грама след тренировка и 200 вечерта. Ендо-мезоморфче съм и си чистя доволно :)

Мнението беше редактирано от MephaiLeR на 22.04.13 08:18.

27.04.13
23:34

А мазнини да разбирам хуваби мазнини като бадеми, орехи или мазнотии като чипсове, снаксове и причие, че нещо немога да ти обесня как се качва чист мускил от протеин и мазнини ?

28.04.13
22:20

.

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 28.04.13 23:22.

28.04.13
23:40

Без значение какви са :)  Наситени или ненаситени не им пречи стига да са след тренировка :)

29.04.13
00:10

Или ВМ-НВД,със зареждащ ден,през 10 дни.

29.04.13
17:23

Грешка. След всяка тренировка не през 10 дена :)

08.06.15
15:52

През тези 10 дни, за които говориш не се ли тренира?!?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1