Разход на калории с велоергометър?

Здравейте ползвам велоергометър ТопСпорт 2282 компютъра ми показва следното:
1 Средна скорост 35
2 Изминато разстояние 20 км
3 Време 40 мин
4 Пулс средно 120
5 Средна степен на натоварване
6 Мойте илограми са 110

А за изгорени калории 140

Въпроса ми е възможно ли е при тези натоварвания да съм изгорил само 140 калории ?

26.04.13
19:52

.

Мнението беше редактирано от strengthcamp на 28.07.13 18:01.

26.04.13
20:23

Не мисля, че е здравословно да се бяга на 110кг. Много натоварване върху ставите и може да ти излезе през носа.

26.04.13
21:25

120 пулс никак не е много. Това е за загрявка.

26.04.13
23:40

На твоите 110кг изобщо не трябва да се притесняваш за изгорените калории от велоергометъра, а най-малко и за пулса.
Изчистваш боклуците от храненето и се движиш повече. И ще има резултат.

27.04.13
03:08

казано от Anelia на 26.04.13, 21:25:

120 пулс никак не е много. Това е за загрявка.

120 пулс верно е нищо. Аз изгарям по 300-350 калории. Програма ‘‘hills’’ , за  30 мин.  с пулс над 170. Какъв е велоергометъра и с каква скорост се движа точно,ще кажа по-нататък,че от мания да гледам за калориите,другото не ме интересуваше :D

Мнението беше редактирано от inabambina на 27.04.13 03:09.

27.04.13
11:34

Аз пък никога не гледам калориите . Гледам само два параметъра - колко време въртя и каданса ми да не пада под 95 . Не мога да разбера въобще за къв’ чеп ги слагат тея калории по разните му уреди .Към автора - това дали ти е била качествена кардио-тренировката не се определя от показанията на велоергометъра , а от това как изглежда тениската ти след тренировка . Ако след тренировка можеш да изцедиш поне 0,5л. пот от тениската си значи всичко е о.к. , независимо какво показва скапаната електроника .Ако обаче си от тези които могат да четат книга по време на кардио-тренировка , не очаквай кой знае какви резултати , ако ще и уреда да показва 3000 калории .

27.04.13
14:49

Аз също въртя моя велоаргометър през ден по 20 минути,гледам времето и по принцип въртя с една и съща скорост.При мен винаги се получава така че не се потя,аз съм от хората които много трудно се потят,незнам измежду ва сима ли такива и на какво се дължи това.След 20-30 въртене на колело съм само загряла но не и потна

27.04.13
20:49

казано от Ivet Yordanova на 27.04.13, 14:49:

Аз също въртя моя велоаргометър през ден по 20 минути,гледам времето и по принцип въртя с една и съща скорост.При мен винаги се получава така че не се потя,аз съм от хората които много трудно се потят,незнам измежду ва сима ли такива и на какво се дължи това.След 20-30 въртене на колело съм само загряла но не и потна

Дали ако увеличиш  усилието ,скоростта и програмата няма да се изпотиш повече? Днес не съм ходила в залата и не мога да кажа с каква скорост въртя на вело-то,но със сигурност мога да те уверя,че първият път на конкретната програма ми се искаше направо да сляза и да си тръгна. Обаче,винаги всичко е в пот,ама усещането след това е супер,особено ако продължиш на глутеус-машината-много бързо минах от 30 на 72 кг. Мускулите на бедрата заякват ужасно бързо,поне при мен де. Успех с потенето :)

30.04.13
09:10

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.04.13 10:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1