30.04.13
13:54
Добър ден, от 8 месеца тренирам само за сваляне и дойде период за качване, та въпроса ми е : На снимката която съм показал по доло е отпуснато и то доста може ли да ми кажете със какви упражнения да го стегна,стои като мазнина..
Програма : Пон- Гърди,Бицепс,Корем
Сряда- Гръб,Трицепс
Четв- Рамо
Петък - Крака,Корем
30.04.13
14:41
При такава позиция на мишницата долу винаги ще изглежда отпуснато. Стегни трицепса, за да видим в каква форма е.
30.04.13
14:58
Под отпуснат трицепс сигурно имаш в предвид повечко мазнини в областта на трицепса.
Повече мазнини по трицепса = повече женски хормони (естрогени/естрадиол). Каква е причината да са повече трябва сам да кажеш.
Заподозрени са:
1. Повече мъжки хормони или вкарани от вън стероиди, които ароматизират и се превръщат в естрогени.
2. Завишена активност на ензима Ароматаза, който превръща мъжките хормони в женски
3. Вкарани от вън естргени - ксеноестрогени или фитоестрогени
Има и вариант да са ти прекалено малко мъжките хормони и женските да взимат “надмощие”, но вероятността това едва да е проблема при трениращи с тежести е малка.
Вече как става изчистването на излишните есттрогени, какви са механизмите и как може да ги подпомогнеш, може да прочетеш в тази статия (доста подробна е и може да ти е малко сложна , но информацията е доста ценна и пълна) - Висок естроген (естрадиол) и как да го намалите
Благодаря за конкретния отговор ! :)
От статията разбрах че трябва да вкарам в менюто си Ленено семе ,Кафе в умерени количества,Рибено масло / Oмега -3
30.04.13
15:18
казано от Цеци Ангелов на 30.04.13, 15:14:
Благодаря за конкретния отговор ! :)
От статията разбрах че трябва да вкарам в менюто си Ленено семе ,Кафе в умерени количества,Рибено масло / Oмега -3
Да, тези неща ще ти помогнат, но няма гаранция, че ще ти оправят проблема на 100%. С други думи, само с тях няма да удариш максимално силно проблема. Все пак нищо не ти пречи да почнеш само с тях и да видиш ще ти се отразяват.
Цинкът е доста важен и ти препоръчвам да почнеш да пиеш.