02.05.13
19:07
Здравейте,когато изпълнявам това упражнение
със килограми с които мога да направя около 5-7 повторения когато стигна до положението в което дъмбело се задържа само на пръстите започва да ме боли китката в часта която е обърната към мен при това упражнение,но когато го правя приерно с по леки тежести не усештам никаква болка примерно кудето мога да направя 12+ повторения някой имали обяснение да не е заради тежеста ???
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.05.13 23:13.
04.05.13
19:15
То и в клипа даже се казва да не се хвърляш на тежко и да правиш по повече повторения, защото лесно може да си контузиш китката, по-добре си прави с тежест за повечко повторения, не падай до 5-6. Отделен въпрос е, че повече от половината форум ще ти каже, че няма никакъв смисъл да го правиш това упражнение - което най-вероятно е така.. Аз не разбирам :D
Мнението беше редактирано от Filip Mutafov на 04.05.13 19:18.
06.05.13
23:33
казано от Filip Mutafov на 04.05.13, 19:15:
То и в клипа даже се казва да не се хвърляш на тежко и да правиш по повече повторения, защото лесно може да си контузиш китката, по-добре си прави с тежест за повечко повторения, не падай до 5-6. Отделен въпрос е, че повече от половината форум ще ти каже, че няма никакъв смисъл да го правиш това упражнение - което най-вероятно е така.. Аз не разбирам :D
Напротив, това упражнение е основно за канадската борба и влиза страшно много в предмишницата и китката при правилно изпълнение :)
Преди това загреи хубаво китките и ако продължава да те боли намали килата и постепенно ги вдигаи ;)
Мнението беше редактирано от Стефан Димитров на 06.05.13 23:35.