За първи път чистя мазнини - съвети?

05.05.13
14:27

Здравейте, тренирам усилено вече почти 2 години за покачване на мускулна маса и си пия протеин и амино киселини, но сега ми се налага за първи път да сваля 8кила и половина. На 20 години съм и съм висок 178см и тежа почти 90 кг. Трябва да стана малко под 80. Имам 39 дни за целта. Поразрових се из написаното в интернет по въпроса и разбрах, че хранителния ми режим ще е НВД. Тренирам във фитнес по програма 2 дни тренировки +1 ден почивка. Тренирам и кардио около час 5-6 дни в седмицата…като с новата програма ще се постарая да е всеки ден кардиото.
Въпросът ми е свързан със супелементите. Мой съотборник ми подари останали след неговото чистене на мазнини L-carnitine и L-Arginine за около месец и малко. И прочетох, че за да запазя мускулна маса, и да сваля мазнини ще ми помогнат, но кой вариянт да избера:

Единият вариант е да приемам тези carnitine + arginine и да си купя Synephrine и/или йохимбе  (Може ли да изкажете мнение за йохимбе какви странични ефекти има и да го приемам ли, защото реагирам неблагоприятно на кафето и други вещества влияещи на сърдечната дейност и кръвното налягане, но пък го сочат за невероятна добавка в редица теми.
Примерно тук:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32421

Другият вариант е да си взема бърнър като Fyre на Syntrax или подобен, по възможност да не натоварва много сърцето.

Какво бихте ме посъветвали в тази ситуация да избера ? Ако има някоя друга по-подходяща комбинация бих се радвал да прочета за нея :)

*Като и при двата варианта предполагам, че ще трябва да си взема L-глутамин и bcaa за оптимални резултати.
  *Това ще ми е първото чистене на мазнини, зная, че при всеки е индивидуално, но ми се ще да избера потенциално най-добрата комбинация от добавки.
  *Парите няма да са фактор в разумни граници (200лева на месец)

Благодаря за помощта :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.05.13 09:05.

05.05.13
16:24

Добре си се насочил към НВД. Но кардиото ми се струва много- час на ден, 5-6 пъти седмично...
Виж за високо интензивно кардио (HIIT) в сайта. HIIT по 20- 25 мин. 3- 4 пъти в седмицата ще е достатъчно. Ако правиш кардио по един час ще сваляш повечко мускулна маса.
И над 8кг. сваляне за месец и нещо ми се виждат много, поне за мен. Бързите резултати не винаги са хубаво нещо. А и разчитай повече на огледалото отколкото на кантара.

05.05.13
16:27

Освен това не бързай да се хвърляш на добавките като на манна небесна - щом ще променяш драстично начина си на хранене, изчакай известно време и виж как се движи теглото само благодарение на тази промяна в режима ти и едва тогава помисли какво и ако да добавиш нещо допълнително.

05.05.13
17:03

точно 8 кила и 700 грама трябва да сваля за 39 дни. дано успея. А как да постъпя с диетата. как да разбера дали имам нужда от нещо повече (добавки-те не са ли нужни попринцип) и прочие ?

P.S. знаете ли дали някъде се продават еднократни дози йохимбе, да продбвам как ми действа и дали имам поносимост към него ?

Мнението беше редактирано от Стоян Петров на 05.05.13 17:20.

ЖЧ

05.05.13
17:10

Направи си стак от ацетил л-карнитин, аакг, йохимбин. Гарантирам ти резултати в кратко време. :)

05.05.13
17:11

Ще разбереш по това дали сваляш килограми или не :) - ако теглото намалява, значи си си ОК и за какво тогава са ти добавки? Проблемът е там, че искаш да свалиш доста кила и грамове за малко време и едва ли ще стане по естествен път. Като цяло доста обширна тема за размисъл - какво точно ще стане, като за лятото си малко по-слаб от сега, струва ли си да си дадеш парите за добавки без гаранция за успех и т.н.

Моят съвет е да се образоваш как дългосрочно да запазиш стабилно активно тегло и съответно да тръгнеш в тази посока. Нека все пак някой компетентен колега по добавките да се изкаже какво ще помогне за бързо сваляне щом е така важно за теб.

PS - ето адаша ме е изпреварил :)

Мнението беше редактирано от Желязото на 05.05.13 17:12.

05.05.13
17:22

Ще имам състезание. Затова искам да сваля кила :)  Иначе за средствата и резултата си прав :)

P.S. Но най-важното е да работя качествено в посоката сваляне на мазнини, не на мускулна маса...в противен случай, няма защо да правя такива усилия, не става въпрос просто да сваля 8 кила, а да са максимално мазнини, за да мога след месец и нещо - два да продължа пак с нормална ввд и така :)
Благодаря за бързите отговори :)

P.S.2 Цял ден чета и не мога да разбера каква е разликата между йохимбе и синефрин ? Термогенерици са и дотам...Йохимбе ли е по-хубаво...защото Yohimbe HCL чета, че ускорява пулса и покачва кръвното и ми се ще да избегна този ефект :)

Мнението беше редактирано от Стоян Петров на 05.05.13 22:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1