12.05.13
12:36
Здравейте, знам, че има и други такива теми... прочетох ги, но все пак предпочетох да напиша една отделна. Почти на 21 години съм и от няколко години имам гинекомастия. Висок съм 185см., не съм тренирал, но бях слаб само с мазнини в гръдната област. От по-малко от една година качих доста мазнини в горната част на тялото - около коремната област, гърдите и прочие... и малко мазнини в бедрата. Не знам как напълнях толкова за толкова малко време... Студент съм, програмист... т.е. постоянно на едно място, седнал пред компютър... не ми остава време за спортуване или фитнес поради големия брой неща, с които се занимавам... С покачването на мазнините се покачиха и мазнините в гръдната област... т.е. гинекомастията ми изглежда още по-зле... вече с тениски не ми е много приятно да ходя и минавам вече на ризи (поради джобчетата отпред, които частично замаскирват). Знам, че може да се каче, че няма лечение (освен оперативно) на гинекомастия, но искам поне да подобря малко нещата. Четох, че за да имат ефект някакви тренировки е от значение колко ти е мастната тъкан и какви са упражненията. До колкото разбрах при по-висока мастна тъкан и силови упражнения тестостеронът не се покачва, а се ароматизира... Ако може да ми кажете как да постъпя? Първо повечко кардио за да сваля мазнините и после силови упражнения за да кача маса и тестостерон или? От време на време намирам малко време за някакви упражнения вкъщи, но сега мисля да съм малко по-сериозен. Понеже нямам възможност да ходя по фитнеси или да тичам в парка, започнах да тичам по стъпалата на блока, което мисля, че също трябва да е доста ефективно кардио, разни упражнения за изгаряне на мазнини в коремната област, лицеви упори с различни захвати и кофички. Не съм много по тази част, така че просто импровизирам... разли клипчета с упражнения в домашни условия. Да отбележа... нямам дъмбели и прочие... Ако може да ми дадете съвет кое би било по-полезно да правя. Също съм чел и за разни добавки... че масло от ленено семе помагало и подобни. Ако може и за това да ми дадете съвет, ако нещо такова ще ми е от ползва.
Сигурно няма да ме вземете на сериозно и ще ви разбера, но наистина нямам време и много възможности... Втори курс съм в математически факултет на Софийски университет... скъсват ни от контролни, изпити и прочие.. в същото време и преподавам там... Карам курсове на Станфордския университет и други... работя... и съм се нагърбил много... повече съм по интелектуалната част, която е съпроводена с по-малко движение, от колкото по физическата, но е крайно време да направя нещо за тялото и най-вече за здравето си.
Благодаря много на всички,
Поздрави