12.05.13
23:36
Здравейте,
Аз съм на 14 години,висока съм 165 см. и тежа 55к кг.В бедрата и краката съм по-пълна и не се харесвам .Вторник почнах да въртя колело вкъщи (велоергометър) по 20 мин.В събота увеличих на 40 мин.Ограничавам се не ям често сладко,тестени изделия и др.Ям повече плодове и зеленчуци и пия по 2-3 литра на вода.Ще ми кажете ли упражнения за стегнато дупе и дали ще мога да отслабна поне малко до края на юни ?
Благодаря предварително. :)
13.05.13
01:26
Добре бе, защо всички се сещате за тоя плаж толкова късно? Разбирам, че искате да изглеждате добре, но тялото се вая с време и търпение!
Неразбирам младежта в днешно време, на 14 години искате да изглеждате като анорексичните манекенки и това само за пъпчасали тинейджари дето са толко загорели, че не подбират.
Виж сега, много е късно да се говори за хубаво и стегнато тяло за такъв малък срок, може да се постегнеш, но резултатите няма да са огромни.Може би следващото лято мисли по отрано, да кажем от зимата? Или най-добре ще е ако започнеш отсега и да не спираш!
Упражнения потърси във форума, има всякакви.
Мнението беше редактирано от Anonim Anonimniq на 13.05.13 01:28.
13.05.13
08:20
Хайде сега, защо така остро и то към 14 годишно момиче, да не кажа дете.
За упражненията виж в раздел Фитнес -има упражнения за различни части на тялото. Едно от най-простите неща е тичане няколко пъти седмично, хубаво е да попиташ инструктор в някоя зала или защо не учителя по физическо. Разбира се, резултатите няма да са светкавични, но с времето много неща се постигат. И спокойно - имаш години напред да променяш тялото си( аз на 16г. бях 70 килограма, а сега на 32 съм..56)
P.S. Това какви са или не са пъпчасалите тинейджъри го оставям без коментар.
Има много варианти , потърси в сайта.Иначе намали въглехидратите и увеличи протеина , а зеленчуците и плодовете си ги продължавай.
Започни да движиш повече - под каквато и да е форма, разходки, тичане, упражнения със собствено тегло. И избягвай, доколкото можеш, джънк храните. И пий основно вода. Най-лесно се приемат калории и се пълнее от пиене на напитки, които съдържат захари/въглехидрати. Броене на калории,намаляване на хранителни вещества и изобщо калориен дефицит на тази възраст не е подходящо.