16.05.13
19:56
Здравейте,
Казвам се Десислава, на 14 години и съм от Варна.
Поставила съм си цел до края на юни да сваля 6 кг. Сега тежа 62 и съм висока 174 см. и целта ми е да достигна 56 кг.
Тренирам всеки ден по 30 мин на кростренажора, правя 300 коремни и по 60 клякания, също отделни упражнения за дупе и т.н.
Намерих си един режим за НВД, но се чудя дали ще успея с него, защото наистина искам да си спазя този срок ( края на юни ) ... Та ето го и режима:
Сутрин: грейпфрут
1 час след закуската ->> трен
1 час след трен ->> Преди обедна закуска: 1 кофичка разбито (за да може да се пие) кисело мляко.
За обяд: филе със салата (салатата да е от пресни зеленчуци)
След обедна закуска: половин краставица
За вечеря: филе със салата от пресни зеленчуци.
Само да добавя, че за 2 месеца бях успяла да сваля 10 кг.( тоест стигнах до 60 кг ), но на Великден качих 2 кг. ( сега съм 62 ) Надявам се да успея да постигна целите си! :)))
Темата беше редактирана от LqLqLq на 16.05.13 20:12.
16.05.13
20:05
Здравей, това е едно добро начало на дневник, затова премествам темата в раздела. Въвеждай ежедневно прогреса си и нека заедно разберем, дали ще успееш. Под зоркото око на съфорумниците е по-вероятно да има успех. :)
16.05.13
23:05
Честито дневниче и успех!
Ще следя ,понеже и аз съм от варна : ))
17.05.13
13:38
Успех и от мен ! :)
Днес денят ми мина така:
За закуска: Грейпфрут
След 1 час започнах тренировка: 30 мин на кростренажор-а, 40 напади, 40 клякания ( обикновени ), 20 повторения на едно упражнение за дупе( не му знам името), 150 коремни преси.
1 час след тренировката дойде ред и на моята 2ра закуска: 1 кофичка кисело мляко Верея 0,1 % масленост
Обяд: Салата (1 домат, половин краставица, малко настъргано сирене, без сол, без олио и без зехтин ), два яйчени белтъка
Вечеря: Хихх.. Сигурно ще има критики... Преди да започна с вечерята хапнах малко ягоди и череши.. След това ядох малко тиквички на скара с мляко, скумрия на скара ( беше доста дребничка, даже за пръв път виждам толкова дребна скумрия и никак не беше мазна )
* И също днес си направих една хубава разходка. :)) Незнам дали е от значение. :)) Това е от мен. :333
Ще се радвам, ако ми кажете дали греша някъде! :)
17.05.13
20:55
Днес денят ми мина така:
За закуска: Грейпфрут
След 1 час започнах тренировка: 30 мин на кростренажор-а, 40 напади, 40 клякания ( обикновени ), 20 повторения на едно упражнение за дупе( не му знам името), 150 коремни преси.
1 час след тренировката дойде ред и на моята 2ра закуска: 1 кофичка кисело мляко Верея 0,1 % масленост
Обяд: Салата (1 домат, половин краставица, малко настъргано сирене, без сол, без олио и без зехтин ), два яйчени белтъка
Вечеря: Хихх.. Сигурно ще има критики... Преди да започна с вечерята хапнах малко ягоди и череши.. След това ядох малко тиквички на скара с мляко, скумрия на скара ( беше доста дребничка, даже за пръв път виждам толкова дребна скумрия и никак не беше мазна )
* И също днес си направих една хубава разходка. :)) Незнам дали е от значение. :)) Това е от мен. :333
Ще се радвам, ако ми кажете дали греша някъде! :)
Без зехтина е -, аз не виждам нищо лошо в скумрията.
Недей обвинява празника 2 кг не се качват току така,трябва да изядеш поне 3-4 пъти това количество храна,за да качиш такова телесно тегло.
Ако изпиеш 2 л вода,въщо ще качиш в килограма,но не за постоянно.
Като видя такива изказвания се сещам точно за тази картинка,в коят е събрана безкрайно много истина.
18.05.13
18:09
Ами тиквичките и плодовете? :/
Мила тиквичките не виждам, защо въобще ги броиш, още си много малака да се подлагаш на специални хранителни режими.
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 18.05.13 18:09.
И по-добре зарежи т`ва измислено нискомаслено мляко и без това млечните са яко блъскани с химия. Сигурна съм, че го консумираш заради по-малкото калории. И аз ги правих тия преди. 10-15 калории повече на 100гр. няма да ти се отразят.
Ами аз ппц пия обезмасленото мляко, заради повечето протеини и по - малкото въглехидрати и т.н., пък и не обичам пълномаслено, и обезмасленото много ми харесва, особено Верея.
Закуска: Грейпфрут
След 1 час дойде ред на тренировката ми: 200 коремни преси, 40 клякания, 40 напади, 30 мин кростренажор и едно упражнение за дупе( още не му знам името ) 20 повторения.
2ра закуска: 1 обезмаслено кисело мляко, в което нарязох и сложих няколко ягодки и черешки + 2 с.л. овесени ядки
Обяд: Салата ( 1 домат, половин краставица, малко настъргано сирене, без сол, без зехтин, без олио )
След обедна закуска: Половин краставица
Преди да вечерям изядох 3 - 4 бисквитки за Бог да прости, един наш много добър семеен приятел почина вчера :///
Вечеря: Много малко тиквички на скара с малко мляко, 1 скумрия на скара ( още по - дребна и от вчера.. Никак не беше мазна )
И днес съм изпила поне 3 л. вода.... :))))
Мазнините, които ти така упорито избягваш (тези от рибата,ядките, зехтина и т.н) НЕ са твой враг! Слагай зехтин, хапвай смело по-мазна рибка и въобще не се притеснявай. Твърде малка си за да се ограничаваш до такава степен, организма ти все още се развива. Не си вкарвай автоголове още от сега....
По принцип аз не обичам да си слагам зехтин в салатата. Вкуса не ми харесва. Не е, заради мазнините, просто не го обичам много, много..
Тогава намери източници на мазнини , които ти харесват. Авокадо , кокос , натурално какао , масло и т.н.
Не се страхувай от мазнините .
Успех !
Мазнините,която им да е форма не са вредно нещо.Това е насажднато с години твърдение,а още по-абсурдно е вярването че има някаква връзка с трупането на мазнини в тялото.Те са последното нещо,което е причина за омазняване.Причината за това е бавното им разграждане от страна на организма.
В твоята диета липсват всякакъв вид мазнини,били те така наречение полезни и др.
Добави към това кисело мляко с овесени ядки например ленено семе,разни други семенца или ядки(бадеми,орехи,лешници и тн.)
Много добър източник на протеин са яйцата,можеш да добавиш 2-3 варенеи към салатата например или някакъв вид месно филе на малки парчета.
Прекалено бедни на протеин са ти храненията.
Обезмасленото мляко няма по-малко вългехидрати,на теория трябва да са махнати само част от мазнините,а те дават структурата на киселото мялко,какво е добавено за да може да има някакъв вид няма как да знаем,но едвали нещо полезно.
Ако съдя по снимката ти, изглеждаш много добре! Не ти трябва да отслабваш. Да не би да искаш да ходиш и да тракаш? Не се заяждам - напротив. Просто ме е яд да гледам как красиви момичета като теб съсипват телата си :) Поработи с тежести, изгради добра мускулатура, но не отслабвай.
Аз искам просто едно стегнато тяло, а не коремче и паласки. И към всяка салата по принцип добавям по 2 - 3 белтъка, а и си ям ядки, но последните дни просто не са купувани такива. Много обичам бадеми и лешници и когато има у нас, винаги ям. :33
Аз не отбягвам мазнините, просто повече ми харесва обезмасленото мляко. Не се бях сещала за кокоса, всъщност много го обичам. :) Може да си купя тези дни.
Днес денят ми мина така:
Закуска: Грейпфрут
1 час след закуската - Тренировка: 30 мин. на кростренажор-а, 250 коремни преси, 60 напади, 60 клякания и 20 повторения от онова упражнение за дупе ( още не му знам името ;д )
2ра закуска - 1 час след тренировката: 1 кофичка кисело мляко Верея 0,1 % + 2 с.л. овесени ядки и малко мюсли
Обяд: Салата ( 1 домат, половин краставица, без сол, без олио, без зехтин ), два яйчени белтъка
Вечеря: 1 пилежка пържола ( не ядох кожата ), тиквички ( на скара ) с мляко и зелена салата ( маруля, краставица, много малко зехтин, колкото да има, но да не му усещам вкуса, оцет, сол )
Изпила съм около 2- 3 литра вода. :)
Мнението беше редактирано от LqLqLq на 19.05.13 20:17.
Днес денят ми мина така:
Закуска: Зелена ябълка
След 1 час - тренировка: 30 мин. на кростренажор-а, 300 коремни преси, 80 напади и 80 клякания.
1 час след тренировката - 2ра закуска: 1 кофичка обезмаслено кисело мляко + 2 с.л. овесени ядки и малко мюсли
Обяд: Салата ( 1 домат, половин краставица, без сол, без зехтин, без олио ), два яйчени белтъка
Вечеря: Хайвер, Тиквички на скара с мляко, пилешка пържола ( без кожата ), череши
Утре мисля да заменя кростренажор-а с малко бягане на стадиона. :333
Изпила съм поне 2 - 3 литра вода. :)
Мнението беше редактирано от LqLqLq на 20.05.13 20:43.
Яйца без жълтъците си направо престъпление да ядеш.
И пилешкото месо е възможно най-некачественото месо,което може да се намери на пазара,да не говорим че няма вкус.
Много е диетични и всичко останало,но в България продават страшен боклук.
21.05.13
01:12
Не те съветвам да НЕ ядеш пилешко!
Яйцата се научи да ги ядеш цели,защото жълтъците са важна част от тях,източник на качествени мазнини ,от които имаш нужда.
Охх просто не мога. Само като го погледна жълтъка ми става лошо. Не мога да ям жълтъци. Вкуса им е ужасен....
Със тези упражнения ще мога ли и да си оправя коремчето?
Идеята ми че другите видове месо за препочитане,пилетата се отглеждат в ненормално условия с кой знае какви стимуланти за да са готови за 30-40 дни.
Всичко това е далеч от здравослвн месо.
За препочитане е риба,но вече и тя почти 100$ от е развъдници и важи същото като за пилешкото.
В един момент,това че се храним здравословно и с качествени продукти се оказва една голяма заблуда.
Поне остава утешителна мисал,че на фона на всички продукти сме избрали най-малко вредните.
Щом вкуса на жълтъците не ти харесва,значи не обичаш яйца,защото белтъка няма никакъв вкус или поне не може да се определи като приятен.
Опитай комбинации със сирене,на омлет или запечени принцеси,така мисля че ще ти е по-лесно да свикнеш със вкуса на жълтъка.
Тук си много прав за това, че незнаем какво ядем. Четох даже, че кренвиршите и каймата, които ядем на практика са мърша и, че се правят, когато срока на месото е свършил, и просто, за да не се хвърля всичкото това месо, то се прави на пастети, кренвирши и кайма. И знам, че пилетата и всички други животни се гледат със стимуланти, аз за това не ям кожата на пилето, защото в нея има най - много токсини. :)
Хайвер ( само да добавя, че е домашен с парченца сьомга ) лошо ли е да ям? :)
Мнението беше редактирано от LqLqLq на 21.05.13 11:30.
21.05.13
12:41
Тук си много прав за това, че незнаем какво ядем. Четох даже, че кренвиршите и каймата, които ядем на практика са мърша и, че се правят, когато срока на месото е свършил, и просто, за да не се хвърля всичкото това месо, то се прави на пастети, кренвирши и кайма. И знам, че пилетата и всички други животни се гледат със стимуланти, аз за това не ям кожата на пилето, защото в нея има най - много токсини. :)
Даже е много полезен особено щом е от сигурен източник.
Вчера имах възможност да опитам истинско обче кисело мляко,повярвай ми ако си ял такова нещо ще забравиш за всякакъв вид обезмаслени продукти.
Преполагам че във Варна се намират хора,които продават прясно мляко.Много лесно се прави кисело от него,излиза няколко пъти по-евтино от кофичките в магазина,а като вкус и качество няма място за сравнение.
Само да те поправя ЯЛА*** ( момиче съм ;д )
И да определено има огромна разлика между домашното и купешкото. Даваха по Discovery или National Geography как хора от разни племена отиват в големите градове и им дадоха да кусат мляко, и човека каза “Какво е това? Това не е мляко.”
Даже е много полезен особено щом е от сигурен източник.
И какъв може да е сигурният източник? Домашно гледани риби? ;)
Еми рибите не са купувани. Баща ми ги е ловял. Незнам какъв източник го наричате това. :)
21.05.13
20:23
Нищо не ядеш и нищо не тренираш. Коригирай ги тези неща, ако искаш резултати. ;)
Днес денят ми мина така:
Закуска: Ябълка
След 1 час - тренировка: 40 мин. бягане на стадиона, 300 коремни преси, 80 напади, 80 клякания + една ГОЛЯМА разходка.
1 час след тренировката - 2ра закуска: 1 обезмаслено кисело мляко + 2 с.л. овесени ядки и малко мюсли
Обяд: Салата ( 1 домат, половин краставица, БЕЗ:олио,зехтин,сол ), два яйчени белтъка
След обедна закуска: 5 - 6 хапки пица
Вечеря: Салата, тиквички ( на скара ) с малко мляко, раци, хайвер и няколко маслинки
Закуска: Чаша кафе с прясно мляко, ябълка
1 час след закуската - тренировка: 80 напади, 80 клякания, 300 коремни преси и 30 мин. кростренажор
1 час след трен - 2ра закуска: 1 обезмаслено кисело мляко + 2 с.л. овесени ядки + 2 с.л. мюсли
Обяд: Салата ( 1 домат, половин краставица, БЕЗ:олио,зехтин,сол ), два яйчени белтъка, няколко зелени маслини
След обедна закуска: Ябълка
Вечеря: Раци, малко маслини, малко шунка, салата ( 1 домат, четвърт краставица, БЕЗ:олио,зехтин,сол )
Знам, че не трябваше, но два часа след вечерята аз ядох ягоди, череши и след това кренвирш и половина ;//
Изпила съм 3/4 литра вода. :)
Днес денят ми мина така:
Закуска: 1 ябълка
Тренировка:
5 серии х 15 вдигания на гирички по 3 кг.
120 напади
30 мин. на кростренажора
След тренировката - 2ра закуска: Смачках си един банан на каша ( 113 гр. - претеглих го обелен ) после му сложих малко прясно мляко и го оставих във фризера за час и половина.. Ммм после го изядох :333
обяд: Салата ( маруля, краставица, зехтин, сол, оцет )
Вечеря: Салата ( маруля, краставица, зехтин, сол, оцет ), Омлет ( 2 яйца, малко чеврен и черен пипер ), 6 маслини и малко къри сос...
Критики ?? Щот това е доста по различен режим от досегашния.. А къри соса вреден ли е?
30.05.13
21:25
Днес денят ми мина така:
Закуска: 1 ябълка
Тренировка:
5 серии х 15 вдигания на гирички по 3 кг.
120 напади
30 мин. на кростренажора
След тренировката - 2ра закуска: Смачках си един банан на каша ( 113 гр. - претеглих го обелен ) после му сложих малко прясно мляко и го оставих във фризера за час и половина.. Ммм после го изядох :333
обяд: Салата ( маруля, краставица, зехтин, сол, оцет )
Вечеря: Салата ( маруля, краставица, зехтин, сол, оцет ), Омлет ( 2 яйца, малко чеврен и черен пипер ), 6 маслини и малко къри сос...
Критики ?? Щот това е доста по различен режим от досегашния.. А къри соса вреден ли е?
А не разбрах къде е храната?
Как къде е храната? Не те разбрах. Ако може да ми кажете някакъв режим. :)
Режим не се “казва” върху него се работи доста време с помощ от специалист, в случай че нямаш необходимите познания.
31.05.13
09:02
Режим - 500 грама месо + 1 кило зеленчуци на ден. Изяждаш ги, когато искаш.
31.05.13
18:45
Чети! Има толкова много статии в сайта. Разгледай ги, виж кой режим ще ти е най-лесно да изпълняваш и действай. Трябва постоянство ... според мен не и направила добре, като си свалила 10 кг. за 2 месеца, но това е мое мнение, ако не си си повредила организма - добре. Разобразявай упражненията и не прави толкова много повторения наведнъж, а ги прави на серии. Пресметни си колко ти е дневния калориен прием и намали малко броя на общите калориите, които са ти нужни за поддъжане на тегло.
П.С. Радвам се, че има още някой на моята възраст. Пожелавам ти късмет. :)
Хммм, та аз си правя упражненията на серии, просто записвам общия брой. :)
Искам да питам дали мога да добавя леща към менюто си? Защото със леща свалях доста. :) Всяка вечер вечерях леща и за 2 месеца - 10 кг.