19.05.13
12:15
Здравейте,
та,от около ~2 месеца съм на нещо като нвд,но въглехидратите са ми по малко от 1 гр/кг,през седмицата имам поне 3 дни от които не ям почти никакви въглехидрати,другите 2-3 дена са на около 50гр и един ден на около 250.Значи за това време не съм свалил съществени килограми,около 3,но пък съм се изчистил значително и пресата се вижда.
Храната ми е:
500гр свинско (сурово състояние)
200гр пилешко (сурово състояние)
4-5-6 яйца
50-100гр сирене
царевица,грах,моркови,домати
1-2 кисели млека
зехтин
орехи
майонеза 3-4 пъти седмично
Някой път изяждам и по някоя филия бял хляб-но не всеки ден,но като цяло преобладават тези храни,та въпроса ми е при толко малко въглехидрати на ден,защо не свалям килограми,при положение,че имам 3 пъти кардио на седмица-15 мин пътека /10км/час ,силата не ми е паднала във фитнеса.Визуално виждам,че съм свалил някой друг % мазнини,но защо килограмите ми не мърдат?
Трябва ли да увелича въглехидратите на около 100гр примерно за да е нвд?
В момента съм 99-100кг на около 10-11%.
19.05.13
13:44
...та въпроса ми е при толко малко въглехидрати на ден,защо не свалям килограми,при положение,че имам 3 пъти кардио на седмица-15 мин пътека /10км/час ,силата не ми е паднала във фитнеса...
Сигурен ли си, че калорийният ти дефицит е правилно определен?
С други думи - сигурно ли е, че храната не е повече от необходимото (т.е. около баланса)?
Искаш да сваляш по-бързо, а мислиш дали да не качиш въглехидратите :D - това определено няма да заработи в желаната посока. Щом имаш видима разлика какво те тревожи? Продължавай така, явно сегашния ти режим дава резултати и килограмите като абсолютна стойност изобщо не трябва да те тревожат - нали и сам виждаш, че визуално си по-изчистен.
Еми,смятал съм калориите,излизат около 2000-2200.ОКБ ми е 3500,махам 500 и излиза към 3000,а аз ям с още 700-800ккал по-малко,с доста малко въглехидрати ...
@Желязото питах дали да не увелича въглехидратите,защото нали нвд е 1гр/кг,т.е около 90-100гр,а аз ям под 50.Иначе да има някаква разлика,вени се виждат по ръцете както и корема е доста по-добре.В краката нямам разлика,а за 2 месеца диета 3-4 кг са кой знае какво,не казвам,че искам да сваля 15 кг за това време,но мисля,че при толко малко въглехидрати изгарянето на мазнини ще е по-засилено.
19.05.13
14:32
Еми,смятал съм калориите,излизат около 2000-2200.ОКБ ми е 3500,махам 500 и излиза към 3000,а аз ям с още 700-800ккал по-малко,с доста малко въглехидрати ...
Кой ти даде акъл да приемаш 2000 калории при баланс 3500 - ето това не разбрах...
Освен това посочената от теб храна нещичко не ми излиза 2000 калории като енергийна стойност.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.05.13 14:36.
19.05.13
14:51
Аз само не разбрах, защо при положение че искаш да се отървеш от излишните мазнини, тъпчеш майонеза - и то 4 пъти седмично ???
защото нали нвд е 1гр/кг,т.е около 90-100гр,а аз ям под 50
Това имах предвид - вместо да се следва програмата до запетаите, ако помислиш е ясно, че с по-ниски въглени ще е още по-добре, няма как за отслабване да ти е проблем, че ядеш твърде малко въглехидрати. За останалото - тази работа с калориите определено не е точна наука и ще ти трябва известно време, в което да коригираш храната по различен начин, за да видиш какво количество и качество ще ти върши работа и действително ще започнеш да отслабваш. Това обаче няма да стане бързо, просто имай търпение. Ако за още 2-3 месеца набързо изваяш тяло на гръцки бог с 4-5% мазнина, няма да има с какво да се занимаваш след това и ще скучаеш :)
Мнението беше редактирано от Желязото на 19.05.13 18:26.