21.05.13
09:14
Здравейте , купих си преди 5 - 6 дена л - карнитин течен - BIOTECH USA L-Carnitine 100.000 / 500ml Liquid . От 2 дена почна да ми се гади и да ми е гадно на корема. Какво да правя ? Да го пия ли , или не?
Благодаря предварително !
Темата беше редактирана от Kircho на 21.05.13 09:17.
21.05.13
09:24
В какви дози и разпределение през деня го пиеш?
21.05.13
11:18
По-добре го дозирай на таблетки,хапчета или капсули и може да го комбинираш с някой фет бърнър за по-добър ефект.
Тъй като си го купил в течна форма,може да го използваш,но внимавай с дозата. Когато е в течна форма не винаги може да се спази точната дозировка. Biotech usa е добра компания. Лошото е че има доста фалшификати от американските продукти,но за biotech все още не съм чувал оплаквания.
Мерителната лъжичка е 20мл , което е 2гр. л - карнитин. Да го пия по 10мл ли ?
21.05.13
11:37
Въщност 10 мл се равняват на 2 грама.
При по-високи дози възможен страничен ефект е гаденето. Пий 2 до 3 пъти дневно по 5 мл, разпределени през няколко часа и виж дали ще има подобрение.
Можеш да го разреждаш и в малко вода, ако по-ниските дози не помогнат.
21.05.13
12:40
Аз пия вече втора бутилка, и нямам оплаквания въобще! Пия сутрин два часа преди закуска по 4гр./ 20мл. и вечер преди да си легна, но да ми е минало от последното ядене поне час, час и нещо още 2гр./10мл. Така общо на ден ми се връзват по 6гр./ 30мл. Отмервам си го в мерителна епруветка, като доливам до ръба на епруветката с вода. Но се съмнявам че разреждането с вода има някакво значение.
Преди , като съм взимал от залата в шишенца , също ми ставаше гадно. Пил съм на Оптиум на хапчета и нямах никакви проблеми,но не бях си взимал течен и реших да опитам.
21.05.13
18:34
Кико, най-вероятно си изпил малко повечко от колкото трябва,но няма проблем. Намали дозата и ако не се променя положението,спри приема за известно време докато отшумът симптомите и след това си започни отновно.
Течните суплементи не винаги се дозират точно и е по-трудно да определиш колко изпиваш.
Ако имаш електрнно кантарче за злато и тнт,може да претеглиш почти до точност.
А може и в течна форма да не понасяш Л карнитина или някои други суплементи.
Има течен Л карнитин в стъклени ампули. Това е друга много по-добра алтернатива да спазиш дозировката ако държиш да приемаш Л карнитин в течен вид.
На капсули и на хапове е най-лесно. Ако пиеш например Креатин или Глутамин на хапове,хич няма да ти излезе на добра цена.
В повечето случаи се приемат в прахообразна форма.
Приемал съм Л карнитин на капсули,но го комбинирах с Фет бърнър за по-добър ефект.
21.05.13
19:23
Специално този продукт, има мерителна чашка която покрива капачката. Така че на практика няма как да се предозира.
21.05.13
23:42
summertime, Ти най-лесно ни ориентира. Понеже не използвам течни суплементи и за това не съм наясно,но като се замисли човек е логично на капачката да има мерителност.