21.05.13
19:53
Привет, значи наскоро ходих на лекар защото забелязах топче в областта на слабините, точно между крака и трупа. Лекарят каза, че мисли, че е лимфен възел или сухожилие. Не съм ходил на хирург, а при личния. Днес напипах над това топче още едно. Имам и 1 по-нагоре и едно на бедрото, пак близо до трупа. От другата страна на слабината имам 1 топче и 1 на бедрото. Ся 6 хернии да имам не ми се вярва, не го изключвам като варянт де, пък и 6 топчета от лимфни възли... хм. Не се прибират на вътре като ги натисна и няма разлика дали лежа или съм прав. Твърди са. Тия дни ще ходя на хирург, но все пак някакви мнения дайте, ако сте имали опит с нещо подобно.
Върви на кръв и урина. После на ехограф да ти огледат всички органи. Ако са лимфни възли,не давай да правят биопсия.
Кръв и урина съм предвидил. На ехограф ми гледаха бъбреци, простата наскоро нямаше проблеми. То какво друго там да се гледа, знам ли.
22.05.13
16:17
Разбра ли какво ти има все пак ?
Абе, какъв хирург бе, момче? Такива “топчета” понякога се образуват в следствие на тренировки/прекомерно усилие, по ингвиналните връзки и фасции, и по задната част на таза, в областта на сакрума. Напипват се по-добре при нисък процент на мазнини в областта. Не е нищо притеснително, понатегнал си се малко.
22.05.13
16:40
Марги, принципно тия топчета може и да са индикатор за нещо което си заслужава да се види от лекар, просто за да се успокои човека.
Благодаря за мнението. Поолекна ми признавам си :D Навсякъде по нета хората пишат за лимфни възли и бедрени хернии, постреснал се бях :)
Доколкото разбрах от описанието, става въпрос за малки топчета - възли, а не за мастни образования, които е добре да се премахнат с хирургическа намеса. Последните имат “навика” да се появяват единично, а не по няколко в една област.
22.05.13
17:00
На мен зимата от настинки, мръзнене по спирки, натоварване ми излезнаха две топчета на слабините, като едното все още си стои и е значително по-голямо. Говорила съм с медицинско лице и не е нищо сериозно. По-скоро се получава от нещата, описани по горе от Маргаритка.
12.07.17
09:11
Съжалявам, че повдигам тази стара тема. Но и аз снощи усетих, че имам такова топче, точно на свивката (между крака и слабините) Нямам болки, нито дискомфорт. Попринцип последните 3 седмици съм увеличил тренировките(5 пъти седмично силово + 4 пъти кардио след това), така че варианта с претоварването звучи нормално за мен. Няма нужда да се ходи по лекари? Като знам в България колко са кадърни, само ще ме мотаят и най-много да ми измислят някоя глупост от която не страдам..