21.05.13
20:49
Здравейте, момче съм на 15 год. висок съм около 168 см. и тежа едва 48 кг. Търся начин за качване на маса, желая да си направя нещо като режим на хранене, за да има ефект, понеже не се храня редовно и един режим ще ми свърши добра работа. Бихте ли ми препоръчали с какво да се храня, какво количество, по колко пъти на ден и т. н. Също така да попитам, когато започна да се храня обилно, да започвам ли да ходя на фитнес, или засега само да кача някое кило ( за мен около 10 мисля, че ще са достатъчни).
Мерси на всички отзовали се!
21.05.13
20:52
Храна - от всичко по много.Във фитнеса на пълни обороти работиш и резултатите идват.
първо-ядеш като мечка (,но качествено) и второ- блъскаш здраво във фитнеса и си готов
21.05.13
21:57
Почвай да ядеш и едновременно с това да тренираш.
22.05.13
01:33
Храни се добре. Гледай по-разнообразна храна ако имаш възможност. Наблягай на млечните продукти. Също така рибата е много полезна. Тя ще ти се отрази доста добре ако я консумираш 3-4 пъти в седмицата,понеже все още растеш.
Постепенно увеличавай тежестите и не се претоварвай много. Винаги загрявай добре! Избягвай резките движения,изпълнявай чисто и правилно упражненията. Не ти препоръчвам да използваш анаболи,стероиди,хормони и прочие. Може възстановително след тренировка да пиеш протеин. Сутрин след закуска - витамини и минерали. За сега нямаш нужда да пиеш много неща.
В момента растеш и организма ти произвежда доста неща за разлика от хората над 30 годишна възраст.
Сънят е много важен,храната и правилното изпълнение на упражненията.
Мнението беше редактирано от Orlin Asenov на 22.05.13 01:34.
22.05.13
11:44
След като ще почвам фитнес, няма ли да е по добре да си изготвя нещо като този хранителен режим - http://store.picbg.net/pubpic/07/7C/9bde79ade11c077c.png, но в по малък грамаж, или да си ям каквото и сега, но повече и по редовно?
Погледни в раздела хранене/хранителни режими. Там има различни режими за покачване на мускулна маса, като за теб ще бъде най-добре равномерно балансирана диета или високовъглехидратна. Това меню, от горния ти коментар смятам, че се нуждае от малко корекции. Като за начало 7 хранения са напълно излишни. Това в 8:00 и в 10:00 може да ги слееш. Обядът ти може да е предтренировъчно хранене, като пиле с ориз и салата с малко зехтин ще е перфектно. След тренировка хапни пълноценен източник на въглехидрати и белтъчини. Първото можеш да си набавиш от един-два банана. Белтъчините могат да дойдат, както по-горе споменаха от протеинов шейк или от яйца, мляко и др. За вечеря, ако имаш възможност може да хапнеш риба, картофи и салата. Преди лягане към изварата е добре да добавиш шепа ядки (бадеми, орехи). Разбира се това е само примерно, като трябва да си прецениш в какви количества да е храната, а това ще стане, като прочетеш раздела хранителни режими. И най-важното, старай се храненето ти да е разнообразно.
22.05.13
20:45
Трябва да ядеш много но качествено.Аз тренирам от 3-4 месеца.Моя режим за храненето е 1-2 литра прясно мляко на ден 1 кофичка кисело мляко 100 грама сурово кашу купен хляб не ям майка ми прави домашен пълнозърнест с ленено семе.През седмица си взимам
пържоли 3-4 килограма .Би трябвало да качиш аз съм 70 килограма висок съм 1.80 .
22.05.13
22:44
Днес цял ден чета как да си направя хранителен режим, но не успявам да се справя. Ако може някой да ми даде някакъв примерен режим ще съм му благодарен.
23.05.13
15:40
Отново се обаждате неподготвени .. Има си калориен калкулатор и толкова много статии относно покачване на мускулна маса. НЕ смятам, че има смисъл от тая тема, едва ли някой ще ти направи персонален хранителен режим, а да ти дадат примерен е безсмислено.