23.05.13
09:18
Здравейте всички,
от известно време следя форума и реших да си направя дневник. Целта на дневника е да си следя прогреса, както и да научавам по нещо ново а също и полезни съвети от компетентни съфорумници, каквито определено има.
Аз съм на 31 години и се занимавам с финанси, така да се каже по цял ден седя на бюро пред компютър.
Всичко започна преди около година и половина, когато скъсах предна кръстна връзка и менискус на левия крак. За мое съжаление се оказа, че тялото ми не реагира особено положително на такива контузии и произвежда твърде много съединителна тъкан на мястото на контузията, в резултат на което цялото ми коляното беше в сраствания и съответно невъзможност за никакво движение в ставата. Рехабилитациите и операцията отнеха около 7-8 месеца, като дори и в момента все още нямам максимално сгъване. След тези 7-8 месеца обездвижване бях качил над 20 кг. и бях станал над 100 кг. От този момент започнах да следя този форум и започнах да ходя на фитнес. На този етап съм активен във фитнес от около половин година и съм свалил около 15 кг. от максимума ми. От един момент свалянето ставаше много лесно и без да се замислям, но в момента от около месец стоя на едно ниво.
Ходя 4 пъти в седмицата на фитнес като тренирам съответно: гърди и рамо, крака, гръб, ръце.
С храненето се опитвам да внимавам, като не винаги успявам, но поне зпаочнах да закусвам и да се храня сравнително често, както и да приемам повече протеини. За мое съжаление трудно се лишавам от сладко.
Целта ми е да облекча коляното от излишните килограми като за сега гоня 80 кг., да възстановя мускулната маса, тъй като бедрото спадна много сериозно (в някои от следващите постове ще напиша разликата в обиколките на двете бедра).
Последната ми тренировка:
22.05.2013г.
• клякане с щанга - 4 серии по 15 повторения – 20 кг, 40 кг, 60 кг, 70 кг
• лек екстензия само с контузения крак - 4 серии - 20 х 7.5, 18х10кг, 15х12,5кг, 12х15кг
• бедрено сгъване само с контузения крак - 4 серии - 20 х 17.5, 18х20кг, 15х22,5кг, 12х25кг
• лег преса 4 серии по 15 повторения – 60кг, 80кг, 100кг, 120кг
• тяга с прави крака 3 серии по 15 повторения - 10кг, 20кг, 30кг
• повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения - 20 кг, 40 кг, 60 кг
• бързо ходене по наклон на пътека – 15 мин.
Темата беше редактирана от Мони на 23.05.13 09:22.